Renault Clio (II)
« Re: Centrál na dálkové
No pokud je mi známo, tak Renault dával dva druhy DO centrálu. Bud Infra red, které z bezpečnostních důvodů fungují jen těsně u auta a to pro zamezení odečtu kodu. A pak radiové a ty mají dosah klasicky několik desítek metrů. Osobně Infra vyzkoušeno na Megane Scenic -
« Re: navnadili ste ma
Kua chlapi, ma serete... Kupil som akoze tekute stierace asi za 40 korun, a cely efekt je v tom, ze prvych 500 km * vidim, a sklo je mastne jak prasacia hlava. Ked ide oproti auto so svetlami, vyvola to efekt ako rozsvieteny vianocny stromcek. Asi budem musiet kupit nieco drahsie :o)))))
P.S. V utorok idem do Prahy. Ako to tam vyzera ? Da sa dostat z Chodova metrom do centra ? -
« Re: navnadili ste ma
kdo: Ja to koupil ve velkem Tescu v Plzni za 180 Kc (asi, kupoval jsem X dalsich veci). Kde to maj
v Praze, nevim :-) Je to take ten CleanView (nebo ClearView?)...
Posledni dobou u nas mzi... Natrel jsem s tim predni okno a predni bozni okenka (zadni ne).
Predni okno staci jednou setrit a je ciste, na bocnich okenkach se
voda soustreduje do velkych kapek a okno je jinak
ciste, takze je skrz ne docela dobre videt.
Zadni bocni okenka (bez osetreni) jsou prachsproste
zamlzena a nepruhledna... Proste to doporucuji ;-) -
matuS 26.09.02 02:44
« povzbudenie
diky za povzbudenie :-) prvu noc priezor prezil.
otazka: ako to mam cistit teraz? doteraz som to vzdy nastriekal takou srackou na okna (akoze okena) zotrel a potom vylestil. lenze ta sracka by tu vrstvu asi rozpustila a zasa nasucho to lestit nechcem, lebo sa bojim ze tou spinou to doskriabem... normalne vodou? -
« Re: navnadili ste ma
Take ten TurtleVax pouzivam a docela dobry.
BTW jak ho aplikujete? Nanesete, nechate uschnout a pak vylestite,
nebo (jak psal asi yyyyy) to nelestite, ale
ostriknete a setrete steraci? Ja to tedy vzdycky
jak blb lestim... Ze bych delal zbytecnost? -
« Re: navnadili ste ma
>nedrží voda, snad jen na hubě,< natri si aj hubu, a zostanu len zuby, tie ti bude umyvat voda a usetris za zubnu sprchu :-))) .... BTW ta guma - pouzivam to dlho a vzdy natieram aj stierace, doteraz som nenasiel ziadne problemy ani na stieracoch, ani na tesneni ani na laku a ani na ruke ktorou to robim :-) ... alebo mi tu ruku uz rozozralo tak nic necitim .. no neviem, ale som spokojny ... -
"-- skrytý --" 25.09.02 12:22
« Re: navnadili ste ma
To je vazne uplne super vyrobok, ja som snim vcera vecer natrel vsetky okna, aj karoseriu, a rano bola na mieste len kopa prachu!!! Zavolal som preistotu policajtov na nahlasil kradez, ale kym prisli policajti aj tu kopu prachu co zostala z auta rozfukal vietor. Na mieste kde som mal zaparkovane auto, ostala len cokolada ktoru som mal v priehradke. Aspon viem, ze tie Ecka a chemikalie co davaju do potravin maju svoj vyznam. Takze po mojom aute uz nieje ani stopa, nahlasim to poistovni a kupim nove :))) -
« Re: navnadili ste ma
MatuS> neviem z coho mat ten kryt, ale doteraz vzdy ked sa mi to vylialo, alebo ked som pouzil handricku, tak prislusny postihnuty material sa rozpadol po par tyzdnoch na prach ako keby si ho polial kyselinou. Tak aby si nedopadol podobne :-) ... potom daj spravu ... ale myslim ze agresivny je len ten alkohol alebo rozpustadlo co v tom je. ten tuk by mal byt neskodny (po zaschnuti) -
matuS 25.09.02 01:05
« navnadili ste ma
ste ma vcera navnadili, tak som si ten zazrak kupil aj ja na priezor helmy :-)
na flasticke je napisane ze sa to nema pouzivat na plasticke veci :-)
no ale ajtak, natrel som to tam, perfektne mi to vylestilo priezor a navyse aj zahladilo male skrabance!! tak to ma potesilo. len dufam ze do rana sa mi priezor nevyparil :-)
stalo to 10.30aud, a vola sa to rain-x
frkol som na to potom vodu ale nijako specialne sa mi to nezdalo. uvidime ked bude prsat (dufam ze tak skoro nebude) ale potesilo ma to kvoli tym skrabancom. -
« Re: Zima klepe na dvere
>ta látka je napuštěná v papírovém ubrousku?< nie, je to priehladna "vodicka" nakvapkas na sklo, rozotries handrickou alebo papierikom (ja pouzivam hajzlak), nechas uschnut a oplachnes vodou aby sa zmyla ta "mastnota". Na jedno nanesenie je treba par kvapiek tak jedno decko pri aplikacii raz za mesiac ti vydrzi do blba. Funguje to dlhodobo, ale ucinok "slabne", tak treba cas od casu opakovat. -
« Re: Zima klepe na dvere
Zbytocne budete vyhadzovat peniaze za vyrobky od ArmorAll alebo TurtleVax, to iste vyraba za tretinovu cenu Sheron. Tu na MC ktosi pisal, ze funguje rovnako, tak som ho vyskusal a je to OK. Od cca. 60km/h vyssie je pouzivanie stieracov zbytocne. Po aplikacii je sklo chvilu akoby mastne, ale ak to rozlestite po cca. 4 hodinach, vylesti sa (zeby toto bol najvacsi rozdiel oproti znackovym vyrobkom?). Zaujimavostou je, ze posledne som ho daval v novembri 2001 a ked je sklo ciste, funguje doteraz aj ked mam neriedenu nemrznucu zmes cely rok :-) Ale uz nefunguje na spinu a muchy, takze pre kvalitne osetrenie skla asi treba fakt pouzivat kazdy mesiac. Doporucujem aj na svetla. Zvnutra pouzivam Clean proti zahmlievaniu na normalne okna, funguje fajn a okna sa takmer nerosia, takze zvnutra som skrabal iba obcas (po oskrabani ale bolo treba nastriekat znova) -
« Re: Zima klepe na dvere
Okno natriem papierikom, a tym potom pretriem aj stierace. Ked sadnes do auta vidis zamastene spinave sklo, tak ho proste ostriekam vodou a zotriem stieracmi. Potom je uz vsetko fasa. Len neodporucam ostrekovat moc intenzivne ak mas v ostrekovaci lieh - ci uz priamo alebo z roznych nemrznucich primesi - to tu vrstvu rozpusta - aj ked nie moc silno. -
« Re: Zima klepe na dvere
to yyyyy: tak jsem v sobotu oběhl Tesco v Letňanech, Globus v Čakovicích a CČM a nikde ten zázrak neměli. V Tescu na mě dokonce koukal jak na cvoka. Škoda, budu pátrat dál. Jen dotaz - když natřeš i gumičky u stěračů, necháš je být, nebo je potom taky utíráš? -
« Re: Zima klepe na dvere
Prave som sa vcera vratil domov, takze mozem podat spravu. Z Tesca mam inu flasticku, vola sa to Rain Kleer od Turtle Wax, ma to modru nalepku s kvapkami. Pre tych co nevedia o co ide: neviem presne zlozenie, ale tie vodicky sa v zasade skladaju zo silikonoveho oleja rozpusteneho v izopropyl alkohole - ale nekamenujte ma ak zazeniete nieco ine. Princip je v tom, ze ak sa to rozotrie po sklke, lieh vyschne a zostane tenka neviditelna vrstvicka tuku. Ten znizuje povrchove napetie a kvapka vody sa nerozleje po skle ale ma len malu stycnu plochu (rovnaky efekt ako ma ortut) to dovoli prichadzajucemu vzduchu tu kvapku lahko odfuknut. To ale nie je vsetko. Nejake kvapky tam vzdy su, ale aj tak je sklo "priehladne" pretoze funguju ako "opar" na skle a nemenia lom svetla, cize sklo je aj tak bez problemov priehladne. Ja jazdim 90% po dialniciach a tam stierace vobec nie je treba. Stierat treba len ked auto stoji alebo ide pomaly. Najvecsi zmysel pochopite vo chvili, ked protiiduce auto obhodi sklo mlakou na zemi, normalne bu ste nic nevideli kym nepribehnu stierace, s vodickou ani neviete kam sa voda podela. V noci zistim ze prsi az ked nevidim cez zadne sklo, na prednom vodu vobec nie je vidno. BTW, ked si sklo natieram, natrem aj stierace, dlhsie to vydrzi. -
« Re: Zima klepe na dvere
Ja sice nemam original "Rain X", ale s tou kopiou som tiez spokojny. Meno vyrobku si nepamatam, ale je to v podstate jedno - je ich dost na trhu. yyyyy ma pravdu - na vsetkych je obrazok s polovocou skla cistou a polovicou "mokro-rozmazanou". Pri pouziti je dolezite dodrzat navod, cize nepatrne mnozstvo tekutiny dobre rozotriet na ciste!!! sklo, nechat chvilku zaschnut (kym namazem tou druhou flastickou druhu polku okna - cize 2-3 minuty) a potom cistou a makkou handrou vylestit. Lestil som aj kuchynskymi papierovymi utierkami - tiez dobre, ale trochu zanbechavaju za sebou ciastocky papiera, ktore sa vsak zo skla rychlo odfuknu. Na skle to vydrzi cca mesiac, resp. pri sustavnom pouzivani stieracov cca 1000km. A este ma napadla jedna vyborna vlastnost - musky sa zo skla daju odstranit jednoduchym zapnutim stieracov - proste nedrza tak silno, ako ked to nie je namazane, ale to skor do rubriky "Leto klepe na dvere" :-) -
« Re: Zima klepe na dvere
tak to si budes musiet kupit dve, ale davaj pozor aby to nebolo na tie iste strany; to my co so sebou nosime zrkadielko to mame jednoduchsie, druhu stranu skla robime cez zrkadielko; ale moc ten napad uz nevylepsuj, aby sa ti nestalo ze to natries na opacnej polke zvnutra ... -
« Re: Zima klepe na dvere
for je v tom ze sa nenachytaju :-) ... btw ja mam take co sa vola "rain x" ale dostat to aj od roznych inych vyrobcov, chod v autokozmetike po flastickach a citaj, vecsinou tam byva namalovane take sklo na jednej strane ciste, na druhej mokre ... -
« Re: Zima klepe na dvere
Jednu dobru radu mam na zimu - mazat celne sklo tekutymi stieracmi. Vlani som to robil pravidelne a oplatilo sa to - ocenite to zvlast na posolenej mokrej ceste za nakladakom; pri jazde v noci v na mokrej ceste je to na nezaplatenie; rano, ked je namraza sa kludne mozte kochat na upotenych spoluparkujucich, ako im to na skle drzi a vam staci zlahka prebehnut sklo skrabkou - castokrat vsak staci zapnut stierace a ostatne uz roztopi kurenie. Vlani som kupil asi 3 dl flasticku a minul som z nej asi 10% - stala cca 130Sk v Tesco. (...hmm...zeby reklama? :-) ...) -
« Re: servisna prehliadka po 60.000km
S tt-car v Trnave nemam dobre skusenosti. Reklamoval som tam rezonancie v palubovke pri novom aute, jediny vysledok ich zasahu bol, ze na palubovke boli stopy po paceni srobovakom. Dalej mi tam menili prerusovac na smerovky(taka ta krabicka zabezpecujuca ze blikaju, moje ostavali trvale svietit). Teraz mam s tym problem znovu, tak som to pozeral z zistil som ze tam dali nejaky cudny nahradny diel, ktory vyzera ako keby mal cca 15 rokov a navyse patril evidentne do nejakeho ineho modelu, kedze ma navrchu plechovy pas, ktory sa tam na mojom aute nezmestil tak ho museli ohnut... Je to vsetko banda podvodnikov... -
« Re: servisna prehliadka po 60.000km
Kestler na Krajinskej je dobry na vymenu oleja. Akakolvek nestandardna porucha sposobi, ze su uplen vedla. Su to babraci a navyse organizacia ich prace je urobena tak aby vyhovovala im a nie zakaznikovi. Dobre referencie mam zatial len na TT car v Trnave. V Kestleri kazdu poruchu riesia slovami - "hodime to na tester a uvidime". -
« Re: servisna prehliadka po 60.000km
>Akurat nerozumiem preco si vsetky servisy uctuju do 1.4 16v 5l oleja, ked oficialne je napln 4...< no a bol by si rad keby ti nauctovali len 4? ... a naliali tam len 3? ... na nieco musia jazdit aj oni nie? ... to ako keby ta napriklad na pumpe alebo u mesiara neogabali ... odkial si ty, z marsu? :-))) ... BTW: vazne, co si myslite o Renolte na Vajnorskej??? -
« Re: servisna prehliadka po 60.000km
Ja nehovorim, ze je to tam optimalne, aleiba ze je to asi namensie zlo, ake som zo znackovych servisov v Bratislave mal moznost skusit(bol som vo vsetkych) Aspon sa spravaju k cloveku slusne, vzdy urobili co bolo treba, pripadne ponukli kavu... Ja som tam bol pred dvoma tyzdnami na prehliadke po 30 tis. a trvalo im to asi 3 hodiny, s tym ze zistili ze mi nefunguje ventilator na chladici a ze sa na to este musi pozriet elektrikar... BTW: Akurat nerozumiem preco si vsetky servisy uctuju do 1.4 16v 5l oleja, ked oficialne je napln 4... :( -
"-- skrytý --" 17.09.02 12:15
« Re: servisna prehliadka po 60.000km
e1ement: Je pekne ze do dielne je vidno, ale co stoho, ked Ti povedia, ze na prehliadku pridi na 8.15, prides nacas, a povedia Ti, ze auto bude o 16.00. Cely den tam cakat qoli mozno 1hodinovej kontrole tiez nieje ciel :)))) -
"-- skrytý --" 17.09.02 12:13
« Re: servisna prehliadka po 60.000km
skv: Tak to mame dost podobre skusenosti s autorizovanymi servismi. Sikovny garaznik, sice urcite urobi pracu starostlivejsie, lacnejsie, ale zas nema pristup k originalnym nahradnym dielom a spekuluje jak to urobi :-( Clovek si ani nemoze vybrat :( -
« Re: servisna prehliadka po 60.000km
Značkové servisy všeobecně stojí za prd. To už se tady několikrát probíralo. Znám několi případů, kdy došlo k totálnímu odrbání zákazníku. Já jsem včera ještě dolaďoval auto po návštěvě z minulého týdne: špatně sedící lišty ofuků předních oken, nezacvaknutá pojistková skříňka v motorovém prostoru (otázka času, kdy bych to ztratil) a vrcholně - sundání okrasného krycího plastu na motoru, protože ty hovada tam pozulamovali půlku aretačních nožek a kryt hrozil zřícením do alternátorové drtičky :-). Pokud je šikovnej garážník tak udělá tu samou práci co značkověj servis a to mnohem pečlivěji a levněji a nedovolí si tě ošidit. -
"-- skrytý --" 16.09.02 23:27
« Re: servisna prehliadka po 60.000km
Zatial netusim. Ja som rozmyslal, ze pojdem len na vymenu oleja do oil partnera, a ostatne veci si necham urobit u nejakeho neznackoveho servisu. Ale kamos co bol u oilpartnera tak nanich dost nadaval. Do renault servisu sa mi tiez moc nechce (zaplatim 2x tolko, budem dlho cakat, a este mam aj strach, ze mi nieco pokazia). Na renault servisoch mi je strasne nesympaticke, ze nemozem byt po cely cas pri oprave auta, a pozerat mechanikom na prsty :) -
« Re: Zima klepe na dvere
Zimy sa netreba bat. Cez zimu parkujem cez vikendy na moste nad potokom a byva tam bezne aj -30. Najvacsi problem je, ked primrznu dvere o gumy, inak s autom ziadne problemy. Treba startovat s vymacknutou spojkou, aby sa to vobec otocilo, ale po chvilke uz motor veselo bezi (olej 0W-40) a po 2-3 minutach uz moze clovek vyrazit. Bacha si treba dat na okna, bezne sa stava ze primrznu, ale motorcek to zatial vzdy vydrzal. BTW renault je od predajcu pripraveny na zimu do -40, aspon tak mi tvrdili a ziaden problem s tym nebol. -
« Re: Zima klepe na dvere
Jo a jeste obecne. Jestli mas takovy najezd,
ze budes menit olej pred zimou a pak i v lete,
tak doporucuji na zimu nejaky ridsi olej (0Wxx, 5Wxx).
Az prvne uslysis startovani motoru promrzleho na
-20 C a mene, mozna se leknes ;-)
No a jinak takove ty bezne veci jako chladici
kapalina se spravnym bodem tuhnuti, stejne tak i
voda do odstrikovacu, zkontrolovat (dolit/dobit)
baterii.
Venku ti totiz za noc auto hooodne promrzne, takze
tam u nej muzes mit i o 10 (a i vice) stupnu mene, nez jsi
mel v garazi a to je pak vse poznat (olej, stav
baterie). -
Takze nezapomen (nevim jak je delane Clio) striknout
neco do zamku a do mechanizmu (obcas tam byva na to ze vnitr otvor).
Take nezapomen osetrit gumy na dverich (aby neprimrzaly).
Na zamky pouzivam WD40 (vim, ze existuji i jine
veci a tohle neni primarne na to, ale nebudu mit v garazi/v tasce
predse 50 pripravku?). Na gumy pouzivam silikonovy
olej. Predni okno normalne beru skrabkou,
o poskrabani nemej strach. Alespon ja jsem si toho
nikdy nevsiml. Horsi je pousteni steracu na suche
(a zaprasene) sklo v lete... -
"-- skrytý --" 15.09.02 11:25
« Zima klepe na dvere
Lidicky, resim mne nezname otazniky. V rodine jsme meli auto vzdy garazovane, takze no problem, zatimco ja mam auto venku a zima se blizi. Mate nejake osvedcene postupy, resp. pripravky, kterym napr. rano cistime zamrzla okna? Nebo to resite jen tou trojuhelnikovou skrabkou? To se to okno prece musi casem pekne poskrabat,nebo ne??? A co odemykani vozu? Ted, kdyz se odemykaji auta na dalkac, byva jeste problem se zamrzlymi zamky, resp. celym odemykacim mechanismem?? Kdyz Vas napadne jeste neco, na co se v zime pripravit a neco poridit, budu za takove tipy rad:-) -
"-- skrytý --" 14.09.02 23:33
« servisna prehliadka po 60.000km
Je to naozaj velmi smutne ked tu citam ake mate s renaultikmi problemy. Chcel by som sa opytat ci mi nevie niekto povedat kolko penazi si mam pripravit na servisnu prehliadku po 60.000km? Pozeral som sa do servisnej knizky, zistil som ze toho budu robit dost vela(teda mali by robit). -
« Re: clio 1.2 16v
A co se prostoru týče. Clio nemá málo místa ve předu, ale Megane působí vzdušněji. Na velikosti asi záleží. Akorát jsem s ním nenajel do garáže a už vyjet ze dvora bylo umění. To je taky jeden z důvodů, proč nemám větší auto. Musel bych je parkovat na ulici a to je i na vesnici dost velké riziko. Brácha od švagra koupil jetý Megane ze SRN a interiér je někde jinde a to je auto o 4 roky starší. -
« Re: clio 1.2 16v
Ajvn: No, měl jsem tu základní verzi Authentique. Plyšové výplně dveří vypadaly "neučesaně", podivný nádor v prostřed palubky je strašnej, zvláště bez rádia. Plasty PD vypadaly jakoby pořád špinavě, asi by je stačilo přeleštit. Sedadla byla tragicky měkká, ale ne nepohodlná. Při prudkém průjezdu zatáčkou pískají gumy (nevím jakej byl rozměr pneu), když jsem auto plně obsadil tak jakoby změklo a průjezd zatáčkami byl celkem nepohodlnej. U Clia oceňuji, že se chová i při plném obsazení skoro stejně. Upozorňuji, že mám verzi Dynamique, která má tvrdší podvozek. Od toho zřejmě plynou i mé problémy s pazvuky v interiéru. -
"-- skrytý --" 11.09.02 10:58
« Re: clio 1.2 16v
skv: Tak do jizdnich vlastnosti se nechci poustet, otec s Meganem jezdi tak, ze nepoznam, jak se auto chova v krajnejsich rezimech:) S Cliem jsem spokojeny a ackoliv je pravdou, ze pri ostrejsim prujezdu zatacek se mozna vic naklani do boku, nez konkurence, tak ale spolehlive drzi stopu a kola nezapiskaj a nezapiskaj. Ikdyz urcite je to diky tem 15" kolum s CPC. (+ kvalitni sportovni sedaky a je Ti jedno, jestli se trochu naklani, protoze Te to drzi v sedle a nepusti :-) Co bych opravdu vyzdvihl, jsou brzdy. Ale co se interieru tyce, tak nemuzu rict, ze by Megane mel "horsi" interier. Spis na me z neho dycha dojem "obyvaku", zkratka pohodli, prostor vsude okolo, i dopredu .. naproti tomu v Cliu je sice prostoru take dost, ale to auto s Tebou vic sroste a pusobi dynamicteji. -
« Re: clio 1.2 16v
Tak já už mám auto opravené. Problém byl v kabeláži. Celkem jim funguje zásobování. Díly co byly ve skladu v Rakousku tady jsou druhý den. Takže mám měněnou ŘJ (přesto že nekomunikaci s testerem nepovažují za závadu), potenciometr plynu (ten byl OK)a kabeláž motorového prostoru. Navíc mi natankovali plnou nádrž a auto přivezli až domů. Tak doufám, že už to bude vychytaný. -
« Re: clio 1.2 16v
Takze info zo servisu je, ze odislo cerpadlo vstreku paliva (po 6.500km). Cena je 15.000,-Sk + praca + odtahovka. Blika mi ale este mala nadej, ze sa o naklady rozdelim s importerom - je dana ziadost o kulanciu t.j. o to aby sa importer podielal na nakladoch za opravu, vzhladom na to ze sa s tym autom jazdilo velmi malo (6500 km za 1,5 roku). Cerpadlo je ale este vo Francuzsku... Uvidime koncom tyzdna.