Alfa Romeo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo

• « 00 Reagovat !

foto

28.08.02  20:11

« Re: Re:

to matuS: Předohrab je pro babičky :o) Velká strategická chyba Alfy nebo spíš dílo FIATu, jinak jsou to fakt nádherný auta.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 28.08.02  18:32

« Bez nadpisu

Zajímavý....
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 28.08.02  02:51

« Re:

jo. je ich tu dost. cenu neviem, ale mam doma casak a tam aj ceny, mozem pozriet. vygumovani tu su, ale neviem to porovnat s usa, este som tam nezil :-)

opel omega sa tu vola tusim holden commodore.

ad turbo a alfa - hm, ale napr ten dvojliter twinspark, co je v 147 robi 0-100km/h za 10s a 0-400m za 17, co su biedne vysledky na 150konovy motor. to auto je na to moc tazke. turbo by tam bolo super. inac australania (ozici) strasne chvalia 147 za jazdne vlastnosti. povedali ze z europanov je na tom lepsie uz len renault clio sport. co dost prekvapuje, ze? clio tu velmi chvalia, len im troska vadi nekvalita interieru. napr taku 607 zdrbu za to, ze je to predny nahon :-) ze v tejto kategorii musi byt zadny ("este stastie ze v tej europe maju bmw a mercedes") :)
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 27.08.02  20:00

« Bez nadpisu

Ty seš v Austrálii? A v Austrálii jezdí tolik 147? Jaká je tam cena. Oni Australani asi nejsou takoví vygumovanci jako Amici...,že?Pozjištuj.
    Jo s těma turbama jsou na palici. Do 3 litrové Omegy (tam se to jmenuje jinak Hogen...nebo jak) narvali dvě turba a má to výko k 600 koním...Rapli. Ale Alfa i bez turba je Alfa...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 27.08.02  02:36

« Re:

no a ja navyse uz nakazeny austraskymi chutkami by som uz aj do toho daval turbo :-)

videl som taku upravu tu v jednom casaku, ked 60kw motor upravili dvoma najmensimi turbami na svete na 120kw, zivotnost je zevraj v pohode :)
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 26.08.02  16:04

« Bez nadpisu

Souhlasím, zamilovávám se čím dál víc...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 26.08.02  02:48

« Re:

tu je tiez vela alf, najme 147. je to krasne auto. keby som na neho mal, hned ho beriem, seriem na NCAP *** a ocinove probs so 166 :)
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 24.08.02  20:39

« Bez nadpisu

Tak sem tady v Americe videl dalsi 164...Potesen...Je toho tady asi tolik jako Saabu, coz neni spatny...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.02  10:38

« Re: AR 164 3.0V6

Na 75ce pořád něco teče. hydraulika spojky, řízení, kolem čidel tlaku oleje, hydraulickej napínák rozv. řemene. Ale jinak jsem spokojenej. Opravy jsou levný, protože jde většinou jen o nějaký těsnění nebo se něco uvolnilo. Třeba pracovní váleček spojky mám ze škody 1203 a ten je skoro zadarmo ( 150 Kč).
  • « 00 Reagovat !

foto

22.08.02  17:52

Jasne, ze se bude kazit, je to preci auto, ale co? Na Crome mi odchazeji motory a elektrika ... no vlastne za posledni mesic asi vsechno, jinak super kara.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.08.02  12:59

Jako každý starý auto se ti to bude kazit a kazit a kazit...... Ale ten motor je báječnej. Mám 2.5 V6 v AR75 a sem nadšenej.
  • 00 Reagovat !

foto

22.08.02  09:42

« AR 164 3.0V6

Ahoj alfisti, rad bych si v dohledne dobe poridil AR 164 3.0V6, rok 90 - 91. Rad bych se zeptal, co mne s timhle vozem a motorem muze cekat za problemy. jezdim uz dlouho s Cromou 2.0ie, ale stari auta jiz dava o sobe znat. Predpokladam prestavbu na LPG z me stavajici Cromy, tak me spotreba az tak nezajima. Predpokladam, ze uvedeny motor asi hned tak neutaham jak 2.0 ie, mam jiz treti. Diky za nazory.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.08.02  12:58

« Re: AR 156 a JTD

to PetrS et al: Co ja vim, tak "zamrzani" nafty (vetsinou jde pouze o vylucovani parafinu a nasledne ucpani filtru) zavisi nejen na nafte, ale dost i na provedeni palivove soustavy v tom kterem aute. Moderni auta maji vetsinou elektricky nebo recirkulacni ohrev palivoveho filtru.

U common-railu pujde zrejme o recirkulacni ohrev, protoze pri stlacovani nafty na 135 MPa se tato dost zahriva. Navic se ji musi natlakovat o dost vic nez se vyuzije na vlastni vstrikovani a prebytek se odvadi zpet do nadrze (pri mrazech se toto automaticky presmeruje na palivovy filtr). V lete je naopak nutne recirkulujici naftu chladit aby nezacala v nadrzi penit apod.

• « 00 Reagovat !

foto

18.08.02  23:08

« Re: Trzni rasismus

to magic: A ty to snad u nás vidíš líp? Jak je to s naší ochranou proti "narušitelům" z dovozu? Já mám takovej pocit, že by si v ČR leckdo koupil nějakej ten velkej pohodlnej kočár z Ameriky s plnou polní jako samozřejmostí. Ale to by se nesměla cena těchhle aut po všech serepetičkách s dovozem, nehoráznými cly, super přirážkou pro prodejce, vyšplhat téměř na dvojnásobek. Já si myslím, že spousta lidí, kteří koukají po autě, co dělá za pět vteřin stovku, by toho pětilitrovýho Mustanga za pětsetpadesát kolíků brala všema deseti. Třeba HUF dal o sto tisíc víc a má za to supr dýzlovou Fábii...

K mému přesvědčení: Já nemám přesvědčení moc vůbec žádný, rozhodně ne takový, ze kterýho jsi mě nařkl. Proto, že zrovna mám BMW, nejsem ultrapravicový baworista a proto, že mám rád Americký koráby z let 60./70. nejsem žádnej zastánce USA, myslím, že to vidím docela střízlivě. Opravdu LÍBÍ se mi jenom pár aut a když už se mi líbí třeba nová Alfa 156, tak má zase náhon na předek dobrej tak pro starý babičky, takže výběr je pro mě dosti omezený. Ale přiznávám se, já rád klasiku od pětaosmdesátýho zpátky a na značce už u mě tolik nesejde. Hlavně to musí mít aspoň šest válců a náhon zadku.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.08.02  22:43

« Re: AR 156 a JTD

to Pavel_KR5: startuje a nezamrza /dokonce, na rozdil od Tempry 1.9 tds, i dobre topi/, resp. ja myslel, ze zamrzani nafty je vlastnosti nafty a ne auta, nebo?
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 15.08.02  17:59

« Bez nadpisu

Tak si představte, že sem zabloudil do nejbohatší čtvrti tady v Buffalu. No dalo by se tady žít. Je to něco jako Masarykova čtvrt v Brně nebo Lány v Praze.
    No a tak si du po té ulici a hádejte na co koukám. Srdíčko mi zaplesalo.
    Nádherná, bílá 164. V biturbu, prostě skvost. Byla tak udržovaná, že si myslím, že ten borec s tím musel být 2 x denně na ručním mytí...
    Hned sem se cítil líp...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.08.02  09:26

« Trzni rasismus

Zdravim Ameriku. Pokud jsi mel dojem z meho prispevku, ze jsem zaujaty vuci USA, tak to jsi dost daleko od pravdy, je mam z ty zeme pocit hnusu a opovrzeni. Neni tu dost mista k vysvetlovani a samozrejme chapu tve opacne pocity a nazory, ja ale tu zemi vidim proste silne negativne. Co se aut tyka - rozdil je prave v tom, ze ty tady uvadis auta z let sedmdestatych az osmdesatych a ja hovorim prave o tech soucasnych. Ze temer vse (obecne), co je Made in the U.S.A. je kvalitativne smejd (nemam na mysli technicke parametry, u mnoha jejich vyrobku jsou velmi dobre), preci musis vedet nejlip, kdyz tam jsi. A jejich nechapave krceni rameny nad pozadavky Evropy (co se jim vlastne na tom nelibi, vzdyt je to tak pekne???) svedci o opravdu silne odlisnem vnimani hodnot. Ale mas samozrejme pravdu, ze mezi tim stadem tupych ovci se najdou i myslici bytosti a na tech je postavena celni politika te zeme - tedy chces-li kvalitni (=zahranicni) vyrobek, tak krute zaplatis! Ale to uz jsme u ekonomie, u konzumni spolecnosti a u problemu neadekvatni ochrany domaciho trhu vuci konkurencnim "narusitelum". Samozrejme mas tez pravdu, ze Uno je srac a ze materialy interieru v Alfach stoji za starou backoru. Ale v tom, ze konstatuji fakta nevidim zaujatost. Proste je to tak a skutecnost, ze jsou lide s mizernym vyrobkem spokojeni jeste z toho smejdu nedela kvalitu. Jsou spokojeni, casto ale jen proto, ze zkratka nemaji moznost volby. Nebo na ni nemaji penize. Sam preci vis, za kolik koupis ojeteho Oldsmobila a za kolik ojetou AR. A pojem "trzniho rasismu" (abych to rozsiril z pouheho automobilu) jsi oznacil velmi dobre, ale poslouchej nekdy lidi! V CR je automaticky vysoce hodnoceno vse, co je Made in Germany a velmi nizce hodnoceno vse Made in Italy, France, atd. Pro Cechy Evropa = Nemecko a to mi vadi. Proto casto utocim antigermansky. Protoze to je NESMYSL. Veci nejsou cerne a bile, ale pokud je 85 % obyvatel teto zeme tak vnima, je nutno se podle toho zachovat. I kdyz je to mazna proti tvemu vnitrnimu presvedceni. Lituji.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 06.08.02  17:53

« Bez nadpisu

Nev9m, vid2l sem jen n2jak7 dv2 reklamz. Jo na Acurz a Hondz bzch s tebou souhlasil, ale s t9m BMW nev9m. P93u jen to co vid9m...Sakra klávesnice. No opravovat se mi to už nechce, však ty si to přebereš...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.02  16:55

« Re: rbaron

to wolff: Jenom obchodů s originálními i upgrade díly na BMW, repasních i upgrade firem na BMW motory je tam tolik, že Německo se může stydět až na *.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 06.08.02  16:11

« rbaron

Je tady toho hodně o autech, ale většinou jsou to jen komerční kecy. i když i zde se třeba v časopisu najde prakticky kompletní údržbový manuál (o čemž se našim časopisům může jen zdát). Ale zas. pokud by se tady prodávala 166 nebo Stilo, tak mají velkou naději na úspěch. Začíná mi připadat, že nejvíc tad jezdí Civici a Acury...protože vypadají dobře, málo berou a jsou vcelku spolehlivý. To, že za 4 roky zrezivý už nevadí...P.S. V životě sem neviděl tak rezavý auta jako tady...(USA).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…