Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
"-- skrytý --" 23.01.07 20:57
« alfa
to auto je v poriadku. budem ho mat od majitela ktory ma showroom v Kosiciach. Ponukol mi ju preto lebo vie ze nejazdim vela km. ma najazdenych 100t km. Co je nestastne na stredovom paneli?
este som to auto na zivo nevidel ale robili to 6 kvalt? je to rocnik 2000.
Predne svetla su dost male a pocul som ze to s ich svietivostou je dost zle. Pomohlo by namontovanie xenonov? -
"-- skrytý --" 23.01.07 11:21
« Re:
gianmarco1: je to lagershade. Časem na 100%. Přesně takhle ta závada vzniká, ale její projevy začnou později.
166 2.4 JTD moc nežere, ale taky moc nejede. teda skoro vůbec - je to vysloveně dálniční auto s dlouhejma kvaltama. Celkem podařenej motor, otázkou je stav konkrétního auta. Proč to někdo mění? Asi má podobné důvody jako ty...
Nejčastější závady motoru jsou spojený jako u každýho CR s turbem a jeho štěluňgem (VTG). Tím, že regulace VTG je primární, s poruchou tohoto systému auto nejede. Pokud je turbo v háji, kompletní repase přijde na něco kolem 22.000 kč. Pak jsou u CR problémem vstřikovače, které jsou náchylné na cokoliv a tlakové čerpadlo se taky časem rádo unavuje. Debimetry Bosch, regulační okruh bohatosti směsi atd asi netřeba zmiňovat.
To nejsou problémy AR, ale všech konstrukčně podobných naftových motorů CR.
U 166 je navíc trochu nešťastný ten středový panel Blaupunkt/Siemens. Největším průserem 166 jsou nápravy - hlavně ta zadní. Málokdy se i po poměrně malý bouračce povede ji uvést do původního stavu, díly jsou velmi drahé (proti 156 nesrovnatelně) a ohnutý ramena + vymlácený uložení většinou bývají důvodem k prodeji. nejčastější problémy na přední nápravě jsou právě u motorizací JTD díky vysoké hmotnosti předku. Většina 166 na prodej v ČR, které jsem viděl, byly podvozkově špatné a smrděly dost vysokými investicemi.
Ale jaký jiný ropácký CR auto za ty prachy s takovými jízdními vlastnostmi a s takovouhle výbavou člověk sežene? -
"-- skrytý --" 22.01.07 20:28
« Bez nadpisu
nazdar. mam moznost zamenit moju AR 156 TS Selespeed za AR 166 2.4 JTD 136k rv. 2000. potreboval by som ju hlavne koli spotrebe. s tymto motorom nemam ziadne skusenosti tak by som poprosil vsetkych ktori maju skusenosti nech pisu. ake su najcastejsie zavady?
diky -
"-- skrytý --" 22.01.07 15:36
« Re: Selespeed
Nejde o to, že by ta špajzka byla nějka špatná, ale manuál je prostě rychlejší, nic víc. Jen mi šlo o to, že čekat srovnatelný výsledky s polozávodními převodovkami prostě nejde, když tahle má vydržet nejmíň pětinásobek při nulových servisních výdajích. -
« Selespeed
zdar Magicu. Tak jsem už svojí nevěstu koupil. V bavorsku u dealera SEAT,FIAT,AR. Byla tam už zakoupená a servisovaná.Je v selespeedu.Ale myslím, že není pravda to strašení, že pomalu řadí.Když to má patřičný otáčky,tak vyšší stupeň zařadí hodně rychle. Je ale taky fakt, že v režimu CITY si dává na čas. -
« kompresor klimy u 156 vs. rozvody
ahoj,tak pri vymene oleje mi servisak prisel na upadnute hnaci kolecko od kompresoru klimy (teda napnuty remen je,vypadlo to kolecko co je pod tim),vyvalil oci a rika jak to ze ti to vubec jezdi?krome toho ze ti nefunguje klima,tak ze se to nedostalo do rozvodaku?je to mozny a mel jsem "z * kliku" jak se rika ze se mi nepotkal motor? -
"-- skrytý --" 18.01.07 07:43
« Bez nadpisu
No samozrejme, ze sa este vsemozne snazil co najviac usetrit na oprave. Blok pozvaral a diely zohnal kdesi s Polska. Vymenil len to, co bolo zle. Ziadne premeranie tolerancii, proste to zlozil a nastartoval. Najvacsi problem mal s nastavenim rozvodov, pretoze u nich doma to nevedeli nahodit ani v servise.....

mam ted nabidku na AR 156 SportWagon 1.9JTD, melo by jit o dovoz lehce bouraneho auta, nalitano pod 100 ktm, prelom roku 2002/03, takze po faceliftu a plne vnitrni vybave, v cene cca kolem 250 kKc. ale koukal jsem, ze podobne konfigurace lze tady v cr pres net najit za cca 220 kKc, a to nebourane, pry s garanci puvodu, servisni knizkou apod.
mate s tim nekdo zkusenosti ? zda se vam cena dobra ?