Alfa Romeo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo

• « 00 Reagovat !

foto

16.05.02  20:19

« Re: Alfa Romeo ma Alfaclub

Hele, sám dobře víš, že OFICIÁLNÍ klub těchto vozů, se kterým se nemůžou Tvé okopčené stránky srovnávat - je na adrese www.alfaromeoclub.cz Zdar RADO
  • 00 Reagovat !

foto

11.05.02  17:56

« Alfa Romeo ma Alfaclub

Zdravbim vsechny priznivce nejlepsich aut na svete. Mam pro VAs odkaz. [odkaz] Jsem jeho administrator
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.04.02  10:10

« Chiptuning

Nasledujici informaci mam jen z doslechu, takze je treba ji brat s rezervou: na cipovanych autech 2.4 JTD od NoviTecu se pry neprijemne posouva krivka kroutaku smerem nahoru a to tak, ze narusta turboefekt hlavne po deceleraci motoru. Nova RJ, kterou pouziva 156 2.4 JTD je pry asi o 1.000.000% lepsi, nez stara s upravenou Epromou, ikdyz NoviTec uvadi max. vykon kolem 170 koni. Ale tady asi bude platit totez, co u benzinaku: naprosta vetsina nemeckych cipu, tedy tech KTERE JA ZNAM do benzinovych turbomotoru Alfa Romeo a Lancia pouze zhorsuje vlastnosti motoru ve strednim a nizkem pasmu oproti originalu (kone sice narostou, ale auto prestane jet). Jedinou mne znamou vyjimkou je Hormann Motorsport v Memmingenu. Tam umi namapovat software fakticky perfektne (osobni zkusenost), ale nechaji si to taky patricne zaplatit (tedy - pro seriove Delty Int. a AR 155 Q4 kolem 25.000 neni zase tak moc, ale v Italii se shani EPROMka na Deltu Int. uz kolem 5000Kc). Takze na Nemecke EPROMky velmi opatrne!!! Samozrejme netvrdim, ze vsechny jsou stejne spatne, ale radeji opatrne....
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 29.04.02  06:14

« Re: NOVITEC tuning

pavel_kr5> tak to ma otec v picasse, ze uz predajca mu dal hdi upravene aj so zarukou.

ATX: Tzn., když praskne hlava, prokáže se že za její prasknutím je chiptuning, máš novou hlavu a nemusíš nic řešit

ved prave to. je lacnejsie kupit novu hlavu, ako volat znalca, zaplatit ho, aby on zistil, preco sa to stalo. a nakoniec sa ajtak nic nevyriesi.... cize ak ty sa rozhodnes, ze to auto neopravis, tak to auto opravene nebude, lebo nieje zakonna paka, ako ta donutit opravit to. tym to neber ako utok proti tebe, len je to fakt.
  • 00 Reagovat !

foto

25.04.02  18:58

« Alfa-club

Zdravbim vsechny priznivce nejlepsich aut na svete.
    Mam pro VAs odkaz. [odkaz]
    Jsem jeho webmaster.Behem tri tydnu bude domena a clenove budou mit moznost emailu neco@alfa....
    Mejte se kluci
    Richard
  • 00 Reagovat !

foto

22.04.02  18:54

« 156 GTA

Nějaké linky na recenze GTA :
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    mate nekdo dalsi ?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.02  18:26

« Re: maska

Jo, nejhezčí je fakt maska 147. Ještě kdyby ji tak dělali jako Sportwagon
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.02  13:22

« Re: nova 156ka

Tady je obrazek, jak by mela vypadat 166 po faceliftu: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

19.04.02  12:08

« maska

Nejhezčí masku má 147ka.
  • 00 Reagovat !

foto

19.04.02  11:59

« nova 156ka

BTW o tom, ze se jim design 156ky uz v r.1997 tezce povedl svedci i to, ze pri soucasnem faceliftu nemenili na designu temer nic (a jsem jim za to vdecnej - to by slo snad jen pokazit).

Na druhy strane, co by potrebavalo upravu designu v ramci faceliftu jako sul je AR166. Jeji predek je vedle 156ky slabota.

• 00 Reagovat !

foto

19.04.02  10:00

« 156GTA

Dneska rano, kdyz jsem sel do prace, tak kolem me projela nova Alfa 156GTA. Proste nadhera!Kdyby do me kolegyne nestouchla, tak tam se spadlou sanici stojim doted ;-)) Mit ten meloun a pul, tak nevaham ani minutu a jdu do ni...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  20:48

« to wawrik

Nadechnutím a vydechnutím? Co nejmenší odpory před a za turbem. Ideální je závodní auto: obrovský otevřený vzduch. filtr, krátká tlustá hadice k turbu a na druhé straně za turbem krátký, nebržděný výfuk.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  18:01

« Re: to wawrik

2atx: OK, a co si myslel tym nadechnutim a vydechnutim?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  16:15

« to wawrik

Nejde o to, někoho někam posílat, jde o to, zjistit v čem nastala chyba. Tzn. rozmontovat zanalyzovat a případně nechat posoudit a vynést verdikt. Je to asi individuální věc s konkrétním problémem. Nám jde o spokojeného zákazníka a vždy najdeme řešení. Co vím, přijel třeba člověk, kterému se dělal chiptuning, říkl nám, že mu přebíjí alternátor, ale pro jistotu jsme chip vyndali a on si vyřešil svou reklamaci a poté jsme chip opět dali zpět. Nic jsme neúčtovali za vyjmutí a opětné nainstalování, ač chyba alternátoru očividně nesouvisí s chiptuningem. Je to všechno otázka domluvy a přístupu.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  15:55

« Re: to Pavelkr5

2atx: Každý turbomotor potřebuje lehce nadechnout a lehce vydechnout.

What does it mean, Harvenpino?

K tej zaruke: on to asi Pavel myslel inak. Ked sa mu prepali to tesnenie, neskonci to tak, ze ho autorizovany servis bude posielat k vam a vy naspat do servisu?

• « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  15:41

« to Pavelkr5

1. Ta záruka v podstatě zaručuje, že parametry motoru po chiptuningu jej nezlikvidují a zákazník neprijde o svou záruku, kterou by měl u nového auta uu prodejce. Záruku poskytuje Kerscher a mi ji sprostředkováváme. Tzn., když praskne hlava, prokáže se že za její prasknutím je chiptuning, máš novou hlavu a nemusíš nic řešit. P.S. Ještě nikdy se taková záruční vada neřešila.
    2. O té 24m. záruce jsem jen slyšel, podrobnosti neznám.
    3. Každý turbomotor potřebuje lehce nadechnout a lehce vydechnout. KN funguje dobře, netřeba to proměřovat, rozdíl je velmi znatelný i bez chiptuningu. Jede víc, ale hlavně okamžitě po přidání plynu. Vtip je v tom, že každý elektronicky řízený TD proměřuje za filtrem průtok vzduchu a na základě něho dává palivo. To znamená že reakce motoru na plyn ve vstřikové dávce závisí na tom, jak moc se musí turbo prát s filtrem o vzduch a kolik je schopno ho ve finále nasávat přes odpor filtru. P.S. Chystám se přesně změřit jeden TDI motor s orig. filtrem, KN vložkou a KN kitem.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  15:29

« Re: to Pavelkr5

K ty zaruce: To je fajn, ze davate i zaruku na motor. Mam tomu rozumet tak, ze napr. pokud se propali tesneni pod hlavou, tak to necham opravit (zarucne) u Vas nebo pujdu na zarucni opravu k prodejci?

Tu dvouletou zaruku budete davat nezavisle na prodejcich (tj. na veskere motory) nebo az navazne dle zaruky prodejce (tj. v soucasnosti napr. 1 rok na Octavii TDI, ale 2 roky na AR156 JTD)?

K tem filtrum: o tom vyprani atd. jsem se onomu tunerovi z IMOFY zminoval, ale stejne tvrdil, ze mu to u JTDecek pripada zbytecny. Chtelo by to asi promerit vliv sportovniho filtru na brzde (krivka max. vykonu a max. kroutaku) a pak jeste pri pruznym zrychleni (vliv na zpozdeni nabehu turba).

• « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  12:56

« to Pavelkr5

1. Ad záruka na motor: Nebyla, dodavatelé ji neposkytovali, ale co děláme chipy od Kerschera (zvolili jsme jej jako dodavatele také právě proto) (1998-), tak u nových vozů v orig. záruce je automaticky roční záruka na motor a převodovku. Ovšem slyšel jsem, že Kerscher do budoucna chystá dvouletou záruku na motory a převody.
    2. Všechny JTD motory používají jednotky BOSCH. Tudíž všechny existující JTD upravujeme chiptuningem.
    3. Ad filtry- jaká starost? Jednou za 30-45tkm ho vypereš, vysušíš a naolejuješ...
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 18.04.02  12:43

« Bez nadpisu

Zajímavé...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  12:34

« Re: NOVITEC tuning

Pokud se nepletu, tak ATX nedava zaruku na motor, ale jen na chip (coz je asi obvykla praxe u tuneru). Pokud se pletu, tak mne nekdo opravte.
    Jina vec je, ze pokud by se motor porouchal v zarucni dobe, tak muze tuner vratit vse do puvodniho stavu a clovek pak muze vesele uplatnovat zaruku.

Pokud si ale clovek necha tuning udelat primo u prodejce noveho vozu (tj. vsechno je "na rovinu"), tak ten muze ponechat zaruku na motor nebo ji muze zrusit. Jaka je prevazujici praxe nevim, obvolal jsem jen dva prodejce a v pripade IMOFY a tuningu JTD zaruku ponechavaji (ta je mimochodem 2 roky). V pripade Auto Jarov a tuningu TDI se zaruka timto zasahem do motoru ztraci.

Mimochodem tentokrat jsem v IMOFE nemluvil s prodejcem, ale primo s nejakym technikem (p.Vodicka) a ten mi sdelil, ze opustili pridavne boxy NOVITEK a delaji uz preprogramovani puvodniho chipu (stale za 15.000 Kc). Jde o produkt italske firmy, ktera udajne dela software do puvodnich chipu JTD. V CR ji zastupuje firma BitPower. To je nadejna zprava, pridavne elektronicke boxy maji dost spatny "zvuk". Jinak jeste, kdyz jsem se ptal na vymenu filtru za sportovni, tak se onen technik k tomu stavel ponekud skepticky. Ze pry je to vic starosti a nakladu nez uzitku (u JTD).

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…