Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
"-- skrytý --" 11.11.04 01:02
« Bez nadpisu
Přesně jak uvádí RV: celej život nepoužívám jiný olej naž Castrol RS 10W-60 a NIKDY jsem u Itala neměl problémy ani se spotřebou oleje, ani s jinou mechanickou závadou. Je taky nakrásně možný, že motory TS odcházejí kvůli olejům, nevím. Fakt je, že u motoru TS 8v v 75 nebyl nikdy žádnej problém, a to některý točily v pohodě 8.000 a byly nadupaný na 170-180 koní. Je taky fakt, že na 164 už ale vadly vačky. Každopádně např. olej 0W-30 nebo 5W-40 se za vyšších teplot víc vypaluje a pokud je motor čistý a neuvolňuje karbon, olej mizí. Proto je lepší používat olej 10W-60. Jeho nevýhodou je delší ohřev za studených startů, hlavně v zimě. Zkus do tý 147 při výměně oleje dát Castrol RS 10W-60 (pomalu je stahován z prodeje a nahrazován Castrol TXT Racing 10 W-60) nebo tu Selenii -
« Re, RE Debimetr
Zdarec ales.v
Já jen že mě ta sranda s čištěním vyjde na 8500,- tolik stojí nový, již jsem si ho objednal, a to nemám ještě zimní gumy, které mě budou stá cca 7500,- :-(
Jinak ti díky, alespoň mám pocit že je to tady živé.
Dám vědět jaká bude odezva motoru po výměně, debimetr by měl přijí v soubotu. TAk zatim ZDAR -
« Re: Re . Debimetr
Ahoj Jefe, dlouho jsem přemýšlel, jestli mám na tvůj příspěvek reagovat, ale nakonec jsem to nevydržel.Nic ve zlém, ale hodně jsem se pobavil. Je fakt, že metoda pokus-omyl občas přináší výsledky, ale při dnešních metodách černých skříněk už moc nefunguje. Ty plíšky v debimetru, které jsi se pokusil vyčistit, jsou aktivní teplocitlivou vrstvou, on totiž debimetr funguje na principu Hot Wire, kdy se tato ploška nahřívá na konstantní teplotu a měří se její ochlazení ( výsledný rozdíl dá množství vzduchu). Tvůj pokus byl v pořádku, co se týká příčiny závady, debimetr opravdu měří špatně kvůli nečistotám na aktivní ploše, ale bohužel nevím o metodě, jak je odstranit. Ale jako varování pro ostatní je to dobré. -
« Re . Debimetr
Zdravím.
Tak tedy nevydržel jsem a musel jsem se do toho debimetru kouknou co je to zač a jak to v něm vypadá, že bych si s ním neporadil a nerozchodil ho. Tak jsem oddělal zasililkované víčko a ouha on to plošňák s čipem, no nic mrknul jsem se dolů na nějaký ty plíšky. Napadlo mě je tak trošku vyčistit, nic co by čecháček nesvedl.:lol:
Tak jsem to vyčistil, zdatně ofoukal vzduchovou pistolí, zalil silikonem a dal do auta, jenže :'-( . Nastartuju kontrolky se rzsvítily, ale kontrolka se vstřikováním už nezhasla. Z čehoš plyne ponaučení, že příště ten debimetr budu zozdělávat znova a zk.... ho zase.
No nic alespoň mě to donutí ten debimetr koupit, jenom doufám že jsem tam neodpálil ještě něco jiného. -
« Re Patrik
Zdravim a v zápětí ti chci říc, že žádného dobrého odborníka přez alfi neznám!!! :'-( , Bohužel mám stejné poznatky jako ty, že v servisech to stohí za h........, tudíž si ji snažím snad co nejvíce servisovat sám, a zbírat rady kde se dá.
K těm otáčkám... mám podobný problém, ale doufám že to vyřeší debimetr, až na něj našetřím, jelikož nemám možnost kde si ho vypůjčit.
Snad ti zde někdo zkušenější poradí.
Zdar -
« Bez nadpisu
Dotaz: před 3 rokama jsem doporučil svoji holce aby si za naštěstí ne svoje prachy koupila AR 147 2.0 TS. Tenkrát mi to prišlo jako nejlepši volba i kdyz dneska už bych si to sakra rozmyslel! Neni to zrovna držák a servisy v Praze jak Imofa tak Vavřinec jsou ještě horší. Krom toho že řízení občas nezabirá, žárovky praskaj jak za bouřky, skáče jak střelená přestože jsou nová všechna ramena i zatím jen přední tlumiče (55 000 najeto) a spotřeba nejde pod 10l když řídí ona, když já tak ještě 3 navrch tak největší a hlavní problém je v tom že žere olej. Začalo to nenápadně. Nejdřív tak litr na 7000km v Imofě mě tvrdili - "to si sedne" - no a sedlo si to na 1l na 800 km. Přesto má auto normální zvuk, nekouří, jede přibližně stejně jako dřív to znamená že nic moc hlavně ne mezi 5500 - 7000 ot./min. maximálka na tachometru 225km/h, 0-100km/h za 9,3s., 0-160km/h za 23,2s. což asi tak nějak odpovídá. Nicméně dolejvat olej není moc řešení takže bych to viděl na opravu. Neznáte někdo někoho kdo tyhle motory fakt umí?? Byl bych docela rád za tip, protože těm "odborníkům" v Praze bych to auto už opravdu nerad dával. Tak zatím a kdyby měl někdo stejnou Alfu docela by mě zajímaly jeho zkušenosti. -
« Re: Re: Re: Debimetr
to ales: Jasne, diky, s tim nouzovym rezimem jsem to tak nejak tusil. U mne ten postup fungoval (nahodou). Nez jsme zacali s Bitpowerem tunit, tak mi to nize popsanym postupem vyzkousel a pak tam strcil novy debimetr (a 5000 Kc) a uz to trhalo asfalt :-)
to Jef: Tenkrat jsem mel jeste nabidku od Dojacka, ze mi tam zkusi dat debimetr z nejaky jiny 2.4 JTD, kterou budou mit v servise. Mozna by to nefungovalo (jak pise ales), ale mozna jo. A hlavne ten pokus moc nestoji. Tak se zkus obrati na nejaky vetsi servis Fiatu/AR, kterej mas po ruce, jestli by k tomu nebyli svolni. -
« Re: Re: Debimetr
Ahoj Pavle,
musím tě zklamat, když odpojíš jakýkoliv snímač, který dává informace ŘJ, tak se jednotka přepne do nouzového režimu, a začne fungovat podle základní datové mapy tzn. že většinou se to auto začne chovat líp. Ale bohužel Ti to neřekne, jestli jsi odpojil ten snímač, který způsobuje problém. Jediná rozumná cesta, co se týká debimetru, je vyzkoušet nový. Zdůrazňuji nový, mám zkušenosti, že i když použiješ debimetr z auta, které normálně funguje, tak v jiném autě fungovat nemusí, nějak to souvisí s autoadaptabilitou ŘJ, ale i když jednotku vyčistíš, tak je výsledek nejistý. -
« Re: Debimetr
To Jef: No pokud je uplne v prd... a auto jede mizerne, tak se to da zjistit tak, ze vytahnes el. konektor z debimetru (tj. RJ nedostava zadnou informaci o prutoku vzduchu) a projedes se. Pokud to auto jede furt stejne, tak je pes zakopanej nejspis tady. -
« LPG v Itálii
Myslím, že v Itálii se snad dá koupit i Multipla na "zemní plyn" - nemá to ani benzínovou nádrž. Taky se toho trochu bojím, vzpomínám na jízdu s Š120 s 10Kg plynu za zadní sedačkou. Byli jsme tím tak načichlí, že by nás jiskřička od zapalovače poslala ...
V poslední době se ovšem předělávají i luxusnější vozy a zdá se mi to jako zajímavá alternativa ke stále dražší naftě. Takový Sportwagoon 2.0 TS nebo V6 na LPG v rezervě by se mi moc líbil. Umí někdo u nás vůbec solidně předělat TS na přímovstřikovaný LPG? -
« Alfa 146 dálkové ovládání
Zdarec.
Ještě jsem se chtěl zeptat zdali tady není nějakej machr zkrz dálkové ovládání. Já to koupil s jedním červeným klíčkem, ale dálka nefunguje------neznám žádné "kódy". Jinak vysílač v klíčku funguje, ale asi je to potřeba nějak zesichronizovat či co . Kdo ví ať poradí
Díky -
« Bez nadpisu
Zdravim všechny
Tak tedy s tím mím autem AR 146 1,8 lpg
Udělal jsem na něm to zaklínadlo s odpojováním baterie a znovuzapojováním a startováním jak mi poradil "magic" ,je to popisováno kdesi v dřívější diskuzi /kalibrování klapky/.
Výsledek je zatím více než uspokojivý, auto už nekolísá a tach je taky super :shock: , nechci s toho být moc nadšený, jelikož jsem ještě nejel ve městě kde se tyhle závady nejlépe objevují /kolísání otáček/.
Ale jinak je to jiné auto.......... živější :P
Re. pro madei...... jasně na benzín nejezdím, ale když to nejede na benzín bývá většinou problém i v plynu, základem je, alespoň si myslím, aby auto jelo na benzín a potom pojede i na lpg. Nehledě když jedu do servisu tak se tam řeší jedině to jestli to jede na benzin nic jiného je tam nezajímá, a má zkušenost se servisi...... nejesem z toho moc nadšený laksní přístup a leckde jakmile zjistí že je to na lpg tak mi nejenom že nechcou poradit, ale ani s tím nic nechcou dělat...chápu lpg, já jenom že těch auto bude přibívat.
Re pro magic........... moc díky za radu za tu klapku, a noví dotaz
Jaký olej si mám do toho mího motoru koupit? plnou sintetiku, nebo jenom polosintetiku a nejspíš přímo typ. Díky /motor 1,8 twinspark 16v/ -
« Re: Re: Re: Re: Re: dobre
Ahoj Jefe, já měl Kappu se systémem LPI, a byl jsem maximalně spokojený, a co se týče tvého problému z benzínem, trochu tomu nerozumím, já osobně jsem na benzín jen nastartoval a bylo, potom jsem chvíli počkal, než se to přeplo na plyn a hurá na cestu, jinak bych ti doporučil určitě vyměnit svíčky a nechat prověřit lambdu + emise a možná se i tvůj problem vyřeší, protože pokud to dělá pouze benzín a plyn je v poho, myslím, že to tou klapkou nebude. -
« Bez nadpisu
Zdar ještě jednou, rozhodně nejsem odborník na motory, jako ostatní tady, ale měl jsem problémy se škrtící klapkou na 147 1.6, 120 PS. (to už jsme se bavili). "Symptomy" byly stejný jako u tebe. Nejdříve sdělili, že je to potenciometr (po napojení na examiner), poté sdělili, že je to celá škrtící klapka, kterou potom vyměnili a byl klid. Nová klapka stála ca 20.000 Kč (bez práce). Neplatit jsem to, vůz byl ještě v záruce. Ještě něco k examinerům u dealerů Alfa Romeo. V servisu jsem asi strávil více času, než na silnici a tak jsem něco pochytil. Maníci v servisu i chlápek přímo z Fiat ČR řekli, že examiner není spása. Že si to zákazníci myslí, ale není to tak (dostali jsme se totiž do problému, že počítač některé závady odhalil a některé ně, některé závady zase přisoudil něčemu úplně jinému). Stejně to bylo se šrtící klapkou. Auto je prý složitější (elektronika) a běžný examiner u dealerů na takové složitosti není "kalibrovaný". Je to drsný, ale začal jsem tomu věřit.
Ciao