Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
« NOVITEC tuning
Dostal jsem se na stranky nemecke firmy Novitec ([odkaz] ktera se zabyva tuningem italskych vozu a docala mne prekvapilo, kam az ladi vykon JTDecek: napr. "power kit 120kW" pro 1.9JTD 77/81/85kW (???). Kupodivo ale nepouzivaji klasicky chip-tuning, ale pridavny elektronicky box :-((( , coz je pravda neprilis duverihodna metoda. No ale treba to maji zmaknuty. Jinak ten vyse zmineny "power kit 120kW" jeste obsahuje sportovni filtr, intercooler (neni z toho zrejme jestli na vymenu originalniho nebo do serie) a koncovou cast vyfuku. Produkty Novitec pouziva u nas napr. firma IMOFA. -
« Alfa 164
Má někdo Alfu Romeo 164? ... Tak mi máti zrušila i druhé auto tak se asi naštvu a koupím jí žigula (nic proti nim strýc jej vlastní a není to nejhorší) protože ten si na ty bouračky asi najde svůj lék. A sobě? Buď Peugeotka 405 nebo Alfu Romeno 164, ale ještě nevím nebo mi nadhoďte něco jiného. -
« 2.4JTD/110kW
O vikendu predstavovali nektere autosalony Alfa Romeo nove modely - predevsim GTA, ale taky 2.4JTD/110kW a dalsi. Tak jsem zasel do IMOFY a projel se 156kou s timhle novym JTDeckem. Bylo to super svezeni (prechod z Tempry s takrka polovicnim vykonem nebyl kupodivu zadny problem), zvuk to ma super, no proste jen co budu mit volnych 900.000 Kc, tak to koupim ;-)))
Jinak prodavac mi rikal, ze zvukovy projev motoru 2.4 JTD je stejny i u Marey Weekend (no to se ma moje rodinka na co tesit, pokud neco slusnyho koncem roku sezenu).
Snad se jednou dostanu i ke koupi sedanu AR156 (?), ale stale si myslim, ze by se k tomu auto hodil vic 1.9JTD/16V/cca103kW, ktery Alfa uz buh vi jak dlouho avizuje. S petivalcem 2.4JTD je to i pres skvely podvozek trochu tezky na predek (rikal prodavac).
Jinak IMOFA nabizi u 2.4JTD tuning z 150 na 180 k. Delaji to nejdrive po 20.000 km, stoji to 15.000 Kc vcetne DPH a nerusi se tim dvouleta zaruka.
"-- skrytý --" 08.04.02 11:55
« Re: Kappa
Kappa je zvlastni auto. Ackoliv je to obrovska limuzina, hlavne priserne siroka, z jizdy s modelem 2.0Turbo 20V jsem mel pocit malyho sportaku. At chteji nebo ne, asi jen tak nezaprou sportovni minulost, ktera z toho auta primo cisi. Ale umim si predstavit, ze pro snoby, kteri kupuji MB, BMW nebo Lexus, je to malo zajimavy. Motor, napravy, jizdni vlastnosti ani brzdy je na aute nezajimaji - nejsou totiz videt a nikdo neoceni, jestli byly drahy nebo ne. A tak radeji sahnou po kraksne s hromadou elektronickyho srotu, protoze to v prospektech pusibi jako super kara. V prospektech nepisou, jestli to nekdy taky zatoci.... -
« Re: Levnej Ital
Neplati to, ale vzdy. V 97 jsem shanel auto, tak kolem r.v. 90. AR 155, nebo DEDRA (shodna platforma) byly dost pres 150 litru. Vic sem fakt
nemel. Nakonec to vyhral nedotcenej Citrous BX 1.9
GTI z 90 za 115 litru, dotazenej ze Swajcu v super
stavu. Taky mi pred barakem stal je tri tejdny, nez mi ho corli. -
« Re: Levnej Ital
No ve státech se říká o Fiatu:
Futile Italian Atempt of Transport. Nicméně ted to nové Stilo je dost dobré a kdybych měl na výběr mezi Fabii a Stilem šel bych do Stila. (Nejlépe 2.4 :)) ) Jinak Italové jsou OK, a mají standardní poruchovost. No a důkazem je ted ta 2 roční záruka bez omezení km... -
« Re: spolehlivost
Nejak to jeste neumim. Kte spolehlivosti. Ve vetsine lidi je zakorenen nazor "nojo italove".
Ale je malokdo z nich nejaky italsky auto mel.
Muj otec si v 72 koupil fiata "itala" stokonovka.
Mel ho 10 let a co mi pamet saha, nebyly s nim problemy. Ja sam mam dedru dvoulitra 3 roky (chtel
jsem sice AR155, ale nedosahl sem na ni financne), a krome problemu ktery jsem popsal v rub. LANCIA,
jsem s naprosto spokojenej. Krome provoznich vymen
a drobnych opravicek NIC. Jezdim, jezdim a jezdim.
« Re: 156/WRX
Souhlasim s tebou, mam (teda jezdim ve firemni) AR 156 1,8 TS uz neco pres dva roky a je to opravdu o pocitu. Alfa ma svoje mouchy u me to bylo treba to, ze po 500km zacala vrzat palubka a vrze do dnes... Ale ktery auto vam da ten pocit nadhernyho, bezpecnyho svezeni ve skoro sportaku, kterej muzete pujcit i manzelce? Mel jsem tu moznost svest se i v WRX, ale tolik andelu straznych, kolik by bylo potreba, aby udrzeli na zivu zenskou za jejim volantem snad ani neni... -
« Re: to: wolff
Ted moje troska do mlyna.V Cechach je od listopadu na Alfy zaruka 2 roky bez omezeni ujetych kilometru (viz.stranky prodejce). Na japonce je to sice 3 roky, ale mam pocit, ze jen do 100 000km. Nerikam, ze je proto Alfa lepsi/horsi nez Subaru, ale z Evropskych automobilek jich tohle moc nenabizi (jestli vubec nejake).