Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
« Re: Alfa 156 SW
Mám 147 s tímhle motorem a jsem nadšenej. mám ji krátce (od října loňskýho roku). Kvalita je v pohodě,to jenom zaprděný německý novináři hážou špínu. Jinak všeobecně u majitelů starších Alf si plasty sem tam vrznou,elektronika hodí nějakej falešnej alarm a občas něco na podvozku, když vymetáš všechny díry ve 160 a máš 17ctky kola. Charakter auta Ti vše vynahradí. Jdi do ní ! -
« Alfa 156 SW
Cau lidicky, zajimal by me nazor vas odborniku na novou 156 sport wagon v dieslu 1,9 140 kobilek. Jestli s tim mate nekdo zkusenosti a nebo mate jen nazor vzhledem ke kvalite auta a tak, budu rad kdyz poslete svuj nazor. Docela se mi libi, ale v cechach porad pretrvava nazor, ze ital je ital, ale podle me, dnes je kvalita aut uplne na jine urovni, nez tomu bylo napr. pred deseti lety. Dik za nazory. 8) -
"-- skrytý --" 15.06.04 17:40
« Bez nadpisu
Ted trochu nerozumim - fyzicky jsi vyndal kat nebo jsi jenom odpojil draty od lambdy? To je podstatny rozdil. Lambda totiz v podstate jenom hlida bohatost smesi = aby do katu nesla moc bohata smes se zbytky nespaleneho benzinu, protoze ten ho ucpava. Pokud tedy vypojis lambdu, chce to vyhodit i kat, nebot jinak se ti behem casu ucpe a zvysi tepelnou zatez motoru, tim zvysi spotrebu a snizi vykon. Na Alfach jsou lambdy Bosch a jako vsechno od teto firmy stoji za starou belu. Vetsinou je lambda na 100.000 km opravdu stejne platna jako kristalova koule. Ja to vetsinou delam tak, ze na nejakou dobu (alespon mesic) vyhodim lambdu a kdyz nenaroste spotreba, vyhodim i kat. Chce ho ale schovat nekam do garaze, aby bylo mozno jej vratit zpatky (co kdyz se emisni kontrola bude nekdy opravdu fyzicky provadet?). Legalni a ekologicky lepsi cesta je tu lambdu dat novou (doporucuju objednat primo u Bosche, pres Fiat vyjde mnohem draz a je to ta sama), jenomze pokud je delsi dobu spatna lambda, je pravdepodobny, ze ani kat neni uplne o.k. a jeho vymena vyjde asi na 40.000! Z velkoobchodu vychazi lambda asi na 2700,- Kc. Pokud vyndas kat, tak se snizi jeden z nejvetsich odporu ve vyfuku a samozrejme se zvedne vykon asi o 3-5 koni a motor je pruznejsi hlavne v nizsim pasmu otacek. Nikdy ale takhle neprojde ME. -
« Lambda
magic: Trochu jsem laboroval s výfukem přes víkend a cvičně jsem odstranil lambdu s tím, že mi kdosi tvrdil, že u L-Jetronicu je tam na ozdobu a navíc stará dělá víc škody než užitku....... Zatím jsem vypozoroval, že mi klesla spotřeba o cca 0,5litru a s odstraněním katu to pěkně táhne odspodu........předtím nebyla spotřeba nijak extrémně nad normálem udaným výrobcem. Ten samý zásah zvedne na Toyotě Celice 2.0 GTI 115kW spotřebu o cca 2 litry. Máš s tím nějaký zkušenosti? -
"-- skrytý --" 09.06.04 16:42
« Re:
A co ti jako na to mame rict? Uz tu padlo mnohokrat, ze 156 V6 je idealni kombinace, prakticky bez problemu. Pokud je vsechno o.k. (podvozek, brzdy, naplne, remeny, vsechno sviti a blika, veskera elektrika funguje...) tak neni duvod, proc by nemelo i nadale. Tedy pokud to neni automat. Problemy byvaji jen s bouranyma kusama nebo kouskama, jejichz predchozi majitel skudlil na udrzbe. Ale to plati o vsech autech. Problemy u 156 byly jen u benzinovych ctyrvalcu TwinSpark, v pohode jsou i naftaky. Trochu vic pozornosti chce ulozeni podvozku a elektrika, proto je dobry vyrazit po poradny kontrole, pripadne vymene opotrebenych dilu. Ale to taky plati pro vsechny auta stejne...Co stala? -
« Bez nadpisu
Ahoj chlapi! Zakoupil jsem Alfu 156 2,5 V6 r.v.00, naj 90tkm., a chci poprosit, jestli byste se mohli podělit o zkušenosti s tímto vozítkem ( na co si dát pozor, nejčastější závady a tak). Chci jet na dovolenou trochu dál a nerad bych někde vytuhnul (no ale zatím jsem jen nadšený, motor skvěle šlapee a zvuk je supr!). Předem moooc dík za všechny info, čusík! hrbol -
« ad
Na tom drhnutí podvozkem něco bude. Budu tam dávat během 14 dnů tlumiče a s pružinama to ještě rozmyslím. Pokud jde o řízení, tak lze koupit za 15.000,- se dvěma otáčkama mezi rejdy do GTV,75 a 90. Řídil jsem s tím právě GTV ( musí se tam namontovat servo) a je to paráda. Dám vědět, jak se zlepšili jízdní vlastnosti. -
"-- skrytý --" 31.05.04 13:35
« Re: RE
Kdyz sundas predek, auto bude vyrazne skloneny na pravou stranu (leva je totiz vejs nez prava) a navic zacnes vsude drhnout vejfukem pod prednim ramenem zadni napravy, protozer tam zbyde svetlost asi 8 cm. To se da vyresit snad jen vyvodem vyfuku pred zadni napravou (idelane zvlast prava a zvlast leva), hned to jede lip, jen mas porad zakoureny zadni dvere a dela to hroznej ramus. Pokud ale auto nesnizis, stejne neni problem. Ty original laciny tlumice stoji za prd, ale s Konikama nemusis nic snizovat. Staci je o jeden-dva zavity pritvrdirt a je to v pohode. A ani ten naklon nicemu nevadi, ta zadni naprava jde do oblouku taky, takze to auto v pohode zatoci tam, kde uz Civic leti rovne. Chce to ale nebrzdit a hodne rychlou reakci na kontra, coz u ty prevodky rizeni nekdy znamena ukroutit si ruce. Zase ale ten volant jde lehce, takze je to zvladnutelny, ale nesmis zmensovat volant. GTV je na to diky kratsimu rozvoru jeste lepsi. Jeste se da na 75 i GTV dat ten stredovej kloub zadni napravy ze Zagata. -
« RE
Magic: no zadní tlumiče mám v *...... Ale jen o tom to není, v serii je 75ka dost měkká a to naklánění máš i po kompletní výměně všeho za originální díly a to mi hrozně vadí. Na okruhu mám odzkoušeno, že se to sice naklání jak houpačka, ale neuhne. Jenže z toho nemám dobrej pocit, proto to budu teď definitivně dávat níž a bude to tvrdý, jsem zvědavej jestli pohnu torzkama, pružiny a tlumiče už mám nachystaný, ale podmínka je ten předek dolů, jinak budu furt v záklonu >:D .......
jinak ty starší nahoněný Civicy bych nepodceňoval, 4WS podvozek a dvojitý lichoběžníky na Preludách jsou parádní........Něco jinýho jsou současný modely, to je tragedie, co těm autům kvůli snížení ceny udělali. -
"-- skrytý --" 27.05.04 11:50
« Bez nadpisu
Loziska jsem menil tak kolem 100.000 km za origos SKF. S tim prodejem je to vsude stejny: budto je na prodej a stoji za prd, nebo je dobra a nikdo ti ji neproda. Za Evoluzione chteji vic, nez za stejnojmennou Integrale (a to mi prijde na palici - ha, ha). To mas stejny jako se 155 Q4; myslel jsem si, ze bych ji tak kolem 150.000 Kc mohl sehnat. Kulovy! Budto mrtvy vraky kolem kila, nebo nic! A z Italie ji nedovezu, protoze mi ji neprihlasi a prestavbu na papiry z TS mi nikdo nesezere.
A stejne musis mit neco v haji, nemuze te v zivote dostat Civic - ten je v zatackach (teda vsude, ale to je motorem) pomalejsi i nez ten muj predohrab (Lancia Delta Nuova HF) a na 75 se pritom fakt nechytam (v zatackach; na rovine ji ujedu). Bud mas uplne hotovy tlumice, nebo nejaky problem se zavesama. A jeste me prekvapuje, kdyz slysim, ze vam odchazeji samosvory. Mel jsem petasedem celkem pet (+Giuliettu) a spera byla na 3 kouscich; vzdycky byla perfektni - i na suchym asfaltu se to (krome TS - ten byl slabej motoricky) tocilo na fleku jako korouhvicka. A to mely ty dva trilitry docela dost nalitano, jeden kolem 170.000 km. Kamos dal pryc Americu asi pred dvema lety a taky jeste spera zamykala jak nova. Ale fakt je, ze krome ty spery a motoru jinak uz stala taky za starou belu. Holt, uz to neni, co to bejvalo... -
« Re:
Já osobně znám asi 5 moc pěkných 75ek, ale majitelé je nedají z ruky. Jedna America má najeto jen 30.000km a v podstatě lze říct o tom autě, že je nový, opravdu nádhera. Já mám v plánu v dohledné době kompletní rekonstrukci, prostě se toho auta nevzdám.
Mimochodem poznatek z posledních týdnů: ložiska z US produkce na této Alfě vydrží věčně, D produkce tak 100.000km a ty italský šmejdy na zadních kolech si snad nakoupím do zásoby >:D -
« nova AR158
Na www.italiaspeed.com se objevil docela rozsahly clanek o nastupci 156ky. Je tam bohuzel jen jedna poradna fotka (ze predu), ale vypada to nadejne.
Docela mne sokoval rozvor budouci 158ky - 2,80 m!!! Co chudak stara dobra 166 (s 2,70 m)?
Taky dost zajimavy je zamer dat do ni v r. 2006 diesel, ktery poprve pokori litrovy vykon 100 HP a litrovy kroutak 200 Nm (bude to 3.0 MJD V6 s 220 kW a 600 Nm od VM Motori). -
"-- skrytý --" 25.05.04 14:25
« Bez nadpisu
AR 75 je takova velka motokara. Jejimi vyhodami je perfektni rozlozeni hmotnosti nejen podelne, ale i pomerne nizke teziste (prestoze hodne vysoka zad by na pohled svedcila o opaku). Nevyhodou jsou brzdy, zvlaste ty zadni casto umiraji diky svemu ulozeni u prevodovky. Je to auto, ktere ja radim do kategorie "jedovatych" - tedy je nutno se s nim delsi dobu ucit jezdit. Vlivem samosvoru na zadni naprave ma tendenci k pretacivosti, ale pokud s ni dokaze ridic pracovat, vnima ji spis jako vyhodu nez negativum. Neni tak pretaciva, jako treba Porsche 911, spis pripomina klon Maserati. Rizeni je pomerne presne, na dnesni dobu je ale prevodka dost jemna a auto vyzaduje docela gymnastiku pro ukocirovani - ruce si neodfrknou. Na druhou stranu velmi ochotne zataci a hodne robustni podvozek ji umoznuje dost brutalne "vymetat" kraje. Jeji hlavni prednosti je poweslide jako u te motokary - zlomis ji do oblouku a potom jenom lehkym kontrem a plynem regulujes polomer otaceni. Za deste nebo na snehu je pro nezkuseneho ridice az nebezpecna, protoze je potreba dost usili k udrzeni primeho smeru. Na druhe strane zkuseny ridic s ni na snehu a ledu zvladne mnohem vic manevru, nez s predohrabem. Je proste hodne specificka, nekdo ji zatrati a jineho nadchne a nepusti. Interier je uzky ale na dylku strasne prostorny a pohodlny, ventilace je zla nocni mura. Bude ale problem ji vubec sehnat v nejakem provozuschopnem stavu, protoze posledni dobry kus v CR na prodej jsem videl asi pred 10 lety. Pekny kousky jsou vnimany jako rarita (posledni cistokrevna Alfa) a podle toho taky stoji. Dneska uz je precijen doba jina, quattro je quattro a treba Dedra Integrale se da koupit za 1500 Eur.....