Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
« facelift AR166 (viz news.auto.cz)
Konečně udělali taliáni facelift 166ky, takže vypadá stejně krásně jako AR156 (předtím to byla slabota). Snad se díky tomu zvednou prodeje AR166 v ČR.
Osobně se mi líbí i víc prostoru (pokud to auto chce člověk i pro rodinu přeci jen, 156 se hodí spíš jako druhý auto do r.) a dle mého lepší sladění s motorem 2.4JTD (na 156ku je tenhle motor snad až příliš těžký).
Takže při svém snění o mém budoucím autě č.4 mám nového horkého kandidáta - Alfu Romeo 166 - krásný design, dost prostoru, skvělý motor 2.4JTD 20V a jeho famózní zvuk .... :-)))))
Snad bude mít faceliftnutá AR166 i dobré výsledky z crash-testů (budou-li nějaké), víc než 6 airbagů (tj. i airbagy vzadu] a slušnou (ne)poruchovost. Jediný, co asi AR166 nebude mít (a po čem taky toužím), je pohon všech kol. -
« To andree
Neříkám, že motory JTD jsou nejlepší diesely na světě, ale určitě jsou lepší než TDI, který nemaj ani ve verzi 96 kW olejovej chladič...TDI má díky systému PD a jeho vysokýmu vstřikovacímu tlaku nízkou spotřebu,brutální nástup výkonu a slušnej točák,ale taky hlučnej chod a omezenej otáčkovej rozsah. -
« Re: 147 1.9 JTD 16V
to andree_cz: asi jsem natvrdlej ale myslel si to asi z legrace s tim naftakem, vid? Diesel v Octavce je tou /az na spotrebu/ nejhorsi volbou v nynejsi nabidce naftovych motoru. Ta 1,9 JTD jede o minimalne 40% lepe nez 1,9 TDI 81 kW ve skodovce. Mam ji v praci a je to hroznej traktor, liny to je a hlucny to je. Svez se radsi v normalnim aute. -
« Re: 147 1.9 JTD 16V
to asimov: nemam duvod si neco vymejslet, jestli teda jsi reagoval na me, tu 156-ku jsem chtel koupit moji slecne, jenze proste me neoslovila. A ta Mazda 6 drzi opravdu lepe, jestli jsi s tou moji jezdil a v ty Alfe 156 2.4 JTD taky ihned po sobe, tak ti asi budu muset verit. -
« Re: 147 1.9 JTD 16V
Co já jsem zkoušel 156-ku tak mi přišla podvozkově trošku horší než 147 a uvnitř je v předu stejně místa a vzdadu je sice 156 prostornější,ale já nepotřebuju zadní sedadla prakticky vůbec a nemusím ani frajeřit s velkou limuzínou.Mazda 6 je v pohodě a všichni mi říkají, že kdybych měl rozum vezmu právě tu Mazdu. Jsem ale fanda značky a touhle Alfou si zkrátka dělám radost,rozum šel stranou a zapracoval jenom při volbě motoru. -
« Re: 147 1.9 JTD 16V
to RV: jestli mas slevu tak jo a mas pravdu 147-ka je mi take sympatictejsi, takova sportovnejsi. Vcera jsem zkousel u nas v Usti tu 156-ku 2,4JTD a neni to nic moc. Porad piskaly gumy 16-ky, zadna slava, Mazda sedi mnohem lepe. Vazne nekecam. Jestli 156-ku tak aspon s tim 2.0 benzin a 17-ky kola. Super je ta perletova metaliza NUVOLA, ale dat za lak 75 000,- se mi zda docela dost. -
« Re: 147 1.9 JTD 16V
Ales.v: Nenasere mě když mě předjede Oktávka,ale opravdu myslíš, že v sériovým provedení byť 96kW na to má ?
Stavros: Vím o těch slevách,ale chtěl jsem 147,je mi prostě sympatičtější,navíc jsem využil atraktivní slevy a smlouvu uzavřel v době konání Brněnskýho autosalonu. -
« Re: 147 1.9 JTD 16V
to RV: vzdycky je nejaka moznost, ze se pri cipovani neco posere s motorem. To je holt dan za sportovani. Ale 140 PS bude dost na tak maly auto, takze bych to tam necpal aspon zatim. Mimochodem nyni maji u Alfy slevy na skladove 156-ky. Takze Sportwagon po odecteni DPH vyjde na 600 000,-, stejny motor co ty chces, dual klima atd. -
« Re: 147 1.9 JTD 16V
Tak jsem koukal na ty stránky a jsou tam přídavný jednotky.Jestli je skutečnost to ,co tvrdil Alesv a jiní, tak přídavná jednotka pouze modifikuje signál z řídící jednotky a nebere ohled na info z rozných čidel a v mezních režimech může dojít i k poškození motoru. -
"-- skrytý --" 16.08.03 21:30
« Re: 147 1.9 JTD 16V
Hoermann motorsport je jediny nemecky vyrobce, ktery umi udelat auto tak, aby jelo. Vyrabi si vlastni software na velice vysoke urovni. Nedelaji praseciny, jako ostatni jejich krajani, ale seriozni upravy. Je pravda, ze podobny veci delaji talosi taky a levneji, jen je ten Memmingen o neco bliz. Upravy turba jsou nekolika druhu, od zmen komor a regulace pretlaku az po kompletni vymenu lopatek (jako treba dela Hoermann). Zkus se podivat na jejich stranky (www.hoermann-motorsport.de) a uvidis, ja o dieselech nic nevim, jenom jsem okrajove neco chytil. -
« Re: 147 1.9 JTD 16V
Magicu,neprodává Hoermann jenom přídavný jednotky ? Do toho bych teda nešel.Navíc jsem někde četl (možná tady), že němci moc italský auta neuměj a Ricambi má snad nějakou vazbu přímo na úpravce v Itálii. Co je to s tím turbem a jaký to přináší výsledky ?