Alfa Romeo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo

• « 00 Reagovat !

foto

03.12.04  17:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re . Debimetr

ak nakonec to dopadlo nasledovne.Udelali na aute udrzbu,ale kdyz jsem si ho vyzvedl zjistil jsem ze temer nedrzi volnobeh a vynechava.Po nejake dobe prisli na to ze se vysypal katalyzator.Tak ho vysypali i oni z vyfuku ven.Volnobeh a beh na malo plynu je ted v pohode,ale tam kde se driv motor pehce dusil ted uz fest vynechava a strili do vyfuku.nad 5000 uz prakticky nejde vytocit.Nevi co s tim maji delat.Napada vas neco? Zrejme to bude mit spojitost s tim katalyzatorem-zy by to delala ta lambda? dostava mylny informace protoze katalyzator chybi? Da se nejak vyradit? Dik za rady pokud budete vedet.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.04  08:47

« ALFA 164 3,0 NADUPANÁ KÁRA

Teď jsem se projel 164 3,0 v plnný palbě a je to dost nadupaná kára, kdybych neměl scorpio 2,9 tak hned jdu do ALFY. Jel jsem s kámošem do Stuttgartu a Alfa šlape.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.04  17:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re . Debimetr

Aha,tak to je na ho.... Tak ze stejne nebudu mit nikdy jistotu ze je v poradku.Jedine tu vec koupit novou.Kdyz ho odpojim,rekne me to neco?Nemuzu tim neco odpalit?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.11.04  17:33

« Re: Re: Re: Re: Re . Debimetr

Je tam popsaný i typ, o kterém celou dobu debatujeme (MAF). Jak jsi si určitě všimnul, tak diagnostika spočívá v kontrole obvodu, což je záležitost, kterou za tebe obstará řídící jednotka tvého vozu při každém zapnutí klíčku. Problém ale není v tom, že debimetr nefunguje ( pokud se to stane, tak zůstane svítit kontrolka vstřikování), problém je v tom, že měří špatně a to nejsi schopen měřit.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.04  17:23

« Re: Re: Re: Re . Debimetr

Tady jsem nasel i podrobnej popis vicero typu vcetne diagnostiky cidla jeslti je v poradku-ale pochybuju ze bude u lancii a alf zrovna tenhle model.
    www.autoshop101.com/forms/h34.pdf
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.04  17:22

« Re: Re: Re: Re . Debimetr

Tady jsem nasel i podrobnej popis vicero typu vcetne diagnostiky cidla jeslti je v poradku-ale pochybuju ze bude u lancii a alf zrovna tenhle model.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.04  17:00

« Re: Re: Re . Debimetr

Panové pro vaši představu se podívejte sem [odkaz] a to co je na tom obrázku, je v reálu na ploše 2 cm čtverečních
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.04  10:15

« Re: Re: motor - žrout oleje

No nevím, co já vím tak od 5 do 7 tisíc ten motor jde jak pila. Nedávno jsem pročítal jedno anglický fórum na www.alfa156.net a jeden člověk tam měl ten samej problém. Dělaly to variátory na vačkách, zasekly se nebo co a vydřely se vačky. Výsledkem byla okamžitá výměna motoru v záruce. Toho se tady nedočkáš, budou to bastlit donekonečna.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.04  20:28

« Re: Re . Debimetr

Tak jak jsi dopadl? Koupils novej debimetr? Uprimne receno bych to nebyt tve zkusenosti zkusil taky vycistit :-) Moc nechapu co se tam podelalo. Nemuze byt nekde treba nejakej zkrat? Vzdyt pokud okolo plisku proudi vzduch a zanasi tam necistoty,nejaka vzduchova pistole by je nemela rozhazet.Tedy pokud jsi neudelal problem nekde na tom tistaku.Jak ty plisky vlastne vypadaji?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.04  20:20

« Re: motor - žrout oleje

Diky vsem za reakci. Za chvilku pujde auto do servisu tak zkusim ten hustsi olej pravdepodobne tu Selenii 10W-60 a dam vedet. Nicmene nema nekdo zkusenosti s timto motorem 2.0 T.S. jestli je to konstrukcni vec ze motor uz moc netahne mezi 5500 - 7000 nebo je v haji ten prokletej debimetr - dela to od zacatku - nebo alespon nejaky graf vykonu a krouticiho momentu abych videl jak se to ma alespon teoreticky chovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.04  19:02

« Re: re kapa

Hmm ,to je podobna cena co me rekli.Jakej jsi mel problem,ze jsi kupoval novej?
  • 00 Reagovat !

foto

22.11.04  18:35

« re kapa

Zdar
    Já debimetr kupoval před týdnem a stál mě 8500,- Kč, Kupoval jsem ho přez servis na Alfu 146, instaloval jsem si ho sám. Zatím to frčí.
    Nazdar
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.04  10:38

« Re: Re: Kappa 3,0

Ok,tak ze pripada v uvahu jedine vymena? Nemas predstavu kolik by me debimetr stal a kde ho nejlip koupit? Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.04  08:36

« Re: Kappa 3,0

Už se z toho začíná stávat zaklínadlo, oblíbený problém debimetru. Je to problém špatně namíchané směsi. Debimetr proměřuje a při plném plynu je směs příliš bohatá a auto se dusí, ve chvíli kdy lehce ubereš, tak srovnáš směšovací poměr a motor se zase rozjede. Je to tak na devadesát procent, jsou i další možné problémy, jako vadný potenciometr plynového pedálu, ale při něm se většinou rozsvěcuje kontrolka vstřikování.
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 17.11.04  10:49

« AR 147

Pavel a: Díval jsem se na stránky Smažíka a je tam v bazaru tmavá AR 147, 5.dv., najeto 35t.km, r.v.2002. Není to náhodou ta tvoje?
  • 00 Reagovat !

foto

17.11.04  00:14

« Kappa 3,0

Koukam ze tady se clovek dozvi uplne vsechno-nebudete nekdo vedet cim by mohlo byt: mam kappu 3,0 V6 a problem z vykonem-na polovinu snad i 2/3 plynu jede v pohode,ale jakmile dam plnej plyn,vykon klesne,ne ze by to primo vynechavalo apod.,ale neni to ono,je to liny,citelne ozije kdyz plyn trosku uberu.Budu ji davat do servisu na oleje,rozvodak apod,tak bych jim mohl dat tip na co maji mrknout. Diky moc Mara. maravy@seznam.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.04  08:47

« Re: RE. Ceny horních ramen

Co se týká podvozku u 156, tak nejvýhodněji se dá nakoupit ve značkových servisech. Elektronika většinou přímo u Bosche, a ten zbytek ( plechařina atd.) u Kelly nebo v ACI
  • 00 Reagovat !

foto

13.11.04  20:24

« RE. Ceny horních ramen

Zdar.
    Já jen a kde doporučuješ nakupovat? :)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.04  14:44

« Re: Ceny hornich ramen

Ahoj, 1440 Kč je naprosto běžná cena originálního náhradního dílu. Nedoporučuji kupovat věci, které se týkají podvozku v Kelly apod. všichni jsou dražší než originál díly.
  • 00 Reagovat !

foto

12.11.04  09:12

« Ceny hornich ramen

Ted jsem vymenil horni i dolni ramena (mel jsem v haji kulove cepy) a jezdi to zase jako nove a nevrze to. Doufam, ze to aspon rok vydrzi :-). Ale co by me zajimalo, jsou ceny za horni ramena. Vsude, kam jsem volal, mi je nabizeli tak za 3000 a vys za kus. Jako posledni jsem volal Imofu a ejhle - cena 1440,-. To ma Auto Kely a spol. na tom marzi pres 100% nebo Imofa prodava nejakou druhovyrobu?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…