Renault Clio (II)

28.05.01  11:50

« Re: motor 1.4 16V

Co s tym robia manici v servise netusim, ale pazvuky z palubky uz nie su. Obcas, ked nieco zacne rezonovat, staci vyhadzat blbosti zo skrinky a je zase ticho. Ale ten motor ma nastval, uzival som si nadherne tichy motor a ono sa to zase vratilo. Ale som dohodnuty v servise, ze ked budem mat cas, pozru sa na to zase. Ja nemam cas sa vrtat v aute.
    Jazdil som zase na spotrebu a vysiel mi vysledok 5.6l/100km. A to som sa nejako moc neobmedzoval, iba som nejazdil po dialniciach 160 a po okreskach 140, ale iba predpisanych 130 a po okreskach 110. Cool auticko, mam ho rad :-)

28.05.01  11:45

« Re: Tuning zraz for Luf

Skoda, ze sme sa nestretli. Nevadi, snad najblizsie, ked bude zraz v Hubiciach (15.-17. jula) sa stretneme. Ja na HiFi zraze nemam moc co hladat, lebo autohifi nie je moja domena. A okrem toho, mam dost roboty s prerabanim bytu. V sobotu som sa musel za svoje auto hanbit, najma ked ty si postavil k nemu to tvoje cistucke. Nemam moc casu ho umyvat. BTW ty si to auto voskoval? Cim? Ja som rozmyslal o vosku na modru metalizu, vyraba to TurtleWax, ale neviem, ake su s tym skusenosti.
    Videl si sutaz v jazdach? Sranda bola, ako vsetkym natrhlo * Clio A 1.8 16V, Vasek sa z toho isiel posrat. Snazil sa na bavoraku, ale nemal sancu, nakoniec zobral Corvetu a vyhral. Sa mu to potom frajerilo, ked ma 3x vykonnejsi motor. Ale aspon bola zabava. A este nieco ma potesilo (ale nesmiem to napisat do Honda clubu) - to Clio porazilo aj Hondu Integru Type R, ta ma tiez 1.8 motor. BTW bol tam aj manik na Cliu 1.4 16V, ale bol to nafukany frajer a v jazdach ho nakoniec porazilo aj Ziguli so 4 ludmi na palube :-)

27.05.01  00:00

« Re: Tuning zraz for Luf

skoda za sme sa nestretli. prisiel som tam okolo obeda a musel som ale odist o tretej. ten listok som si vsimol az za Dunajskou a uz som nemal cas sa vratit. snad to vijde niekedy nabuduce.

25.05.01  15:11

« Re: Tuning zraz

cool. zmenil sa plan, takze v dunajskej budem.
    Dufam ze sa nam podari tam stretnut.

24.05.01  22:30

« Re: Tuning zraz

pruser. zatial to vyzera tak, ze pojdeme do viedne. zaroven kupim zosik. ale skoda ze zraz nestihnem. mozno sa to este zmeni ale zatial plati tato moznost.
    Planujem ze zorganizujem jeden mensi zraz (vacsinou to bude o autohifi) v Komarne. Prisiel by si ?

24.05.01  22:28

1, kontakt: speedy7@wanadoo.sk
    2, Ty mas v interieri nejake pazvuky?
    v poslednej dobe nieco zacalo v palubke. este som nezistil kde konkretne.
    Momentalne razim teoriu, ze sa nebudem zbytocne vzrusovat co tomu autu je, ake problemy ma. pustim hudbu a jazdim. Totiz uz som pri nom zacinal chytat nervy, ze to sklbe, v palubke to chrasti a pod. Zistil som ze takto to uz dalej nejde. Ak to bude moc chrastit tak s tym nieco spravim.
    Co ti spravili s motorom, ze odstranili tukanie?
    DO servisu to moc nechcem davast, pretoze chlapi su sice ochotni aj vsetko, ale nie su taki profici ako to o sebe tvrdia, takze ja sa s tym radsej pohram pol dna, alebo kludne aj cely ako by to oni spravii za 20 minut ale aj tak.

24.05.01  11:34

« Re: motor 1.4 16V

1, Krivku mam urobenu v exceli, ak das kontakt, poslem ti to.
    2, Ty mas v interieri nejake pazvuky? Ja som bol v servise a postazoval som sa na to. A oni s tym nieco urobili a je to OK. Inak mi urobili aj to tukanie v motore a asi 30km bolo to auto neuveritelne tiche. Ale uz sa to zase vratilo, dufam, ze sa im to podari opravit nastalo.

24.05.01  11:22

« Tuning zraz

Ked uvidis niekde nablizku Clio ako mas ty, ale s BA znackou, tak som tam. Este to zalezi od toho, co bratranec, ci sa mu podari dat dokopy jeho Rapidu tak, aby mohol sutazit. Potom ma hladaj v blizkosti zltej Rapidy s napismi MMV Tuning (jeden z tych dvoch vypalnikov pri nej som ja). Ak to nevyjde, daj na seba nejaky kontakt, pridem sa na chvilu pozriet vecer, ozvem sa ti ked tam budem.

24.05.01  00:00

« motor 1.4 16V

Plne suhlasim s nazorom ze motoru viac vadi podtacanie ako vacsie vytocenie. Myslim ze optimalne (podla mna, nie som expert na motory) je vyuzivanie vykonu tak do 2/3maxima, takze zhruba do 4 5000 ot/min. Ozaj nemas nahodou vykonovu a momentovu krivku oskenovanu?
    Inac je to velmi zaujimavy motor. Ma to objem 1.4 ale funguje velmi dobre, je dostatocne tichy, vie jazdit pokojne, ale ked treba fachci skoro 200. Na to sklbanie som sa vysr..., skratka prestal som si to vsimat, pripadne pazvuky spolahlivo prehlusujem muzikou a je pokoj.
    V sobotu bude v Dunajskej strede tuning, autohifi zraz?

24.05.01  00:00

« Re: motor 1.4 16V

posledna veta ni nejako nevysla:
    bude zraz, chystate sa niekto?

21.05.01  11:33

« Re: Škubání

Ventil fajka, ta sa musi dat poznat podla chodu motora, ci nie? Nikdy som nic take nemal, ja som skrivil 3 ventily a motor bol tym padom odpisany. Ale stalo sa to preto, ze som nevymenil rozvodak a on praskol pri brzdeni motorom. Tento motor je 16 ventil, urcite nieco vydrzi. Zrejme mu viacej vadi podtacanie ako vytacanie. Ale tiez nejazdim bezne az na obmedzovac, standardne radim pri 3-4 tisic podla teploty motora.

18.05.01  21:55

« Re: Škubání

Je mozne ze na niektore veci som asi az moc haklivy, ale predtymto sme mali tiez Clio. Bolo to s 1.8 benzin, 8ventil a ked sme ho kupili bolo v prefektnom stave, interier, exterier tip top, original kluce, rezervny asi este ani nebol pouzity, dostali sme k nemu vsetky mozne povodne knizky. Takze malo dobreho majitela.
    Po nejakom case sme zistili, ze ma jeden ventil mierne skriveny. Co myslis ako sa to asi mohlo stat? Druha vec je ze mozno (asi viac nez mozno) nemalo obmedzovac. Ale pri podradeni na trojku v 140 ti obmedzovac asi tiez moc nepomoze.
    Ale to je jedno. Ako si vravel, cas ukaze.

17.05.01  13:06

« Re: Škubání

Speedy, ty si myslis, ze obmedzovac je posunuty tak daleko, ze tieto otacky autu skodia? To je nezmysel, motoru sa nic nemoze stat. A nemalo by sa mu stat ani v pripade, ak spatne podradis a vytocis ho povedzme do 8tis. V Renaultoch je obmedzovac velmi nizko, v podstate kusok za maximalnym vykonom, ten motor nieco musi vydrzat. Poznam staru Skodu, ktora ma menenu vacku a ine veci a v pohode toci az do 7tis. Takto jazdi uz 50tis km, predtym bez uprav najazdila divokych 100tis a motor je stale v poriadku. Si myslis, ze je ten motor o tolko lepsi a nas to nevydrzi? Nemusis nan byt zase taky chulostivy.
    Vcera mi v servise povedali, ze mam motor dobre zabehnuty a velmi dobre taha. Vytacanim tomu motoru urcite nic nespravis. Ti, co ho konstuovali, nepadli z hrusky a urcite veria, co urobili, ked si dovolili nahnat mu taky vysoky vykon. Ja im zatial verim, uvidime za 3 roky :-)

17.05.01  00:00

« Re: Škubání

To s tym obmedzovacom snad nemyslis vazne. Ved to je auto a nie japonska motorka. Som vsetkymi desiatimi za sportovu jazdu a vytacanie motora, ale preco to trapit az do uplneho maxima.
    Este jedna vec, to o tej adaptivnej ci uciacej sa schopnosti pocitaca, to si myslis ze tam mas namontovanu umelu inteligenciu ci co?
    Ja si myslim, ze tam je len obycajny jednoduchy jednocipak, ktory meria rozne veci na motore a podla toho upravuje bohatost a mnozstvo zmesi. Clovek ktori ti to u predajcu tvdil ma zrejme poriadnu fantaziu. Tot moj nazor, netvrdim ze to je na 10O percent tak, ale stojim si za tym.
    S tym volnobehom po vytoceni motora to vyskusam.

16.05.01  20:09

« Pozvánka

Chtěl bych vás touto cestou pozvat na sraz majitelů a příznivců vozů RENAULT který se koná 22-24.6 2001 v autokempu v Mělníku.Na programu je spanilá jízda,jízdy zručnosti, vědomostní testy atd 1.cenou je os. vůz RENAULT. www.renaultclub.cz

15.05.01  10:16

« Re: Škubání

S vytocenim suhlasim. Dokonca mi to pri predaji auta doporucili, po 1000km to obcas aj poriadne vytocit. Pocitac ma vraj samouciacu funkciu a uci sa na tvoj styl jazdy a keby si ho nevytacal, zlenivie nie motor ale pocitac. Ale vzdy vytacat az poriadne zohriaty motor. Ja to robim po prichode do BA, predtym idem 100km po dialnici a tam sa motor dobre prehreje, potom mu vytacanie nemoze skodit.
    Ten priebeh som mal na obrazku a podla neho som vytvoril grafy v exceli, poslem ti to.

15.05.01  10:07

« Re: Nepravidelny chod

S tym volnobehom na tom nieco bude, lebo ak motor pretiahnem v trosku vyssich otackach, je volnobeh zamatovo hladky. Tiez na to nemam vysvetlenie, ale je to tak. BTW po 10tis sa volnobeh skludni.

15.05.01  10:02

« Re: Škubání

Ten pribeh krutaku by ma celkom zaujimal. Mas to v nejakej elektronickej forme? Pripadne by si mi to mohol poslat na e1ement@pobox.sk Dik...

15.05.01  10:00

« Re: Škubání

Podla mna tomu uz mozes kludne z casu na cas vytat az na obmedzovac (je niekde cca pri 6600 ot). Z mojej skusenosti to kulture chodu iba prospeje. Samozrejme motor musi byt zohriaty na prevadzkovu teplotu...

15.05.01  09:58

« Nepravidelny chod

Ja mam Renault Thalia 1.4 16v 98k, momentalne mam na tom cca 4700 km. Podla mojich doterajsich skusenosti nema zmysel sa s tymto motorom rozbiehat pomalicky, ako tu bolo uvadzane 0-100 za cca 10 minut ale treba tomu stupit trochu na krk, pokial potrebuje clovek dosiahnut povedzme 80 km/h oplati sa motor tocit cca aj do cca 4000 ot. Samozrejme tie otacky platia iba pre zrychlovanie, pri jazde konstantnou rychlostou sa oplati mat zaradeny co najvyzsi stupen (5ka cca od 70km/h). Inak mam dojem, ze pokial clovek jazdi dlhodobo na nizkych otackach (cca 2000) tak sa potom zhorsuje kultura chodu motora aj na volnobehu. Nemem na to nijake technicke zdovodnenenie, ale mam taku subjektivnu skusenost.

14.05.01  12:37

« Re: Škubání

To mas pravdu, ak to sklbe vtedy, ked nema, tak s tym treba nieco urobit. BTW ja som zabehaval az do obmedzovaca uz po asi 1500km a vyzera to tak, ze mu to vobec nevadilo. Motor je zivy a celkom dobre taha na 5ku od 2000 a na nizsie od 1500ot. Ale zije fakt az nad 3000. Zohnal som priebeh tocaku pre tento motor a pri 2500ot je tam dost velka diera, ale to bude asi suvisiet s tym, ze 2500 je tam na 5ku pri 90km/h takze sa snazia minimalizovat spotrebu.
    Ja idem do servisu s reklamaciou tento tyzden. Vady na motore uz nie su, netuka ani neklepe a zlepsilo sa to po 10tis. km same. Ale teraz mi zacalo cosi pukat vo vystuzi strechy, tak to idem dat do servisu. Inak je uplne super, auticko je tiche a nic ine neklepe, nerezonule a nehrka.

11.05.01  21:01

« Re: Škubání

Mas v casti pravdu, ja si sice uvedomujem, ze to nie je rolls royce ale nemozem si pomoct. Teraz ma uz pomaly 3000 km. Teraz ho uz sem tam tocim aj do 5500 (ked je uz zohriaty samozrejme). Ten motor zacina zit az od 3000 vyssie. To s tym sklbanim a pod. mi ide o to, ze ked nahodou tomu autu nieco je, tak to nechcem podcenit a nechat to tak, ale vyriesit to cim skor aby z toho neboli nasledky.

11.05.01  12:27

« Re: Škubání

Sklbat mi to nesklbe a to cvaknutie som nespozoroval nikdy. Asi to privelmi pozorujes, ak je uz zabehnute, trosku ho pretiahni v otackach 5tis a vyssie a hned mu vela veci odpustis. To nie je na akceleraciu ako pises, poriadne mu pritlac, nech nelenivie :-)

11.05.01  12:21

« Re: Clio TechRoad

To je dobre s tymi gumami. Ja mam originalne obutie Conti EcoContact a to su *, ze asi ani vacsie nepoznam :-( Uz aby boli ojazdene...

10.05.01  14:25

« Clio TechRoad

Takze mam prve dojmy a skusenosti s novym Cliom:
    - prve prekvapenie su skvele jazdne vlastnosti, ciastocne maju na tom aj podiel dobre pneu (Conti Sport Contact)
    - druhe prekvapenie - motor 1,2 16V taha velmi dobre uz od 1900 ot/min. Sprevodovany je optimalne do mesta, pri 100 km/h uz su otacky na piatom stupni cca 3000 ot/min.
    Jazdi tym hlavne manzelka a napriek tomu je spotreba cca 6,5 Litra/100 km. Auto je prijemne tiche a velmi dobre sa ovlada. Zatial ma najazdene cca 1500 km. Howgh.

07.05.01  22:12

« Re: Škubání

Chlapi mam na Vas vstkych jednu prosbu. (pre tych ktori mate 1.4 16V (98PS). Nechcem chodit neustale do servisu a furt sa len stazovat, preto
    Vas prosim vyskusajte pri jazde so studenym motorom velmi jemne akcelerovat (tak zhruba 0-100km/h za 10minut) a pozoravat ci motor reaguje plynule, alebo je citit take slabe sklbanie. Nesklbe to celym autom, ale pri troche sustredenia sa to da citit. Dnes som to spozoroval aj pri zohriatom motore. Volnobeh mam stabilny, auto chodi ako ma, takze v servise asi aj tak nic nenameraju a nechcem ich s tym stale otravovat.
    Mam este jednu vec. Ked auto nastartujem, zacuvam a potom sa pohynam dopredu (pri vyberani z garaze) po zaradeni jednotky po par sekundach sa v pristrojovke ozve take cvaknutie. robi to aj Vam ?
    Neberto to tak ze tu chcem posliapavat toto auto, a tiez si nemyslim ze aj ked je nove bude jazdit ako Mercedes ale zopar veci sa mi na nom skratka nezda.

26.04.01  22:52

« Re: Škubání

Dnes som bol u predajcu kvoli reklamacii na vadny imobilizer v jednom kluci. Pri tej prilezitosti som s mechanikom prestrcil do kabiny aj napajaci kabel pre zosik podla toho navodu. Isli to skvele. Znovu som sa pytal a stahoval na to sklbanie a dnes vyvmysleli, ze to bude tym, ze motor potrebuje tak cca 10-15 tis.km a to aby si vsetky suciastky poriadne sadli, potom sa vraj uvidi. Tych 15000 spravim takci tak v ramci zaruky, takze budis.

19.04.01  17:13

« Re: Škubání

Ked to zistis, napis presne, kedy ti to sklbe. Ja som nastastie nic podobne nezaznamenal, ale pre istotu to vyskusam. Predajca ti bude tvrdit, ze je to tym, ze je motor surovy a v podstate ma scasti pravdu, po predkoceni 10tis sa motor vyrazne skultivoval, je uspornejsi a tissi. Ale ak ti nieco naozaj vadi, tak to reklamuj a nedaj sa odbit. Drzim palce.

19.04.01  17:07

« Re: Navod, ako dostat napajanie od baterky dovnutra

Myslim, ze to mam z tejto stranky, ale nie som si isty, vcera som toho prebrowsoval vela. Ale tu najdes aj linky na ine stranky, snad nieco najdes.

19.04.01  17:02

« Re: Škubání

Na tomto aute je divnych viac veci. Teraz skumam za akych situacii sa to sklbanie presne prejavuje, aby som mohol ist k predajcovi s konkretnymi vecami.
    Raz som tam bol a povedali mi ze to je normalne, ze ked je motor studeny je tak nastaveny a bla bla bla.
    Lenze mam pocit ze to robi aj ked je zohrity na prevadzkovu teplotu. To s tym studenym motorom bby som bral v zime, ked je cely motor zmrznuty a je zezrak ze to vobec ide, ale teraz ked je vonku tak 10 a 17 stupnov nema narok na taketo spravanie.

19.04.01  16:58

« Re: Navod, ako dostat napajanie od baterky dovnutra

Este by som chcel vediet, kde si to nasiel. Ak na internete, nebolo tam toho viac? mylsim v spojitosti s autohifi

foto Kolik80

Kolík80 19.04.01  13:47

« Re: Škubání

Mam R21 1.8 a škubal mi při akceleraci, do té doby než jsem nechal vyměnit svíčky. Teď už je to OK. U novýho auta je to ale divný.

18.04.01  22:27

« Re: Navod, ako dostat napajanie od baterky dovnutra

moc dobre nie, ale skusim to prelozit.
    Kazdopadne vdaka.

18.04.01  10:14

« Navod, ako dostat napajanie od baterky dovnutra

Ak rozumies po naglicky, nasiel so nieco, co by ta mohlo zujimat:

4. You have to take off both windscreen wipers.
    5. Then you take off the black tray.
    6. Then you need to take out the windscreen wiper reservoir.
    7. You should see a pipe going from the bottom of the wiper reservoir into the cars interior, through the bodywork.
    8. Take out the stopper and fit your power cable through the hole, you may have to file the hole to make it bigger depending on your cables thickness.
    9. So now just fit the wire trough the hole and then put everything back in place. But remember to seal the hole up with sealant so the rain doesn't come through!!
    10. Take the cable under the door panelling rubber. It is easy to remove, just pull it off and put the cable in then replace the rubber sealer.
    11. Pull the wire though and then place it all along the car and put the excess if there is any under the back seat.
    12. From the back seat pull the wire through to the boot after you have folded down the rear seats.

12.04.01  14:16

« Re: Autohifi zraz

Speedy, keby to bolo ktorykolvek iny vikend, idem s radostou. Ale tento vikend je sviatkovy - takze dudem obehavat vsetky rodiny a tam, kde maju babu budem rozlievat vedra vody. Dufam, ze mi maly kufor Clia bude stacit na vsetky tie vajcia a zajacov :-). Bohuzial teraz fakt nemozem :-(.

A este sa pochvalim - natankoval som V-Power a presiel nan asi 2000km. Spotreba mi klesla na 5.9 (pri priemernej rychlosti 100km/h) a nezmenila sa ani po natankovani obycajneho benzinu. Vsetkym vrele doporucujem.

11.04.01  21:37

« Autohifi zraz

Tento vikend sa bude v Samorine konat zraz autohifi nadsencov. Ja tam idem. Ak Vas to zaujima a ste z okolia pridte sa pozriet (Hlavne Luf. Som zvedavy na zvuk tych MB Quart).
    Pre detaily o termine sa pozrite na www.autohifi.cz do diskusneho fora na prispevok Stretnutie

06.04.01  12:32

« to Hufnagl

Dufam, ze si to tu najdes, ak nie, aspon sa potesia "domaci". Clio s tymto motorom (1.4 16V) sa nad 160 vyskriabe pohodlne. Bez akychkolvek problemov sa s nim da jazdit aj do kopca okolo 180 pri obsadeni 2 ludia a plno kufrov. A zrychlovanie 140-180 je tiez v pohode. Ako si prisiel na to, ze nad 160 sa nevyskriabe? BTW 160 sa da ist aj na stvorku a ta celkom slusne taha. A pre domacich, moja spotreba pri takejto jazde (1900km z toho 2x800km po dialniciach, z toho 450 km v nemecku pri rychlosti 170+, zvysok v rychlostiach cca. 150) bola 7.3l/100km. Celkom dobre, na to ako sme sa ponahlali. Ake mate skusenosti vy, najma so spotrebou na dlhe trate?

02.04.01  11:53

« Re: Barvy

Speedy7, takze mame rovnaku farbu :-)
    Na tie skusenosti s Tech'Road som velmi zvedavy. Pacia sa mi jeho elektrony, ktore mu davaju. Urcite sa potom ozvi.

01.04.01  22:07

« Re: Barvy

Moje clio ma tmavu modru metalizu (kod 432). Mozem len potvrdit luf-ove skusenosti.
    Ta farba je pekna ale strasne narocna.
    Auto vyzera dobre max par hodin po umyti. Ak sa co i len nepatrne zaprasi je to vidiet.

30.03.01  14:22

« Re: 1,2 16V Tech´n Road

Objednal som 1,2 16V Tech'n Road minuly tyzden, malo by dorazit k predajcovi 10.4. Priplatil som akurat za ABS. Farbu som zvolil bielu. Po prvych skusenostiach za ozvem.

30.03.01  13:07

« Re: 1,2 16V Tech´n Road

Nastastie som sa s nim ani so ziadnym inym autom nezrazil :-). Bohuzial este nemam s tymto motorom ziadnu osobnu skusenost, lebo u predajcu nemali predvadzaci voz, ked som tam bol. Inak papierovo vyzera ten motor vyborne. Ja mam 1.4 16v a ten je super oproti klasike, ak bude taky rozdiel medzi klasikou a 16v aj u 1.2, tak to bude spickovy motor. Skus si ho sam a uvidis... Inak vybava tohto modelu je fakt spickova, asi uz nie je co priplatit (iba metalizu, ale tu pokladam za samozrejmost).
    Ad farba - ja mam metylovu modru a ver, ze ked je auto umyte, je krasne. Ale kazdu spinku je na nom vidiet. Tesim sa na leto, budem umyvat auto kazdy vikend :-)

30.03.01  12:29

« Barvy

Jakou si mam dat na nove Clio barvu? Jakou mate vy?

30.03.01  12:29

« 1,2 16V Tech´n Road

Srazil se uz nekdo s timhle modelem a hlavne s timhle motorem. Papirove to vypada lip nez ctrnactistovka. A za 330 tisic ma docela dobrou vybavu. Stejna nova Corsa by stala o 30 tisic vic.

28.03.01  23:19

« Re: Zadne svetlo....

K tym kablom. Chvilu som spekuloval nad tym, ze v tom konektore je dost neobsadenych miest. Zo strany kontaktov su tam sice male diery, ale za nimi je pomerne dost pristoru pre jednu zilu. 1.5 sa tam v pohode zmesti. Ide len o to, ze treba trochu upravit konektor (zvacsit tie diery tak aby sa tade dalo prevliect kabel). To som zatial nechcel robit. Pockam s tym este nejaky cas.

28.03.01  23:14

« Re: Zadne svetlo....

Este k tomu sklbaniu. Robilo to aj predchadzajuce auto (Clio ´92 1.8i) ale myslel som si ze ked to auto ma za sebou nieco cez 100 000km tak ma narok aj na taketo spravanie, ze je tam uz nieco vybehane a tak. Toto je ale nove auto a myslim si ze by malo perfektne reagovat. Dnes som zistil ze to robi len pri studenom motore, takze to asi bude normalne. Uvidime.
    To s tymi cca 500km/2tyzdne: Teraz mam take mrtve obdobie. Makam na diplomovke takze som musel na minimum obmedzit vsetky ostatne veci :(( Aj s instalaciou audiosystemu postupujem len velmi pomaly. Zajtra budem mat hotovu dosku do kufra namiesto toho smejdu co tam je (vobec to nedrzi tvar, ziadna rovina).

28.03.01  10:49

« Re: Zadne svetlo....

Ad cuknutie - toto som si nikdy nevsimol, ani nic podobne. Iba ked je vonku -20 a stoji celu noc vonku, nechce sa mu moc zrychlovat a obcas si sklbne. To ja ale asi normalne, moj stary Renault by musel najprv 2 minuty bezat na volnobeh, aby sa dalo aspon pohnut. Pockaj na prvu prehliadku na 3tis a potom ak to neprestane chod do servisu a nech ti to spravia. Normalne to urcite nieje.
    Ad kable k reprakom - do dveri som nechal povodne kable, podla mna straty zo spoja budu vacsie ako straty z povodneho tenkeho kabla. Navyse vo dverach su stredobasy a tam to skreslenie nemas sancu pocut. Keby si ale nasiel sposob, ako pretiahnut hruby kabel (2x1.5mm2) cez gumu vo dverach, urcite si dam tu robotu a natiahnem poriadny kabel aj tam. Dvere som este nerozoberal, v tomto ti bohuzial nemozem poradit. BTW ty tomu Cliu moc na frak nedavas, 500km za dva tyzdne nie je vela. Ja som nalietal za prvy mesiac 1882km a teraz jazdim este viac, lebo ma to na tomto aute bavi :-)

28.03.01  00:00

« Re: Zadne svetlo....

S dverami som to vyriesil tak, ze ten konektor co tam je dost nemozny (teda on je dobry, ale neda sa donho setrnym sposobom zasahovat). Takze pred nim v kabine som nasiel repro vodice. Cvakol som ich pri konektore a nacinoval som k vyhybke poriadne kable. Za konektorom v dverach sa chystam urobit to iste ak budem mat rozobrate dvere. Cize konektor je povodny, len budu vymenene komplet kable. To spojovacie miesto tam asi zostane tak.
    Dnes mam prvych 500km. Takze cca polovica zabehu. :)))
    Spozoroval som ze na trojku (mozno, resp urcite aj na inych stupnoch) pri akceleracii (ale musim povedat ze nie tehla na plyne ale skor len tak velmi jemne stlaceny plyn) to trochu ale ozaj len velmi malo sklbe. Tvoje auto to robi tiez?Aby si ma spravne pochopil nesklbe to moc, ale ked len pozvolna zrychlujem ( 0-100km za 30min) je to na rovnej ceste citit.
    Este k audiosystemu. Momentalne som namontoval reproduktory do dveri, vyhybky su v spodnej casti palubky a vysky som dal pod tie originalne mriezky na vrchnej casti palubnej dosky. Citim, ze bude treba vyztuzit dvere (plech ale hlavne tapacir), takze to budem musiet otvorit. Rozberal si to uz? ak ano prosim porad co kde a ako. Este som sa na to nepozrel ale rad by som dobre vedel kde su skrutky, zapadky a tak.

27.03.01  12:28

« Re: Zadne svetlo....

Co nie je pocut v kabine, to ma nezaujima :-) S tou dierou ti neviem poradit, nikdy som neinstaloval az taku super techniku do auta, aby som to potreboval. Na HiFi mam doma obyvacku, od auta pozadujem iba cisty zvuk a to mam aj bez takychto extremnych rieseni. Ked to budes mat ale hotove, celkom rad by som si vypocul, co si z toho auta dostal. BTW: tahal si aj kable do dveri? Ako si prepchal kabel cez tu gumu?

23.03.01  23:43

« Re: Zadne svetlo....

To s tym pockanim je velmi rozumne, ale ja som to nevydrzal. Bol som schopny pockat maximum tyzden. Potom mi to uz nedalo. Momentalne riesim problem ako dostat napajaci kabel pre audiosystem (prierez 10mm2) z akumulatora do kabiny. Kto viete pomozte prosim. Dnes som to pozeral, ale nenasiel som ziaden pouzitelny prechod. Uz kvoli zaruke by som tam velmi nerad vrtal novy.
    Inak ta vec s tym svetlom, v kabine to nebolo pocut, ale len zvonka ked som po nom jemne pobuchal.

23.03.01  13:09

« Re: Zadne svetlo....

Ooops, neprijemne :-(. Ja som kdesi cital, ze si Renault zacal davat vyssi pozor na kvalitu. Toto ale tak nevyzera. Ja som auto zatial nerozoberal a v zaruke ani nebudem. Zatial nic neklepe, nerzga ani nerezonuje. Mam taky malicky problem s "tikanim" pri volnobehu a ked budem moct byt chvilu bez auta, dam ho do servisu, nech to najdu sami. Je v zaruke, tak nech sa staraju.

23.03.01  09:03

« Re: Zadne svetlo....

Sice nemam Renault, ale Fiat a dopaluje mne tam jedna vec. Napr. zrcatko je prichcyceno k ramu 3 sroubku, a kazdy z nich ma jinou hlavu na jiny sroubovak a dokonce je 1 vrut a 2 metricke zavity. Stejne je to i na druhe strane. Treba ochranne plato na spodku motoru je prichyceno na nepristupnych mistech a nez se mi jej podari demontovat, jsou 2 hodiny pryc. Na primontovani plata byly sice pozity pokadmiovane sroubky, ale protikusem byl ocelovy valecek s vnitrnim zavitem, ktery se samozrejme protacel, nebot byl pouze zajisten proti pohybu pri zasroubovani. atd.

22.03.01  22:35

« Zadne svetlo....

Nedavno pri umyvani som zistil zaujimavu vec. Zadne prave svetlo akosi hrkotalo. Myslel som si ze nie je dotiahnuta skrutka, ktora to svetlo drzi z druhej strany. Skrutka bola dotiahnuta. Rozobral som to a zistil som to svetlo zapada do dvoch usi. Trosku som ich vyhol von a uz je to v poriadku. Dnes som rozoberal palubku, pretoze som instaloval reproduktory. Ked som odmontoval vrchny kryt prekvapil ma nedotiahnuta skrutka na uchytenie trubky na ofukovanie bocneho okna (na pravej strane) v okoli spatneho zrkadla. Dalsia vec: airbag uchyteny dvoma skrutkami k pristrojovke. U mna tam bola jedna a miesto druhej prazdna diera so zavitom. Ja viem su to malickosti a nic nie je dokonale, ale zacinam mat zly pocit. Mate aj vy podobne skusenosti?

20.03.01  15:49

« Re: Pruziny

Na brzdy je tu rubrika, tam sa pozri. Ja sam sa uz bohuzial nepamatam, co to boli za sportove dosticky na tej Skode, ale brzdili fakt fantasticky.

19.03.01  22:34

z Komarna.
    To s tymi brzdami je zaujimave. Doteraz som si myslel, ze vsetky oblozenia su zhruba rovnake. Kto vyraba nieco taketo a kolko stoja?

19.03.01  14:50

« Re: Pruziny

Brzdu Clia su fajn, a na tak lahke auticko v pohode stacia, ale ked sa divoko prevezies stylom plyn-brzda, trochu zvadnu. A kedze takto jazdim casto, nechcem sa raz niekde okaslat a nedobrzdit. Tiez si myslim, ze ked budu sirsie gumy, bude hranica smyku dalej a neviem, ci tie brzdy potom budu stacit. Casom platnicky budem musiet menit aj tak a viem, co spravili kvalitne platnicky so Skodou100, zrazu to brzdilo ako pretekarske auto :-). Odkial si?

16.03.01  22:27

« Re: Pruziny

K tym sportovym pruzinam este jedna poznamka. Kdesi som cital, ze auto na tychto pruzinach je pri normalnej prevadzke dokonca o nieco maksie (pri jazde cez velmi velmi male nerovnosti). Pri vacsom nakloneni sa potom prejavi ich tvrdost. To su ale pruziny s progresivnym pruzenim. Neviem ako tvoje, ale mne sa toto auto zda akosi moc vysoko. Ale chvilu s tym este pockam.
    Preco chces vymenit brzdove dosticky?

16.03.01  13:05

« Re: Ozvucenie Clia

Mne sa ta mriezka javila dost hruba, aby nerusila zvuk. Do toho sa zase az tak nevyznam a moje riesenie mi pripadalo idealne, aj ked teraz by som volil 16cm basaky do dveri (boli dost drahe a nechcel som riskovat, ze sa nezmestia). Sub to spravi :-). Koli cene asi kupim Gelhard 300W + Gelhard zosik 380W. Ten dam dozadu na plato, resp. jeho repliku tak, aby som ho mohol vymenit za originalne bez reprakov, ked budem potrebovat miesto v kufri.
    Moja zostava je zatial nasledujuca - Clarion ARX4670 + Clarion CDC665 (CD wechsler) + MB Quart 215.03CX za tial iba vpredu. Parametre tych reprakov ti z hlavy nepoviem a na webe som ich nikde nenasiel, ale pamatam si ich nizku citlivost 87dB/m/W.

16.03.01  12:43

« Re: Pruziny

Nasiel som zatial iba tlmice Koni - typ 8710-1379Sport za 336DM dopredu a 8010-1048Sport za 272DM dozadu. Neviem, zda sa mi to vela. Hladam tiez nejake pruziny, ale este nie som uplne rozhodnuty, ci to auto budem pritvrdovat. Zacnem tuto jar s kupou elektronov a gum 195/50 R15. Mozno mi to ako "tuning" podvozku bude stacit. A este samozrejme vymenim brzdove dosticky, ale tiez neviem za ake.

15.03.01  23:12

« Pruziny

Neviete niekto, kde sa daju dostat sportove pruziny na Clio ? U renaulta ich ponukaju za 10000 a to sa mi zda za styri pruziny trochu moc, tym nechcem povedat, ze chcem kupit nejake lacne smejdy ale toto je podla mojho nazoru premrstena cena.

15.03.01  22:39

« Re: Ozvucenie Clia

Chcel som sa vyhnut tomu rezaniu. Repraky chcem dat pod tu mriezku, takze to budem musiet otvorit.
    Ak dobre viem top model magnatu je rada Extrema.
    Ake maju tvoje MB Quart parametre?
    Nove Clio je uplne ine auto ako predchadzajuci model. Predtym som mal Clio 1.8i rocnik 92. Bolo to velmi dobre a zive auto, malo dobry vykon, ale co je dolezitejsie slusny tocivy moment, takze sa s tym dalo velmi dobre jazdit aj pri nizkych otackach. Zatial sa s novym autom len zoznamujem, takze na hodnotenie je u mna priskoro. Mam ho od utorka, este nema papiere ani znacku, takze sa s nim este neda ani jazdit v meste. No ale na druhej strane trocha adrenalinu nemoze uskodit. :)
    Inak s autom ziadne problemy (ved ani nemaju byt preco)
    Aku mas aparaturu? je tam aj zosilovac (aky?), sub a pod.

15.03.01  10:26

« Re: Ozvucenie Clia

1, Palubku netreba rozoberat, aspon ja som to tak nerobil, iba som tu mriezku vyrezal a prilepil tam vyskace tak, ze su ciastocne zapustene. Kabel som cez tu dieru prestrcil dole, sam si nasiel nejake miesto, kadial presiel. Vyzera to dobre a nemal som ziadne problemy s airbagom, lebo je ulozeny v kovovom puzdre. 2, Rezoznancia sa u mna prejavila iba raz na urcitom mieste piesne od Mobyho pri pocuvani "na plne pecky". Rezonuje uchytenie odkladacej schranky vo dverach spolujazdca. Tieto dvere ale boli prelakovavane, takze uz boli rozoberane a mozno nie su celkom dobre zlozene. Bud to dotiahnem, alebo tam dam kusok molitanu a bude ticho. Nastastie to je fakt pocut iba pri tejto pesnicke. A este mi rezonuje radio v tom plechu, kam sa zasuva, ale to je prkotina na 2 minuty roboty (ked so to robil, uz zacinala byt tma, tak som to odflakol). 3, Tie kable tam mam aj ja, ale nikdy som sa nezamyslal, co to moze byt. Ja mam bocne airbagy, takze to moze byt k nim.
    Magnaty su fajn, mne sa pacila ich najvyssia rada (oznacenie neviem), ktora stala 4tis ATS za par, co uz je do auta trosku vela. V mojej cenovej kategorii (do 2tis ATS za par) mali jasne najlepsi zvuk tie MB Quart. Mozno preto, ze vtedy na ne bola akciova cena, inak su drahsie.

Ake mas skusensoti s tym Cliom? Ako ho mas dlho, co sa ti poruchalo (dufam, ze nic), aka je tvoja spotreba atd.

15.03.01  00:00

RN 1.4 16V
    Planujem kupit Magnaty Extrema 216. Sin vykon maju okolo 120W. Pojdu cez zosik 4x100W sin, takze ocakavam problemy s rezonovanim a drncanim dveri. Ked to bude hotove urcite dam vediet.
    Este sa chcem spytat na palubku. V aute su dva airbagy. Ked chcem dat vysky do palubnej dosky (do toho cudneho otvoru navrchu) budem musiet vybrat vrchny diel. Naco je treba davat pozor (hlavne v spojitosti s tymi airbagmi)?
    Mam este nieco. Pod prednymi sedadlami som objavil kable ktore vedu z podlahy do sedadiel (v sedadlach nemam ziadne elektricke ovladanie ani ziadne podobne blbosti). Neviete nahodou niekto co to je?

14.03.01  11:50

« Re: Ozvucenie Clia

Este som zabudol - nerezonuje nic, vdakabohu :-) Ake Clio mas (motor, vybava, skusenosti)?

14.03.01  11:48

« Re: Ozvucenie Clia

O tom, ako sme ozvucobali Clio si precitaj nieco v starsich prispevkoch. Nikto zatial nepouzil ziadne vyplne ani protirezonancne materialy do dveri. Ked otvoris ten kryt, pod ktorym budu predne repraky, najdes vyvedene droty na repraky, takisto najdes droty aj pod mriezkou na palubovke. Do palubovky je idealne strcit vyskace, kazdy bezny model tam presne pasuje. Vyvybky sa zmestili tiez do palubovky, strcil som ich dnu cez dieru pre radio :-) Do dveri som dal iba 13cm, nepasovali presne a mam ten pocit, ze ani 16cm tam nebudu presne. Ta diera je tam proste zufala :-), ale ako na 13, tak aj na 16cm sa da upravit. Ak este nemas repraky, skus zohnat MB Quart - ja ich mam a stale ma este prekvapuju, ake su perfektne. Ak budes tahat vlastne kable do dveri, napis svoje skusenosti. Ja som to nakoniec vzdal, tych kablov islo cez gumu vo dverach strasne vela a pristup tam nebol bohvieako jednoduchy. Ak vies o nejakom jednoduchom sposobe, daj vediet. Inak ti doporucujem precitat tuto rubriku dozadu, vela sa tu o tom napisalo.

13.03.01  22:46

« Ozvucenie Clia

Zdravim Vas. Ako ste ozvucili Vase Clia ?
    Zaujimaju ma hlavne predne dvere. Mate tam niekto komponentne alebo koaxialne 16cm (ake?),
    rezonovalo to? Ak ano ako a hlavne cim ste to vo vnutri utlmovali. Viem trochu moc otazok ale planujem instalaciu a rad by som dopredu vedel co ma zhruba caka. Dakujem.

20.02.01  18:55

« Re: Thalia

Dik za info. Uz ma to zacina trosku iritovat, takze zajtra alebo buduci tyzden volam predajcovi. Uvidim ci ma potesi alebo nie. Bolo by to pre mna prijemne prekvapenie, keby to auticko uz bolo tu.

20.02.01  10:04

« Re: Thalia

Ako to ze dostanes auto az tak neskoro - v poslednych dnoch som videl asi 4 kamiony Thalii iducich na Slovensko. Neprekvbapi ta nahodou predajca s tym, ze auto je uz na Slovensku a mozes si ho prist zobrat? Mne dodali auto 3 tyzdne skorej, ako slubili. A v autosalonoch je Thalii celkom dost, spytaj sa na to.

07.02.01  18:54

« Re: Thalia

Dik. Uz sa neviem dockat.

07.02.01  11:18

« Re: Thalia

Originalne radia Renault su sice celkom dobre, ale nedostatocne pre HiFi maniaka ako ja. Tak som sa rozhodol pre kupu auta bez radia. Predajca ma odhovoral, ale nakoniec nemal nic proti tomu, ze som si radio montoval sam. Kupil som Clarion s CD menicom a zatial len predne repraky do dveri a vyskace na palubovku. Par prispevkov nizsie najdes opis vsetkych trablov, ktore ta mozu cakat. Jeden jediny problem bol, ze miesto pre radio v Cliu je urobene dost nachlp presne, preto som mal problemy s natahovanim tlstych kablov, ale kable 1.5mm sa zmestia. Daj si pozor na montaznu hlbku radia, keby bolo kusok hlbsie od mojho, uz by sa nezmestilo, ale to by malo byt standardizovane. Do doby, kym ti pride Thalia budem mat mozno aj zadne repro a sub, tak potom ti mozem poradit.

06.02.01  08:40

« Re: Thalia

Ta reklama je udelana dobre. Zmatla mne. Myslel jsem 2 x airbag + 98 koni = 299 000,-. Ale je to 2 x airbag + 75 koni = 299 000,-

06.02.01  00:00

« Re: Thalia

to luf: tiez ma zakocila taka dlha dodacia lehota, ale co uz s tym narobim. ja som si vybral thaliu s vybavou RT, zakladnou modrou farbou a ziadnu doplnkovu vybavu. na sklade mali len take typy, ktore som ja nechcel, takze musim cakat.
    som rad, ze si s cliom spokojny, dufam, ze aj mne bude thalia dobre sluzit.
    btw, do clia si si nechal namontovat originalne radio renault, alebo si si tam dal ine? zaujima ma to, lebo na originalne radio som nemal peniaze, a chcel by som si tam neskor dat nejake ine, takze by som rad vedel, ci si s tym mal nejake problemy.
    zatial dik

05.02.01  15:28

« Re: Thalia

ta cena u Thalie se mi taky libi. + airbag + cca 20 koni oproti konkurenci. Nevidel jsem ale podrobnou vybavu, videl jsem jen reklamu.

05.02.01  14:36

« Re: Thalia

Ako je to mozne, ze to bude trvat az tak dlho? Co neboli uz na Slovensku, alebo si si vybral model na objednavku. Ja by som v tvojom pripade nevahal a jednoznacne kupil 16v, ten rozdiel je neporovnatelny a Thalia je dokonca lacnejsia a s lepsou vybavou ako Clio. Renaultaci tie ceny stavaju opacne - vacsie auto s lepsou vybavou je lacnejsie. To je na porazku, najma ked som kupil nedavno Clio :-)
    S Cliom zatial len same pozitivne skusenosti a mam ho cim dalej tym radsej.

31.01.01  11:39

« Re: hufnagl

hm,,, abych nezjistil, ze mam treba tureckou Bravu. Thalie bude pristi stredu v redakcnim testu MFDnes

30.01.01  21:54

« Re: hufnagl

mfilip> Ne, ale Coupé se vyrábí ve Španělsku, což je dle mého mínění z deště pod okap (z bláta do louže).

30.01.01  19:00

« Re: Thalia

Tak vcera som si ho objednal, vsetko prebehlo super, prekvapil ma najma velmi slusny pristup k zakaznikovi. Jedina vec, ktora ma stve, ze auto budem az koncom aprila, co sa mi zda neuveritelne dlho.
    Zdravim vsetkych renaultakov!

29.01.01  23:51

« Re: Thalia

Mám 1.6 osmiventil v Megane. 1.4 je stejná avšak jen menší obsah. Co říci, no: není to žáden divoch, avšak za slušnou spotřebu, pro běžné použití ideální, jede (teda 1.6), na 5ku kolem 2200 otáček, do kopce drží avšak pro akceleraci nutno podředit a to i o dva stupně (ale to je tak asi u všech takovýchto obsahů), nejlépe se cítí mezi 3500-4500 (pak jakoby chytá druhý dech), jinak je to osvědčený a bezproblémový motor.

29.01.01  14:41

« hufnagl

a stejne jsme vam ze Zlina natrhli v Budejkach * :-))). M O T O R !!!

29.01.01  13:27

« Re: Thalia

Nemas nahodou taky auto od tech zahnutych savli ? :-))

29.01.01  12:43

« Re: Thalia

mfilip> Pořád lepší než v Itálii! :o) (vtip)