Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
wolff 23.08.05 12:44
« Bez nadpisu
No jo, kdyby už za dobrý peníze nebyly 166...Ale o té dvojce se fakt dá uvažovat... Jo u nás stojí furt kolem 100 000, a to je moc...Za 2000 euro, kdyby si člověk mohl vybrat, to by už šlo... Tak kdyby si pro ni náhodou jel (155 by ti už byla malá), tak bych jel s tebou... >:D A asi fakt ta 2,0 TB... -
"-- skrytý --" 23.08.05 11:48
« Re:
Posuzovat auto podle klimačky je někdy nutnost, zvlášť u 164/I. Protože ten malej krokáč - to je pro to auto většinou konečná. Musíš rozebrat půl auta a zacálovat 8.500 Kč za motorek. A pak už ta přístrojovka vydává zvuky naprosto nesnesitelný. Dvojka je v poho. Jinak Q4 je divný auto: perfektní řízení, super zavěšení i odpružení, super trakce a slaboučkej motorek, kterej to všechno nezvládá utáhnout. To auto vůbec nejede! Zapomeň na to, co píše fabrika - stovka za 7,3 s. Ani omylem! Pod 8 se dostaneš jen hodně těžko. Chce to tak dvě turba a pak možná...
Jinak si pamatuju debut 164 v r. 87. a potom sérii článků v tehdejším nekomerčním tisku (zlatá to doba - alespoň v tomhle), byla to bomba. Taky jsem ji kdysi měl (samozřejmě po x letech) a sloužila dobře (měl jsem TS a ta spotřeba byla na delších trasách do 8 l). O dvojce v TB jsem i nedávno přemýšlel, v I stojí ty poslední kousky cca 1500-2000 Euro a doklady se dají koupit do 10.000 Kč. Pořád je to solidní auto, prostorný, s dobrým podvozkem a stovka za 7,44 s a maximálka 247,8 km/h myslím stačí (údaje z testu časopisu Automobilismo). -
wolff 22.08.05 12:42
« Bez nadpisu
A kdo se tě Magicu ptal na názor? >:D >:D >:D
No nic ve zlým...Ale posuzovat auto podle klimy...No já měl samo na mysli poslední verzi. A jestli 3,0 a nebo 2,0 turbo, o tom diskuze...No řekl bych, že na hezké svezení a menší problémy s údržbou ten 3litr...Ale přiznávám se, že bych to asi neuživil...Ale mazel to je a na dálnici tě taky málokdo předjede, pokud nechceš... Tak asi tak nějak... A v Q4 variantě taky není zlá...Faceliftovaná Thema není zase až tak ošklivá...Ale 164 je nádhernej Pininfarina mazel...S tím nic nenaděláš... S tím můžeš akorát souhlasit...Tak a teď se vyjádři... ;-) -
"-- skrytý --" 22.08.05 09:45
« Re: ALFA 164
164??? Která? První (ovládání klimačky stříbrně-pruhovanými čudly zepředu) = průser s klimačkou. Jak spojka na kompresoru (originál pouze komplet kompresor, musí se trochu pobastlit) a hlavně krokovej motorek Bosch v přístrojovce. Hrůza!!! Navíc přední náprava dost odchází a nahazovací relé Bosch taky. Motor 3.0 dobrý, ale mně přišel lepší 2.0 V6 turbo. Ač fabrika tvrdila zarputile opak, TB byla rychlejší než 3.0 V6 24v a přitom míň chlastala. Druhá generace (ovládání klimatizace tmavými čudlíky zvrchu a dva velký displeje) byla lepší. Hlavně ale vynechat v nabídce motor 2.5 TD, protože to je děs! Mně možná líp sedla spíš sestřička Thema, protože měla sklápěcí sedadla vzadu s asymetrickým dělením, existovala i jako kombi a turboverze měly podle mě lepší motor a navíc špéru. Klimačka přežila auto, diesel byl sice dost technicky zastaralej, ale vydržel. Nevýhodou Themy proti 164 byla podstatně horší antikorozní ochrana, horší aerodynamika ve vyšších rychlostech a navíc byla strašně hnusná. -
"-- skrytý --" 21.08.05 23:12
« Re:
Bohužel, poznat to opravdu nejde bez demontáže. Jediné, co lze jakž takž prověřit, je to čidlo (vypuštěním litru oleje), jestli to policajt zjistí nebo ne. Ale v bazoši tě asi nenechají vypouštět z auta olej :-(
Ta přední náprava je v podstatě zase obdobně životná jako na jiných autech, jen je trochu komplikovanější a tudíž oprava o fous dražší. Možná je fakt, že díky tomu, že u 156 jsou přeci jen kola trochu víc na silnici, než u konkurence, o něco víc ten závěs trpí. Ale díky tomu zase právě to auto reaguje, takže to je něco za něco. V6 a JTD mají předek těžší, takže se vymlátí dřív než třeba u TS, ale není to opět pravidlem (záleží na majiteli a kde a jak s tím jezdil). 2.4 JTD si umí i nechutně obrousit čumák... Navíc - je-li auto pravidelně servisovaný, mělo by být to uložení o.k. (jinak je servis k.o.). Auta z I nebo CH neznají moc děr a tudíž je taky velmi pravděpodobný, že to uložení bude v pořádku. Auto z D nebo severu A je stejný jako z CZ. Vymlácený od děr, rozežraný od soli a dokurvený od mechaniků...
Zkus se mrknout na stránky Imofy, něco tam mají, třeba s nima bude řeč. Kdysi bývala, potom zase ne, pak jenom s někým...teď nevím. -
"-- skrytý --" 20.08.05 09:56
« Bez nadpisu
koukal,
vypada moc dobre, ale 200 penez je na me dost.
tak nejak bych se chtel vejit do 150 - 170,
ale pri konkretni predstave jak by to auto melo vypadat to asi nedopadne,
146 slouzi dobre, a nikam nespecham.
jo a pak ten problem s tim dojet si pro ni do I (uz jsem to popisoval)
jeste jsem se chtel optat, mozna ujasnit:
zakladni na co si dat u 156 bacha po precteni hodne diskusi je?
teda krome astatnich beznych vecech jako u kazdeho jineho auta
1)predni naprava - auto je tezsi na predek, a vzhledem slozitejsi konstrukci ulozeni predni napravy casteji odchazeji predni ramena a stim spojene dalsi ... a prijde se nato pri bezne prohlidce mlacenim na naprave
2)elektronika Bosch - asi snad vsechno (ale neni to pravidlem)
par prikladu ... a) priznaky: motor za studena je jako by bez zivota, mozna se pri prudcim seslapnuti plynu dusi - nejspis lambada, atd ..
b) a tad ta klika na TS ... porad vsude ctu o nejake pridrene sale na tretim pistu z nedostatku oleje zpusobenem bud nekontrolovanim, nebo spatnym cidelm na hladinu oleje. no a poznat to snad nejde, jen se podivat na hladinu oleje a poslechnout motor
prosim o oprvu, mozna se mi mychaji veci dohromady a pisu uplne blbosti, ale rad bych mel jasno. -
"-- skrytý --" 19.08.05 12:13
« Re:
Každej vrak má drahej servis a je jedno, jaká je to značka. Koukal jsi na ten autoscout? Na tu bordo metlu za bůra se zárukou rok? Jestli máš ty prachy hned a v hotovosti, tak bych neváhal. 170.000 Kč ti asi stačit nebude, vyjde tak na 200, ale zase vypadá dost libově (5300 Euro auto + papíry, 500 Euro cesta a cca 10.000 Kč přihlášení = 190.000 Kč + nějaká rezervička na nějakou drobnost; na druhý straně všechny auta, který teď přijely po ose z I měly už před prodejem čerstvý řemeny a náplně, takže investice maximálně do pneu). -
"-- skrytý --" 18.08.05 15:25
« Bez nadpisu
neni duvod aby od leasingovky bylo auto nejak v lepsim stavu, naopak.
mate pravdu,
prave jsem se byl na ni podivat.
pry od policejniho zabavovani ma totalne vylamane vsechny zamky (kapota, dvere, kufr),
pry z policejniho parkoviste je omlacena kolem dokola(narazniky, oba boky)
pry nikdy nebourana (na prolomenem levem rohu zadniho narazniku 5mm kytu - pry z fabryky)
lak narazniku pomeranc a jeste se zacina loupat
kazda pneu jina
najeto 121 000km - ale tech poslednich (volant a radicka uplne osoupana -mozna za ta kuze tak ma vypadat)
po vyjeti z mista stopy od voleje ) pry jine auto pred timdle
a to sem vubec neresil motor, podvozek a tu ptevodovku (teda ne ze bych do toho nejak moooooc videl) -
"-- skrytý --" 18.08.05 11:59
« Bez nadpisu
Nějak nechápu, v čem by jako leasingovka měla být zárukou dobrého servisu?!?!?!? Tam jde o to, že pokud ten motor žral olej a policajt nic neukazoval, majitel na to sám normálně nepřišel. Přišli na to maximálně v servisu, kde to auto servisovali, protože z toho vypustili 2 l oleje, chápeš? A v tu chvíli už jsou ty lágry načatý, takže takový auto nebrat. Jak s tím souvisí leasingovka nechápu. A hlavně - nevěř tomu, že leasingovky mají nějak levný auta. Naopak, není dražšího zdroje, protože leasingovka počítá zůstatkovou cenu vozu tak, že spočítá kolik měla za to auto celkem dostat (splátka x počet splátek + akontace - pojistky), kolik dostala a výsledek je cena vozu. Jen ve výjimečných případech je takto stanovená prodejní cena výhodná (platí pouze pro posledních 6 měsíců u leasingu na 36 měs.). Navíc před zabavením leasingu LU většinou už ví, že auto vrátí a podle toho se k němu chová. Někteří střelci dělají i to, že vezmou auto na leasing s malou akontací, vyberou z něho třeba motor nebo převodovku a nahradí nefunkčním nebo polofunkčním dílem a potom to jako vrak leasingovce vrátí nebo ze dvou složí jedno apod. Docela se to vyplatí...
jedu taky :o)
treba tadle by se mi libyla
Karoserie: sedan
Barva: světle stříbrná metalíza
Typ motoru: turbodiesel
Objem motoru: 2387 ccm
Výkon motoru: 100 kW
Rok výroby: 2000
STK do: 07/2007
Najeto: 86 000 km
Výbava: ABS, airbag (4x), volant stavitelný výškově, posilovač řízení, klimatizace automatická, el. ovládání všech oken, el. ovládání zrcátek, imobilizér, centrální zamykání, centrální zamykání s DO, tónovaná skla, kola z lehkých slitin, CD-přehrávač s měničem CD, sedadla stavitelná,
Další informace: první majitel, nebouráno,
Poznámka: Dřevěný interier.CD s MP3 a WMA.Velmi dobrý stav. Dovoz Italie.První majitel.
jenom ne ten dreveny interier