Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
"-- skrytý --" 24.02.04 12:04
« Re: Automobilismo
Kupoval jsem v Rakousku německý časopis (název si už přesně nepamatuji, něco jako "Auto Test"), ale už rok není k dostání. Možná zanikl, možná ho přestali dovážet. Že by náhoda...? Byly v něm totiž výsledky měření na brzdě, "skutečně dosažené" hodnoty spotřeby, nákresy, podrobné srovnávací tabulky atd. Na trhu zůstaly jen ty "úchyloviny"! -
"-- skrytý --" 24.02.04 10:27
« Automobilismo
Hele, nevite nekdo, kde se da v tyhle posrany zemi sehnat posledni cislo italskyho casopisu Automobilismo? Maji tu snad kazdej platek v nemcine, i znackovy tuningovy casopisy (treba VW Tuning - kdo to kupuje je mi zahadoou, jsou to samy uchylny slinty), ale poradnej casopis s technickyma podrobnostma, nakresama, tabulkama a grafama - to je u nas tabu. Uz nejezdim do Italie tak casto a v cisle 4/2004 ma byt rozkreslena AR Crosswagon a clanek o vyvoji a variantach pohonu vsech kol. Nevite nekdo, jak k tomu v Praze prijit? Dik -
« MB x AR
rbaron: No upřímně sem nečekal, že se ho udržím i do těch přibližně 190km/h. Na okreskách těžko říct, 0-100 maj obě auta papírově 8,2s a on tam má automat, kterej mu ušetří hromadu práce. Ale já bych do toho šel srdcem :o) Taky sem viděl jeho video na sněhu a je tam vidět obava, že to rozbije. Já té svojí dávám na sněhu na parkovišti trochu jiný karate ;o) Mám jedno pěkný video, který je bohužel pod heslem na stránkách h-fans, tak jedině někam na ftp kdybys chtěl vidět, má 32 MB. Já jsem tam jen okamžik, ale jako celek je to pěkné. -
matuS 13.02.04 20:56
« Re: Posilovac rizeni na 156 2.0TS ('98)
AR> tak to mi ta je luto, presne toto iste a tiez v zime sa stalo ocinovi na 166. Co sa presne stalo neviem, ale zevraj to technici davali na vrub tomu, ze auto je nizke a niekde sa to muselo obtierat o zem (?)
dolezite je, ze auto bolo tyzden v servise, opravili to, a na druhy den (tiez mrzlo) sa to dojebalo znova. zlate madarske rucicky (auto servisovane na uzemi s prevazne madarskou narodnostnou mensinou)
tak to znova opravovali a potom to uz chvilu vydrzalo.
potom malo auto havariu s totalnou skodou a tym sa vyriesilo viac problemov naraz... -
« Posilovac rizeni na 156 2.0TS ('98)
Odesel mi vcera za jizdy do kytek posilovac rizeni. Vyteka (vytekl) z toho olej nekde za vzduchovych filtrem, vedle leveho predniho kola. Je mi nekdo schopny rict, co by v tech mistech mohlo jit do kytek? Jestli jsou tam jen nejake hadice apod., ktere mohly prasknout? A kolik si budu asi muset pripravit, pokud pri tom asi 10km dojezdu odesla ta servopumpicka? -
"-- skrytý --" 12.02.04 16:28
« Proc se nemci vice serou
Takze od dnesniho dne jsem chytrejsi po skoleni v oblasti kvality. Krome malych prekvapeni (jako treba ze znacka Tesco je znackou kvality) jsem se dozvedel velice zajimavou vec. Od roku 1999 se uplatnuje v oblasti automobiloveho prumyslu nova technicka specifikace ISO/TS 16949:1999. Zavadeji ji italske automobilky (ANFIA) – Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari a Maserati. K 30. 6. 2001 bylo podle teto technicke specifikace certifikovano 16 organizaci. Jedna se o kvalitativni normu pro dodavatele a subdodavatele vyrobku pro automobnilovy prumysl, ktera harmonizuje dosavadni kvalitativni normy (zejm. ISO 9000) s ostatnimi evropskymi predpisy a pozadavky zakazniku. Tato norma je lidove receno tvrdsi a specifictejsi nez normy ISO rady 9000, ktere plni nemecke firmy. Jen perlicka: BOSCH ma na plneni normy ISO/TS 16949:1999 vyjimku....
Ja taky :D