Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: MDF
Speedy, stare kruzky od teba odkupim, ak si ich teda este neslubil niekomu inemu. Posli mail na lufik@hotmail.com alebo zavolaj (ak teda mas este moje cislo) BTW ten chalanisko za to chce fakt dost nehoraznu sumu, ale co uz, mam to takto pohodlnejsie ako nahanat MDF niekde po Blave, navyse ked sa vsetci tvaria, ze o takej veci este ani nepoculi :-) -
speedy, super. Kolko cm je to hrube ?
navrhujem, aby sa ozvali aj dalsi, co maju zaujem a su z BA a mozme sa nejak navzajom dohodnut a jeden to skoci zobrat. ja som teraz cez vikend rozbehany a budem aj cez tyzden, ale mozno by som to stihal vybavit (cez tyzden). napiste sem, alebo zavolajte. moje c.: 0905 214593. -
Tak MDF uz mam doma. Vcera som mu volal, e kedy sa vieme dohodnut a on hovoril ze prave vecer ide do Hurbanova (to je tak 16km) tak som to s nim narychlo dohodol, aby to odrezal a doniesol zo sebou. Takze mam pre vas tri plata. Este to bude treba odrezat na presny rozmer a dopasovat.
Ma trochu nahneval s cenou. Chcel za to 2000. Cize kazda doska je za patsto. Moj kus je o nieco vacsi takze povedzme 470 za plato.
Napiste kedy po to pridete. -
« Re: instalacia pre Clio
Tak som sa pozrel na tu tvoju instalaciu a musim povcedat, ze parada. Navod je uplne super, ale mi este chyba navod na rozobranie dveri. A teraz k otazkam: 1, Predpokladam, ze vyplne deveri nebrania oknam ani centralu. Je tam nieco, na co si treba dat pozor? 2, Zdokumentuj prosim blizsie aj pretiahnutie kabla do dveri a umiestnenie vyhybiek.
Este stael nemam ani kusok MDF, uz zacinam byt nastvany :-) Aj ja si uz chcem uzivat dobry zvuk v aute. -
« Spotreba cestou do Chorvatska
Konecne som spocital spotrebu pri ceste Bratislava-Budva. Mozno koli maximalke 80km/h, ktoru maju v Chorvatsku, mi vysla spotreba 5.5l/100km. A to este v Ciernej Hore som natankoval akoze 40l, ktore v nadrzi realne boli cca 35l (asi mal ich liter 0.9 litra). Ked som ratal ze som natankoval iba 35l, vysla spotreba 5.3l. Celkom dobre :-))) -
« Re: Dealeri a servisy
Dnes som sa mu snazil dovolat, ale este stale je na dovolenke. dokedy to netusim. Ked nieco zistim tak napisem.
Inac pochopil si to spravne(chalan byva v Sturove a ja v Komarne). V Komarne bohuzial nepoznam nikoho kto MDF ma/predava.
Zhruba som to zratal (neviem ale kolko bude pytat on) tak mi to vyslo na zhruba 300SK/plato - bacha to je len moj hruby orientacny odhad. takze presne vam to poviem ked sa s tym chalannom porozpravam.
Ozaj zajtra ( sobota a v nedelu) bude zraz v Dunajskej (motokarova draha).
Mozno tam budem. Ak mate cas a chut pridte -
Z tej MDFky by som tiez potreboval minimalne dva kruzky pod repraky 16cm v priemere a 2 cm na hrubku. Keby sa dal kusok zohnat bolo by to super. Uvazoval som aj nad nejakymi upravami v kufri, ale to sa uvidi ked kupim zosik. Momentalne ale idem na dovolenku a vratim sa az 20. sept. Tak sa tu mavajte a keby si s tou MDFkou na mna niekto spomenul bol by som mu velmi vdacny. -
Co sa tyka ceny noveho Clia na Slovensku, staci si porovnat cenu v CR a je jasne, ze slovenska cena je naozaj dotovana. Zoberte si, ze zakladna verzia 1.2 8V 3dv. stoji v CR 290.000 Kc, pri kurze 1 Kc = 1,26 Sk to vychadza na 365.000 Sk, pricom este DPH je v CR 22%, v SR az 23%, takze este cca 3,500 Sk k tomu, celkovo temer 370.000 Sk ! Pritom ho predavaju za 340.000 Sk, co je o ustretovych 30.000 Sk menej ! Takze sam tomu moc neverim, ze sa mi podari nejaku zlavu z tohto vydolovat -
vie niekto, ake su tak zhruba cenove relacie na MDF ? speedy - takze ty by si bol schopny zohnat dost MDFka pre troch ludi ? (sme tu uz traja zaujemci z BA, ze ?) vedel by si vyhodit cenu za napr. plato cca 1,3m x30 cm ? Ak som to pochopil, tak MDF je v Sturove a ty si v Komarne ?? Diky -
So stratou asi nie. To by musel so stratou predavat aj Clia pred faceliftom, aj to bolo u nas lacnejsie ako vo francuzsku. BTW v UK maju z toho ostatni vyrobcovia celkom vietor, ze Renault ponuka stale viacej za stale nizsiu cenu :-)
BTW co s tou MDF, pojdeme po nu do Sturova alebo si kupime v BA? -
Povedal by som ze na nove clia budu aj tak dost male marze, cize nebude moc velka ochota davat nejake zlavy. Mozno nejaky alarm, multilock, alebo radio z nich vydolujes ako darcek ked sa budes moc snazit... Dokonca som pocul ze renault predava tie nove clia na slovensku so stratou aby zvysil podiel na trhu. Neviem co je na tom pravdy... -
« Dealeri a servisy
Pretoze sa vazne zaujimam o kupu noveho Clia (1,2 8V, 3dv. Auth.) - ma byt nie pre mna, ale pre moju mamu, pytam sa tymto vazenej renaultackej komunity - ake mate skusenosti s dealermi a servismi Renaultu v SR, potazmo v Bratislave ? Zatial planujem ist na nakup do Istros-Carten na Vajnorskej. Robim dobre ? -
« nove Clio
Vcera som bol v servise (s pokazenym imobilizerom v kluci - uz druhy krat). Videl som im tam novy model. Podisiel som blizsie a uvidel som napis 1.6 16v. 3dvere, 15ˇelktrony, vybava Dynamique. Pomyslel som si ze to bude iste drahsie ako megane. Opytal som sa na cenu a skoro som stratil rec. Predajca zahlasil 460 000. * drat ved skoro tolko stalo moje Clio a to je to 1.4 16v RN. Nerozumiem tejto politike ale teraz by som uz menil (vid moje starsie prispevky). -
« MDF
Jeden kamos kupil taky velky kus MDF. Ponukol mi ze ked chcem tak mi preda kus aky potrebujem.
Byva v Sturove (50km od Komarna). To by nebol problem. Jedina vec je ze pre vas je to 150km. Ale zas ked to nezozeniete v Bratislave tak sa spojite a niekto dobehne. Ako chcete.
Fotky. Skusim urobit stranku kde by som rozobral ako som to robil (samozrejme s fotkami). Dajte mi tak zhruba tyzden cas.
Tie kruzky inac posunu ten reprak dopredu takze tie kable k ovladacom ti nebudu prekazat. Ja som to tam este vseliako vypodlozil a obalil molitanom. -
« Re: to luf
Uz som MDF zhanal v nejakych obchodoch s drevom, ale vsetci na mna pozerali ako na blba, ze naco taku vec potrebujem, ze oni to nemaju. Ad plato - do povodneho zadneho nema cenu osadzovat repraky, je makke a dodatocne ho vystuzovat bude vacsi problem ako vyrobit cele nove. Chcel by som spravit dozadu plato, ktore kedykolvek odpojim, vyhodim a dam povodne, aby som usetril miesto v kufri (zospodu plata z MDF by som chcel prichytit zosik a kapacitor). Woofer chcem vlastne iba na posilnenie basov, Clio je male a tie moje repraky basuju uz teraz dostatocne (stale su to iba 13cm), takze ked tam budu aj 16cm, basy uz budu v pohode. Ked to bude hrat uvidim, ci este budem pridavat aj woofer.
Tie kruzky ake si daval potrebujem aj ja - cca 10mm hrube, poriadne utesnene zvrchu a zospodu. Ked som to ale primeriaval, zavadzali mi kable k elektrike na oknach, dotykali sa gumy na okraji repraku. Co s tym? BTW fotky tvojej instalacie by som uvital ak ich mozes dat niekde na web alebo ich posli na lufik@hotmail.com -
« to luf
K tym 16cm. Samozrejme musel som vyrobit take medzikruzky. Hrubka zavisi od hlbky reproduktora. Tie moje su tak zhruba 1cm. Zhruba preto, lebo je tam este nalepeny kruzok z koberca, ktroy to akusticky utesnuje.
Najlepsie je to vyrobit z MDF. Nie je problem to vyrobit, ale treba dat pozor na uchytenie do tapaciru a dalej do dveri.
Neviem aku muziku chces urobit, ale to s tym woofrom v plate nevidim ako moc stastne riesenie. Radsej plato nechaj tak ako je a kup sub v uzavretej krabici.
Ak by si mal nejake otazky rad odpoviem. Ak by si chcel mam aj nejake fotky.
-
« Re: Clio
Caf vsetci. Pekne sta sa o rubriku starali :-))) Uz som spat a musim povedat, ze som si uzil soferovania az moc. Clio slapalo bez problemov, iba mu chorvatsky benzin moc nechutil - pod 2000 ot. sa nic nedialo, nad 4500 sa mu tiez moc nechcelo. Asi maju dost nekvalitny benzin. Ked som natankoval u nas, auto vyrazne ozilo a stichlo.
Ad facelift - tesne pred dovolenkou som bol na vymene oleja a pri tej prilezitosti som si omrkol nove Clio. Interier vyzera dospelejsie, materialy su tiez fajn a na zlicovanie som si dal pozor zvlast, a vsetko bolo fakt presne urobene. Bol to 1.2 16V v trochu lepsej vybave a ja by som mozno aj menil. Aj ked s mojim som absolutne spokojny. Nove Clio ma jednu podstatnu zmenu - ma zadnu napravu z Clia Sport pre vsetky motory. Neviem ako sa to prejavi na jazdnych vlastnostiach, ale snad to bude pozitivum. BTW mal pod kapotou protihlukovu vypln. Dizajn vyzera na fotkach divne, ale v skutocnosti je celkom pekne a na ceste vyzera dobre. Ale znizene stare s difuzorom pod naraznikom je krajsie. Pozeral som si u predajcu tiez katalog doplnkov a velmi sa mi pacil difuzor pod predny a zadny naraznik a bocne prahy. Bohuzial teraz potrebujem peniaze na ine veci...
speedy - ty mas vpredu 16cm repro? Ja som ich tam skusil dostat, ale nezmestia sa - potrebujem pod ne podlozku, lebo su strasne hlboke. Mas tam aj ty nejaku podlozku? Ak ano, z coho si ju robil a kto ti ju spravil. Potrebujem poradit, nepoznam nikoho, kto by mi mohol predat MDF a urobit zadne plato a podlozky pod repro. A ked uz budem robit zadne plato, asi do neho dam aj poriadny free-air woofer :-) -
Pokud vim, tak nic zasadniho se uvnitr neudalo, podvozek je porad stejny, mozna nekde zmenili nejakou drobnost, ale to se dela i bez faceliftu.
btw: zmeny motoru jsou pouze v pouziti novych 1,5dCi misto obstarozniho 1,9D.
A jake opticke zmeny jsou krome ostrejsi predni masky, ktera moc neladi (dle meho) s kulatym zbytkem vozu, novych bocnich list a jinych zadnich svetlometu? Proste facelift:-)) -
Ja neviem, ja si myslim, ze _facelift_ je to, cim prebehla Octavia pred rokom ci kedy, tj. drobne opticke zmeny + zmena oznacovania vybav. Ked sa pozeram na "nove" Clio, tak tych zmien (minimalne na pohlad) je celkom dost. A sam priznavas, ze sa zmenili aj vybavy a ponuky motorov. Cize ostava otazka konstrukcie podvozku/skeletu karoserie a pod. Zmenilo sa v tomto nieco ?? -
Myslim, ze jde o rozdil NOVY model a pouhy FACELIFT, ktery v tomto pripade nesaha do kontrukcnich zmen, jen se zmenila zakladni vybava, palubka, vyber barev a motorova nabidka a trochu pozmenila predni cast... Takze neni fair srovnavat predchozi a soucasnou generaci Punta nebo predchozi Mazdy s faceliftem Clia.
Az za dva roky prijde novy model, bude to samozrejme jina. -
Ono to porovnanie stareho a noveho modelu je jednak subjektivna zalezitost, ale myslim existuju dost silne priklady, kedy novsi model svojim image bol na tom omnoho horsie. Napriklad Mazda 626, ktora sa vyrabala niekedy v rokoch 1992 az 1996 mala u nas super image ako "auto uspesneho podnikatela", kdezto novsi model urcite taky uspesny nebol. Mozno nieco ine je nove Punto, ale tam jeho nizsia predajnost je zrejme sposobena omnoho vyssou cenou nez u starsieho modelu, kvalitou a vybavou je novy model urcite lepsi. Atd. -
Ne, nemenil. Puvodni model se mi zda byt lepe "udelany", zpracovani plastu v interiru i vnejsi design je o poznani harmonictejsi (mam dvojitou optiku, 14"kola, zlatou metalizu, interier v barve MTV..)
btw: v CR se verze 1,6 16V bohuzel neprodava, max. u civilnich verzi je 1,4 16V, pak az 2,0 16V a 3,0 24V. -
skl> sorry, citam prispevky odzadu, nevsimol som si Tvoj vyssi prispevok. Inak co sa ceny tyka aj ja hovorim, ze kto chce male auto s lepsou vybavou, najma co sa tyka bezpecnosti, Clio ma jasne navrch. Som zvedavy, co to urobi s nasim trhom. Ked vysla von Thalia, dost ludi sa na to chytilo, nove Clio je filozofiou niekde inde, uvidime. -
skl> vid AMS 9/01, v strede je ta reklamna snad 12strana na nove Clio, niekde ku jej koncu je dvojstrana s technickymi udajmi a na nej je dole cennik. Co si z hlavy spominam, tak ceny su (3dv.) - 1.2 Autent. 340 tSk, 1.2 16v Autent. 365 tSk, 1.4 16v Autent. 380 tSk,... 1.6 16v Dynamiq. 450 tSk atd. Inak v tom cisle v klasickom cenniku su uz ceny noveho Clia
-
« Re: new Clio
to je mozne. Skoda ze tam nemali lepsie vybaveny model. Ja by som fakt nemenil. Alebo...
jedine co ma na tomto aute (mojom) vyslovene serie je to sklbanie motora a taky specialne cvaknutie pri prvom rozjazde. potom je uz vsetko ako ma byt ale toto doteraz neviem stravit. -
jm: OK, uz som si tie ceny nasiel na renault.sk...
auto s 72kw (pri 980kg), 4 airbagmi,ABS, el.oknami a zrkadlami za 399 tis.SK, to je naozaj celkom zaujimave... Ak porovnam 1.4 16v v 5D (419t.) s porovnatelnou Fabiou (1.4 16v 74kW,Comfort + ABS, el.zrkadla, bocne airbagy) - tak ta mi vychadza na vyse 480 tis. .... -
jm: tiez ma nove Clio celkom chytilo, mam aj spominany AMS - ale odkial beries tie info o cene ?? (tie cenniky ku koncu AMS sa tykaju samozrejme stareho Clia, ci nie ?). Ak to mas z ineho zdroja - aka by bola cena 1.4 16v ?
Inak ja som tiez o Fabii uvazoval, ale s tym, ze uz som douvazoval a mam ju doma - ale fakt sa mi to Clio natolko paci, ze uz trosku lutujem, ze som este necakal... -
« Clio
Vcera som si zakupil nove cislo AMS, je tam reklamna priloha na nove Clio. Celkom dobre citanie je to najma pri studiu cennikov. Myslim, ze pre toho, komu staci auto tejto triedy a chce ho mat lepsie vybavene, niet na slovenskom trhu nic lepsie. Napr. 1,6 16V/79 kW Dyn./3dv. za 450 tisSk je podla mna super, byt mlady, nezavisly chalan tak to okamzite beriem. Uvidime, ale mat trosku penazi navrch a doteraz uvazovat o Fabii - no, presiel by som okamzite na Clio (a co este ten diesel 1.5 ! Vyborna cena a super spotreba !).
Pre mojich predrecnikov, vlastniacich starsie Clio - myslite to vazne, ze by ste nemenili ??? V AMS okrem ineho pisu, ze nove Clio ma nejakych 9 druhov vnutornej vybavy atd. -
« new Clio
Ked uz sa bavime o novom modeli mam par postrehov. Dnes som bol v servise a pri tej prilezitosti som si popozeral novy model. Neviem ako vy ale ja so z neho nejako extra nadseny nebol. Mozno to bolo tym ze to bola 1.2 verziu neviem ale iste to bol zaklad (co ho ciastocne ospravedlnuje). Zaskocilo ma ze vobec nema ziadne antihlukove tapaciry v motore. Absolutne nic.
Palubka sa mi tiez moc nevidela. Tvar by usiel, ale tie materialy. Dvere su take iste okrem ovladacov na okna (tie sa mi pacia viac). Aby som nebol az taky kriticky paci sa mi riesenie otvarania piatych dveri. Ale to je asi tak vsetko. Takze ked som odchadzal bol som celkom rad ze mam predchadzajuci typ. -
« clio facelift
V CR se sice uz facelitovane Clio par tydnu prodava, ale teprve vcera jsem mel cestu kolem autosalonu (po te, co Renault v Hradci skoncil) a tak jsem nezavahal jit si jej prohlednout. No, byl tam zrejme zakladni model, 1.2 motor, ale o ten mi neslo, hlavne jsem byl zvedam na interier a dalsi designove zmeny. No..... a byl jsem zklamanej. Na fotkach to jeste celkem slo, ale zblizka se mi predni svetlomety moc nelibi, sice vypadaji komplokovane, ale zaroven je videt, ze se vyrobce snazil setrit na detailech. Zvlastni je taky zamek patych dveri, jak clovek macka prolis v kosoctverci... no nemuzu si pomoct, ale ma to urcity sexualni podtext:-)
Pak jsem si sedl dovnitr - palubka neni oskliva, dobre je, ze je tam mnohem vic odkladacich prostor nez ve puvodnim Cliu2, ale zpracovani me dost vydesilo, zvlast takova ta linka pred prednim oknem, ktera je rozpulena, ale jednotlive dily na sebe nepasuji tak o 5mm:-(((. Taky svetla barva palubky me moc nenadchla. No, jsem rad, ze mam svoje MTV 1.4 16V v puvodni verzi. Nebudu delat upgrade. -
to ATX - repro mam. Ale ked tak rozmyslam, urobit diery do hotovej dosky je asi 25% prace robenia celeho plata. Ak sa mi podari zohnat koberec alebo potah podobny tomu, co je na plate teraz, urobim si ho sam, ak nie, kupim to tvoje hotove. Ale chcel by som dozadu zaclonku, nemas nieco take? Original totiz stoji celkom dost.
to e1ement - nalial som tam elf, co mi ponukli v servise. Rozdiel bol iba 50Sk/l. Je to plna syntetika 5W-40. Ked bude auto mimo zaruky, uz si budem liat co ja budem chciet (ale nadalej plnu syntetiku). -
to ATX - Myslel som z akej hrubej MDF je vyrobena (8,10,12mm?) a su tam nejake diery na repro, alebo treba vsetko rezat?
to speedy - vtedy sa budem slnit niekde v Becici, som vtedy na dovolenke. Idem prevetrat Clio. BTW novy olej je fajn, volnobeh o dost stichol, spotrebu este nemozem posudit. -
to e1ement - Ano, to su tie. Ja ich idem namontovat dnes alebo zajtra. V podstate iba vyhodim z dveri 13ky a dam tam tieto. Do montaze repro dozadu sa pustim az po dovolenke.
to ATX: Diky, porozmyslam a skusim sa zamysliet nad pracnostou vyrabania vlastnej dosky. Ako je hruba ta co ponukas? -
« Re: CLIO MTV - audio
Rozmyslal som podobne ako Speedy. Originalne plato si odlozit niekam do skrine a dozadu spravit plato z MDF. Taketo plato bude mat vyhodu aj v tom, ze ak sa rozhodnem, mozem do neho osadit aj open-air basak, cca 25cm by sa mal zmestit. Druha moznost je vyrezat povodne plato a do kufra dat tubu (najlepsie aktivnu). Ta sa bude dat kedykolvek vybrat a zostane mi v kufri miesto. Nateraz ale mam hlavne problem s umiestnenim vysok vzadu. Zadne opierky su dost mohutne a bojim sa, ze budu branit prechodu zvuku do kabiny (taktiez cely zadok je chlpaty).
to speedy - tak som vcera kupil tie 16cm MB Quarty a na skatuli maju nalepeny vysledok nejakeho testu, kde v nemeckom autohifi vyhrali triedu 16cm do 600DM. Vyslovene tam je napisane, ze ich budu pouzivat pre dalsie testy ako referencne a dostali hodnotenie 95%. Tak uz sa tesim, ako budu hrat. -
« Re: CLIO MTV - SUPER !
Ve 3dveřové verzi jsou vedle držáků na nápoje, tam, co bývají 4. a 5. dveře. Ale zvuk vzadu spíš dotváří celkový dojem, samotný hrajou o poznání hůř, než přední (měkké plasty, malý rezonanční objem...). Přemýšlel jsem o náhradě za nějaké lepší, ale zatím jsem se neodhodlal:-) -
Hmm, Tannoy sice používá koaxiál, ale to nemá nic společnýho s autoreproduktory, kde je normální širokopásmový zářič, který v místě minimálního vyzařování (veprostřed) má na membránou další, výškový, repráček. Tannoy to řeší jinak, výškáč je v magnetu basového zářiče, takže prochází jakoby skrz reproduktor. Výhoda > pevnější umístění mechanismů obou reproduktorů (přesnější lokalizace) a nic ničemu nestíní. Je ovšem pravda, že podobné řešení by v autě bylo zbytečné a drahé. -
Jak jsem už sdělil zadní repra jsou koaxiální to znamená, že jsou opravdu v zadních dveřích umístěné v jedné skříni jak basové repra, tak i výškové. Výškový reproduktor je na speciálním držáku před membránou basového. Tento způsob je celkem obvyklý i u domácích reproduktorových skříní. Některé firmy toto řešení dokonce upřednostňují - zvuk vychází z jednoho místa - lepší lokalizace zdroje. Například anglická firma Tannoy svoje špičkové bedny řeší právě tímto způsobem. Samozřejmě firma Renault nepoužívá reproduktory z úplné špičky.(otázka ceny). Pokud tedy chceš zadek posílit skutečně doporučuji buď výmněnu ve stávajícím prostoru za kvalitnější typy (např. ze serie firem Alpine nebo Pioneer atd.) a nebo je umístit jak uvažuješ do nového tužšího plata MDF za sedadla. Vítám diskuzi na toto téma, já zatím o přestavbě neuvažuju, i když samozřejmě chápu, že zvuk se dá zlepšovat celkem bez omezení až do úplného zvukového ráje.
(záleží jen na investovaných prašulích) -
neviem to iste, ale mam taky pocit, ze zadne reproduktory su v zadnych dverach.
Ja planujem v buducnosti dat tiez nieco dozadu. Chcem spravit plato z MDF. To co tam je je skoda rezat. Nie je to dost tuhe a vyztuzovat to nie je celkom ono, takze radsej vyrobit nove, a potiahnut to sivym kobercom.
-
A kde su teda repraky? Ak su vzadu v plate, kvalita podania vysok vzadu je asi mizerna - strop je chlpaty (tlmi odrazy) a zadne okno je gulate, takze tiez nie moc vhodne na odraz zvuku. Takze z toho vyplyva, ze optimalnu polohu budem musiet najst sam. Este ma napadlo, je zadne plato na MTV nejako vystuzene? Diky za promptnu odpoved. BTRW vitam ta v klube :-)
Smisak (alias msem), ak sem este obcas chodis, ako to mas vyriesene ty? -
« CLIO MTV - audio
Reaguji na dotaz kde jsou v MTV umístěny zadní výškové reproduktory - tak tedy :
zadní repra jsou koaxiální to znamená, že v jedné skříni je basový reproduktor a před ním je osově umístěn i výškový. Reprobedna tedy vyzařuje celé spektrum kmitočtů od basů až po výšky. -
« CLIO MTV - SUPER !
Ahoj, zdravím všechny příznivce malých vozů. Asi 11 měsíců vlastním CLIO 1.4 16V MTV, chytil jsem jeden z posledních kůsů v prodeji, edice končila v červenci 2000, já ho dostal ještě v srpnu díky centrále Renaultu. Musím říct, že to auto za ty peníze cca 340 tis. je vybavené jako žádné jiné v téhle třídě. Před nákupem jsem zvažoval zcela jasně Peugeot 206, Fabii, Polo, ale za tyto peníze
by nebyl ani srovnatelný motor ani výbava.
A teď k vlastnímu hodnocení. Motor je prostě pohádka, za necelých 6 l vás zaveze do motorářské špičky v této kategorii. Neměl jsem možnost zatím vyzkoušet co dá naplno, ale těch 186 co je v papírech naprosto spolehlivě a bez enormního hluku. Podvozek sedí jak přikovaný, zdá se v rozumném kompromisu tvrdosti a klonění vozidla při ostrém točení. V kabině relativně dost místa, v dané kategorii po Puntu nejlepší. Kufr taky tak.
A v té pohodě zní zabudované CD s 8 reproduktory a s výborným dálkovým ovládáním pod volantem moji oblíbenou bluesovku. Prostě paráda. Myslím že CLIO jako volba pro dynamického jedince je prostě to pravé. -
« Re: Clio 1,4 16V MTV
Tak vitaj. Nie som sice zakladatel rubriky, ale momentalne som asi najskalnejsi prispievatel, takze beriem na seba ulohu ta privitat :-)
MTV som chcel kupit aj ja, ale u nas bol iba s motorom 1.2, co je slabota. Takze mam Vision s 1.4 16V a tiez si ten motor neviem vynachvalit. Ad cukanie - nerobi mi to takmer vobec, snad iba prvy rozbeh ak vyrazim hned po nastartovani. Pozri sviecky, servisaci na ne kaslu zvysoka. Ocisti ich a skontroluj vzdialenost elekrod. Ad divny zvuk - neviem, co tym myslis, motor ma v obtratkach pekny zvuk, ovela krajsi ako vacsina inych aut (Clio Sport ma ale este krajsi). Pozitivum je, ze ak ides po dialnici aj 170 a slapnes na pedal, este stale citis silu tlaciacu ta do sedadla. Ad nesatbilita - aj ja nemam nad 180 dobry pocit, ale pripisujem to blbym gumam, rozmer 165/65R14 je akurat pre slecinky do mesta. Planujem vymenit za 195/50R15, bude to urcite lepsie. Aj tak ale nejazdim rychlejsie, ked to valis po dialnici 4 hodiny 180, prejdes rozumny kus cesty relativne bezpecnou rychlostou (v nemecku). Ad spotreba - teda mas ju fakt vysoku. Jazdim rychlo (priemerne rychlosti 100km/h a niekedy aj viac) a teraz v lete mam spotrebu 6l/100km. Jazdim aj dost v meste (BA, Vieden), kde ale prebytok vykonu umoznuje radit zavcasu a tak jazdit usporne. Spotreba mi vyrazne klesla po cca 12tis km (dovtedy som mal spotrebu ako ty). Kolko mas najazdene?
A ked ta tu uz mame, prave riesim problem s umiestnenim vyskacov vzadu v aute. Kde ich ma MTV? Nechcem laborovat s umiestnenim a MTV je ozvucene od profikov, tak ich dam asi tam, kde ich ma ono. -
« Clio 1,4 16V MTV
Ahoj, hlásím se do klubu, mám třídvéřový Clio 1,4 16V, kupoval jsem ho loni, akční model MTV (v ceně radio s CD, 8x repro, spec. čalounění, ostatní odpovídající výbavě nekdejšího RT). Co je super - motor. Max. jsi s ním jel 205km/h, nad 180 je už ale auto docela nestabilní, průměrná spotřeba za 20t. km je 6,9, minimální jsem měl 5,9, max. 8,7, ale jezdím většinou dost razantně. Nepřijemný je úbytek výkonu v nízkých otáčkách při studeným motoru (auto "škube") a takový divný zvuky nad 5000ot, zřejmě od sání. V servisu s tím ale nic neudělali, prý je to normální, testery jim neukázali žádný chyby. To samý mírný škubání auta při volnoběhu. Ničemu to nevadí, snad jen estetice:-) Jinak jsem spokojenej, slouží dobře, ten akční model byl zajímavej i cenou, stejně jako facelift. -
« Re: Hifi zraz for Luf (ale aj pre ostatnych)
Vyckaj este chvilu - idem kupovat dalsie MB Quarty, tentokrat 16cm. Prave su totiz v akcii (alebo je to skorej dopredaj, lebo na stranke vyrobcu uz niesu). Skusim ich namontovat dopredu a tie 13cm dam dozadu do plata. Potom to uz bude snad hrat tak, ze sa ti to nebudem hanbit predviest :-) BTW dnes som dal auto na vymenu oleja po 20tis a dal som tam naliat plnu syntetiku. Ozvem sa, ako to dopadlo, ale uz teraz ma prekvapilo, ze plna syntetika priamo u predajcu je drahsia iba o 50Sk/l. Preco ju tam teda nedavaju default???
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Vy sa dajte dokopy a pridite. Ako som uz napisal mne je to jedno kedy. Brnknite ze idete a hotovo.
Cim skor tym lepsie. Ak vies pridi ty. Som strasne zvedavy na tie MB Quarty. Mozeme potom porovnat.