Alfa Romeo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo

• 00 Reagovat !

foto

23.09.04  23:18

« Volant

Sem si teprv tedko vsimnul u 156ky, ze ma tochu vyosenej volant (mela to taky treba S100) :)
  • 00 Reagovat !

foto

16.09.04  23:04

« Bez nadpisu

kluci, co je sportpaket? konkretne III .Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.04  12:09

« Re: kolísání otáček

Je mi líto, ale na Bravu 1.2 to nefunguje. Tam je to bohužel spíš konstrukční problém, pokud to nekolísá moc, tak se na to vykašli. V případě, že to zhasíná, tak ti nezbude než navštívit servis, kde mají diagnostiku.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.04  18:34

« kolisani otacek

Jak malo staci ke stesti... a kamos si nechal klapku vymenit a nauctovali mu pry 15 000...
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 12.09.04  17:22

« kolísání otáček

Ales V.: funguje tento postup i na Fiaty, resp. na Brava 1.2. Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.09.04  14:44

« Re: Klimatizace

To je naprosto normalni. Opravdu se to tak ma chovat. Existuje ale postup, jak to vypnout - musi se nastavit ovladani klimatizace do urcite polohy a pak zapnout a vypnout zapalovani . Z hlavy to ted nevim. Zkusim to najit a pak to sem hodim.
  • 00 Reagovat !

foto

12.09.04  03:43

« Klimatizace

Jo dik, byl sem tu poprve a toho sem si nevsiml.
    Divil jsem se, ze pri kazdem startu auta byla rovnou zapnuta klimatizace. Jak je to ve vasich 156kach? Jestli to neznamena, ze nekdo delal neco s elektronikou a "zatim" se to projevuje jen takhle....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.09.04  17:21

« Re: Re: Kolisani otacek

Dopoledne jsem musel jet do mesta a tam mi to zacalo zase kolisat. Tak jsem to jeste rozebral a zkusil prostriknout WD-40 - uvolnilo to jeste docela dost svinstva kolem te klapky. Pak jsem zopakoval postup. Je to rozhodne lepsi nez to bylo, ale obcas se ty otacky jeste zhoupnou. Asi ten motorek ma uz opravdu nejlepsi leta za sebou.
    Ale kazdopadne se ted motor daleko lip vytaci. K 7000ot to leti jak blesk. Driv uz se tomu po 6000ot uz tak moc nechtelo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.09.04  10:58

« Re: Kolisani otacek

Jsem to nevydrzel a zkusil to jeste vecer. Zatim to vypada dobre! >:D Otacky nekolisaji! Ted to pujdu jeste trochu projet a dam vecer vedet.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.04  05:57

« Re: 2.4JTD: Životnost turba ; Výměna rozvoďáku

jezis... omila se to tu furt dokola - precti si forum dieselove motory tipy a triky, hodne ti to pomuze.
    30 kkc??? Nic zvlastniho >:D >:D >:D u nasich "znackovych" servisu. Pokud je to hodne zamaslene tak 4 - 6 hodin prace i s kladkama, to musis nejak ocenit...
  • 00 Reagovat !

foto

11.09.04  02:30

« 2.4JTD: Životnost turba ; Výměna rozvoďáku

Zdravim!
    Kluci, chtel bych si koupit 156 JTD, r.v.98. Je v dobrym stavu, ma najeto 170tkm a nevim, jak na tom muze byt turbo. Je mi jasny, ze dost zalezi na predeslem zachazení, ale obecne by me zajimala jeho zivotnost.
    Dalsi vec je, ze kdyz vypnes motor trosku si piskne (nejspis)remen, ale to by snad nemel byt problem.
    No a nakonec ten rozvodak: v servisu mi rekli ze vymena by stala 30 000,- !! I s kladkama, ale stejne my to pripada nejak moc. Kdy byl meneny naposled jsem nezjistil, takze bych ho rad nechal vymenit, ale za 30!?
    Takze jestli mi nekdo muzete neco poradit, budu vdecnej. DIK!
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.04  18:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kolisani otacek

To me zajima, uz se tesim na zitra :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.04  16:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kolisani otacek

Diky, zitra to vyzkousim a dam vedet.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.04  13:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Kolisani otacek

Problém není jenom v zanesené klapce, ale je nutné ji po vyčištění znovu zkonfigurovat. Originální postup vypadá následovně, u zahřátého motoru provézt tyto kroky 1.Odpojit baterii na cca.15 min 2. připojit baterii a zapnout klíček na 1 min. 3. vypnout klíček a počkat 1 min. 4. Nastartovat a zapnou všechny spotřebiče (klimatizaci, dálkové světla, mlhovky, vyhřívání oken atd.) Počkat do sepnutí ventilátoru chlazení , po jeho rozběhu nechat běžet ještě cca.3 minuty. Tímto postupem by se to mělo srovnat. Pokud ne, může být problém v regulačním motorku, jeho výměna vyjde přibližně na 6500 Kč ( 5600 motorek, zbytek diagnostika a výměna)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.04  09:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kolisani otacek

Já měl kdysi Hondu Accord coupe rv 95, 2,2i >:D a tohle co popisuješ mi dělalo také, ale jen dva dny, když jsem odpojil baterku a pak už byl klid, ale bylo to po každém odpojení, a nepřišel jsem na to co to bylo :*) , takže pokud tu závadu odstraníš poděl se o zkušenosti. 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.04  08:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kolisani otacek

Jak kdy. Koukni na moje starší příspěvky v jiných rubrikách.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.04  19:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kolisani otacek

A staci takovy ten reset odpojenim baterky asi na 45 minut?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.04  19:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Kolisani otacek

Pomůže reset ŘJ.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.04  16:28

« Re: Re: Re: Re: Kolisani otacek

To jsem si myslel taky. Uz jsem ji vycistil, bylo to kolem docela zanesene. Ale zmena zadna.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.04  15:05

« Re: Re: Re: Kolisani otacek

Takže je to špinavá škrticí klapka.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…