Alfa Romeo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.05  00:17

« Bez nadpisu

S tou hmotností je to asi tak:
    Alfa Romeo 155 Q4 - 1460 kg, Mitsubishi Lancer Evo VIII - 1470 kg, Subaru Impreza WRX STi - 1470 kg ... takže těžká je úplně normálně. Pravda, Delta Integrale měla 1210-1250-1320 kg (8v-16v-Evo). Což je znát.
    Samozřejmě se Q4 s těma uvedenýma autama nemůže ve sportovních vlastnostech měřit (alespoň ne bez nějakých úprav; taky cena je poněkud jiná), ale poměr výkon/hmotnost je celkem solidní i v sérii. Největší plus je v konstrukci motoru, kterej má maximum momentu už na 2500/min a točí se do 7.000/min, takže disponuje celkem širokým pásmem. Ii při úpravách se v podstatě ta křivka momentu jen posouvá vzhůru (stand. ECU RON 98 na 235 koní). Na druhý straně má proti Integrale delší Lag-Time, čímž víc připomíná tu Imprezu nebo Lancera (chce to poopravit sání BOV ventilem a vložkou sání Sparco). Kinematicky je to slabší - ta zadní náprava je doslova odbytá, ale na druhý straně to překvapivě hodně kompenzuje ta trakce. Mám-li srovnat Deltu Nuovu HF s AR 155Q4, tak v tý Alfě je vyšší posaz, což vzbuzuje tak trochu dojem nejistoty. Jenže zatímco ta Delta měla snahu jít ze zatáčky tečně (jako každej předohrab), Q4 reaguje spíš přetáčivě, tzn. zatočí z vyšší rychlosti než ta HFka a pak jde do bočního smyku. Např. ve srovnání se 156 je to tak, že zatímco 156 se v nějaký rychlosti začne chovat nedotáčivě a je třeba ubrat, Q4 je v tý samý rychlosti naopak přetáčivá, ale krom korekce volantem nevyžaduje ubrání plynu. Je to samozřejmě o stylu řízení, každýmu vyhovuje něco jinýho. Samozřejmě nemá cenu rozebírat, že permanent quattro je tisíckrát efektivnější než předohrab, i když má třeba samosvor (jako Ta Delta) - hlavně při výjezdu z křižovatky člověk prostě přidá a jede, a ne že stojí s protáčejícíma se kolama. Pokud bych srovnával mezi vysloveně sportovníma autama v týhle ceně, tak bych volil buď Integrale Evo nebo Lancera Evo IV (seženeš-li), příp. možná i Celicu GT-4. Já jsem ale potřeboval rodinný čtyřdveřový auto se střední užitnou hodnotou a alespoň středním kufrem pro běžný ježdění s určitou dávkou temperamentu. Volil jsem mezi Imprezou GT a Q4. Vyhrála AR na plný čáře, protože je prostornější, má mnohem příjemnější interiér s digitální klimačkou, praktičtější kufr, lepší motor a je tišší. Impreza GT má naproti tomu nižší těžiště, míň padá na předek, má lepší zadní nápravu, je menší a o něco lehčí. U mě osobně hrála jednu z hlavních rolí spolehlivost, v čemž podle mých informací je ta Alfa nesrovatelně lepší.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.05  13:41

« Re:

a co jizdni vlastnosti? jak si s ni jezdi je hodne tezka.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.06.05  13:56

« Bez nadpisu

Otázka ani tak není na co si dát pozor, jako spíš kde ji vzít. Upozorňuju, že to auto je legálně nepřihlásitelné, protože neplní Euro2 a od data první registrace určitě uplynulo víc než 8 let (prodej do 5/96). Protože to auto vždycky bylo vzhledem ke svému stáří dost drahý, většina v minulosti dovezených kusů byly bouračky a vraky, vhodný tak do šrotu.
    Jinak pokud seženeš nebouraný, pravidelně a odborně servisovaný kousek, není se čeho bát (žádný Bosch), jen je - potvůrka - kapánek žíznivá. Ale silně o dobrým kaufu v ČR pochybuju - většinou se u nás jedná o vraky, který jsou bezednou studnou na peníze.
  • 00 Reagovat !

foto

24.06.05  12:09

« q4

ahoj.mam zalusk na 155 q4.na co dat hlavne pozor pri koupi? dik
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.05  16:38

« Re: magic

Cau magicu, bych pravdu rekl, tak to nikam netlacim. mam to auto rad, a na moje obcasne svezeni je super, takze se ani moc nesnazim, nadruhou stranu, kdyby se nasel nekdo, kdo si to auto bude uzivat a pravidelne s nim jezdit, tak proc ne. Ten naraznik uz je samozrejme opraveny!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.05  13:27

« Re: Re: Re: Zachs...

Tak o víkendu jsem to moc nevychytal... Ale mohl bych se zastavit někdy v průběhu tejdne... tak stačí říct den a já si to nějak zařídim , ale až tak po 17h Sem fakt zvědavej.. Nechal sem si přeměřit tlak ve válcích a naměřili mi +- 13 což je prej v poho... + ten týpek řikal, že nejde špatně , ale zároveň v 2.0 Alfě ještě nejel .... měl tam 2.0 Turbo V6 164ku.. tendle motor bych taky bral heheh
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.05  13:01

« Bez nadpisu

ales_v: ještě není prodaná? No jo, holt to není Made in Germany...tak mě napadá přísloví o perlách a sviních... >:D
    Viděl jsem to auto jen jednou a chvíli, ale přišlo mi za ty prachy hodně slušný. Teda pokud už má šuplík a přemalovanou hranu kufru - to jsou přece základní věci!!! Koho v týhle zemi zajímá něco, co není vidět? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.05  12:20

« Re: magic - dotaz na alfu 156

Jestli ještě máš zájem, tak mám na prodej 156 V6. Rok 1999 za určitě zajímavé peníze, Magic ji viděl a byl z ní nadšený, akorát se nakonec rozhodl pro 155. Pokud máš zájem tak můj telefon je 606710827.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.05  15:07

« Re: Magic

nááhodou .... nějak takhle si představuju cestu na chatu....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.05  14:40

« Magic

tak sem si jak blb stahnul to video a co tam vidim... Magicu dyk je to zkratka video na zvraceni - pri predstave ze bych sedel vedle nej. >:-[] >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.05  14:17

« Re:

uaaaa to je zazeeeec... Já chci takyyyy >:-[] >:-[] >:-[] :!:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.05  14:02

« Bez nadpisu

luf> o Meganovi nic nevím, to jde zcela mimo mě.
    Chlapi, tak tohle stoji za to:
    [odkaz]
    Škoda toho mokrýho startu, člověk tak neocení ten odpich, ale ta střední pasáž, to je teda masírka >:D A ty výsledky jsou na auto z roku 1993 přímo bombastický (nejrychlejší "plechovka" hned za plackama - s přehledem vede letos E1, loni vyhrál taky). Koukal jsem na jeden kopec v I, kde se jezdí i ME a čas tam měl lepší než Komárek s tím svým Lancerem Evo 500! To by bylo auto pro rodinu!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.05  13:07

« Re: Re: Re: Zachs...

Chmm stejnej volant, stejnej interér :-) no to právě nevim kde mam problém hehe už sem zkoušel ledasco... dneska ještě jedu do počernic k nějakej borcům jestli na něco nepřídou. Svíčky mam téměř funglovky NGK.. Fotky někde asi mít budu ale musim ´je vyštrachat, tak kdyžtak pak přihodim odkaz.. 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.05  12:57

« Re: Re: Zachs...

Motor samotnej 45... :roll: Tak se stav a mrknem na to. Projedem obe a dohodnem se co s tim dal. Nemas tam problem v elektrice? Mam i svicky ktery maj najeto asi tak 200km... Mas ji nekde na fotkach? Ja ji mam na www.tuning.cz/harous (ac netuningar) :)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.05  12:48

« Re: Zachs...

No tak to budu mít někde chybu.... velkou .. :'-( kolik tě stál ten motor "jestli se nemejlim, tak si ho měl zadřenej nebo co... "
  • 00 Reagovat !

foto

17.06.05  11:42

« Re: 24 Ore

magic - no ja mam Megana, takze vsetko o nom (ci to vydrzal bez poruchy, kolko brzd a gum zozral a kolko mal spotrebu; viem iba, ze skoncil predposledny z benzinakov :'-( ). A zaujimala by ma aj spotreba niektorych dieselovych aut pri takejto jazde. Ale vsade na internete som nasiel iba info, ktore si tu pisal aj ty.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.05  10:20

« Zachs...

Dneska vecer nevim, jeste napis v kolik myslis. Po osmy se chci stavit v nasi hospudce na degustaci Jamesona a zitra du znamejm na svatbu, tak abych byl fit... ;-)
    K tomu jak tahne - tahne od spoda a vcelku plynule. A tahla by az do omezovace. maximalne sem ji daval asi 7000. Ale tim ze jezdim kousky, tak ji poradne neohreju a netocim pres 3500...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.05  10:16

« Re: Zachs...

Co třeba dneska večer, nebo nějak o vikendu >:D
    btw: seš spokojenej jak jezdí? Tahne ti odspoda, nebo až od 3 tisíc ... a tááhne až do konce nebo ti ve 4500 uvadne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.05  10:12

« Magic

No ty ze si nevidel Q4/II... Ja o ni neslysel ani vypravovat! :mrgreen:
    Co ja mam doma katalog na rok 96, tak tam Q4 urcite neni. V clanku ze sveta motoru "Dracice z Milana omladla" o Q4 tusim psali, ze ji stahujou bez nahrady a 2.5V6 ze nahradi 2.0 16V. Jeste se do toho mrknu... Kazdopadne to vypada, ze jich moc nebude a kdo ji bude mit, tak si ji bude drzet... :|
    Moc peknej nahled do "Lariniho pracoviste" je tu: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.05  10:01

« Zachs...

Pamatujes si to dobre. je tam 2.0 16V a sem z Kolina. :-!
    Nekdy se stav, udelame minisraz AR155 jeste s Nadkachnou... ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…