Alfa Romeo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo

• 00 Reagovat !

foto

28.01.06  12:05

« Dílenská příručka

Zdravím, nevíte někdo náhodou zda existuje dílenská příručka na AR 156, asi těžko že?
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.06  15:09

« alfy byly vzdycky super

:D - [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.06  14:08

« AR 156 1.9 JTD 85 kW

Je dostacujuce na combi 85 KW ( 1.9 JTD ) ? Ake je to zvezenie ?
    Ja som zatial sedel len v 2.0 TS a bolo to super ale to je viac kW.
    Dakujem za kazdy nazor pripadne nieco o spotrebe a na co si mam dat pozor pri kupe.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.06  10:13

« Re: Re: Re: Čidlo teploty

Uz to leti mailem, tak pak dej vedet ktery cidlo myslis... Pokusim se neco najit i primo na 156...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.06  10:00

« Re: Re: Čidlo teploty

Díky za odpověď. Teď z hlavy verzi ECU nevím, ale mám tam dvě čidla. Jedno je zašroubované do tělesa termostatu a snímá teplotu pro ECU. Druhé je zašroubované do hlavy blízko termostatu a má dva kontakty - na jednom je proti zemi odporový výstup na budík, na druhý je vyvedený kontakt, který sepne při přehřátí motoru a rozsvítí kontrolku. Dostalo se mi do ruky pár charakteristik, ale ty se všechny týkaly toho teplotního čidla pro ECU. Možná jsou obě čidla stejná, ale to prostě nevím...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.06  09:33

« Re: Čidlo teploty

Ted budu psat k cidlum teploty motoru, ale spis pro RJ, zkusim zjistit jak to s tema cidlama je...
    Podle me dostupnejch materialu zalezi na verzi ridici jednotky, lisit by se melo i to cidlo.
    Pro verzi jednotky M1.5.5 (cidlo je tridrat) pisou 2300 - 2600ohm pri 20 stupnich.
    Pro verzi 2.10.4 (cidlo dvoudrat) je tabulka:
    -10sC 8100 - 10770 ohm
    +20sC 2280 - 2720 ohm
    +80sC 292 - 362 ohm.
    Nech tu maila, poslu Ti vse co k tomu mam. Je to teda od Ar145/146, ale uz od twinsparku...
    Doplneno: teplota je do palubky posilana ridici jednotkou. U verze 1.5.5 je to pin 12, u 2.10.4 pin 51. Takze predpokladam ze si to slizne z vyse uvedenych cidel...
  • 00 Reagovat !

foto

23.01.06  20:40

« Čidlo teploty

Mám jeden konkrétní dotaz, asi hlavně na Magica. Nevíš prosím tě, kde by bylo možné sehnat závislost odporu teplotního čidla na teplotě? Jde mi o to čidlo, které našroubováno do hlavy a připojeno na měřáček teploty. Při zahřátém autě mi teploměr ukazuje jen 70°C a myslím si, že je špatný ten měřáček, ale nemůžu si to bez té charakteristiky ověřit. Případně by mně pro ověření stačila třeba jen jedna hodnota odporu čidla třeba při 90°C. Termostat funguje určitě správně, je nový a prověřený. Mám 1.8 TS, r.v. 99
  • 00 Reagovat !

foto

23.01.06  19:17

« Bez nadpisu

Mě se zdá,že to byla snad nějaká předváděčka,podle data výroby a provozu.A když vím,jak ti paka v těch autosalonech jezdí...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.06  18:41

« Re:

Alfetta: Ja som koncom min. roka bol pozriet jednu AR 2.0 TS a skoro som ju aj kupil ale dal som ju nad jamu a to bola hroza a teraz mam vyhliadnutu jednu 1.9 JTD. [odkaz]
    Je to ta cervena kraska z Popradu za 289 000 SK
    :D
  • 00 Reagovat !

foto

23.01.06  18:31

« Bez nadpisu

To: Peter 1 - Ja by som napriek Magicovym skusenostiam volil co najmenej najazdenych km. Nejde totiz len o motor, ale o auto ako celok. Ropaka by som asi nevolil. Nemoze totiz odchadzat vacsina motorov a predpokladam, ze ta zavada sa nevyskytuje pravidelne. Motor ti moze odist akykolvek a na comkolvek, aj ked treba brat do uvahy, ze tu bude asi o nieco vacsia pravdepodobnost. Pokial sa k tomu nebudes chovat svinsky, je predpoklad, ze ten motor nieco vydrzi. Osobnu skusenost nemam. Doterajsie moje alfy nemali nikdy viac najazdenych ako 100 000 km. Zda, ze za tu alfu moc penez nechces da, ale pokial mas ake takte prachy, v pripade najvacsieho pruseru - ze ti ten motor odide, zozenies z nejakej totalky zanovny funkcny motor zhruba za 20 000.-korun. Raz takto priviezol kamos zadretu 146 1,6 TS. Zohnal v Rakusku motor z totalky co mal najazdenych 6000 km a dal za neho asi 15 000,-. Dokonca ani cislo motora sa dnes uz v technicaku a neudava. Takze ziaden strach, nespekuluj tolko a uzi si vozenie na alfe. Pocitaj ale s tym, ze sa o kazdu alfu treba starat. Ona fakt kazda potrebuje nieco ako lasku. Potom saTi bohato odmeni. Ja moc lespich veci na tomto svete nepoznam.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.06  14:58

« Re: Re:

Už jsem to psal mockrát, 150.000 km nic není a naopak u TS 16v to je pravděpodobně hranice, kdy už je závada na motoru málo pravděpodobná. Nevím jak ty, ale já nějakých 200.000 km za rok ani za tři nenajezdím, takže se totální smrti toho auta nebojím. Mám osobní zkušenosti s autama, která jsem kupoval a měla nalítáno podstatně víc a moje praxe je: na stáří a počtu km moc nezáleží.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.06  12:41

« Re:

Magic: tak po tom vsetkom co tu citam tak je kupa akejkolvek benzinovej AR TS totalne riziko a neda sa vylucit ze aj ked si kupim nejaky 2.0 rok vyroby 2001 a najazdenych 78000 km tak budem mat aj tak problemi s motorom a na druhej strane 150 000 km sa mi zda vela kupovat auto ktore ma tolko nalietane. Diesel sa mi nejako do AR nehodi a vzhaldom na to ze denne dochadzam do prace 5 km tak by som ho ani velmi nechcel ale je to mozno jedina moznost co mi ostala kupit bud 1.9 alebo skor tu 2.4 JTD :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.06  11:03

« Bez nadpisu

Tak jsem zase zavítal po čase na reliabilityindex a vypadá to, že má teorie o tom, že čím víc má 156 najeto, tím líp, se asi potvrzuje. Reliabilityindex u 156 klesá, přičemž nejvýrazněji klesají závady na motoru. Zato tam byly zveřejněny výsledky 147 a opět jim tam klekají motory!!! Zdá se, že můj oblíbený TwinSpark je prostě do 150.000 km nepoužitelný. Když přežije prvních 150.000, tak už všechno...
  • 00 Reagovat !

foto

23.01.06  09:14

« AR 166 2.4 JTD

Tady je taky jedna na prodej. Majitel je mechanik ze servisu, takže se dá předpokládat, že by mělo bejt v cajku. [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.01.06  22:34

« Bez nadpisu

Fotky nemám, nabídl mi to jeden známý, je to z Brescella (Auto Zatti koncesionář AR, Maserati a Lancia). Majitel nyní přemýšlí o 159 Q4, ale není zatím pevně rozhodnut. Tenhle člověk věděl, že jsem 155 Q4 sháněl, tak mi dal avízo, ale musel by jet k majiteli a auto nafotit, což mi přijde zbytečný, není-li zájem nějak tutový. Tento pán nelže a v autoopravárenství se pohybuje už asi 20 let.
    Je červená, rok 92-93, najeto asi 120.000 km, nebouraná, pravidelně servisovaná u Zattiho, cenově by vyšla včetně dovozu, atd. zhruba kolem kila (on by ji sem přivezl). Je to samozřejmě bez CZ dokladů a přihlášení, takhle starý auto u nás přihlásit nelze.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.06  13:09

« Re: Re: Re: 166 Automat

magic, ty me nahlodavas, poslifotky .. ja se poptam, nebo prodam 145ku :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.06  11:40

« Re: Re: Re: 166 Automat

Jestli o necem vis, tak se ozvi mailem. Ale uprimne receno nevim, nevim... Momentalne spis premyslim o tom, ze jeste rok pockam a pak pujdu do Stila MW ve funglovce. Nicmene sem lehce preletavej, tak posli nejaky info... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.06  11:00

« Re: Re: 166 Automat

stig: Ty automaty odcházejí, není to softwarově sehraný s motorem, blbě se to řeší, protože autodiagnostika na tom moc nefunguje...samý problémy. Navíc povinný ručení na třílitra a k tomu ta spotřeba s automatem...jestli chceš, tak si to užij, ale já bych se do toho nepouštěl. Na mě je to moc problémů najednou. Proti tomu je Cosworth bezproblémový auto...
    Harouš: nechceš pěknou 155 Q4? Červenou? Za cca kilo?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 19.01.06  22:05

« Re: 166 Automat

najvacsi problem toho automatu je, ze pri obycajnej jazde radi prilis skoro, ale pri trojlitri by to az tak nemuselo vadit, ked ma silu aj dole. na 2.5l to bol problem, lebo tam to bolo do 4000ot mrtve
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  21:41

« CrashTesty

magic: suhlasim, na nazore na crashtesty a hviezdicko-maniu sa zhodujeme :D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…