Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
"-- skrytý --" 12.09.04 14:44
« Re: Klimatizace
To je naprosto normalni. Opravdu se to tak ma chovat. Existuje ale postup, jak to vypnout - musi se nastavit ovladani klimatizace do urcite polohy a pak zapnout a vypnout zapalovani . Z hlavy to ted nevim. Zkusim to najit a pak to sem hodim. -
"-- skrytý --" 11.09.04 17:21
« Re: Re: Kolisani otacek
Dopoledne jsem musel jet do mesta a tam mi to zacalo zase kolisat. Tak jsem to jeste rozebral a zkusil prostriknout WD-40 - uvolnilo to jeste docela dost svinstva kolem te klapky. Pak jsem zopakoval postup. Je to rozhodne lepsi nez to bylo, ale obcas se ty otacky jeste zhoupnou. Asi ten motorek ma uz opravdu nejlepsi leta za sebou.
Ale kazdopadne se ted motor daleko lip vytaci. K 7000ot to leti jak blesk. Driv uz se tomu po 6000ot uz tak moc nechtelo. -
« Re: 2.4JTD: Životnost turba ; Výměna rozvoďáku
jezis... omila se to tu furt dokola - precti si forum dieselove motory tipy a triky, hodne ti to pomuze.
30 kkc??? Nic zvlastniho >:D >:D >:D u nasich "znackovych" servisu. Pokud je to hodne zamaslene tak 4 - 6 hodin prace i s kladkama, to musis nejak ocenit... -
« 2.4JTD: Životnost turba ; Výměna rozvoďáku
Zdravim!
Kluci, chtel bych si koupit 156 JTD, r.v.98. Je v dobrym stavu, ma najeto 170tkm a nevim, jak na tom muze byt turbo. Je mi jasny, ze dost zalezi na predeslem zachazení, ale obecne by me zajimala jeho zivotnost.
Dalsi vec je, ze kdyz vypnes motor trosku si piskne (nejspis)remen, ale to by snad nemel byt problem.
No a nakonec ten rozvodak: v servisu mi rekli ze vymena by stala 30 000,- !! I s kladkama, ale stejne my to pripada nejak moc. Kdy byl meneny naposled jsem nezjistil, takze bych ho rad nechal vymenit, ale za 30!?
Takze jestli mi nekdo muzete neco poradit, budu vdecnej. DIK! -
« Re: Re: Re: Re: Re: Kolisani otacek
Problém není jenom v zanesené klapce, ale je nutné ji po vyčištění znovu zkonfigurovat. Originální postup vypadá následovně, u zahřátého motoru provézt tyto kroky 1.Odpojit baterii na cca.15 min 2. připojit baterii a zapnout klíček na 1 min. 3. vypnout klíček a počkat 1 min. 4. Nastartovat a zapnou všechny spotřebiče (klimatizaci, dálkové světla, mlhovky, vyhřívání oken atd.) Počkat do sepnutí ventilátoru chlazení , po jeho rozběhu nechat běžet ještě cca.3 minuty. Tímto postupem by se to mělo srovnat. Pokud ne, může být problém v regulačním motorku, jeho výměna vyjde přibližně na 6500 Kč ( 5600 motorek, zbytek diagnostika a výměna) -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kolisani otacek
Já měl kdysi Hondu Accord coupe rv 95, 2,2i >:D a tohle co popisuješ mi dělalo také, ale jen dva dny, když jsem odpojil baterku a pak už byl klid, ale bylo to po každém odpojení, a nepřišel jsem na to co to bylo :*) , takže pokud tu závadu odstraníš poděl se o zkušenosti. 8)