Alfa Romeo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo

• « 00 Reagovat !

foto

27.08.03  12:49

« Re: facelift AR166 (viz news.auto.cz)

Mne sa tak nejako mari, ze som kedysi cital, ze Alfa zacne od r. XXXX (nepamatam) robit vsetky modely (aj) so 4×4. Snad sa dockame.
  • 00 Reagovat !

foto

27.08.03  12:43

« facelift AR166 (viz news.auto.cz)

Konečně udělali taliáni facelift 166ky, takže vypadá stejně krásně jako AR156 (předtím to byla slabota). Snad se díky tomu zvednou prodeje AR166 v ČR.
    Osobně se mi líbí i víc prostoru (pokud to auto chce člověk i pro rodinu přeci jen, 156 se hodí spíš jako druhý auto do r.) a dle mého lepší sladění s motorem 2.4JTD (na 156ku je tenhle motor snad až příliš těžký).
    Takže při svém snění o mém budoucím autě č.4 mám nového horkého kandidáta - Alfu Romeo 166 - krásný design, dost prostoru, skvělý motor 2.4JTD 20V a jeho famózní zvuk .... :-)))))
    Snad bude mít faceliftnutá AR166 i dobré výsledky z crash-testů (budou-li nějaké), víc než 6 airbagů (tj. i airbagy vzadu] a slušnou (ne)poruchovost. Jediný, co asi AR166 nebude mít (a po čem taky toužím), je pohon všech kol.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 25.08.03  09:20

« Bez nadpisu

Teď sem viděl jednu pěknou 147 ve Slavkově na koupáku. Kupovaná u vavřince. Čí to bylo?
  • 00 Reagovat !

foto

21.08.03  11:51

« To andree

Neříkám, že motory JTD jsou nejlepší diesely na světě, ale určitě jsou lepší než TDI, který nemaj ani ve verzi 96 kW olejovej chladič...TDI má díky systému PD a jeho vysokýmu vstřikovacímu tlaku nízkou spotřebu,brutální nástup výkonu a slušnej točák,ale taky hlučnej chod a omezenej otáčkovej rozsah.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.08.03  08:06

« Re: 147 1.9 JTD 16V

to andree_cz: asi jsem natvrdlej ale myslel si to asi z legrace s tim naftakem, vid? Diesel v Octavce je tou /az na spotrebu/ nejhorsi volbou v nynejsi nabidce naftovych motoru. Ta 1,9 JTD jede o minimalne 40% lepe nez 1,9 TDI 81 kW ve skodovce. Mam ji v praci a je to hroznej traktor, liny to je a hlucny to je. Svez se radsi v normalnim aute.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.08.03  08:03

to asimov: nemam duvod si neco vymejslet, jestli teda jsi reagoval na me, tu 156-ku jsem chtel koupit moji slecne, jenze proste me neoslovila. A ta Mazda 6 drzi opravdu lepe, jestli jsi s tou moji jezdil a v ty Alfe 156 2.4 JTD taky ihned po sobe, tak ti asi budu muset verit.
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 21.08.03  07:42

A zčeho si myslíš, že ta 1.9TDI vychází?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.03  22:41

Mazda 6, že má nějak excelentní podvozek??? Alespoň v porovnání s Vectrou GTS.... A myslím si, že italskej diesel je pořád krátkej na jakoukoliv Octavii v TDI, až na tu nedotáčivost na těch 195/65 ( sám ji mám )
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.03  17:14

Na dálnici umí šlapat na plyn i moje mladá. Ta Alfa je na zatáčkovité cestě úplně někde jinde.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.08.03  10:54

Stavros:Dík za přání.Až dorazí tak poreferuju.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.08.03  09:02

to RV: urcite ji vem ja krasna, ja mam trosku vetsiho psa a stavim barak takze potrebuju holt vetsi kufr. Jinak ta 147-ka je super. Kola tam dat takovy ty jak jsou na GTA a je to good. Takze preju hodne stesti.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.08.03  08:27

Co já jsem zkoušel 156-ku tak mi přišla podvozkově trošku horší než 147 a uvnitř je v předu stejně místa a vzdadu je sice 156 prostornější,ale já nepotřebuju zadní sedadla prakticky vůbec a nemusím ani frajeřit s velkou limuzínou.Mazda 6 je v pohodě a všichni mi říkají, že kdybych měl rozum vezmu právě tu Mazdu. Jsem ale fanda značky a touhle Alfou si zkrátka dělám radost,rozum šel stranou a zapracoval jenom při volbě motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.08.03  07:20

to RV: jestli mas slevu tak jo a mas pravdu 147-ka je mi take sympatictejsi, takova sportovnejsi. Vcera jsem zkousel u nas v Usti tu 156-ku 2,4JTD a neni to nic moc. Porad piskaly gumy 16-ky, zadna slava, Mazda sedi mnohem lepe. Vazne nekecam. Jestli 156-ku tak aspon s tim 2.0 benzin a 17-ky kola. Super je ta perletova metaliza NUVOLA, ale dat za lak 75 000,- se mi zda docela dost.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.08.03  06:58

Ales.v: Nenasere mě když mě předjede Oktávka,ale opravdu myslíš, že v sériovým provedení byť 96kW na to má ?
    Stavros: Vím o těch slevách,ale chtěl jsem 147,je mi prostě sympatičtější,navíc jsem využil atraktivní slevy a smlouvu uzavřel v době konání Brněnskýho autosalonu.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.08.03  22:51

Ahoj Stavrosi, ona 147-ka není zase tak malé auto, váží stejně jako 156 a 16v JTD je v ní sice příjemný, ale když tě na dálnici bude předjíždět Octavie s červeným Di tak budeš hodně nasraný.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.08.03  13:58

to RV: vzdycky je nejaka moznost, ze se pri cipovani neco posere s motorem. To je holt dan za sportovani. Ale 140 PS bude dost na tak maly auto, takze bych to tam necpal aspon zatim. Mimochodem nyni maji u Alfy slevy na skladove 156-ky. Takze Sportwagon po odecteni DPH vyjde na 600 000,-, stejny motor co ty chces, dual klima atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.08.03  11:07

Tak jsem koukal na ty stránky a jsou tam přídavný jednotky.Jestli je skutečnost to ,co tvrdil Alesv a jiní, tak přídavná jednotka pouze modifikuje signál z řídící jednotky a nebere ohled na info z rozných čidel a v mezních režimech může dojít i k poškození motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.03  21:30

Hoermann motorsport je jediny nemecky vyrobce, ktery umi udelat auto tak, aby jelo. Vyrabi si vlastni software na velice vysoke urovni. Nedelaji praseciny, jako ostatni jejich krajani, ale seriozni upravy. Je pravda, ze podobny veci delaji talosi taky a levneji, jen je ten Memmingen o neco bliz. Upravy turba jsou nekolika druhu, od zmen komor a regulace pretlaku az po kompletni vymenu lopatek (jako treba dela Hoermann). Zkus se podivat na jejich stranky (www.hoermann-motorsport.de) a uvidis, ja o dieselech nic nevim, jenom jsem okrajove neco chytil.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.03  12:19

Magicu,neprodává Hoermann jenom přídavný jednotky ? Do toho bych teda nešel.Navíc jsem někde četl (možná tady), že němci moc italský auta neuměj a Ricambi má snad nějakou vazbu přímo na úpravce v Itálii. Co je to s tím turbem a jaký to přináší výsledky ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.03  22:30

Nejvice se mi osvedcil software od Hoermanna z memmingenu (kousek od Mnichova). je ale dost drahej (cca 350 Eur za EEPROMku). nabizi i kompletni upravy turba, ale ty se daji i za zlomek jejich ceny udelat tady.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…