Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

01.07.03  10:52

« Re: idylka

Sem na MC chodi pravidelme 20-30 ludi. Ja necakam, ze niekto z nich si kupi zrovna Lagunu alebo Megana. Ale info o spolahlivosti novych Meganov by som uvital... BTW podla TUV je na tom Laguna dost dobre, lepsie ako BMV3, Audi A8 a dalsia kopa vyhlasenych znaciek. Ak mas zaujem, u predajcu Toyoty ti TUV report daju (ak sa dokazes tvarit ako potencialny zakaznik). A ked tam uz budes, skus si Avensis - celkom fajne auticko. Bol som na predvadzacej jazde s 1.8 kmbikom a mal na palubaku dlhodobu spotrebu 6l!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

01.07.03  08:19

« Re: idylka

blbe je len ze sa neobjavuju novi majitelia ... a to ani noveho megana ... o lagune nikto ani neprskol
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.06.03  11:39

« idylka

Jo .. tohle v jinych auditoriich nevidite .. jinde resi zavady, problemy .. tady je klid, tady si povidame o reklamach, o dovolenych .. proste spokojeni majitele svych milacku :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.03  19:42

« Re: Clio II - 1.5dCi 48kW

Ajvn: tak to by mě fakt nenapadlo ;-) Do 3 let chci přestavět koupelnu a tam by se to okno fakt hodilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.06.03  19:50

dlabas: to je v poho, me nechape vic lidi :-)) Ja tak jezdim ze "sportu" .. a jak prijdou kopce, zatacky, tak samozrejme taky litam, s timhle autickem to ani nejde jinak :)) No bohuzel vzhledem ke stani se obcas v zime te rucce pres noc nevyhnu, ale jinak jsem uz pouceny :))

A kdyz to mas v te akci Lucie, dali Ti k tomu do bytu taky takove ten obri CD prehravac a okno ve tvaru Cliackeho okna? Ten prehravac bych klidne na stenu do pokoje bral :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.06.03  19:39

luf: včera jsem volal do jedný prodejny v Praze a chtějí za něj 840,-. Skladník mi nebyl schopen říct, jest-li je v tom aktivní uhlí, ale je spojen ze 4 vrstev - aspoň to tvrdil.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.06.03  19:35

Ajvn: Tak to tě fakt nechápu :-o Musí to krásně lítat, ale každej jsme jinej :-) Já ho mám v akci Lucie a taky diesel za cenu benzínu. Ty 15" litý kola mu fakt slušej a dali tam Continentálky 185x55. Když se rozhodnu pro čip, tak až po záruce.
    Jinak jsem ve formě provize dostal na zakázku potahy stříbrnošedý barvy. Se spojením modrý metalízy je to fakt zajímavý. Jinak stojí 2.300,- + 200,- i s DPH. Když někdo bude chtít, tak mu dám kontakt.
    To skubnutí byly asi přilepený pakny - felda mi to dělala taky. Nezatahuj v zimě ručku, ale to už asi víš :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.03  11:34

Keby si nasiel nejakeho predajcu/vyrobcu tychto filtrov, sem s nim. Tiez zhanam nieco podobneho, davat 1000SKK za original sa mi moc nechce. Ale som alegrig a bez neho mi neni v aute zrovna najlepsie.
    Ja najazdim rocne 35tis a mam benzina. Ale je to preto, ze ked som kupoval Clio, bol v ponuke iba 1.9dTi => vyssia poistka havarijna aj zakonna, spotreba cca. 5-5.5l. No proste by sa mi ta investicia vratila za cca. 180tis km. Teraz mam benzina, zerie mi 6.5l (ale odkedy som prezul na 195, tak zerie 6.7-6.8), neklepoce na volnobeh a nesmrdi. Hlavne ze sme vsetci spokojni. :-) Momentalne mam 83tis km a auticko je stale OK. BTW mal som nedavno zavadu - nesvietilo tlacitko ovladania okna. Ale zavada sa odstranila sama, uz zase svieti ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.06.03  10:14

« Re:

jezis, tady se proflakne vsechno :-))) ale uprimne dekuju :)
  • 00 Reagovat !

foto

25.06.03  07:28

« Bez nadpisu

Ajvn: vše nejlepší k jmeninám :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.06.03  17:28

dlabas: mam 80konikovyho, bez chipu. Mam ho z minuleho dubna, kdy byla akce dieselaku za cenu benzinu a kdy nabizeli tuhle silnejsi verzi v limitovane serii Extreme. Spotreba? Prosim Te, me si neber za vzor, ja jsem fakt extreme a eko-posuk.:-)) Ale ted mi to po garancce a vymene oleje zere v prumeru mezi 3.2-3.3 l/100km. Zimu jsem odjezdil za 3.9, ale to jeste v dobe, co jsem podzim pred tim jezdil za 3.8. Gumy 185/55 R15 (leto i zima). Mam najeto cca 32200 km, celkova spotreba 3.77.(podle palubaku... realne podle uctenek je presne o desetinu vyssi.. jen nevim, jestli promeruje PP nebo okradaji u pumpy:))

Zavady? nefungoval uz po prevzeti vozu dojezd PP (oprava v servisu) a nekdy,hlavne v zime pri odbrzdeni zatazene rucni brzdo se ozvalo takove skubnuti .. proto mi sundavali kola (ikdyz mi ted nedochazi,proc predek) a cistili bubny. Jinak spokojenost. P.S> Proc je prohodili? Protoze jsou experti, proste no comment. Vivat znackovy servis.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.06.03  14:50

Ajvn: co máš za diesla a kolik máš nalítáno? Spotřeba? Už byly nějaké závady? A proč ti na tý garančce sundaly a prohodily kola?
    Jinak clio mám perletově modrý a pohybuje se v okolí Říčan a Prahy jižní město. Jinak na dálnici mě poznáte podle toho, že ty blbečky zakousnutý v prostředním pruhu předjíždím z pravý strany :-o
    Ajvn + luf: kde koupit ten filtr. Do feldy dělali i s aktivním uhlím...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.06.03  14:25

luf: najedu 25-30tis. km ročně, tak proto diesela. Benzín je benzín a diesel je diesel. Uz se tesim az to po zaruce necham precipovat na 80PS :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.06.03  10:44

dlabas: Bud pozdraven v klubu, no to je ono, dieselousi to tu prevalcujou :-)) Tak hlavne hodne stastnych km bez nehod a zavad. Jinak zadne obavy, prvni kilometry s Cliem jsem mel stejnou spotrebu, lehce nad pet, ale pak to slo od desiti k peti .. eeeh, vlastne od peti ke trem a neco :)

Lufe, neboj, my na Tebe stejne nedame dopustit, i pres ten Tvuj benzin. :-) Ty Tve vysoke otacky v porovnani s nasim kadly kadly maj taky svuj puvab. :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.03  10:32

Pelovy filter som tu popisoval nedavno, pozri si par prispevkov dozadu. BTW vitaj v klube. Zacinam mat pocit, ze som jediny, co holduje voni benzinu. Vy ostatni mate radost z toho stiplaveho zapachu? :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.06.03  10:18

« Clio II - 1.5dCi 48kW

Zdravím,
    vlastním toto vozítko asi 1 měsíc a najeto necelé 3 tisíce. Po 2 tisích občas provrzne palubka ve středu u displeje na radio a asi 2x v úplně vpravo. Další závada je na dveřích. Vlastním 3-dveřové a u řidiče i spolujezde špatně lícujou plasty v místě kde je záslepka na zamikání dveří. Nechám to opravit na garančce.
    Nevíte kam se dává pilový filtr a kde ho koupit kromě renault-prodejen.
    Jinak spotřeba zatím "je to v záběhu" 5.5, 5, 5.3, a teď to vypadá, že bude konečně pod 5 :-)
    Jinak jsem na něj obejvil super čirou optiku u lexani za 6.907,- od IN-PRO - www.lexani.cz, www.in-pro.com
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.03  16:30

« Re: Ajvn - tvoje auto

Viados: :-)) diky, pri pozirani rohliku jsem se ted dobre od podlahy zasmal - eko rozjezd :)) NO mas pravdu, tam to od houpacky trochu rozjedes na 50 a pak to druhou pulku cesty uz samotizi dojede az dolu na svetla. :-) Dnes jsem mel v te "zkratce" kliku, dojel jsem na hlavni a zleva to brzdil bagr, zprava to brzdila prazdna silnice, tak jsem plynuje najel :)) Ale ne vzdy se takhle zadari.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.06.03  15:41

nebyl bych takovej optimista. spis sami poldove do pangejtu neco hazeli, na dedky s valnickama oni zvysoka se..u
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.03  15:31

Proti ne, vzdyt jsem rikal, ze jsem te videl ve zpetnym zrcatku. Stacilo mi videt Clio a "BEJ" a hned mi to sepnulo. ;o) Ja jsem byl v te stribrne Astre kombi, za kterou jsi jel od toho prechodu-houpaku az k mistu, kde jsi odbocil pred krizovatkou v Radotine. Tuhle zkratku k Lahovickymu mostu jako ty jsem taky drive pouzival, jenze jsem zjistil, ze se pak na konci te zkratky pekne blbe odbocuje doleva na hlavni (tam jak je ted ta 30ka).

Jo a taky uz chapu, jak muzes mit spotrebu okolo 3 a neco litru. Tvuj rozjezd byl opravdu eko. ;o)

Jo a ty poldy ve Facku nahore na kopci jsem videl taky, ja jsem tam mel cca 95 kmh, tak jsem nadaval a cekal jsem ze me zastavej na tom placku za esickem (kus za odbockou na Slivenec). Rikal jsem si: Kdyby radej hlidali, aby tam ty * s lidskou tvari nehazeli na divokou skladku svoje srajdy. Nebo ze by to delali? Ze by polisi fakt fotili ty dedky s valnickama za skodovkou, co tam skoro kazdy rano hazej bordel do pangejtu?

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.03  10:52

dneska stali za Barrandovskou spojkou, dal na Radotin tam kde je 70tka, policajti s bradavici v modrem Favoritu .. mel jsem tam tacho 79, ale po ceste nikde nestali. Ze by si fotili do databaze? :-)
    Premyslim, kdes me mohl videt. V te pasazi zeshora od Lochkova nebo jak se to tam jmenuje?:) Pak jsem uhybal mezi baraky, abych tam nestal v kolone pred krizovatkou a pak jsem uz jel za tirakem a za Lahovickym mostem jsem na stopce stal za holkou v Octavii. Tak prede mnou jsi asi nebyl, nejspis proti :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.03  10:48

Viados: kruci, to mi to hraje tolika barvami? :-) Jo, v tu dobu jsem tam jel :-)) Tys jel po smeru nebo proti? Pred Prahou me volne predjizdela krasna stara zelena nablejskana Corvetta, nebyls to Ty? :-))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.03  09:22

« Ajvn - tvoje auto

Dnes ráno v 8:30 v Radotíně jsem ve zpětným zrcátku zahlédl modrošedostříbrné 5dveřové Clio II se značkou BEJ ... a mladým maníkem uvnitř. Nebyls to ty, Ajvne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.03  08:32

« Re: to ajvn

tak tak .. je to hricka, foneticka transkripce meho jmena v anglicke vyslovnosti. :-) Ivanu je na svetovem webu hafo, Ajvnu je minimum :))
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.06.03  04:58

« Re: to ajvn

ked anglicania citaju "Ivan" tak to foneticky zneje "Ajvn".

urob si anonyma "ej" a pochopis
  • 00 Reagovat !

foto

16.06.03  17:40

« to ajvn

To já taky... Mimochodem, co znamoná to AJVN, pokud to není tajemství?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.03  17:28

« Re: vylet za hranice vsednich dnu

a: at se snazim sebevic, vychazi mi z toho, ze nas dva poji jedine, a to MotorCafe .. ve vsem ostatnim jsme dost odlisni :-)) Ale to je na tom svete hezke .. kdyby v CR behalo 10mil. Ajvnu, to bych asi sam ze sebe zesilel. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.03  17:12

Já ti rozumím, je to otázka preferencí a priorit.
    Já osobně nesnáším cestování, tudíž chci být v autě co možná nejkratší dobu a nechci jet v kolonách, takže noc, klmatizace a spotřeba mě nezajímá. Nesnáším vožení zásob českého trvanlivého jídla v autě, nechutná mi a když někde jsem, mám chuť na místní jídla. Vezu si akorát Plzeň v plechu, kterou tam nemají. Apartmán chci na odlehlejším místě, s garáží, s plnou výbavou, bezpodmínečně s klimatizací a grilem na terase. Rád jezdím na výlety lodí, i turistickou nebo s kamarádem na jeho jachtě - to je pohoda - můžeš doplout na takové pláže, kam se dojít nedá - jenom těch průměrných 100l N95 za hodinu plavby je docela dost... Super zábava je průzkum krajiny na vodním či moto skůtru. Fotím nerad a nerad pózuji. Zato velmi rád testuji všechny hospody a hospůdky, víno, speciality a tak. Také se rád potápím, ale na to Chorvatsko moc není-kromě některých vybraných lokalit včetně podvodních jeskyní není co vidět.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.03  16:58

S každým typem ledničky. Všechny ty typy motorek-větráček jsou jenom o trochu lepší termobox. Když by jsi ji vypnul, nepoznáš skoro rozdíl. Ok, zmražené maso ano, ale běda jej koupit chlazené! Jestli něco fakt funguje, tak jsou to ty obří chladící boxy v různých MPV napojených na klimatizaci. Co se týče adaptéru, kup v nějakém elektro obchodě trafo 220/10-14V s potřebným proudovým výstupem za nějakých 300-400, konektor si předělej a máš pokoj.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.03  16:28

a: S tim eroticnem neboj, ja Ti rozumel zcela presne :-) No ja ty nektere aspekty dovolene trochu upresnim, abys to spravne chapal. Ubytovani bylo cenove velmi levne, zatimco komfort byl kouzelny. Tenhle kompletne vybaveny 3+1 apartman s postelemi az pro 7 lidi behem sezony samozrejme nestoji 30, ale cca 75 euro na den. Takze ta dovca nebyla o skudleni na ukor komfortu ubytovani, spis naopak. "Casny" termin taky nebyl jen dusledkem vyhodne ceny, ale slo o rozvahu. Pect se nekde v cervenci, srpnu na jihu, to bych silel :-) Spis mam radsi zajet si za stredoevropskym letem na jare a pak na podzim, ikdyz more neni vyslovene muj salek kavy, ja jsem spis horska koza. Krom toho, v tyhle terminy neni jeste hlava na hlave, nejsou preplnene plaze turistama, ale vychutnavas si zatoky, "plaze" nebo pametihodnosti skoro sam. Nemluve o tom, ze jako hodne fotografujici mam radsi na zaberu pouze to, co chci do kompozice umistit .. coz v davech turistu nelze. A pak slo o termin vyhovujici mne a memu zamestnavateli a na druhe strane i me partnerce. Jinak partnerka neni sice az tak blaznivy dobrodruh, jako ja, ale necha se premluvit a podporuje me v tehle planech, takze dik za jeji toleranci. :-) Muzes si byt jisty, ze se mnou jen na tehle dovolene zazila hodne beznym turistum nevsednich okamziku. Namatkou ty nebezpecne serpentiny nad rokli, sledovani horiciho automobilu a jeho marne haseni domorodymi obyvateli, 3km chuze kamenitou cestou za ucelem preplavani z konce pevniny na blizky ostrov (v panenske krajine, siroko daleko bez zivacka) a cestou zpatky vice jak hodinove prodirani se trnovniky, keri, klecemi a kamenim pri hledani jine alternativni cesty nazpatek, zakoncene pri nalezeni puvodni cesty nebo spise kameniteho krpalu svezenim dobrosrdecnym Chorvatem, ktery nam sam od sebe zastavil se svym Fiatem 600 a ve ctyrech lidech s nami vyjel tamejsi krpal 2km na zarazenou jednicku za hlasiteho revu a drnceni toho nejposlednejsiho sroubu ve Fiatku. :-) Korunu vsemu dala navsteva Stareho Gradu nad Splitem, kde bylo pri nasem vstupu otevreno, lec vsude pusto, bez zivacka a kastelana, zatimco na ceste ven uz byl hrad zvenku uzamcen :-)) Nastesti vse dopadlo dobre, kastelan byl pobliz, odemkl, sdelil, ze v pondeli je zavreno a ukazal vyznamne na ceduli na brane a pustil nas ven bez zaplaceni jinak zde povinnych 10 kun na dospelou osobu. :-) O takovych vecech, jako slapnuti na morskeho jezka samozrejme nemluvim :-))

Jinak se myli ten, kdo si mysli, ze jezdim na spotrebu kvuli setreni. Ne .. je to pro me sport a vyzva. :))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.03  16:00

a: s kterym typem mas zkusenost? Ja pred cestou na radu znamych poridil Campingaz na 28litru, s moznosti chlazeni i ohrevu, ikdyz ma to i to plne viko na pouziti chladicich platu. Mel jsem pripravenou snuru napichnout to do 12V, ale pred cestou jsem tam dal 2ks M20. Tam jsme jeli ve 3h rano a dojel jsem navecer.Maso bylo vyndane z mrazaku tuhe na kost a v HR bylo stale zmrzle, maslo taky nepovolilo, salamy pochopitelne v pohode :). Tam jsme zase maso strcili hned do mrazaku od lednice a cestu zpatky absolvovalo podobne v pohode.

Akorat ty * Campingazacky prodavaji silene draho, snad za 1700 adapter do 220V, ale videl jsem ho od jineho vyrobce na letaku Plusu za 399 a kam jsem se do Plusu podival, uz byl vyprodany. :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.03  14:58

Také díky za komliment, i když tě to nepohladí po duši, tak se to alespoň dobře čte, že? Ne vážně mě vzrušuješ, ale zkus se na to slovo dívat periferně, nevzrušuješ mě sexuálně ale duševně.
    Strašně mě takoví lidé zajímají, rád s nimi diskutuji, rád je mapuji a zkoumám.
    Jsi velmi pozitivní člověk a fascinuje mě jaké maličkosti a jaký způsob života ti mohou udělat radost. Už jenom ty literární eseje týkající se kdejaké maličkosti kolem Clia. Mě by třeba nikdy nenapadlo a nemohlo by mně to udělat radost, jet do Chorvatska tak brzo, jet na místo s nejlevnějším ubytováním, aniž bych přesně věděl kam jedu, vézt tam zásobu jídla a ještě něco zpět, jet za 3l nafty bez klimatizace, a kvůli, teď nevím přesně, 2 nebo 3 EUR hledat komplikovanou objížďku. Úplně vážně, já si třeba vůbec nedovedu představit, jak bych tohle všechno vysvětlil partnerce, a dokonce musím říct, že bych se bál to začít prosazovat, s tím že tam nakonec pojedu sám a sám už zůstanu. Také jsem byl mockrát v Chrorvatsku, už i jako dítě, a ještě z těch dob ve mně dřímá smutná představa jak jsem marně chodil kolem hračkářství, obchodů s věcmi do vody, restaurací, kaváren, cukráren, zmrzlinářů, atd., a pořád jsem nemohl pochopit jak někdo může dojet do Chorvatska vlastním autem, jíst v restauraci, nebydlet ve vyprahlé ubykaci, atd., a já si můžu jenom vybrat jestli si ten jeden přídělový kopeček zmrzliny - tenkrát za 1 Dinár, dám ráno nebo večer. Bylo mi z toho smutno a cítil jsem se tak nějak divně, jakoby méněcenně a vůbec jsem tam nechtěl být, protože mně to přišlo trápení duše a smyslů a redeji bych pouštěl svou z borové kůry vyrobenou loďku na Lužnici v kempu!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.03  14:38

Jeden postreh k Slovinsku. Spravne je urcite vsude dodrzovat povolene rychlosti, ovsem kdyz .. uz .. :), tak doporucuju jet za parmi aut domorodych Slovincu. Vzdy, kdyz nahle nepochopitelne zpomalili, do pul kilometru se objevila policejni hlidka cihajici za barakem. :))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.03  14:31

S tou asertivitou máš pravdu, ale někdy je docela fajn pocit dát někomu po čuni a lidstvu to jenom prospěje. S tou ledničkou máš v zásadě také pravdu, jen bych to trošku poopravil na formulaci, že ta klasická autolednička na principu termoizolační box + motorek-větráček a alu chladič v horkém letním dni, když dobře, tak zpomalují ohřev potravin a o nějakém chlazení nemůže být řeč. Tak dlouhá cesta malou průměrnou rychlostí autem bez klimatizace znamená, že maso musíš ihned po příjezdu spotřebovat, nebo už je trochu chycené, mléčné výrobky jakbysmet, ovoce a zelenina jsou takové "olezlé", jedině trvanlivé salámy a sušený špek to přežijí a konzervovaným nápojům je to jedno. Tak stejně každá autolednička je na nějaké rodinné zásoby malá.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.03  13:00

a: na tom Tvem prispevku se mi libi i pres jeho jedovatost to, ze podava zajimave technicke informace a ze ma zaroven celkem kvalitni literarni formu. Takze za zprumerovany celek jako ctenar dekuju :)
    Kdyz tak o tom premyslim, tak mi ale popelnik nesviti. Internetovy itinerar jsme taky nemeli, na co, staci dukladne prostudovat doma za tepla, nebyt skrt uplne na vsechno a koupit si pekne mapy s krouzkovou vazbou Rakouska a pak Slovinska s Chorvatskem :-) a dostanes se s alespon prumerne inteligentnim navigatorem spolehlive do cile.
    Kdyz nebudu svitit, usetrim maximalne desetinu, vic ne, mam to overene .. a to bych pak dojel a psal tu, ze jsem to jel za 2.9, to bych Ti uz nemohl udelat. :)) Ne, ted vazne, normalne svitim celorocne, protoze jezdim rano do prace, odpoledne/vecer zpatky. Protoze jsme vyrazeli zpatky v poledne, tak kdyz je slunce v nadhlavniku, ten efekt sviceni pro bezpecnost provozu neni tak vysoky. Ale jak jsme dorazili do oblasti obcasnych kolon, nutnosti predjizdeni, padla ctvrta hodina, tak jsem ty Silvestarky zapnul, at to mam i s tou barevnou hudbou na palubce, jak popisujes. :))
    Kdyz bych nesvitil vubec, a to ani v noci, ani v zakonem stanovenem zimnim obdobi, tak bych za tech Tvych 5.45 let usetril na palivu jen 3270 Kc. Kdyz k tomu prictu pokuty za nesviceni, opravu rozmlaceneho auta po jizde po tme v noci .. to by mi na tu dovolenou moc nezbylo .. mozna ani na ten dalnicni usek Zagreb - Karlovac. To's mi zase poradil! :-))
    Ale jinak se s Tebou keca fajn :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.03  12:37

a: S asertivitou nejdal dojdes a nenabijes tim hubu sobe, ani tem druhym :-)) Hele nepis mi tu takove veci, ze Te vzrusuju, uz jednou se tu podobna debata zvrhla v eroticke diskusni forum a s Cliem to nemelo prachnic spolecneho. :-) No jidla sme vazne vezli trochu moc. Puvodne jsme vetsinu jidla meli vezt pouze my, ale druhe auto to pojalo i pres nase varovani taky zodpovedne, takze jsme na miste nestradali. :-) Kdyz uz jsme v tom 21.stoleti, v roce 2003, Ty jeste neznas chladici boxy? S tim dovezes jidlo tam i zpet pekne zmrzle, bez zapachu. :-) Lufa bych na dovolenou vzal, to je taky pohodar jako ja, akorat za jeho Cliem a s jeho zavodnim stylem bych tu nizkou spotrebu asi neudrzel :)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.03  11:01

Ajvn - fakt si ma mal zobrat. Na taketo hladania ciest, zdesenia s kolesom nad roklinou, neoznacene krizovatky, neosvetlene auta stojace priamo za zakrutou... To by som si ja uzival. Nanestastie manzelka to moc nema rada, takze radsej ideme po dialnici a nudime sa :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.06.03  12:40

Ovšem největší * je ta tvá silverstárka! Asi by jsi neměl tak moc svítit, ono přecejenom teď v tom létě je svítící francouzský poklad s plným kufrem páchnoucího masa a konzerv, ženoucí se neskutečnou rychlostí 69,58km/h trochu komediální! A vůbec, víš ty vůbec, kolik energie promrháváš tím svícením? Vem to tak, přední světla svítí, potkávací žárovky svítí, zadní světla svítí, osvětlení SPZ svítí, osvětlení palubní desky svítí, osvětlení spínačů svítí, popelník svítí, rádio svítí, když tvá stará nebo starý začně hledat internetový itinerář v přihrádce, tak i ta přihrádka svítí, chudák alternátor to vše musí krmit proudem, více se mu opotřebovávají uhlíky, z jejich prachu se zanáší útroby alternátoru, sám alternátor klade zvýšený odpor motoru, mnohem více nafty se musí vstřikovat, všechny ty žárovky se mnohem více opotřebovávají, všechna relé se opotřebovávají. Takovejch peněz!!! Když by jsi nesvítil vůbec, tak třeba za 5,45let můžeš jet do toho Chorvatska ZADARMO a ani nebudeš muset hledat objížďky placených úseků a možná si tam dáš i večeři v restauraci! Ale hlavně nebudeš muset chodit pořád dokola reklamovat tu odpornou silvestárku!!!!! Přemýšlej o tom!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.06.03  12:23

I ty asertivní hošíku:) Velmi mě vzrušuješ a máš můj hluboký obdiv, ono jet v roce 2003 do CRO, jet tam začátkem 6 mesíce, jet za 3l nafty, usilovně hledat a najít apartmán pro 6 osob za 30EUR,všechno žrádlo vézt tam a ještě dovézt něco zpět, vyhnout se obklikou brutálně drahým placeným úsekům v CRO, a ještě to všechno pojmenovat "výletem za hranice všedních dnů", hmmm, na to můsí mít člověk velice zvláštní naturel. Rád bych tě poznal osobně a tvou starou taky. P.S. Ještě jsi měl s sebou vzít Lufa, ten by takovou organizaci dovolené jenom ocenil!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.03  18:22

a: Ale ale, zanech komplimentu, treba se pletes a zabavny se mnou zivot neni. Neprecenuj me tolik. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.03  15:59

AJVN-ty seš trotl... S takovým skrblíkem musí být fakt zábavnej život.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.06.03  15:13

luf: Byl jsem ve Vinisce, je to nalevo od Splitu a Trogiru. Takova dobre schovana vesnicka se zalivem, byl jsem tam ted od 4. do 11.6. a ten termin jsme zhodnotili, ze nemohl byt idealnejsi :-) Teploty kolem 35-36 ve stinu (ja osobne bych snesl i nizsi :), voda od dopoledne po odpoledne rozumne tepla, vecer po soumraku uz ale na me byla studena, holt nic neprazilo zeshora :), pri ceste do HR jsem v celem SLO a HR videl jen 4 ceska auta, zatimco na ceste zpatky neurekom .. tzn. vetsina letovisek prazdna, minimum turistu. A cena za pekny velky apartman pro 7 lidi s kuchyni 50m od more 30euro na den, coz bylo naprosto spickovy. To bylo ale taky jedine levne v celem Chorvatsku. Jidlo jsme si vezli kompletne vsechno s sebou, jeste jsem privezl nazpet tolik, ze by to dvouclenne rodine mozna stacilo na 4 dni pobytu :)) Potraviny a zelenina/ovoce jsou tam silene drahe ... v lepsim pripade 1.5nasobek, klasika 2-2.5 nasobek ceske ceny. Snad jeste okurky, mozna rajcata se tam daji trochu solidne koupit na zakousnuti a na zpestreni jidelnicku. Ryby .. to uz si je radsi vez z Cech, jsou tam male a drahe :-) Kdyz uz koupit potraviny, tak se vyplati najit nejaky Discont.

Pri ceste tam jsme jeli blbou objizdku Zagreb-Karlovac .. zdalo se mi podobne dlouhe jet podel severojizni Slo-Hr hranice, pres prechod Bregana .. tam bacha .. jsou tam dva, jeden na okrsce, tam nas s usmevem "vyhodili", ze nejsme Slo/Chor domorodci, ze musime na mezinarodni, ktery je kousek vedle :-) To je ale tah na placeny Zagreb .. ale asi 20m za prechodem se musi hned odbocit doprava a je tam cesta zpet na tu okrsku, ale uz v HR. Kdo chce dobrodruzstvi, at tam jede a da se po "mistni komunikaci" spojujici Samobor - Jastrebarsko. Idealni akorat pro Clio, s velkym autem to tam zasadne nedoporucuju :)) Pozor, v opacnem smeru, natoz za tmy, Vas od toho primo zrazuju .. jsou to velmi uzke serpentiny v horach a v jednom miste je tretina vozovky utrhla a spadla kamsi do rokle pod Vami :-))) Z nej uz klasika po okrsce do Karlovace, pres Plitvice, Gracac, Benkovac, do Sibeniku a podel more do cile. Zpatky jsem zvolil jiny utek pred placenym usekem Karlovac - Zagreb, lepsi :-) Z Karlovace uhnout na 4ku, smer hranicni prechod Jurovski Brod/Metlika. Tim si znatelne zkratite cestu pres HR, naopak prodlouzite SLO, kde je vyssi povolena rychlost misto 80 je 100. Odtamtud na Novo Mesto, tam se dat doprava na H1, ale neobkrouzit s ni celou trasu (dela takovy vracak ze zapadu na vychod, pak na sever a zpatky z vychodu na zapad), ale u exitu na Smednik, Raka, Rovisce sjet, dat se pres tyhle vesnice .. je to od oka 17km usek moc hezkou krajinou, takova vyhlidkova jizda, pak se vratit na tu hlavni a jet s ni az do Celje a dal na Maribor. U hranic se mi podarilo objet ten 80centovy usek :), ale to je taky horor. Asi to jde jet jinudy lip, ale ja jel po blizke okresce, pak jsem zahledl sipku smer Sentilj, jel jsem tam a ona to cesta na sirku auta, po stranach bile vysypane krajnice.. jo pozor, uplne na zacatku (jeli jsme tam kolem pulnoci) zniceho nic zpomalovaci prah pres silnici, kde se vzal, tu se vzal, nastesti jsem to ubrzdil pred nim :)) Pak je to jako zavody do vrchu, porad za dve za tri, zatacky, potkal jsem tam dve auta proti, legracni situace :), kdyz uz to vypada, ze jste uplne v horoucich peklech, protoze dojedete do male vesnicky Sentilj, ktera je kdesi vysoko na kopci, zatimco hranicni prechod je nekde daleko pod Vami v nizine, tak pak zase sjedete serpentinama dolu .. pak je takova nic nerikajici mistni krizovatka, nepopsana, jako vsechno tam .. doleva se nedejte .. to je kolem zeleznicni trati a po par metrech je cedule, ze nekam tam nesmite, ze je to hranicni pasmo :-) Tak odbocte doprava a hle, Sentilj, ale ten hranicni a prijedete na hranicni prechod z okresky a ne z placeneho dalnicniho useku. Ale je to skutecne jen pro dobrodruzne povahy a nebo pro ty, co si i kvuli 80centum nechaji vrtat koleno. :-))) Jo a abych to doplnil, tak mi na rakouske dalnici odesla znova OSRAM Silverstarka, smejd, ale dneska mi ji v OBI uz podruhe vyreklamovali a dostal jsem zase novou :-) Tahle nevydrzela ani dva mesice :(
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.03  10:28

V chorvatsku Clia zeru velmi malo, ja som sa z tadial vratil so spotrebou 5.3l, ale isiel som cez rakusko a dalej cez slovinsko aj chorvatsko po dialniciach, takze asi 700km z cesty boli dialnice (tahal som az dole na Budvu). Serpentinky su tam krasne, ale poriadne rozbite. Cele auto mi hrkotalo, ked som sa vratil. Ale plusove body musi Cliak dostat za to, ze po asi mesiaci jazd po normalnych cestach sa zase vsetko usadilo a hrkotanie ustalo a nastastie nic neodpadlo :-) Benzin maju v chorvatsku strasny - auto hucalo a nad 4tis otacok netahalo, ale podarilo sa mi dojst az domov.

Kde si bol? Ake su tento rok ceny za ubytko a stravu? Sa chystam teraz niekedy do Francie a potom v juli asi pojdem na jeden predlzeny vikend s kamosmi do Chorvatska (k moru to je 600km, to je coby kamenom dohodil).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.03  15:25

AAAaaaa.... uz jsem se Vam vratil :-)) Clious me privezl bez problemu tam i zpet, vsak jsem ho taky po ceste podrbal za uchem :-)) Co me potesilo, ze v Slovinsku a Chorvatsku spolu se Skodovkami jasne dominuji Renault Clia :-) Na ty jejich serpentiny se ani nedivim. Kdybyste nekdo chtel tip na krasne motoristicke useky a la Rally Korsika v HR, krasne nekonecne serpentiny v SLO, rad se s Vami podelim. Mala napoveda .. hledejte cestu, jak se vyhnout placenym usekum u Mariboru a hlavne Zagreb-Karlovac, takovych mist tam je :)) Tak jsem si vytvoril nove dalkove eko-rekordy. Pri ceste do HR dlouhe 1141.9 km to zralo jeste 3.372 l/100km, ale zpatky do Cech na trase 1189.9 km uz si to vzalo docela slusnych 3.076 l/100km :o) Ta chorvatska osmdesatka mi sedi, to si to chrochta tak nejak 1950 ot/min, zere to mezi 2.5-2.8, skoda, ze to tam pak kazi ty stoupani a kolony. A propos, vite, jaky je v HR a SLO rozdil mezi palivem diesel a eurodiesel? Ja si u OMV pred Splitem nalil ten euro a byl jsem s nim spokojeny. Oproti obyc. dieselu je drazsi jen o cca 0.27 Kn/l.
  • 00 Reagovat !

foto

08.06.03  21:45

« po roce provozu

Kolegyně a kolegové Renaulťáci.
    Za rok a 3 dny jsem na tachometru přetočil 44 000 km.Pro ty, kteří mé předcházející příspěvky nečetli, mám Clio dCi 60kW Extréme v maximální výbavě mimo xenonů,které jsem nechtěl.
    Když nepočítám pořízení sady zimních pneumatik včetně ocelových disků a výměnu oleje po 30 000 km / dal jsem Castrol 0-30 /, což s tím, s jakým autem jezdíte, vůbec nesouvisí, protože to musíte dát vždy, tak moje náklady mimo naftu a kapalinu do ostřikovačů bylo zakoupení 4 žárovek.Opravdu, toť vše, co na tomto nejtišším a nejrychlejším traktru u nás za ten rok "odešlo".
    Moje průměrná spotřeba 4,3 lt/100 je "vysoká" jenom proto, že mimo obce jezdím řekněme "trochu" svižněji.Mimochodem včera jsem zase na dálnici trochu "provětral" motor. Při rychlosti tachometrově 180 km - dá se bez problému držet dlouhodobě, ukazuje počítač +- 9 litrů.Každý normální řidič při dodržování předepsané maximální rychlosti se musí podle mě dostat pod 4 litry ( v případě, že nejezdí jenom po Praze a tam jezdit trvale autem může jenom pražák. Normální člověk sedne na metro a je za pár minut tam, kde to trvá autem hodinu).
    Jednou jsem udržel nervy na uzdě a udělal jsem trasu Praha - Krnov po E 11 312 km ( v noci při volných cestách bez zdržení ve městech) se spotřebou 2,8 lt.Chtělo to ale striktně držet
    +-2 000 otáček.
    Jednoznačný závěr : komu nezáleží na prostoru na zadních sedadlech a nepotřebuje velký kufr (můj případ), tak volba Clia s dieslem (včera jsem jel na autosalonu v Brně s Microu se slabším nafťákem od Renaultu a i ten na provoz v ČR bohatě stačí i když těch 13 kW navíc je samozřejmě velmi příjemných)je z hlediska ekonomiky optimálním řešením.Doufám, a všechno tomu nasvědčuje, že další rok provozu bude stejně bezproblémový , jako ten první.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.03  10:37

« Re: novy olej - jede to lip

Tak si odpoviem sam - filter je vpredu na spolujazdcovej strane pod plastovym krytom pri stieracoch. Vymena je maximalne na 10 minut roboty. Neviete mi dat kontakt na nejku firmu, ktora taketo filtre predava (cosi som kdesi zacul o filtroch za 150CZK vs. 1000SKK za original).
  • 00 Reagovat !

foto

03.06.03  13:40

« K&N

Zdravim po vikende. Motokary som vyhral, mam pohar jak prasa, vzduchovy filter som vymenil. Auto taha citelne lepsie, tych 5 koni to moze byt. V sobotu som siel na turu aj s rodinou. Cesta vedie do Nizkych Tatier, spotreba okolo 5 l/100 na nalozeny benzin 1.6 je to vyborna spotreba. S vymenou filtra som spokojny a doporucujem.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.06.03  09:48

« vylet za hranice vsednich dnu

Tak Vas tu se svym Cliem na osm dnu opustim, jedeme se vyvencit do Chorvatska ke Splitu, tak snad se v poradku vratime :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.03  11:37

Ked uz spominate pelovy filter - netusite nehodou, kde je v Cliu schovany? Mam do garancky este asi 4tis km a uz mi to vcelku prestava fukat. Vetrak bezi, ale cez ten zaneseny filter toho moc nepretlaci. Tak ma napadlo ho aspon trochu vyklepat, pripadne vyhodit uplne.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.03  13:05

Bol som na garacke po 65k. menili aj olej, zmenu vo vykone som nezaregistroval, ale na neutrale ide motor lahsie, na PC je vidiet nizsia spotreba naz predtym. Konkretne z pumpy som do prace (3 km) cez mesto bez semaforov prisiel za @5.2 l Pelovy filter mi zabudli vymenit (neviem aky stupen dolezitosti ma tato vymena kazdy rok)
    Robila sa geometria a vymienala brzdova kvapalina.
    Vzduchovy filter mi prisiel na objednavku az dnes, je to tolko diskutovany K&N. Vykon by mal podla slov mechanika narast asi o 5 koni. Vymenim a napisem. Dnes to asi uz nebude, poobede ma caka sutazna akcia "motokary", tak idem vypustit adrenalin. Drzte palce.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.05.03  21:19

Mozna ta nizsi spotreba nebude jen diky vymene oleje. Myslite, ze by ted poslednich 14dnu az mesic mohli mit u JETu letnejsi naftu? Jaky je zakladni rozdil mezi letni a zimni? Zimni ma vyssi viskozitu? Jestli jo, tak nizsi viskozita = nizsi spotreba .. a byli bychom doma. :o) Aspon tak to vyplynulo z clanku o tom Aral super dieselu. Srovnavali to s normalni a s Shellackou specialni naftou. Aral byl opravdu tizsi, ovsem za cenu slabsi dynamiky a vyssi spotreby. Shell byl hlucnejsi, ale vyssi dynamika a nizsi spotreba. Aral mel zaroven vyssi viskozitu nez normal a Shell naopak o neco nizsi. Tak mozna na tom neco bude.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.05.03  21:12

« Re: Zadne zasterky - to Ajvn

luf: ono tu bude hrat i roli, kolika palcove na sirku mas disky..jestli z te pneu delaji spis balon nebo naopak vic hranaty obdelnik v prurezu.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.03  09:20

Ja mam prave pocit, ze 2.1 je na zadok trochu moc. Sa mi zda, ze nemaju dostatocnu stycnu plochu a aj trochu odskakuju. Predok teraz sedi velmi dobre ale zadok mi citelne uletuje (ale musim mat v zakrute o 30km/h vyssiu rychlost ako na povodnych kolach, takze to nie je zase az take zle).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.05.03  22:10

lufe, v manualu je za normalnich podminek 2.2/2.0 a pri plnejsim aute, resp. dalnici 2.3/2.1. Mne taky prijde 2.1 zbytecne min .. ale nadruhou stranu, 2.3 na zadek uz je spis tvrde a bacha na pricne nerovnosti v zatacce, to ma tendenci ten zadek uskakovat.(jezdim sam, zadek permanentne nezatizenej)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.03  10:39

Ajvn - este jedna malickost. Nemas nahodou v manuale uvedene predpisane hustenie pre 1.4 16V s kolami 185/55R15? Ak nie, napis mi pliz aspon predpisane hustnie pre tvoje kola. Dopredu som nechal 2.3 a zda sa mi to ok, ale vzadu mam 2.1 a mam pocit, ze zadok ma na viac.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.05.03  07:23

Jestli se nemýlím, tak 6.6. bude mít první narozeniny(musím se podívat do TP,takové maličkosti v hlavě nenosím).Teď mám přes 42 000 km.Ale chystám poznatky shrnout.Ale bude to více méně samá chvála.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.05.03  12:03

« novy olej - jede to lip

Hellebrande, kdepak Te mame? Uz mas po garancce a vymene oleje jako ja? Zajimaly by me Tve postrehy, jak Ti ted auto jede .. ja jsem mile prekvapeny, auto jede lehcejs a znatelne se mi snizila spotreba .. cca o 0.2-0.3l/100km. Ted mi to jezdi klidnym eco stylem v prumeru za 3.2-3.4, svizne za 3.6-3.8. Necekal jsem to, mile me to prekvapilo.

Jediny nesvar, co se mi rozmaha v Cliousi, ze mi neco obcas rezonuje vepredu na palubce, v miste vydechu na predni okno .. grrr. Mate s tim nekdo zkusenost, resp. s tim, jak jste to odstranili?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.05.03  18:03

luf: no aspon vim, az se vratim k autu a zasterky budou fuc, u koho se pro ne s jistotou stavit. :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.03  13:48

Diky, diky. Takze sme zistili, ze mame rozdielne zadne zasterky. To je strasne, ja asi budem musiet niekomu z noveho Clia ukradnut take, ako mas ty. A to nebude jedndouche, lebo co som si vsimal Clia, vsetky mali zatial zasterky ako mam ja. Ale je dost mozne, ze do Extreme davali ine koli tomu, aby neskrtali o koleso. Kazdopadne diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.05.03  20:26

luf: tak nejen, ze musim mit digos, nalozene auto, ale jeste "po ruce" obrubnik? :-)) To je skoro nerealne, takovou konstelaci tezko nekdy budu mit :-) No koukal jsem u sebe na to upevneni, cca 4cm je tam v klidovem stavu volno :), upevneni je zespodu trochu zezadu jednim sroubem do zadniho narazniku (tam zadny kontakt nehrozi..je to mimo podbeh) a z boku dvema sponama, ktere sviraji zasterku k boku blatniku. Sroub mi tam teda drhnout nemuze.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.03  18:39

Fuga sa zda velka aj u mna, ale ked je auto vzadu trochu zatazene a nakloni sa do zakruty, koleso ide dost vyrazne dovnutra a skrtne si. :-((( Skus si nacuvat jednym kolesom na nejky kopcek alebo obrubnik a nech ti niekto zhupne auto. A v tom momente ked je auto najnizsie, mi urob fotku :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.05.03  18:20

luf: :-) Co si clovek musi pamatovat o druhych tady .. obdivuju Tvou pamet :-)) Digos zatim nemam, to je fakt .. paklize se mi dostane do ruky, tak si na Tebe vzpomenu. Matne z hlavy premyslim nad upevnenim .. ale tam je u me DOST velka fuka .. ani naznak toho, ze by to slo na krev. Mas to opravdu tak blizko?? Za moment jdu k autu, praci dnes uz davam vale, tak se v parkingu podivam a vecer Ti to aspon popisu. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.03  17:30

Sorry, som zabudol ze ty mas zrkadlovku. No ale ak by si si mal od koho pozicat digital...
  • 00 Reagovat !

foto

19.05.03  17:29

« Zadne zasterky - to Ajvn

ale aj pre kazdeho ineho, kto ma na Cliu vacsie kolesa ako original.
    Obul som gumy 195/50R15 a mam problem, ze mi pri ostrom prejazde zakrut skrta koleso o sroby, ktorymi je pripevnena zasterka. Zatial som ich dal dolu, ale a) auto sa viacej spini na zadku, b) chudaci ti, co idu za mnou a c) nechcem provokovat cajtov viacej, ako je nutne, nahodou zacnu skumat kolesa a zistia ze nie su povolene... A tak mam otazocku, ako su zasterky pripevnene na novom Cliu? Tam sa bezne montuju 185/55R15, co by malo byt este o chlp vacsie kolo. Ajvn, ak mas digital alebo si ho mas od koho pozicat, sprav mi z toho obrazok. Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.03  14:04

« Re: Re:

No pas nepocitam, mimo pasu tam mam jeste jeden display, na kterem je auticko a sviti na nem kola.... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.05.03  21:31

bubo: Ja si spis myslim, ze cim min tam toho je, tim min se toho muze porouchat .. takze Ti vlastne zavidim a bud rad, ze nemas, co mame my :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.05.03  15:15

« Re: tester tlmičov

Robia to napr. na Kosickej 6 v BA - firma Bayern alebo podla mna aj na kazdej STK
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.05.03  23:28

hm, cim ste si to zasluzili ze mate kontrolku pasu a posilovaca? Tu je vidno, ze v thalii sa setrilo aj na tychto kontrolkach, lebo nic take mi nikdy nesvietilo :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.05.03  16:57

« Re:

mracek: mozna je to tim, ze jeste pred nastartovanim nejsi upoutany bezpecnostnim pasem .. pak by Ti svitilo o kontrolku min :-)))

neboj, mne tam taky jeste neco sviti .. namatkou posilovac rizeni, baterka, atd .. no znas to :-) se musim nekdy pozorne zadivat, co tam vsechno je .. jestli mazani? snad i ten STOP a SERV, ktere taky pak hned zhasnou .. do toho se mi rozsviti palubak, radio .. a aby to nebylo malo, pridam k tomu svetla a otevru si dvere, abych videl i tuhle kontrolku :-) To musis delat jako v letadlech, dukladna predletova kontrola :-))

• 00 Reagovat !

foto

16.05.03  16:14

« Bez nadpisu

Teda ja nevim, ale ja mam pri startovani palubku jak vanocni stromecek.... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.03  12:41

« Re: garancka a pikantnost na zaver

Ajvn: nojóó, tak protóó :-)) a já furt, čím to ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.05.03  11:55

kdo.: mozna to je tajemstvi toho, proc ma Renault lacinejsi auta .. protoze usetri na kontrolkach :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.03  11:29

Ajvn: to dává smysl, ale je nezvyklé, že to je pod jednou žárovkou. Já mám sólo žhavení a na elektroniku je jiná. Takže celkem tři. Vlevo na přístrojovce oranžová-žhavení, vedle vpravo zelená-točení a ještě vedle druhá oranžová-elektronika čerpadla a pod. Při startu svítí obě oranžové, pak zelená a ta elektroniky a po startu to všechno zhasne. Vpravo se rozsvěcí všechny od brzd až po dobíjení. Asi kontrola funkčnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.05.03  11:03

kdo.: nene, tady uz zadna Tebou zminovana zelena kontrolka neni, .. jen zhaveni, prestane svitit a muzes tocit. To vis, tohle neni BMW :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.05.03  10:48

citron: veru veru, vyrobeno 26.4.02.

kdo.: hmm :-) No, tak musim uznat, ze jsem to trochu zamlzoval :-) Ted kdyz si to ctu znova v manualu, i s tou citronkovou informaci o FW, tak mi to zacina davat smysl. :-) To, co mi svitilo, je kontrolka se dvema symboly. Dolni je to prasatko, horni je takovy obdelnicek v kterem lita nejake EKG :-)) A cele zneni tehle kontrolky je nasledujici:

Kontrolka zhaveni a elektronicke poruchy

• Kontrolka zhaveni
      Pokud se startovani klic nachazi v poloze M, musi se kontrolka rozsvitit, indikuje, ze jsou zapalovaci svicky zapnuty. Zhasne, kdyz je zhaveni ukonceno, a motor muze byt spusten. to je klasika :)
    • Kontrolka elektronicke poruchy
      Pokud se pri jizde rozsviti, signalizuje elektrickou nebo elektronickou poruchu. Co nejdrive se obratte na Vaseho zastupce Renaultu.

Ja si to spojil s tim, ze se to tyka zhaveni .. a ono to asi signalizuje "veskere" elektronicke/elektricke poruchy. :-)

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.05.03  10:27

citron: diky za dobry tip. Zkusim se na to poptat .. jelikoz jsem to mel kupovane 06/02, je realne, ze to je vyrobene v dubnu, takhle z hlavy to nevim, musel bych juknout na stitek.

kdo.: :-)) Tak samozrejme, ze se tam pise, ze se ta kontrolka rozsviti normalnim zpusobem pri startu .. tuhle pasaz pomijim, protoze to je normalni chovani :-) Ale krom toho, jak jsem psal .. no nic, ja jdu do parkingu pro tu prirucku :o) Za chvilku jsem zpatky :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.03  09:21

Ajvn: Takže ještě jednou a raději pomalu: Občasné rozsvícení kontrojky žhavení při jízdě (spojené se snížením výkonu) je chyba vadného FW ŘJ Renaultu dobře známá. Projevuje se u specifikací 1.5dCi i 1.9dCi. Jedná se o výrobu 10/01 až 04/02. Jen je divné, že se ti to projevilo až tak pozdě. Pokud ti servis sám bez řečí hned nenahrál nový FW, který tento problém už má ošetřený, doporučuji změnit servis.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.03  09:01

Ajvn: co to je, 11 pater sem a tam :-)) v manuálu jistě bylo něco jiného, protože dle tvého výkladu by se měla rozsvítit jen při indikaci chyby, ale (jak je zvykem) ta kontrolka se naopak MÁ rozsvěcet při každém žhavení a její nerozsvícení znamená chybu. Jak ti to vůbec funguje?? Myslím kontrolky :-)) Při zapnutí klíčku se rozsvítí pravděpodobně oranová kontrolka s "ocáskem" a když zhasne, můžeš startovat, ev. po jejím zhasnutí se rozsvítí zelená kontrolka se symbolem kruhové šipky (tak je to u BMW) že můžeš točit? Pokud se mi ta zelená po zhasnutí oranžové nerozsvítí, signalizuje to, že jedna ze žhaviček je kaput (žhavičky mají samostatné napájení). Když jsem měl R11, tak tam prostě jen zhasla ta oranžová. Na něm jsem taky měl závadu, kdy se mi za jízdy rozsvěcelo žhavení, já to řešil výměnou žhavicího relé.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.05.03  15:30

kdo.: nazval bych to nechtene tajne znacky :-( Takze me neosulili :-) Co je na te kontrolce? A hergot, manual mam o 11 pater niz :), takze z hlavy je tam prasecak a jeste neco k tomu. V manualu byla fraze, ze se jedna o chybu elektriky/elektroniky zhaveni .. ale mozna uz mam pamet naprd a je tam napsane jeste neco dalsiho.:) Vecer si to vemu ke spani z auta a opisu to sem :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.03  12:53

Ajvn: ad žhavení, multifunkčnost té kontrolky mě napadla taky, ale je to dost nepravděpodobný, co na to manuál?? Co je na ní za symbol, ten prasečí ocásek, jako spirála, nebo ještě něco jiného?? Ad pneu: jaks to zjistil?? při měření tlaku, nebo tam máš jiné pneu, nebo tajné značky?? :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

14.05.03  23:38

« tester tlmičov

Nevie mi niekto poradit kde v BA alebo okoli mi skontroluju tlmiče?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…