Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
« ...
Magic: problém mám v tom lanku co tahá za klapky, za tu konstrukci a vedení toho lanka bych tvůrci nafackoval (buď to nespíná pořádně nebo naopak nevypíná). Když dám lanko pryč a rukama těma klapkama otočím, tak to jde vše perfektně nahodit a klidně pak dát plyn atd. Až se oteplí, tak mám v plánu mezi ty klapky dát pevnou rozpěru, tak aby se ty styčný body protáčeli (teď se tam ten drát co to tahá láme) a budu za ni tahat přes to lanko, kterýmu udělám jinou cestu. Jinak karbecy fungují výborně, doufám, že jim to vydrží, nerad bych jel do Itálie je seřizovat 8-s Mimochodem, máš někde fotky své Q4 ? ;-) -
"-- skrytý --" 08.02.06 09:59
« Re: ...
to vypadá na závadu lambdy, která je asi mimo rozsah.
RV: Na Ecce bych jel, kdyby tam přijel DiGiuseppe se 155 GTA. Nevíš, jestli je to pravděpodobný? Ono se mu tam nikdy moc nedařilo...
To by pak mohla být velmi podařená akcička! Jenže si nejsem jist tím, jestli je kategorie E1 takhle přístupná i v ME. Protože jezdí vlastně jen italskej mistrák a ME jen sem-tam, což je ale dost škoda. V tom Rakousku, když jsem srovnal časy Komárka s ním, tak jsem nevěřil, že ta GTA je takový dělo.
Jinak k čipování: mám možnost poshánět nějaký soft, který je jen a výhradně na AR, Fiaty a Lancie. Výsledky z brzdy, reference a záruka samozřejmostí. Zatím samý pozitivní ohlasy. Spotřeba paliva se sice sníží, ale tankováním benzinu 98 se to vyrovná, že to je zhruba nastejno (nepatrně náklady na benzin vzrostou, ale žádný drama). Jenomže - musí se ŘJ poslat do Itálie, takže to znamená tak 10 dní nejezdit. Podstatný zlepšení je hlavně v odezvě na plynový pedál a v průběhu momentu (největší nárůst u TS 16v na 3.000/min +17 Nm) výkon se zvýší jen o cca 10 koní. Žádný detonace, žádný hluchý místa. Na 156 TwinSparky je cena 350 E, k 2.5 V6 se ještě navíc dodává kit sacích kanálů, takže dohromady 550 E (211 koní a 240 Nm), JTD mají 2 verze za 400 (např. JTD 105 na 125 k a 275Nm) a 600 E (např. 2.4 JTD na 181 k a 379 Nm).
Jinak vám na TS 16v ještě poradím jednu maličkou vychytávku: když se vyhodí uklidňovací mezikrabice, co je za filtrem sání a dá se tam přímá hadice z V6 (stejná je i na JTD), tak se to hnedka líp rozjede. Výkon se tím nijak nezvedne, ale jde to líp za plynem. Je to ale vopruz, je to ta krabice za světlem, takže se musí sundat celej spodek, vyhodit komplet i s filterm sání, namontovat na něj hadici z V6 a pak to tam zespoda zase vrátit. Do sání to chce ještě vložku OMP za 1600,- a je to hned o něčem jiným.
asimov: nemáš rozštelovanej sytičovej okruh? Ty karbecy mi jednou perfektně sešteloval jeden Ital v jedný vsi u Cremony ve stodole. Mám doma na něj ještě kontakt, ale muselo by se zjistit aktuální číslo (měnili je). -
« ...
Tak to ti ještě závidím. Já když sem to nahodil teď o víkendu, tak sem čekal tak 5 minut než sem mohl přidat, protože jakýkoliv pokus o kontakt s plynovým pedálem znamenal zhasnutí motoru :-! Žádná elektronika co by se snažila cokoliv řešit. Trysky v karbecu novým kouskům nenaučíš >:D Čím jsou ta auta kompliklovanější, tím jsou jejich majitelé náročnější. Lidi klid, před 100 lety chodil váš praděd bos a auto potkal ve městě a pak si o tom povídala celá vesnice >:D -
"-- skrytý --" 07.02.06 17:21
« Re:
alfetta> cistit klapku jsem zkousel, zadny rozdil. pokud je motor zahraty tak drzi otacky dobre, zadne zhasinani motoru pri dojizdeni na krizovatku atd. rekle bych ze neni zadny problem, samo ze v nizsich otackach by to mohlo tahnout trochu lip, ale to je vlastnost motoru. jen po nastartovani studeneho motoru to ma tendenci chcipnout (ted v zime se obcas podari i po druhem startu), na pridani plynu skoro nereaguje. kdyz bylo teplo tak jsem zkousel popojizdet bez plynu a kdyz jsem ho pridal tak se to zadusilo a chciplo. ted v zime to jeste jde, stejne bych to mel kvuli oleji (10w-60) nechavat trochu zahrat, tak jsem k tomu nechtene donucen. nicmene v lete je to cekani trochu pruda :/ kdyz se k tomu prida stavkujici imobilizer tak je to jak predletova priprava. -
« Bez nadpisu
Limach, RV: Na ten zraz sa uz teraz tesim, dufam ze to vyjde...:-)
A kludne pridem aj niekde k Vsetinu aj pri prilezitosti zavodov do vrchu. Obcas chodievam na Babu pri Pezinku, ale prehlad nemam...
Chiptunig: robili mi to minuly rok v jeseni po dlhom hladani vhodnej firmy. Ale i tak som si nebol uplne isty, ci to fakt zvladnu. Rozhodol som sa nakoniec pre firmu: [odkaz] Robia toho asi najviac na Slovensku aj ked ich hlavny smer zaujmu je trosku iny. Ale ze vraj pouzivaju taliansku technologiu a to v konecnom dosledku rozhodlo. No a nakoniec mali chipovanych niekolko alf 156 2-litrov. Najpvr som vyskusal mazelkynu 147 (povodne 105 PS). Mali zo zaciatku problemy s komunikaciou SW a RJ, ale nakoniec to zvladli. (uf to som mal bobky...) Slubili narast vykonu a krutaku cca 12 %. Brzdu nemaju. Inak tvrdia, ze vedia zvysit vykon podstatne viac, ale s ohladom na zvysene opotrebenie motora potom nedavaju garanciu. Narast vykonu bol citelny, ale nijako oslnivy. Potom sa to este zlepsilo pridanim sportoveho filtra. Odvtedy sa mi zda, ze o malinko isla aj spotreba dole, ale to nestoji za rec. Asi po mesiaci som dal preprogramovat riadiacu jednotku aj na 156. Tu je narast vykonu podstate citelnejsi. Evidentne je vyssi krutak posunuty smerom k strednym otackam. Samozrejme aj tu pouzivam sportovy filter. Na tej 1,8 je to fakt velmi dobre, aspon subjektivne to tak citim. Tato firma doporucuje k preprogramovaniu RJ aj prechod na ceske sviecky brisk, co by malo taktiez posunut vykon o 2-3 koniky vyssie (niekde na talianskom webe to bolo potvrdene, ale uz neviem kde). To som vsak vzhladom na pomerne maly pocet odjazdenych km na oboch alfach neurobil.
Okrem toho na 156 sa vyrazne zlepsil, az sa mi zda, ze takmer zmizol "odpor" ist do otaciek ked bol motor studeny.
Tomaz: Mam tiez "problemy" so startovanim 156 po dlhsom stani nastaruje na 2-3 krat. Toto sa preprogramovanim RJ neodstranilo. Pomohlo vzdy iba vycistenie skrtiacej klapky v servise, ale nikdy nie na dlho, toboz nie na trvalo.
Limach: :-) manzelke to odkazem, urcite sa bude tesit...z toho darceka sa tesila viac ako ja... -
limach 07.02.06 14:03
« Asimov
Máš někde foto té své nové kočky? Jo a fotky z tvého pálení gum už sem někde viděl >:D . Servisy - to by jeden zaplakal, kdybych nebyl technický amatér, tak bych tam auto taky nikdy nedal, naštěstí zatím no problemo, jinak se obrátím na Tebe s důvěrou v šikovné ruce >:D -
« ...
Limach: chtěl jsem něco co jen tak někdo nemá a tahle se povedla. Na jaře bude lak a pak snad nějakej srazík. Ovšem bez volovin jako se 75kou, tohle si chci nechat >:D Jinak do servisu bych nedal nikdy nic. Co nezvládnu já, zvládne Marcel. když sem byl párkrát u toho jak se vydrbává s lidma..... třeba neřadila převodovka u Mařenky na Weekend, tak se po sundání zjistilo, že tam už předtím někdo svařoval v té řadící kulise, protože to bylo bouraný na levý kolo a ona tam praskla jakási tyčka. Tak to zavařili zase, celkovej čas 4 hodiny rozebrat a složit, náhradní díly žádný, ale na fakturu vygenerovali díly tak za 8000,- + ta práce. Dali mu do ruky kolečka z kdoví čeho, že jsou to vadný díly z jeho převodovky. Jen sem polykal sliny, kdybych tam nebyl jinak zainteresován, tak mu to snad vykecám.... Nebyl to sice autorizovanej servis, ale poměrně velkej servis co dělá vše..... No hnus. >:-[] -
limach 07.02.06 10:46
« Bez nadpisu
Koukám, že jsi vyzkoušel dost. Sleduj ty klubové stránky, kontakt na mě tam taky najdeš. Kdybys někdy cestoval po centrální Moravě, tak se ozvi. No ten 1. velký sraz na Kameni byl taky dost početný a letos očekávám ještě další pořádný nárůst. Doufám, že do toho Vencovi155, co to pořádal, nic nevleze. Nemělo to chybu. Rožnění, pivo, sprinty a slalom na čas..., ale hlavně setkání společně postižených.
P.S.: 1. Jak máš čipnutou tu 147
2. Vyřiď manželce, že má dobré nápady a vkus (myslím tím auto, kterým jezdí a ten dárek) :D -
« Bez nadpisu
Vdaka Limach:-),
teraz jazdim na 156; 1,8 TS, ta je moja a potom jazdim a este viac ako na mojej, na manzelkynej 147; 1,6 . Obidve su nacipovane, ale nijak inak upravene.
Alfettu som mal iba asi 1 mesiac, pocas mojho kratkeho pobytu v CH v r. 1990. Bol to fascinujuci 2 liter s tachometrom do 200 km/h. Maximalku nedokazal ukazat - rucicka sa po prekroceni 200 hm/h schovala...:-). Nedalo sa to vtedy doviest kvoli r.v.
Klubove stranky AR v CR orientacne sledujem a budem hladat najblizsi termin termin srazu. Uz teraz sa velmi tesim. Inak v SR klub AR iba zivori a neorganizuje prakticky nic, teda ziadne zrazy. Ale raz som sa zucastil pomerne gigantickeho zrazu AR v Madarsku v r. 2003, kde mohlo byt cez 200 alf. Bol to uzasny zazitok, ked sa stretneme, comu verim, pokecame :-), Hm, Brno je blizko, ak budem mat volno, rad pridem aj tam. Ten septembrovy zraz, snad sa nebude konat pocas VC Monzy v I? Dostal som od manzelky listky ako darcek na Vianoce... -
limach 07.02.06 08:23
« to Alfetta:
Vítej mezi postiženými. Srazů a srazíků je během roku víc, ale ten největší bude na 90% začátkem září (septembra) pravděpodobně v Kameni u Pelhřimova, jako loňský 1.ročník. Sleduj stránky AR Clubu, koná se toho víc. V červnu se třeba jede v Brně závod MS cestovních vozů (FIA WTCC) za účasti (už jen) 2 Alf. tam se taky určitě sejdeme. Ale hned z jara udělají vyhládlí Alfisti něco menšího, jen co oschnou cesty. Čím jezdíš Luboši? Snad ne tím, co máš jako nick? :shock: -
« Bez nadpisu
Ak dovolite, na ten zraz by som prisiel aj ja rad z BA...
Zastupenie Fiat, resp. AR na Slovensku (to iste pre CR) mi zere nervy, nedokazam sa na nich spolahnut uz ani pri banalnej vymene oleja...
Nemam v okoli nikoho s kym by som zdielal "nadsenie" pre tuto "zasranu" znacku, drviva vacsina mojho okolia je naprogramovana na nemcov, japoncov, potazne francuzov. Tie talianske auta ma fakt niekedy seru, ale asi som fakt sibnuty, musim na jazdu v nich neustale mysliet...zvecera na rano, z rana na fajront a neustale dookola. To sa neda vysvetlit rozumovo, je to o pocite, o zazitku... A mam malo cez 90 kilo... :-)
Lubos -
"-- skrytý --" 06.02.06 13:10
« Re: Re: Baterka
Petr164: proč tak velký baterky? 60 bohatě stačí, je tam skoro zbytečně předimenzovaná. To tam zůstalo z 3.0, přitom TB má poloviční odpory. Vyšší kapacita samozřejmě neškodí a u 164 je to i z hlediska prostoru a hmotnosti fuk, nicméně bych to zase nepřeháněl.
Jinak nějakej sraz v rámci ARC určitě plánuju, ale spíš někdy na léto. U mně je ale ten problém, že nejsem takovej ten skalní značkovej fanda a spíš mám rád určitej druh auta než značku jako takovou.
Nakonec raději bych jezdil Lancerem Evo VIII než Alfou...
Kdyby si chtel Dealers Collection cislo 044, tak staci 32.500, pokud by si jako labuznik chtel eNko, tak staci 40.000 a pokud by si rad origo rally verzi z 88. roku, tak staci jen 95.000... >:-[]
Zda se mi to, nebo uz se cena Integrale meni jen smerem nahoru...
P.S. Napsal bych to do tematu Integrale, ale nemuzu se dostat do archivu... :'-(