Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
« Re: Novy motor 1.9JTD 16v, 103kW(140k)
Moc hezky clanek, diky AR. Uz bylo na case aby JTDecka dostaly 4-ventilovou techniku. Taky konecne prechazeji na hydraulicka zdvihatka ventilu. Naopak mne prekvapilo, ze vstrikovaci tlak vzrostl z 135 na "pouhych" 140 MPa (jine common-raily uz jsou na 160 MPa). Zajimave jsou udaje o spotrebe pri konstantni rychlosti - zvlastni ale je, ze 156ka ma nizsi hodnoty nez 147. Ze by delsi prevody? -
wolff 04.09.02 16:13
« Bez nadpisu
Cadillac CTS se zadohrabem? No to fakt nevím. Musím se mrknout. To auto se mi líbilo, ale teď už asi ne...Pokud jde o Fordy, ti si můžou výrabět klidně lítající talíře, stejně jim to nepomůže...strašný šmejdy. A ty ceny...3 roky starej Ford 6000 USD. A to jsi zapoměl na Mercury...to je zázrak techniky...!!! -
« rbaron
PanAmericana? To sem ještě neslyšel, to bych chtěl vidět. Mám svoje Milano taky ze švajcu. Má to svoje výhody. Ty auta jsou výkonově přiškrcený kvůli emisím ( stejně jako US verze) takže ty motory jsou v mnohem lepším stavu než odjinud z Evropy. Ten můj má 160000km. Olej je teď po 5000km jako novej, žádný černý bláto. Tlaky těsně pod 12. Výkon mi kámoš otevřel a paráda :))) -
« Re:
Wolff: Amíci ted přecházejí hromadně na zadní náhon. Zejména pak větší (full-size) a luxusní (luxury) auta. Cadillac všechny své budoucí modely chystá (nebo je již má) se zadním náhonem, což je poměrně zajímavá informace, protože Cadillac byl průkopníkem náhonu na přední kola. A má ve své historii takové konstrukčí úspechy jako, první seriově vyráběné auto s V8 a náhonem na předek, nebo první automobilka, které se podařilo umístit V8 napříč a ještě na FWD, či nejvýkonější seriově vyráběný automobil na světě s předním náhonem (305 Hp a 401 Nm). No a ted všechny nové modely uvádí na trh jen jako RWD (popřípadě 4x4 u Escalade) nové CTS i když je to na Cadillac menší auto mám RWD, SLR které bude uvedeno za pár týdnů bude RWD a nová generace SeVille bude též RWD.
Ford se chystá také na RWD, nebo respektivě on je nikdy nepřestal vyrábět, takže jejich výrobu zachová a ještě rozšíří. Uvidíme co ostatní. -
"-- skrytý --" 02.09.02 09:14
« Re: Re:
Samozrejme, ze treba prave AR 75 je dukazem toho, ze kdyz nekdo umizadni pohon udelat (na rozdil od jinych), tak je to super. Ale dneska uz vysly zadky z mody, je to pryc, jejich mista zaujala quattra. Australie je jednou ze zemi, kde Imprezy ladi snad kazdy. Nepotkal jsi Integrale? nebo 155 Q4? -
matuS 29.08.02 02:51
« Re: Re:
rbaron> bohuzial o tomto s tebou nemozem polemizovat, pretoze jedinym autom s ktorym som jazdil a malo zadny nahon bol zigulak, a z toho moc zavery robit nechcem :-)
ale dovolim si polemizovat o tom, ci by malo zmysel tahat do 147 pohon dozadu.
apropo, daju sa robit aj skvele auta s prednym pohonom. priklad je lotus elise. zasa z toho zadneho nahonu taky nadrzany nebud ;-)