Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Ostřikovače nestříkají...
Ahoj, do rodiny nám přibylo nové starší Clio II (r.v.2000) a bohužel až teď jsme zjistili, že nestříkají ostřikovače (přední ani zadní). Motorky vrčí, takže 1. nápad byl zamrzlá voda v nádržce nebo ostřikovacích tryskách, ale všechno jsem v teplé garáži vyčistili, profoukli, nalili novou směs do -30 st. a pořád stejný stav. Jestli s tím máte někdo podobnou zkušenost nebo třeba nápad, budu rád za každou radu. -
"-- skrytý --" 16.12.05 12:08
« hezke Vanoce
Lidicky, protoze dnes odjizdim za svou milou a k netu se vratim az po vanocnich svatcich, tak Vam aspon touto formou popreju dopredu hodne darecku pod stromeckem, mozna tam nekteri z Vas najdete noveho ctyrkoleho milacka, pokud mate bohatou pritelkyni, manzelku nebo tchana >:D , takovym z Vas to pochopitelne uprimne preju >:-[] , uzijte si je v klidu .. myslim ty vanoce, ikdyz uzijte si i ty pritelkyne a manzelky :-) .. a klidne i tchana s tchyni >:D .. hodne zdravi, stesti, a lasky ... jo a sice ja uz tu budu, ale pokud Vy ne, tak i stastny Novy rok, at se dari, kdyz se dari. ;-) Aaaaahoooooooooojjjjjjjjj :P -
"-- skrytý --" 15.12.05 13:15
« RE: Startér
Startér je asi v pohodě. Od té doby co jsem to sem psal to přestalo. Doufám, že navždy.
Potřeboval bych radu. Vržou mi přední sedačky a je to asi těmi plasty na bocích. Vůbec nevím co s tím. Nějaká rada by se nenašla. Přece to nenamažu vyjetým olejem ne :? -
"-- skrytý --" 09.12.05 16:38
« Startér
Tak mám toho cliouše 2 roky + 7 měsíců a za poslední 2dny nechtěl 4x naskočit. Otočil jsem klíčkem a jen to cuklo. Pak 3x na podruhé a 1x na potřetí to normálně naskočilo. Baterka je OK, takže se loučí asi startér.
Chtěl jsem nové aby jsem mohl v pohodě jezdit a ne se s ním řešit problémy. Mám najeto 63200km
Kamoš má stejně starého getze a je úplně v pohodě. Když mě vezl po Praze po kostkách, tak žádné drnčení. Závady neměl žádné.
A moje clio:
alternátor, pás u řidiče, žhavící svíčka ve 40tis, teď stratér, různé pazvuky po autě a palubní deska drnčí podle nálady. Když si k tomu vezmu Renault servis a jejich rozdílné ceny + kvalitu práce, tak to byl asi můj poslední Renault. :? -
"-- skrytý --" 06.12.05 19:20
« Bez nadpisu
Ajvn: děkujeme, ale: ta vlajka by měla být růžovo červená, ať je to stylové....si budeme muset zvykat,**va,už zase...nebo mít dostatečně rychlá auta,baterky v pořádku a vypadnout odsud. Takže auto v provozuschopném stavu bude nutností,tak to jdi raději dobít,nejenom skrz tu zimu... ;-) -
"-- skrytý --" 06.12.05 17:46
« Re:
IT: jinak jak za tuhle, tak i za ty predchozi odpovedi a rady pochopitelne uprimne dekuju .. to zase ne, ze bych si nejen Tve, ale i rad ostatnich nevazil a neocenil to. >:D Ted tak tedy cinim pred nastoupenou jednotkou a rozvinutou zastavou naseho lidove-demokratickeho motoristickeho fora. :D -
« Re: Re: tak co treba startovani a baterie
tak presne toto absolvovaj aj nas scenic ... furt bez problemu a potom ani tuk, ale totalne nic ... ani nabijacka nepomohla ... napetie bolo, ale prud ni, on ten motor chyta na prve pretocenie a ze je baterka v haji sa neprejavi nijako az ked v nej nie je vobec nic a potom uz nepomoze ani svetena voda -
« Re: tak co treba startovani a baterie
V Megane ju bolo treba vymenit po ~5 rokoch, pretoze zrazu prestal sam startovat. Stalo sa to fakt zo dna na den a bol to velky sok. Po jej prvom vypadku bolo treba doliat trosku vody do jedneho clanku a isla znovu na nabijacku, ale o mesiac uz bola kaput znovu. Takze fakt bezudrzbova - ziadna udrzba jej nepomohla :-) -
"-- skrytý --" 05.12.05 17:37
« Re: tak co treba startovani a baterie
Me na twingu II vydrzela od roku 2000 duben az do dnesni doby a to tam je stabilne zapojeny aktivni basak, sice parkrat zaprotestovala napr. kdyz jsem hral radio s vypnutym motorem ale jinak bez problemu az me to prekvapilo. 2x uz jsem ji dobijel na nabijecce a i nejake doliti destilky
probehlo takze bych se do toho byt tebou poustel az pri nejakem naznaku potizi ...... -
"-- skrytý --" 05.12.05 17:27
« tak co treba startovani a baterie
Uz tu dlouho nepiseme .. tak vykopavam zachranarske tema ... :-) ... kdyz mam v Cliu tzv. bezudrzbovou autobaterii, beru v potaz, ze je to silne individualni, ale jak dlouho ta baterie muze za idealnich podminek fungovat bez nutnosti vymeny? Mam se vykaslat na tvrzeni prodejce davno pred lety, ze do tehle baterii clovek uz lizt ani nema? Mam ji cast od casu otevrit a juknout, jestli neni potreba dolejt? Mam ji uz tri a pul roku a zatim bez naznaku problemu, startuje to o sto pero. >:-[] -
"-- skrytý --" 26.11.05 10:42
« Bez nadpisu
Přilepeno-pro kotoučové brzdy. U bubnové též,ale tam se dá i nýtovat-má to výhodu i nevýhodu.Plusem je "jistá"pružnost spoje a tlumení rázů (proto třeba lamely spojek dost nýtují), nevýhodou je kratší životnost - opotřebení po hlavu nýtu. Jsou to kompromisy,jako všude v technice. Ale lepení je podle mne celkově lepší.
Já vím, že to byla nadsázka s nejakými Dětmi země.Azbest je prostě svinstvo, stejně jako Pb. -
"-- skrytý --" 25.11.05 22:28
« Re: třecí obložení
IT: diky za dalsi nove a zajimave informace .. tusis, jak je to oblozeni spojene s tou ocelovou casti desticek? Je tedy doufam ta vnejsi cast z oceli a ne neceho jineho. >:D
Jinak tu mou reakci na Matky Zeme a spol. neber vazne, byla to smesice nadsazky a ironie. Bohuzel velmi dobre tusim, jaky je azbest svinstvo .. kilak od baraku mame fabriku, kde s nim desetileti pracujou a nemusim rikat, kolik lidi tam "odchazi" na poruchy krvetvorby a jine, protoze tam vdechuji azbestovy prach. :-( -
"-- skrytý --" 25.11.05 18:24
« třecí obložení
Nějake děti země a matky bych sem nepletl. Holt se v civilizovaných zemích dlouhodobě měřilo,jaký je vliv azbestu na zdraví lidí, konkr.: mikročástice azbestu se dostanou do alveolů(plicní sklípky),tam se zapíchne,způsobuje záněty a ve finále nádorová onemocnění-tak velice ve stručnosti.
Takže materiál je směs: skelná a kovová vlákna, nebo také slinuté karbidy či keramika,ale to spíš náklaďáky. -
"-- skrytý --" 24.11.05 20:28
« Bez nadpisu
Písty nebudou pracovat v delší dráze - pouze v jiné poloze. To o koli se při odbrždění vrací je dáno zejména pružností těsnicích kroužků v nich, tj. píst se vrátí sotva o necelý mm - rozhodně tedy nezajede zpět na svojí výchozí polohu kterou měl s novými deskami. Projevuje se to poklesem brzdovky v nádobce - po výměně desek třeba písty vrátit zpět a ona se zase zdvihne na původní hladinu - takže nedolévat, je to přirozenej pokles, není to úbytek. Á propos - osinek se snad už nepoužívá, ne??? -
"-- skrytý --" 21.11.05 17:04
« Re: Re: Re: defeeeekt
mne spis jde o to, neb nikdy jsem nevidel vyrobni proces brzdovych desticek :-) ani jejich pricny rez pro predstavu .. ten osinek na te ocelove casti drzi jak? nyty? srouby? nejakym "slepenim"? .. Neni mozne, ze kdyz uz ma osinek, placnu, jen 1-2 mm, ze se muze ta jeho cast pri prudsim brzdeni tim jak je slaby odlomit a neco tim pak poskodit? Nerad bych si znicil kotouce apod.
Jak Ty chapes "zivotnost desticky"? Za svou zivotnosti je, az kdyz uz ma pouze tu ocelovou cast?
A propos .. muze nejak podstatnym zpusobem skodit pistum v brzdach, ze musi pracovat v delsi draze, tim jak se osinek zmensuje a ony jsou tak vysunute vic? -
matuS 21.11.05 16:49
« Re: Re: defeeeekt
s tou gumou by nemal byt problem, zle sa opravuju defekty na bocnici, alebo prilis velke diery.
ad dosticky - tazko povedat, ale dolezite je, ze ked sa na kotuc dostava spina - najme piesok a pod, tak sa dosticky opotrebuju viacej, cize je mozne ze pocas zimy, ked je viacej vlhko tak dosticky dostanu viac zabrat. na druhu stranu sa jazdi pomalsie.
neviem ti teda presne odpovedat.
z bezpecnostneho hladiska ti podla mna nic nehrozi, brzdito do bude aj ked sa dostanes za hranicu zivotnosti, ale znicis tym aj kotuce... -
"-- skrytý --" 21.11.05 14:23
« Re: defeeeekt
btw., pri opravach podobnych defektu pneu (behoun, v jedne z kolmych drazek) .. je takova oprava naprosto bezproblemova zalezitost, nebo s tim muze vzniknout v prubehu jezdeni nejaka komplikace??
a kdyz jsem u toho vyptavani .. je nejaka nejzazsi mez (kolik mm osinku), kdy uz se musi brzdova desticka vymenit z duvodu hrozby cehokoliv?
diiiiky ;-) -
"-- skrytý --" 21.11.05 14:20
« defeeeekt
V sobotu jsem se jal prehazovat letni za zimni .. no vnitrek prednich desticek je opravdu tak na dojeti do konce roku, kdy planuju 120tis. prohlidku, ale co me zarmoutilo .. jedna z mych mesic novych CPC2 letnaku (zadni prava) s sebou pribrala cestou pekny sroubek a ten si to zavrtal skrz pneu. Byl tam pomerne dost fest, takze pneu viditelne neuchazela. No ted uz lezi v pneuservisu na opravu. Ale moc me to netesi. :( -
"-- skrytý --" 09.11.05 21:24
« Slavte s námi
"Slavte s námi"
Dnem konání srazu je sobota 19.11.2005 od 10.00hod v Praze na volné ploše parkoviště obchodního centra METROPOLE ZLIČÍN [odkaz] . Zúčastnit se mohou samozřejmě i majitelé dalších značek, kteří mají obdobnou zkušenost.
Cílem setkání je upozornit na zaběhnutou praxi prodejců nových vozů, kteří jaksi zapomínají, že dle zákona má zákazník nárok na výměnu výrobku či odstoupení od kupní smlouvy po 3 stejných nebo 4 různých opravách. Automobily nepodléhají, co se týče uplatňování odpovědnosti prodejce za vady, žádnému speciálnímu zákonnému režimu. -
matuS 08.11.05 16:23
« Re: Re: Re: nepokoje ve Francii
xenon je super dokial sa ti neodpali jednotka ako mne - servis citroen: "no, to mate problem, pretoze tu jednotku nedodavame samostatne ale iba s celym svetlom - 30.000sk"
v servise xenonov - 6.500sk
cena xenonovej vybojky - citroen okolo 7000sk, xenon servis 2500sk -
"-- skrytý --" 08.11.05 14:08
« Re: Re: nepokoje ve Francii
dlabas: kolik mam nalitano celkove nebo na tech novych CPC2? :-) Celkem uz 117.305 km a na tech novych 5.353 km. Jojo, taky jsem se nechal zlakat tim reklamnim trikem o par procent lepsim valivem treni. Jsou to vsivaci :-) Ikdyz kdo vi, treba casem .. jako ty minule. Clovek to pricital tu stale lepsi spotrebu hlavne zajeti motoru a svemu umeni, ale mozna to ojizdeni pneu v tom taky hralo roli a to same prijde i u tehle. >:D
Jo to Clio III, taky jsem si to bajvoko pocital, kdyz by to melo mit, co bych rad, aby to bylo vybavou a dynamikou srovnatelne s mym, tak bych byl na pulmega .. ikdyz je fakt, ze ten sestikvalt jsem si tam prihodil jen tak nenapadne, sestikvalt bych chtel :P A mozna i ty xenony bych nakonec vzal. Ted se bude pomalu porad svitit, ty H7 dost odchazi, ta xenonova vybojka je v tomhle snad bezudrzbova, nebo ne? Ale vahal bych, jestli jit do takove ceny, ikdyz na druhou stranu, to Clio III je uz zase o neco vetsi auto, o pet litru vetsi nadrz, to je fajn .. jen ten kufr by mohl byt vetsi. -
"-- skrytý --" 08.11.05 08:12
« Re: nepokoje ve Francii
To Ajvn: Tak kolik už máš nalítáno? Ty CPC2 jsou asi divné, když mají mít o 12% nižší valivý odpor než předchůdce - zkus reklamaci :-) Jinak nové clio je o 130Kg težší a ten motor co by se nám líbil 1.5dCi 78kw - 6-ti kvalt stojí cca 500tis. Jinak už jsem na zimacích a pohoda. Už si zapisuju km na těch nových CPC2, abych věděl kolik mi vydrží. A o servisu a co mi našli jsi asi četl. -
"-- skrytý --" 07.11.05 17:19
« nepokoje ve Francii
Tak Vam povim, ze jsem docela rad, ze jsem z te Francie odjel. Preci jen dva tydny tam parkovat na parkovisti jedne z VS-koleji v Rennes, kdyz uz jsou nepokoje i tam .. uf uf. Luf by poznamenal .. luf luf >:D
No jo, ale kdyz uz by doslo na "vypalne", tak bych si pak mozna to nove Clio poridil .. teda pokud by mi aspon neco pojistovna vratila, abych se nevratil uplne s holym zadkem :roll: :shock: :D -
"-- skrytý --" 04.11.05 13:13
« Re: Re: vylet po Francii
luf: vidis, dalsi duvod pro Tebe, abys presel k nafte. Kdyz by se Ti to same stalo s ni, tak nafta narozdil od benzinu nesmrdi, ale prijemne voni .. to by Ti nejeden majitel ropacka zajiste potvrdil. Je to neco podobneho, jako pro piloty vune kerosinu .. to je proste laska na cely zivot >:D -
« Re: vylet po Francii
S benzinkami Elf maju domordci len dobre skusenosti. Ja som taku urobil tiez, natankoval presne tolko, co ukazal PP. IMHO ale jednu chybicku ta benzinka mala - nemala spatne odsavanie a tak mi kvapky benzinu a kopec vyparov z nadrze pristalo na nohaviciacha a potom som v aute hodnu chvilu smrdel :-( -
"-- skrytý --" 04.11.05 11:12
« a co takhle Norsko?
Kdybyste mel nekdo zajimave informace z cest po Norsku, nevahejte a dejte do placu. Chtel bych tam s Cliousem vyrazit pristi leto a projet ho. Tak kazdy dobry tip se mi bude hodit. >:D A nerikejte, ze jste tu vsichni pod vlivem svych manzelek a pritelkyn, pro ktere je etalonem dovolene vylucne sluneni na jihu u more a sever nikdy! >:-[] >:D -
"-- skrytý --" 04.11.05 11:10
« vylet po Francii
Uff, tak jsem zase najezdenej na pul roku dopredu. Za 13 dni jsem s Cliousem do Francie, po Francii a zpet nakrouzil 4.550km. Ale podivali jsme se az na nejzapadnejsi cip Francie a divali se Yankees pres ocean oknem do kuchyne >:D , ze severu zase anglickym gentlemanum pres kanal a vubec jsme prokrizovali Bretagne krizem krazem.
Neprijemne zjisteni je, ze ty nove CPC2, co mam obute, opravdu zerou vic. :-/ Mel jsem sice auto nahyble, cestu tam a zpet jsem jel sam se zasobami a bagazi, cestou tam nebylo nejteplejc mezi 5-10'C, ale spotreba 3.2 a 3.1 zpatky, to neni to, na co jsem byl zvykly :'-( Ikdyz asi v tom hraje svou roli drsnejsi ne tak kvalitni asfalt ve Francii na vetsine mist (jel jsem par Nationale), po Nemecku sla spotreba razem o vic jak dve desetiny dolu. No a ty jejich kulataky, to taky plynulosti jizdy moc neprida, ikdyz jsem s prekvapenim zjistil, ze zadne jine auto tam kruhaky tak rychle nestrihalo, jako to moje >:-[]
Zajimavost cislo dve, za 3.300 km po Francii jsem nepotkal jedineho Cecha, jedine "ceske" auto. Ale cestou zpet, par set metru za Rynem, jsem hned potkali do Francie jedouci 3 ceske kamiony >:D
Uz si pomalu na to jejich znaceni cest zvykam, ale po Bretagni jsem vzal rad za vdek GPS a Route66 >:D
Straznici Frantici jsou dobri tipci. Jednak obdivuju, jak jim to sekne v jejich uniformach, je to sice od pohledu "archaicke" 20.stoleti, ale ma to styl. Navic bacha, ty potvory pouzivaji radary v aute taky na zadku v zadnim cele patych dveri napr. u kombika P307, navic sprazene s velkou bleskovou vybojkou o velikosti dobre jako fotka 13x18 >:D Jednou jsem takhle mezi mesty uvidel jedouc na kopci v udoli pode mnou zablesk a pod kopcem si to opravdu takove auto stalo na odstavnem parkovisti a fotili co se kolem mihlo. A aby toho nebylo dost, cestou zpet, v 22hod v noci, si me zastavili v jednom mestecku za kruhakem a zachtelo se jim meho abstinencniho dychnuti a kontroly dokladu. Ale byli prijemni, usmevavy, ikdyz se chvili pozastavovali nad tim, ze mam ridicak na skupinu B. >:D :roll: Jestli tam vetsina lidi ma spis na traktor? :P
Jen si neodpustim pochybnosti nad ferovosti jejich pump, konkretne Elf. Jsou ze znackovych nejlevnejsi, obcas je srovnatelne cenou Esso (bral jsem trikrat za 1.050 EUR/l), ale vzdy se mi do nadrze veslo o znatelne vic, nez o kolik vic mi bezne promeruje palubak a tankovani na ceskych pumbach. 8-s
Jinak streka do Rennes se necha zmaknout na jednu nadrz z Cech dobre. Tam jsem dotankovaval na posledni CZ-pumpe v Katerine pred Rozvadovem a v Rennes (1346km) jsem mel jeste 3 litry v nadrzi, zpatky jsem cestou dolil sebou vezenou 10tku kanystr a cestu jsem s rezervou absolvoval na jednu takhle "dolitou" nadrz az do Berouna (1466km) s 8 litrovou rezervou.
Jinak jsem videl par povetsinou zaparkovanych Clio III, ale zatim to je spis svatek je videt, mnohem casteji uvidite Vel Satis :-) A propos, rad bych videl tabulku trhu automobilek ve Francii. Je to klam, nebo tam dobre 3/4 aut jsou spolehlive francouzske a ve zbytku se krci jine automobilove narody? Hodne malo VW, to uz je tam vic Opelu a Fordu. Hodne malo Japoncu. V oblasti Bretagne a Normandie dosahuje celkem ne nezajimavych cisel Rover, to me prekvapilo, preci jen znama "laska" Frantiku k Anglanum? >:D
Francouzsti ridici v tehle oblasti mi prijdou jako jeste vetsi defensmani, nez Nemci. Na nacionalkach se jim moc do predjizdeni nechce, premysleji o tom kilometry a kdyz nemaji volno aspon na pul mile dopredu, tak se moc neodvazi. Kdyz to srovnam s ceskymi stuntmany na silnicich >:D Ale taky jedou vsichni po okresce svych povolenych 90 a kdyz jede nekdo individualisticky o deset mene, uz jsou nevrli a nemaj nekteri pro problikani daleko. :) -
« Re: THalia Tlmice
Thalia ma vyssi podvozok ako Clio, takze je celkom mozne, ze tlmice budu uplne ine. Ale naisto to neviem.
BTW predajne nahradnych dielov ti predaju aj to, co na auto nepasuje. Uz som podobnu skusenost urobil a vyhodil som v predajni 2500SKK za vec, ktora na to auto fakt nepasovala (v znackovom servise to so mnou nakoniec nemysleli uplne zle). -
"-- skrytý --" 27.10.05 11:33
« Re: Re: Moje 60tisic. prohlídka - neautorizovaný servis
To Miro:
stírací gumičky jsem si kupoval sám - grafitové. Ostřikovací kapalinu si stejně dolévám sám a ostatní kapaliny kontroloval akorát jsem koukal jako blázen, že je v servisce psané až po 120tis km nebo 4 letech (brzdovka a chladící).
Zkrátka v Praze po mě chtěli 11000,- a to se mi zdá vážně moc :!:
A navíc: který neautorizovaný servis má diagnostiku ;-) (nemá korejce a japonce) -
« Re: Moje 60tisic. prohlídka - neautorizovaný servis
Teče Vám převodovka - to už muselo dělat v záruce, jenže Renault se asi na to vysral.
renault sa na to nevysral, je to proste v norme
Zadní brzdy "pakny" maximálně ještě 10tis km, což se mi zdá málo a jelikož normálně vydrží tak 2x tolik co přední tudíž tak 120tis km. A do toho všeho lehce teče jedno prasátko. Opět podezřívám Renault, jelikož mi v záruce opravovali pískání zadních brzd. Neuznali to ani jako záruku a naučtovali mi to.
normalna vec u kazdeho auta
nebyt prednych desticek, mas to za 3t. A kontroloval ti stierace, vodu v ostrekovacoch ......, lebo aj to je dolezite, autorizovany servis si da na tejto cinnosti zalezat :-) -
"-- skrytý --" 24.10.05 18:15
« Moje 60tisic. prohlídka - neautorizovaný servis
Tak jsem tam ráno zavolal a v 10:15 přistavil auto. Hotové bylo v 13:30. Takže žádných 5,5hodin fakturovaných jako u Renaultu.
Mám najeto 60200km a auto je staré 2,5 roku.
Technik:
Teče Vám převodovka - to už muselo dělat v záruce, jenže Renault se asi na to vysral. Co si zákazník neřekne přehlednou. Zadní brzdy "pakny" maximálně ještě 10tis km, což se mi zdá málo a jelikož normálně vydrží tak 2x tolik co přední tudíž tak 120tis km. A do toho všeho lehce teče jedno prasátko. Opět podezřívám Renault, jelikož mi v záruce opravovali pískání zadních brzd. Neuznali to ani jako záruku a naučtovali mi to. Navíc mi poškrábali zadní bubny, když je sundavali, ale to jsem zjistil až v pneuservisu, když jsem přendaval letní obutí za zimní. Nemohu to dokázat, ale pravděpodobně mi je technik vyměnil anebo ty pakny vydrží pěkný prd.
Když jsme se bavili o motorovém oleji, tak říkal, že 30tis je moc. A že ten starý olej nevypadal moc dobře. Pokud mám prý motor rád, tak ať přejdu na 15 tis.
Resume:
Za to co chce Renault servis za garančky bych nejradši stál vedle toho technika a pozoroval ho, jest-li to dělá pořádně.
Cena:
Přední brzdové destičky - 1349,-
Vzduchový filtr - 332,-
Olejový filtr - 208,-
Motorový olej 5W40 - 1395,-
Diagnostika motoru - 500,-
Práce - 1000,-
Celkem: 4784,-
Ještě mi bude dělat příští týden palivový filtr, protože ho neměli - na počkání.
Diagnostika našla chybu:
Kód chyby: DF031
Popis: Obvod elektromagnetického ventilu EGR - nad maximální mezí
Stav: přerušovaný
Chybu vymazal a časem uvidíme jest-li se objeví znovu. -
"-- skrytý --" 20.10.05 14:33
« Re: Re: Re: trochu jsem se odmlcel
dlabas: kdyztak poreferuj o tom "Tvem" neautorizovanem servise. To me docela dost zajima. :-)
Jinak za 2.5 to litat nebude :-( Zatim bez ohledu na to, ze je chladnejc, ty gumy opravdu trochu vic "zerou", nez ty predchozi. No na te dlouhe strece se ukaze, tam mi to nebudou devalvovat ty skoro pravidelne zacpy po Praze :-) .. ikdyz .. v patek odpoledne u Frantiku, to taky nebude zadny med :-D
Tak se tu mejte a nezlobte tu! ;-) -
"-- skrytý --" 20.10.05 09:50
« Re: Re: trochu jsem se odmlcel
To Ajvn:Takze to uz mozna zacnes jezdit za 2,5/100km s CPC2 >:D
Docela s cliousem litas, takze doufam, ze nam poradne poreferujes o 120tis. prohlidce.
PS: Pristi tyden davam cliouse do neautorizovaneho servisu, ktery vlastni i diagnostiku, tak Vam pak poreferuji. Servis v Kladnu vyzkousim, kdyz se podela neco vaznejsiho ;-) -
"-- skrytý --" 19.10.05 11:32
« Re: trochu jsem se odmlcel
tak ty pneu byly opravdu trochu podhustene oproti mym zvyklostem .. o 0.2-0.3 atm. Uz jsem je dofoukl na mych oblibenych 2.5/2.3, ted to jeste otestovat, akorat ta teplota jde porad niz a niz, potvora, dneska me rano prekvapilo na teplomeru -4'C :o) -
"-- skrytý --" 18.10.05 23:40
« Re:
milan: kdyz se to pokusim shrnout a rict aspon trochu univerzalni radu, tak urcite k danemu rychlostnimu stupni budou idealni otacky shodne s maximem krouticiho momentu. U tech 1.5dCi 45 a 60kW to byva 1950-2050ot/min. Druhe takove optimalni misto je pri otackach u tehle motoru nekde kolem 1500-1550ot/min. Neda se ale rict, ze cokoliv MEZI temihle dvema hodnotami by bylo z pohledu spotreby nejak zasadne horsi. Ale .. cokoliv ZA (ve smyslu vne) temihle dvema hodnotami otacek uz je z pohledu spotreby zretelne se zhorsujici. -
"-- skrytý --" 18.10.05 10:39
« trochu jsem se odmlcel
Tak jsem opet na chvili tady, mezi svymi. >:D Protoze my jsme kdo? My jsme Champions!!! >:D (kys kys, strouham mrkvicku McLarenum, Ferrari, Toyotam, a jinym tymum ;-) )
Uz mam CPC2 taky (od patku) :-) Tamty chudinky uz jsem musel dat k ekologicke likvidaci, za ty by se nestydel ani Alonso po zavode :-! Nakonec uzavrely svou eru po 78.356 km. Ale sedely potvurky na suchu jako prikovane a valivy odpor temer zadny :P Na ty CPC2 jsem cekal skoro 3 tydny, nez mi je "proBarumacky" pneuservis sehnal a kuryr jim je dovezl. Teda je fakt, ze opticky ty CPC2 nejsou zadna velka slava, stare CPC se mi libily vyrazne vic. Ty 3 vyrazne obvodove drazky, siroke a hluboke .. to jezdim efektivne ne na 185kach, ale na 160kach >:-[] Na vode to bude asi fajn. Zatim je sucho, tak uvidime. Po prvnich km, kdy se trochu ojizdely z te "vyrobni mastnoty", ted uz se zda, ze sedi minimalne stejne dobre. Zatim jsem je na limit netlacil, chci si na ne zvyknout a osahat si je postupne. Jsou krasne tiche uz od prvnich km. Subjektivne na pohled se mi zdalo, ze je nafoukli urcite ne mene, nez jsem byval zvykly (trouba jsem se jich nezeptal, na kolik). Nicmene zatim zjistuju, ze mi auto zere trochu vic (1-2 desetinky..ikdyz se venku taky ochladilo) a z kopce se vic zpomaluji nez tam s temi sjetymi. Takze valive treni ZATIM je horsi, ackoliv deklaruji, ze i v jeho pripade ma byt zlepseni oproti CPC1. Odpoledne je premerim, kdyztak dofouknu na mych obvyklych 2.5/2.3. Uvidim, jak se zachova taky urcite sjeti, jestli to bude mit vliv na mensi treni nebo ne. Teda akorat kvalita vyrobku po strance cistoty vylisku ... grrr ... po obvodech tech "otrepu" z forem ... budu tomu muset udelat obrizku >:D
Zajimavy fenomen .. po vymene na nove gumy se mi na stejne strece nezmenila ujeta vzdalenost k vyssi hodnote! :shock: Tak ja fakt nevim, jak to auto tu vzdalenost meri, asi ma GPSku a vyrobce nam to taji >:D Ale to bych vlastne mohl overit. Projedu se Strahovskym tunelem, ten je dost dlouhy na to, aby GPSka ztratila signal satelitu a kdyz mi tam bude Clio porad odmerovat stometrovky, tak to GPSku nema ;-) >:D
Jak se tu nekdo ptal na ty reference ke kladenskemu K&N Car servisu .. ja jsem jejich zdarny priklad, jak tam funguji .. tak hledejte me prispevky, napsal jsem tu toho kdyz ne tuny, tak par metraku jo :-!
Me bude cekat v pulce prosince prohlidka po 120.000km (uz mam pres 112 :'-( ) Moc se na to netesim. Krome identicke s 60tkovou prohlidkou navic dojde uz i na prvni vymenu brzdovych desticek (copak to je jen cca 2000), ale jeste navic rozvodak .. uz to nevim z hlavy, to je neco mezi 12-15 tis myslim. >:-[]
Jo, jeste abych nezapomnel, za ty CPC2 vcetne umyti disku, prehozeni, vyvazeni (to cele za 100Kc bez DPH/kolo) jsem dal 10.600 vc. DPH. Ale kdyz k tomu pripoctu tu ocekavanou garancku, to mi letosni naklady vylitnou docela vysoko. :roll:
V patek odjizdim k Zabozroutum do rodne zeme nasich vozitek, po dvou tydnech se vratim, tak si zase pripisu kolem 3.500 km. Pak Vam poreferuju, jak se s novymi gumami jezdi po kruhovych objezdech >:D -
"-- skrytý --" 15.10.05 20:03
« Re: Re: Re: Moje 60tisic. prohlídka
Už jsem z toho Renault servisu fakt zmatenej.
Dneska jsem koukal do knížky udržba vozu - brzdová a chladící kapalina se mění po 4 letech :?:
Já mám auto lehce přes 2 roky a 59600km. Pri 60000km se navic oproti 30000km prohlidce meni palivovy filtr.
Tak proc sakra chteji na stejnem miste o 5000,- vic, kdyz brzdove desticky stoji cca 2000,- a filtr palivovy cca 1000,-
Klima nemam, pylovy filtr taky ne.
:?: cena :?: cena :?:
Chápu, že vydělavají na službách, ale na tom materialu mají určite marži, tak ať si řeknou maximálně 2.500,- za práci a je to. Marže mají určitě minimalne 20% a to neberu v potaz olej, kde můžou mít i 100%. -
« Re: Re: Moje 60tisic. prohlídka
teraz sa chysta 60000ka na sceniku a mne povedali podobne cisla ako tebe v JEDNOM servise obidve - jedna je standard a druha je "urcite pojdu aj nove platnicky" ... :mrgreen:
... tak aby to nebolo tak ze v tom "lacnejsom" ta len dopredu neupozornili -
"-- skrytý --" 14.10.05 09:05
« Re: Re: Moje 60tisic. prohlídka
BLOKOVÁ VÝJIMKA v praxi
Vstupem České republiky do EU se zásadně změnila pravidla a možnosti pro prodej a servis osobních vozidel i pro české podnikatelské subjekty (nařízení Evropské komise č. 1400/2002 – tzv. Bloková vyjímka).
Co to znamená v praxi? :
Servis vozidel
• nezávislý/neznačkový servis může provádět veškeré nezáruční opravy a údržby
stanovené výrobcem na jakémkoliv vozidle, aniž by tím zákazník ztrácel záruku
daného výrobce
• při opravě, nebo údržbě může takový servis použít i díly jiné, než dodané výrobcem
• platnost záruky je samozřejmě podmíněna odborně a řádně provedenou prací
takového servisu
• záruční opravu, na kterou se vztahuje záruka výrobce provádí pouze autorizovaný
servis a používá jen originální náhradní díly
• nezávislý/neznačkový servis má dle Blokové výjimky přístup ke všem technickým
informacím, diagnostickému a jinému vybavení, které jsou potřebné k opravě a
údržbě vozů dané ho výrobce.
• nezávislý/neznačkový servis má možnost školit své zaměstnance ve spolupráci se
zastoupením daného výrobce
• obchodní společnosti se značkovým servisem mohou provozovat , po splnění
určitých kritérií, značkový i neznačkový servis i jiného výrobce
Prodej vozidel
• základním cílem je zajištění efektivní distribuce motorových vozidel v zájmu
zákazníků a zajištění účinné konkurence mezi distribučními systémy jednotlivých
výrobců
• prodejci vozů mohou, po splnění některých kritérií, bez omezení prodávat vozy
i jiných výrobců, tzv. Multibranding
• smlouvy s výrobcem dané značky jsou odděleny. Prodejce vozů má možnost
uzavřít smlouvu odděleně, na prodej, příp. jen servis, nebo obojí
• prodejní aktivity (inzerce apod.) jsou bez regionálního omezení
• od října 2005 bude uvolněna tzv. lokační neboli pobočková klauzule.
Každý obchodník s automobily si bude moci kdekoli v EU otevřít svoji pobočku nebo
vyskladňovací místo, aniž by mu v tom příslušný výrobce, nebo importér bránil. -
"-- skrytý --" 12.10.05 22:49
« Moje 60tisic. prohlídka
Tak jsem volal do Renaultu, ze chci 60tis prohlídku + brzdové destičky a řekli mi cca 11000,- :x
Takže s nimi končím. Záslepku na EGR ventil pro 1.5dCi stále nemají.
Servisovat mi to bude známej a jen v případě vážné chyby zajedu na diagnostiku. Jinak je u dieselových motorů celkem drahý palivový filtr.
Dále přecházím na 20tis interval výměny oleje.
To Ajvn: CPC2 zatím spokojenost
Clio do HR a zpět ve 4 lidech + pěkně naložené a jelo se prevážně po dálnicích za 5l/100km. Jelo nás 5aut a docela passati s tdi čumeli, jak mi to frčí a hned se ptali na motor >:D -
"-- skrytý --" 10.10.05 13:41
« Bez nadpisu
V Chorvatsku thalie bezne jazdia, predajca v Makarskej aj vedel objednat nahradne zadne okno na thaliu.
V grecku som tiez videl kupu thalii z greckou znackou. Aj predajnu Renault kde mali vonku vystavene thalie. Divne bolo, ze tam boli uplne vsetky v bielej farbe! :!: -
"-- skrytý --" 10.10.05 13:32
« Clio III
Tak jsem v nem o vikendu sedel a celkem pekny, dost veci z megana, kufr super. Sedel jsem v nem jen chvilku, ale budiky nic moc.
Vratil jsem se HR a videl jsem tam moc pekne 3-dv cliouse, ale cestou tam ani zpet ani jednu thalii. To se ty obludy prodavaji jen u nas a v SK. -
« Re: Re: Re: Negativni zkusenosti s prodejci Renault
tom69: teda nasrali Ta poriadne. Ako som zistil, je to skoro vsade :-). matuS: pokial by to tom69 supol do Mazdy3 , tak suhlasim s Tvojim nazorom, ale supol to len do Renault diskusie. Sice 4x, ale to mu hadam odpustime. Ako pisal IT, nech to vedia vsetci. Problem bude len v tom, ze tie nase plechovky budeme davat zadara a este k tomu pribalime sadu pneumatik, kedze Renault vravi, ze su stavane na 20-30tkm :-). Potom to mozno predame :-). -
"-- skrytý --" 05.10.05 20:10
« Re: Re: Negativni zkusenosti s prodejci Renault
Ono na druhou stranu, pokud se Renault chová arogantně a on se chová, Zákazníkem s velkým "Z" pro ně člověk přestává být v okamžiku, kdy vyjede z autosalonu, tak klidně,ať o tom případní zájemci o koupi rencla ví, co je potom čeká... Berme to tak, že ne 500 tis, ale třeba 300 tis je pro lidi dost peněz (asi ne pro Krejčíře a spol.) a oni odmítají uznat problém... Ať třeba zkrachují. Klidně. Myslím s prodejem aut u nás. Co se stane? Nic, zhola nic. Budou prodávat jiné, snad slušnější značky. Podle mne to zkoušejí, co sneseme.Mýlím se moc :?: -
« Re:
luf: lenze tie M3 su na inom aute. Tazko porovnavat. Na Felde boli fasa M55, na Brave M58 a na Meganovi su fasa M3 :-). Na Fede som sa vsade nevyhrabal. Na meganovi sa tiez nevyhrabem vsade. Na poslednej lyzovacke som tiez musel nakoniec zvolit inu cestu, retaze :-) Hodne zalezi aj od toho, aky ucel maju tie zimne plnit. Ci maju byt viac na sneh, ci viac na vodu. M3 su skor na vodu :-) -
« Bez nadpisu
Ja som vlastnil Hankook W400 a bol som priam nadseny. Vysiel som tam, kde bolo treba, auto jazdilo ticho, voda im nevadila a aj moja penazenka mala radost preveliku. Teraz mam na Megane Dunlop M3 a ze by som pocitoval nejaku vyraznu zmenu k lepsiemu sa neda povedat. -
"-- skrytý --" 26.09.05 08:14
« Zimni pneu
Dobry den,
vim, v hlavni diskuzi je tento problem probiran. Me pred zakoupenim prvnich zimnich gum pro me nove Clio ale zajimaji nazory a zkusenosti letitych uzivatelu Clia >:D
Jezdim v horskem terenu s zimnimi podminkami od listopadu do dubna.
S cim prosim jste / nejste na svych autech spokojeni ? -
« Thalia 1,5dCi - problémy s motorem
Tak tady uverejnim jeste jednou problemy s mou Thalii a jejich pricinu - snad to nekomu nekdy treba pomuze.
• Od koupě, tj. 66900km se projevuje lehké cukání v rozmezí 1650-1800 otáček v případě, že se nepřidává plyn nebo se přidává pouze velice zlehka. Je jedno jestli je to při jízdě do kopce nebo po rovině. Při rychlém přidání plynu, případně při deceleraci je vše v pořádku.
• Od koupě se při rychlé akceleraci z 1800 až 2000 otáček na plný plyn stává, že mezi sešlápnutím pedálu a začátkem zrychlování je 3-5 sekundová prodleva, než se vůbec něco začne dít. Jindy v naprosto stejné situaci a s tím samým postupem dojde k normálnímu zrychlení. => opakovaná závada
• Někdy okolo 67950km při jízdě na druhý rychlostní stupeň ve městě, se zahřátým motorem došlo k velkému cukání (vedlo to téměř až ke chcípnutí motoru), to se opakovalo dvakrát v rozmezí 30 sekund, po vyčkání dvou minut na volnoběžných otáčkách jsme pokračovali v jízdě a vše bylo dalších pět km až do zastavení v pořádku. Motor měl v době cukání 2000otáček a jeli jsme po rovině bez zrychlování. Krátce před touto poruchou (asi jeden kilometr) došlo k dvouminutové zastávce, kdy bylo vypnuto zapalování.
• Někdy okolo 68150km došlo při jízdě do mírného kopce na pátý rychlostní stupeň k výpadkům tahu motoru. Plynový pedál byl stále ve stejné pozici, přesto motor jel chvíli normálně, pak na 4 sekundy netáhl a pak zase začal táhnout jako celou dobu předtím po dobu 5 sekund a pak se zase opakoval výpadek tahu. To celé se zopakovalo asi čtyřikrát za sebou. Motor byl zahřátý (najeto v kuse asi 100km) a měl přibližně 2700 otáček.
• Při té samé jízdě jako v předchozím bodu došlo zatím k nejhorší poruše. Po pětiminutovém zastavení a vypnutí motoru se po znovu nastartování dostal motor do stavu, kdy nechtěl vůbec táhnout, maximálně šlo dosáhnout přibližně 1800 otáček se zařazenou trojkou (to samé i s jedničkou a dvojkou). Motor měl divný zvuk pokud byl v zátěži. Volnoběžné otáčky se zdály být v pořádku. Po několika stech metrech jsme zastavili, vypnuli motor, minutu počkali a znovu nastartovali, ale stav byl stále stejný. Takto jsme ujeli asi tři kilometry bez zlepšení. Rozhodli jsme se zastavit a nechat motor vychladnout. Po třicetiminutové pauze jsme se znovu pokusili o nastartování a jízdu a od té doby bylo vše v pořádku (ujeli jsme asi 25 kilometrů). To samé to udělalo i po tříminutové jízdě (t.j. studený motor). Po minutovém zastavení, vypnutí motoru a znovu nastartování motor opět vůbec nechtěl jet, stejně jako předtím.
No a ted vysledek ze servisu.
Zavady tam pry byly dve. Prvni byl vadny EGR ventil. Podle zaznamu v pocitaci zjistili, ze pred 1200km byl v jinem aut. servisu cisten. To mu asi moc nepomohlo, takze nyni prisla na radu vymena.
Druhou zavadou pry bylo to, ze nebyly nacteny vstrikovace. Moc tomu nerozumim, ale jak jsem to pochopil, tak RJ pak nemela uplnou kontrolu nad vstrikovanim. Je to mozne? Pry s tim musel nekdo neco vyvadet - prohodit vstrikovace s jinym autem nebo je vytahnout.
No dusledkem opravy je (zatim) korektni chovani v celem spektru otacek. Doted jsem najel pouze par km, takze se nechci unahlit, ale vypada to dobre.
Zdravim,
drCvach -
« Moc nestartuje:-(
Ahoj pánové, mám problém, prosím o rady: jde o Clio 1.2 8V. Od doby co jsem projel dost hustý déšť (někteří i zastavovali), auto moc nestartuje. Resp. chytne, ale když pustím klíček, tak chcípne. Není to pravidlem, ale stává se to. Dost často pomůže přidat plyn. Po pár takovýchto pokusech o start, pokud nevyjdou, je lepší chvíli počkat. Takhle se mi dusila 105, ale ta měla karburátor? Když už motor běží, je vše OK, táhne bez cukání, prostě všechno jak má být. Prosím o radu co s tím. Děkuji. -
« Re: Re: Cena za servisní služby v rámci záruky
Jo a jeste me zarazilo, ze auto vubec nechtelo jet a nesvitila ani neproblikavala vubec zadna diagnosticka kontrolka na kombi pristroji.
z toho si nic nerob. Mne motor dochol, neslo ho vytocit cez 2500-3000ot a kontrolka o.k :-)
jenom jsem se chtel zeptat, od kterych otacek se zacina tocit turbodmychadlo. Je to od tech nejnizsich a pomalu se toci, nebo tam je nejaka klapka ktera to otevira az pri nejakem tlaku?
A je lepsi to turbo obcas protocit? Nebo to je jedno?
Diky
drCvach
P.S.: Stastne, vesele a bile VANOCE