Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
"-- skrytý --" 24.06.05 13:56
« Bez nadpisu
Otázka ani tak není na co si dát pozor, jako spíš kde ji vzít. Upozorňuju, že to auto je legálně nepřihlásitelné, protože neplní Euro2 a od data první registrace určitě uplynulo víc než 8 let (prodej do 5/96). Protože to auto vždycky bylo vzhledem ke svému stáří dost drahý, většina v minulosti dovezených kusů byly bouračky a vraky, vhodný tak do šrotu.
Jinak pokud seženeš nebouraný, pravidelně a odborně servisovaný kousek, není se čeho bát (žádný Bosch), jen je - potvůrka - kapánek žíznivá. Ale silně o dobrým kaufu v ČR pochybuju - většinou se u nás jedná o vraky, který jsou bezednou studnou na peníze. -
« Re: magic
Cau magicu, bych pravdu rekl, tak to nikam netlacim. mam to auto rad, a na moje obcasne svezeni je super, takze se ani moc nesnazim, nadruhou stranu, kdyby se nasel nekdo, kdo si to auto bude uzivat a pravidelne s nim jezdit, tak proc ne. Ten naraznik uz je samozrejme opraveny!!!!! -
« Re: Re: Re: Zachs...
Tak o víkendu jsem to moc nevychytal... Ale mohl bych se zastavit někdy v průběhu tejdne... tak stačí říct den a já si to nějak zařídim , ale až tak po 17h Sem fakt zvědavej.. Nechal sem si přeměřit tlak ve válcích a naměřili mi +- 13 což je prej v poho... + ten týpek řikal, že nejde špatně , ale zároveň v 2.0 Alfě ještě nejel .... měl tam 2.0 Turbo V6 164ku.. tendle motor bych taky bral heheh -
"-- skrytý --" 20.06.05 13:01
« Bez nadpisu
ales_v: ještě není prodaná? No jo, holt to není Made in Germany...tak mě napadá přísloví o perlách a sviních... >:D
Viděl jsem to auto jen jednou a chvíli, ale přišlo mi za ty prachy hodně slušný. Teda pokud už má šuplík a přemalovanou hranu kufru - to jsou přece základní věci!!! Koho v týhle zemi zajímá něco, co není vidět? ;-) -
"-- skrytý --" 17.06.05 14:02
« Bez nadpisu
luf> o Meganovi nic nevím, to jde zcela mimo mě.
Chlapi, tak tohle stoji za to:
[odkaz]
Škoda toho mokrýho startu, člověk tak neocení ten odpich, ale ta střední pasáž, to je teda masírka >:D A ty výsledky jsou na auto z roku 1993 přímo bombastický (nejrychlejší "plechovka" hned za plackama - s přehledem vede letos E1, loni vyhrál taky). Koukal jsem na jeden kopec v I, kde se jezdí i ME a čas tam měl lepší než Komárek s tím svým Lancerem Evo 500! To by bylo auto pro rodinu!!! -
« Re: Re: Re: Zachs...
Chmm stejnej volant, stejnej interér :-) no to právě nevim kde mam problém hehe už sem zkoušel ledasco... dneska ještě jedu do počernic k nějakej borcům jestli na něco nepřídou. Svíčky mam téměř funglovky NGK.. Fotky někde asi mít budu ale musim ´je vyštrachat, tak kdyžtak pak přihodim odkaz.. 8) -
"-- skrytý --" 17.06.05 12:57
« Re: Re: Zachs...
Motor samotnej 45... :roll: Tak se stav a mrknem na to. Projedem obe a dohodnem se co s tim dal. Nemas tam problem v elektrice? Mam i svicky ktery maj najeto asi tak 200km... Mas ji nekde na fotkach? Ja ji mam na www.tuning.cz/harous (ac netuningar) :) -
« Re: 24 Ore
magic - no ja mam Megana, takze vsetko o nom (ci to vydrzal bez poruchy, kolko brzd a gum zozral a kolko mal spotrebu; viem iba, ze skoncil predposledny z benzinakov :'-( ). A zaujimala by ma aj spotreba niektorych dieselovych aut pri takejto jazde. Ale vsade na internete som nasiel iba info, ktore si tu pisal aj ty. -
"-- skrytý --" 17.06.05 10:20
« Zachs...
Dneska vecer nevim, jeste napis v kolik myslis. Po osmy se chci stavit v nasi hospudce na degustaci Jamesona a zitra du znamejm na svatbu, tak abych byl fit... ;-)
K tomu jak tahne - tahne od spoda a vcelku plynule. A tahla by az do omezovace. maximalne sem ji daval asi 7000. Ale tim ze jezdim kousky, tak ji poradne neohreju a netocim pres 3500... -
"-- skrytý --" 17.06.05 10:12
« Magic
No ty ze si nevidel Q4/II... Ja o ni neslysel ani vypravovat! :mrgreen:
Co ja mam doma katalog na rok 96, tak tam Q4 urcite neni. V clanku ze sveta motoru "Dracice z Milana omladla" o Q4 tusim psali, ze ji stahujou bez nahrady a 2.5V6 ze nahradi 2.0 16V. Jeste se do toho mrknu... Kazdopadne to vypada, ze jich moc nebude a kdo ji bude mit, tak si ji bude drzet... :|
Moc peknej nahled do "Lariniho pracoviste" je tu: [odkaz]
Alfa Romeo 155 Q4 - 1460 kg, Mitsubishi Lancer Evo VIII - 1470 kg, Subaru Impreza WRX STi - 1470 kg ... takže těžká je úplně normálně. Pravda, Delta Integrale měla 1210-1250-1320 kg (8v-16v-Evo). Což je znát.
Samozřejmě se Q4 s těma uvedenýma autama nemůže ve sportovních vlastnostech měřit (alespoň ne bez nějakých úprav; taky cena je poněkud jiná), ale poměr výkon/hmotnost je celkem solidní i v sérii. Největší plus je v konstrukci motoru, kterej má maximum momentu už na 2500/min a točí se do 7.000/min, takže disponuje celkem širokým pásmem. Ii při úpravách se v podstatě ta křivka momentu jen posouvá vzhůru (stand. ECU RON 98 na 235 koní). Na druhý straně má proti Integrale delší Lag-Time, čímž víc připomíná tu Imprezu nebo Lancera (chce to poopravit sání BOV ventilem a vložkou sání Sparco). Kinematicky je to slabší - ta zadní náprava je doslova odbytá, ale na druhý straně to překvapivě hodně kompenzuje ta trakce. Mám-li srovnat Deltu Nuovu HF s AR 155Q4, tak v tý Alfě je vyšší posaz, což vzbuzuje tak trochu dojem nejistoty. Jenže zatímco ta Delta měla snahu jít ze zatáčky tečně (jako každej předohrab), Q4 reaguje spíš přetáčivě, tzn. zatočí z vyšší rychlosti než ta HFka a pak jde do bočního smyku. Např. ve srovnání se 156 je to tak, že zatímco 156 se v nějaký rychlosti začne chovat nedotáčivě a je třeba ubrat, Q4 je v tý samý rychlosti naopak přetáčivá, ale krom korekce volantem nevyžaduje ubrání plynu. Je to samozřejmě o stylu řízení, každýmu vyhovuje něco jinýho. Samozřejmě nemá cenu rozebírat, že permanent quattro je tisíckrát efektivnější než předohrab, i když má třeba samosvor (jako Ta Delta) - hlavně při výjezdu z křižovatky člověk prostě přidá a jede, a ne že stojí s protáčejícíma se kolama. Pokud bych srovnával mezi vysloveně sportovníma autama v týhle ceně, tak bych volil buď Integrale Evo nebo Lancera Evo IV (seženeš-li), příp. možná i Celicu GT-4. Já jsem ale potřeboval rodinný čtyřdveřový auto se střední užitnou hodnotou a alespoň středním kufrem pro běžný ježdění s určitou dávkou temperamentu. Volil jsem mezi Imprezou GT a Q4. Vyhrála AR na plný čáře, protože je prostornější, má mnohem příjemnější interiér s digitální klimačkou, praktičtější kufr, lepší motor a je tišší. Impreza GT má naproti tomu nižší těžiště, míň padá na předek, má lepší zadní nápravu, je menší a o něco lehčí. U mě osobně hrála jednu z hlavních rolí spolehlivost, v čemž podle mých informací je ta Alfa nesrovatelně lepší.