Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Re: Caute!
Vsade 2.5 na Cliu je moc. Idealne je okolo 2.1 vpredu a 2.0 vzadu. To auticko ja malicke a lahucke, 2.5 na zadku sposobi, ze zadok bude nevypocitaltelny a prilis tvrdy. Ze sa pocitove bude guma v zatacke uhybat je dane jej vyssim profilom, ale pri nizsom tlaku bude mat lepsiu prilnavost a paradoxne bude mozne jazdit rychlejsie. A dalsia vec je, ze prefuknute gumy horsie brzdia, a to dost citelne. Hodnoty udavane v manuale su velmi dobre vyskusane a drzal by som sa ich. Testovaci jazdci maju vacsi cit pre auto ako my. Koli nizsej spotrebe kludne fukajte podla hodnot pre dialnicu, ale uz aj pri tychto tlakoch je citit znizenie brzdneho ucinku. -
« Caute!
Chcel by som sa Vas spytat co si myslite o pripravkoch na zvysenie vykonu alebo na jeho obnovenie?Napr STP Power Booster.Maju pripravky aj na benzin aj pre diesel.Ze vraj by sa to malo naliat (jedna flaska) po natankovani celej nadrze.Maju aj rozne cistice karburatorov alebo vstrekovania.Toto nie je reklama!Chcel by som sa Vas spytat na Vas nazor.
Keby mi to pomohlo trocha ozivit motor,tak by som to skusil...Viac je toho na stranke www.stp.com alebo je to aj na slovenskej www.topspol.sk.
O cenach nemam vobec sajnu,nijake tam nemaju uvedene.
.....................
P.S.V manuali(ktory mi poradili stiahnut tu) som cital ze na 1.2 Clio rv 2002 na gumy R14 by malo byt na jazdu na dialnici vsade 2 bary. -
"-- skrytý --" 25.07.06 21:41
« Re: Re: Manual
Pawo: Na ty R14 bych mozna na uvod zkusil tech tabulkovych 2.3 a 2.1, co jsou psane pri zatizeni. Navic, kazda jina znacka, typ pneu se muze chovat vyrazne jinak, takze z tech mych zminenych atmosfer se neda usuzovat na zadnou univerzalni hodnotu! Ja se ridil predevsim dvema ukazately. Nesmis tu gumu prefouknout, aby se sjizdel tlakem vypoukly stred gumy. A potom predevsim ... nafoukni je tolik, nakolik se s nima citis pocitove dobre a JISTE! Podfoukla guma se bude houlit, v zatackach bude guma reagovat se zpozdenim. Prefoukla Ti bude zase odstrelovat v zatackach a poznas to dobre i pri prejizdeni pricnych nerovnosti v zatackach. -
"-- skrytý --" 25.07.06 06:46
« Manual
Zdravim pawo99
Ak nemas manual, je lahka cesta ako ho ziskat.
Na strankach www.renault.cz je sekcia Muj Renault. Tam sa zaregistruj a nasledne po prihlaseni si mozes stiahnut komplet manual k tvojmu autu v pdf verzii. Dnes (25.7.2006) je tam na stiahnutie (okrem inych aut) manual na:
Clio 2002
Clio 2004
Clio 2005
Skus si stiahnut manual priamo z tychto odkazov, co som nahodil. Ak to nepojde (alebo to stiahne zle), tak postupuj cez prihlasenie na ceskom webe.
V tejto veci - poskytnutia manualov - treba cesky server renault.cz pochvalit. Pretoze slovensky web nestoji v tomto smere za nic.
Daj vediet, ci sa ti podarilo manual stiahnut.undefined -
"-- skrytý --" 25.07.06 00:52
« Re: Tlak v pneumatikach
Pawo: ja mam obuto 185/55 R15, zadne balony. Minule pneu, na kterych jsem pres jednotlive letni sezony najezdil 75tis. km, takze asi vyslovene spatne foukane nebyly :), tak ty jsem mival predek mezi 2.4-2.55 a zadky jsem foukal 2.2-2.3. Jinak pokud se nepletu, tak v manualu je na jizdu po dalnici a pri zatizeni 2.3 predek a zadek myslim 2.1. -
« Tlak v pneumatikach
Zdravim motoristi!
Chcel by som sa opytat aky mate tlak v pneumatikach na Renault Clio II?
Kolega ma Thaliu a hovoril,ze vpredu ma 2,4 a vzadu 2,0 priblizne.Nemam k autu ziadnu prirucku a jak som auto kupil,tak je vsade rovnaky tlak 2.0.Menil som prednu gumu(defekt) a myslim ze tam by mal byt tlak vacsi.Dakujem za odpoved! -
"-- skrytý --" 24.07.06 21:44
« Re: palubna doska
Zdravim Pawo ...
jestli vidim dobre a tusim jeste lepe, tak je to uzavreni privodu vzduchu do vozu zvenci ... typicky, kdyz dojedes nejakeho smradocha pred sebou, nebo cisternu s cerstvym asfaltem, tak abys to nemusel cuchat, pokud tedy nejsi milovnik vune tekuteho asfaltu ;-) , tak po stisknuti tohohle cudliku se stava z Tveho Cliouse temer hermeticky uzavrena mistnost >:-[] .. samozrejme ne tak uplne docela, ale asi takova je idea 8) -
« palubna doska
Zdravim vsetkych co maju Renaul Clio/Thaliu.
Len nedavno som kupil Clio II od jedneho da sa povedat podvodnika a rozhodol som sa ze si ho aj tak necham....Preto sa to radsej opytam tu ako by som mal mat este nieco spolocne s nim.
Na tejto fotke je palubovka a zaujimalo by ma co robi ten treti gombik zprava vedla klimatizacie...Dakujem za odpoved!
[odkaz] -
"-- skrytý --" 24.07.06 11:15
« vse pri starem
Lidi, omlouvam se, ze sem uz mesice nic nepisu, ale cim je to me Clio starsi, tak asi zraje jako vino. Uz si ani nepamatuju, co mi na nem kdy delalo problem. :-! Ty statistiky poruchovosti TÜV musi byt skutecne pochybne. Tam cim je auto starsi, tim poruchovejsi. U me je to presne opacne >:D Aktualne mam najeto 141.433 km a na konte mam 0 trestnych bodu ... zatim >:-[] -
« Bez nadpisu
Zdravím všetkých!
Mám Clio 1.4 16V r.v.2002 dovezené zo Švajcu ťuknuté s málo km za
dobrú cenu.
Menil som olej ,poraďte prosím ako sa nuluje počítadlo.
A mám ešte jeden problém.Po naštartovaní pri studenom motore
chcem jemne pridať plyn aby som vycúval z garáže a motor chytí akúsi dieru dobre že nezdochne ,po zahriati je všetko ok.
Čo to môže byť? -
"-- skrytý --" 13.07.06 13:41
« Bez nadpisu
Luf: myslim, ze to pojde lepsie asi zdola, cez vikend to skusim.
Janmil: uz ani neviem preco, som si naivne myslel, ze by ta zasuvka mohla mat nieco s airbagom (vedla je krabicka, na ktorej je nieco v tom duchu napisane) a ze prave ta krytka vyskratovanim tych pinov deaktivuje airbagy. Mam vcelku lepaky, ze si to nejakym klepnutim na nespravne miesto odpalim :shock:
V kazdom pripade vsetkym vdaka za info. Skusim sa ozvat po vikende ako to dopadlo. -
« Re:
jurajK - original radio som v Cliu nemal, tak neviem. Ak je ale tak blbo urobene ako v Megane, tak to asi nepojde tazko (4 male dierky na odistenie radia), len treba najst tycky z dobreho materialu a so spravnym priemerom. Ale varim z vody, to radio som este nevyberal. Kde su odpory ti tiez nepoviem, reagoval som na problem s regulaotorm teploty, ktory mi vznikol po zamontovani neoriginal radia. Sorry za moju nevedomost ;-) -
"-- skrytý --" 12.07.06 16:08
« Bez nadpisu
S tym pristupom cez otvor na radio by to bolo zaujimave, da sa nejak vymontovat aj radio priamo od vyrobcu, alebo to nestoji za tu robotu? A kde su tie regulacne odpory? Su priamo na tom ovladaci/prepinaci rychlosti ventilatora? Inak ten pristup je tam fakt hrozny.
.
Btw ma niekto predstavu na co sluzi konektor pod popolnikom (na Thalii je to pri radiacej pake), mam dojem, ze pod nim je nejake cidlo na airbag. Moze to byt na deaktivaciu? Mate aj vy v tom konektore zasunuty taky zaslepovaci protikus, co skratuje dva piny? -
"-- skrytý --" 11.07.06 14:03
« Bez nadpisu
Mal som podobny problem s pruzenim ovladania teploty, bol vyskoceny koniec bowdenu na zadnej strane panelu ovladania kurenia. Stacilo zastrcit koncovku tam kam patri a dotlacit, aby zapadla zapadka. Ale pristup je zly, je tam zo zadnej strany maly otvor na pristup a ak chces nieco vidiet, musis lezat vselijako poskrucany na podlahe a pripadne pouzit zrkadielko. V kazdom pripade skontroluj, ci su obidve lanka a bowdeny spravne uchytene. Ovladanie rychlosti ventilatora je prepinac, ovladanie teploty a smeru vzduchu je ocelove lanko v bowdene, takze obycajna mechanika. Ak si to nespravis sam, hocijaky sikovny mechanik sa Ti na to urcite pozrie. -
« podobny problem
Zdravim!
Mam podobny problem ako uzivatel Thalie 2001 na Renaulte Clio II rv 2000.Auto mam len kratko a neviem ci ventilator funguje spravne alebo nie...Viem ze na najspodnejsiu polohu studenho vzduchu sa neda prepat!Potenciometer sa vracia do predposlednej polohy.Pruzi.
Mam tiez klimu a ta funguje zatial v poriadku.Ta sa spusta s tlacitkom AC a inym potenciometrom.
Hadam ta oprava nebude az taka draha.Myslim ze nahradne diely sa daju zohnat niekde lacnejsie.Len by bolo dobre vediet co je tam pokazene a nedavat to robit do znackoveho servisu,lebo tam ta oprava tolko moze stat...(10000.-Sk) -
« Problem se startovanim
Zdravim,
potreboval bych poradit.
Mam Clio RSI 1,6 16V (107PS) rv. 2000 a objevuje se mi nasledujici problem. Obcas pokud chci nastartovat tak motor normalne toci, ale nenaskoci pak staci vypnout klicek zkusit nastartovat znovu a jiz normalne naskoci. Jiz se mi stalo, ze nechtel naskocit vubec a kdyz jsem prisel po cca 15min tak chytil na prvni otoceni. Nevim jestli nemuze byt problem v celodennim sviceni kdy se baterie poradne nedobiji nebo nekde uplne jinde. Prosim pokud se nekomu stalo neco podobneho nebo Vas napada v cem by mohl byt problem napiste mi.
Dik Neady -
"-- skrytý --" 07.07.06 07:59
« Rezonance
Tak jak se Vám jezdí s novými pravidly? Možná teď dosáhneme lepší spotřeby než Ajvn >:D Cliouše jsem měl na heveru, jelikož se mi při přejetí nerovností něco ozývá z přední nápravy. Ale nic moc jsme nenašli. Ještě si zajedu asi otestovat tlumiče.
Spíš mě trápí problém, že pokud mám např. zařazený 3. převodový stupeň - 1500ot/min a potřebuji zrychlit, tak je slyšet rezonance. Při zvolném zrychlování nebo když tam mám 2000ot/min je to v pohodě. Na převodovku pod autem jsem koukal a připadá mi trochu volný silentblok na konci táhla, které pak vede k šaltpáce. Servisák tvrdí, že je to v pohodě.
Jinak mě čeká výměna oleje po 15tis (na 30tis. interval prdím) a k tomu budu měnit obě zadní prasátka. -
"-- skrytý --" 20.06.06 09:54
« tlmice
ja mam 57000 km a tiez uz mam pocit ze tlmice dosluhuju - bratislavske cesty davaju dost zabrat. Niekedy mi zacne dost vibrovat volant, ale neviem ci je to vec tlmicov. Pred tym som mal Corsu, ked som ju predaval mala 142.000km a povodne tlmice.
Inac tiez by som sa potreboval dostal k ovladacom vetrania, lebo mi prestala svietit ich prava strana - najprv fungovalo mierne buchnutie, teraz uz nepomoze ani kopanec :) -
"-- skrytý --" 15.06.06 13:14
« Kolik Vám vydržely tlumiče?
Mám Clio 1,5 dci rok výroby 2002 najeto 78 000 km 2/3 po městě zbytek mimo. Auto poslední dobou hůře sedí na silnici a ze zadní nápravy se při nerovnostech ozývají nepříjemné zvuky. Přičítám to dosluhujícím tlumičům. Proto jsem se chtěl zpetat jak je to u Vás. Kolika km jste s původními tlumiči najezdili Vy. Nebo snad můž být toto vrzání a hluk spojen s jinou závadou? Kolik může stát případná oprava?Díky. -
« Bez nadpisu
Ako sa dostat dnu ti neporadim, ale vymenit odpor nie je ziaden problem. Ak nie je spaleny docierna, v predajni elektrosuciastok ti budu vediet predat taky isty, pripadne zozenies cely diel na vrakaci. Mne odisiel kedysi davno najvyssi stupen vetraku, tam som odpor nahradil iba drotom a funguje to (asi) az doteraz. -
"-- skrytý --" 08.06.06 13:41
« Bez nadpisu
Trochu by som zmenil temu (aj ked tie fotaky su zaujimave). Mame doma na Thalii 2001 (~=ClioII) problem s regulatorom rychlosti ventilatora kurenia. Ma(l) styri rychlosti a postupne odisli prve tri, takze teraz alebo stoji, alebo fuka na maximum. V servise povedali, ze su spalene regulacne odpory, alebo je problem v motorceku. Novy stoji 10 000SK, odpory asi polovicu, plus praca. Myslim, ze problem budu odpory, jednotlive stupne prestali totiz fungovat postupne. Takze by som sa chcel opytat
1) Mate niekto skusenost, ako odmontovat ten panel s regulatormi ventilacie a ako sa dostat k odporom (raz som to skusal a zdalo sa mi to dost zabite, navyse som sa bal, ze odpalim airbag)
2) Viete, kde by sa dali zohnat vyssie uvedene suciastky za nizsiu cenu?
3) Je to vobec rozumne skusat opravit to doma namiesto zaviest do servisu?
Vdaka za vsetky rady a pekny den. -
"-- skrytý --" 26.05.06 22:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: STK & emise a Cerna Hora
No Pentax ma mit letos na podzim novou profi digi zrcadlovku s 10mpix chipem a stejne jako model K100D ma udajne mit Shake-Reduction system vlastni vyroby, trochu podobny tomu, co ma Minolta. To by se mi uz libilo ;-) -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: STK & emise a Cerna Hora
To musis presedlat na inu znacku, Pentax bohuzial dostane iba to, co im Sony a Nikon uvolnia. Momentalne su v hodne nezavideniahodnej situacii. Na FF alebo 10M APS sa este nacakas, vid posledne predstavene DSLR :-( Skoda, ze znacky takto vymieraju, to potom moja znacka nema vobec problem pytat take nechutne peniaze za ich fotaky. -
"-- skrytý --" 26.05.06 11:01
« Re: Re: Re: Re: Re: STK & emise a Cerna Hora
Tak filmu mam s sebou nastesti dost, mam opacny problem, potrebuju je vyfotit, protoze jim konci nebo ted skoncila expirace a mam jich docela nemalo. :-) Planoval jsem letos v lete Skandinavii na dyl, to pro letos padlo, tak aspon to Montenegro, tam je to taky fotograficky vdecne. :-) A navic s sebou taham jak klasicke negativni, tak i diaky a jedu na dva fotaky :-) Takze suma sumarum, moje vydaje za fotky vyrazne prekroci vydaje za cestovne, ale s tim uz jsem se nejak smiril, tu moji vysnenou digitalni zrcadlovku teprve Pentax doladuje ve vyvoji, soucasne modely se mi zatim nepozdavaji, tak si aspon uzivam stare dobre klasiky a davam praci fotolabum >:-[] -
« Re: Re: Re: Re: STK & emise a Cerna Hora
Jo a este jedna rada - urcite ber so sebou strasny kopec poriadne saturovanych filmov a polarizak. Predtym som bol jeden z tych, ktori vyfotia rocne jeden film a uz treti den dovolenky som tam kupoval filmy za nekrestanske peniaze. Fotograf sa tam urcite nudit nebude :-) -
« Re: Re: Re: STK & emise a Cerna Hora
V tej dobe som fotil kompaktom za 3 tisicky, takze nic som deklarovat nemusel. Okrem tohgo som mal kameru, ktora v tom case uz bola dost osuchana a znicena, tak som sa na vsetko vykaslal. S tym ti neporadim. Tiez neporadim so Sarajevom atd., tam som nebol, ja som tahal po pobrezi a aj to v noci.
BTW prave scenerie z Budvy, Kotoru a celeho Kotorskeho zalivu, z parku Lovcen a samozrejme z Plitvickych jazier, ktore boli nadherne ale na fotkach stali za prd, ma prinutili k tomu, aby som si zacal so zrkadlovkou. Nastastie v dnesnych dobach digitalov a draheho benzinu ma stoji fotografovanie uz menej, ako benzin, ale nebyvalo tomu vzdy tak :-) -
"-- skrytý --" 25.05.06 16:57
« Re: Re: STK & emise a Cerna Hora
luf .. uff :-), posledna rada je nad zlato >:D Vidis, fotaky, ted jsem zrovna cetl pruvodce a psali, ze mas deklarovat fotaky, kamery a podobne cennosti na celnici .. delal jsi to? Fotovybavu s sebou taham a neni toho malo, tak jen at se nedostanu zbytecne do komplikaci .. teda pokud to opravdu vyzaduji :)
Slysel jsem rady, ze se vyplati jet ze Sarajeva do Mostaru, ze po tehle ceste je nadherna scenerie, a la Vinnetou .. tak to asi prubnu, to je neco pro mou romantickou dobrodruznou povahu :) -
« Re: STK & emise a Cerna Hora
Ad Cierna Hora - bol som tam kedysi strasne davno, skoro mi to pripada ako v minulom zivote. Toto leto to veru uz bude 5 rokov a teraz som si s hrozou uvedomil, ze uz 5 rokov som sa nebol nikde machrat v mori :shock: Co sa tyka cesty, ja som absolvoval cestu za 2 noci, prvu noc som prisiel po plitvicke jazera, tam stravil prijemne dopoludnie, okolo obeda sa presunul do Zadaru a stravil popoludnie kupanim sa v mori. A druhu noc som to potiahol po pobrezi az do Budvy. Celkom pohoda, iba som sa 2 noci po sebe nevyspal. Doporucujem Plitvicke jazera navstivit rano, pretoze s pribudajucim dnom sa vsetky skaly rozpalia a je tam ako v peci. A co sa tyka Ciernej Hory - pamatam si uz iba to, ze tam maju strasne uzke cesty, v mapach maju aj cesty, ktore nie su asfaltky (ten prvrch volaju makadam a pripomina to prejazd vyschnutym riecnym dnom), turista plati uplne za vsetko, policajti miestny toleruju aj to, za coi turisku kruto skasnu atd. A este jeden dodatok specialne pre teba, kedze viem, ze si fotograf - fotografovanie Albanska je trestne, mna za to skoro zastrelili pohraniciari :D -
"-- skrytý --" 25.05.06 11:48
« STK & emise a Cerna Hora
Tak jsem dneska absolvoval svou prvni navstevu STK a emisi. :-) Pekne jsem Cliousovi vcera vypucoval motor, aby o nas nerekli, ze jsme cunici >:D Vse probehlo dobre, jen na emisich mi to tam vytaceli do maxima sedmkrat a pak mi pan rekl, ze se mu nedari ctyrikrat po sobe namerit stejne hodnoty, ze se mu obcas stane, ze nejaky pokus vylitnou hodnoty kourivosti vys nad limit, zatimco zbyle jsou v pohode pod limitem. No byl jsem tam v rade cekatelu od pul sedme od rana (otviracka v sedm), pred tim jsem auto jeste jel projet a zahrat, ale pak jsem tam cekal pres dve hodiny a auto vychladlo, tak to pricitam i tomu, ze bylo studene, ikdyz ho tam chvili nechal bezet na volnobehu. Hlavni, ze mam na SPZetce nove samolepky >:-[] V sobotu frcim do Montenegra, 10.6. by mi koncila technicka, tak jsem musel na rychlo jeste pred dovcou. :)
A propos, mate nejake zajimave informace k ceste do Cerne Hory, kudy ano, kudy urcite ne, na co si dat bacha? Budu rad za info, pokud nekdo ma. Zatim jsem byl dvakrat v CRO v Dalmacii. Ted bych rad jel pro zmenu pres Madarsko a Bosnu, videt zase neco noveho, vyhnout se Srbsku. -
"-- skrytý --" 18.05.06 17:24
« Re: EGR ventil 1.5dCi
Tak EGR ventil už jsem si vyčistil. :-! Trošku bordelu tam bylo, ale ne moc.
Akorát mi pořád diagnostika hlásí chybu DF031 - Obvod elektromagnetického ventilu EGR - nad maximální mezí.
Sice nevím co to znamená, ale auto jezdí v pohodě. -
« cuk sem cuk tam
Ahojte,
potrebujem poradit v jednej veci. Mam stale problem ohladom cievok. Blbne mi auto tak, ze cuka na volnobeh a ked mu dam plny plyn, po 3 000 otackach prestane tahat a mam pocit ze vypusta jeden valec. Raz sa mi to uz stalo, vymenil som cievku a v pohode. Minule som si zmyslel ze umyjem motor :roll: a tak sa aj stalo. Vyhodil kontrolku chyba motora a cukal. Po tom ale vyschol, kontrolka zhasla a jazdil som v pohode 3 tyzdne. No a vcera rano som nastartoval, kontrolka nesvietila ziadna a auto robi to iste. Bol som v servise kde vymenili jednu prerazenu cievku, auto cuka dalej. Ked tam hodil 4 nove tak to islo. Ale 14 000,- za 4 cievky nevyhodim. >:-[] Poradte ci mal niekto podobny problem a ci sa neda niekde zohnat cievka lacnejsie a ci nevadi ak by to bola replika.
Diky moc za radu -
"-- skrytý --" 11.05.06 20:20
« Re: Re: Turbo a žárovky
Mě odešly sice jen dvě, ale když jsem byl koupit náhradní, tak mi je prodejce doporučil, že tak neodcházejí. O ostatní parametry jsem se moc nezajímal. Patice diody je přes plastový okroužek přizpůsobena, takže pohoda. Pokud nesvítí, tak otočit o 180 :D -
"-- skrytý --" 11.05.06 11:35
« Re: Turbo a žárovky
diodky? v zivote jsem to nevidel :-) .. to je do stejne patice, jako byla ta puvodni zarovka parkovacky? A v cem to ma vyhody? mensi odber proudu? :-) Zivotnost parkovacky me netrapi, za 132tis. km jsem musel menit parkovacky teprve jednou na kazde strane, to financne preziju. >:D -
"-- skrytý --" 11.05.06 09:24
« Turbo a žárovky
Nějak to tu umírá :shock:
Vyměnil jsem žárovky v parkovačkách za diody. Nebyly moc drahé (do 100,-) a prej by měly vydržet.
Jinak nevíte něco o čištění turba v dCi-čku?? Kámoš to občas nechává dělat u svého toleda 1.9 TDI 81kW v autorizovaném servisu. -
« Bez nadpisu
Meky: Vdaka. Tie filre idem kúpiť zajtra a cez víkend plánujem kontrolu palivového systému. To čerpadlo vyzerá, že bude v poriadku a tie nečistoty sa dostali asi len po filter. Inak pomaly sa prehrabávam týmto fórom a nachádzam tu dost zaujímavé témy, takže ešte dobre že takéto fórum existuje :-)
Dano -
"-- skrytý --" 03.05.06 12:05
« Praha poslednich dni
dlabas, souhlasim, posledni mesic a pul, tyden za tydnem je Praha vetsi a vetsi tragedie. Zacal jsem jezdit do prace kvuli tomu uz pred osmou. Vysledek? Asi tyden jsem si uzival trochu volnejsi Prahy. Pak nevim proc, zacaly byt kolony uz pred osmou na rade mist Prahy, kde se temer vubec nedelaly, typicky Strakonicka je ted zasekana jedna basen uz od Chuchle ob den. Posunul jsem cas na pul osmou, to same. Uz fakt nevim, kdy mam jezdit do prace a nestat v kolonach. Dneska jsem kvuli mlade musel odskakat priskoky Plzenskou, Vrchlickeho, Jiraskac, ... Resslovka a Jecna docela sla. Ale stejne votres, spotreba 4.4, to je na zabiti. >:-[] Minuly rok jsem tohle jezdival za rovne tri litry. Jeste ze jedu v patek do Nemecka a o vikendu zpet, to si zase trochu vylepsim bilanci. >:D -
« Re: Re:
Dlabas: clovece, neviem, ale na tom zabehnuti nieco bude. Som kedysi zabiehal sukromnu Ibizu - opatrne, podla knizky - a nie je to nc moc. Ani vykonom, ani spotrebou. A potom som dostal do ruky sluzobnu Corsu a to bol iny zabeh!! Mala 6km na tacho, ked som vysiel za Blavu, potom plny plyn az na koniec dialnice a podobne :*) A kara zrala menej ako kolegom a ovela lepsie chodila! Inak mne sa ta spotreba hybe okolo 4,5 litra priemer v pohode, ako som pisal, ked som to dral po dialnici cez 150kmh, tak som sa dostal na 4,9l. A s klimou ;-) -
« Bez nadpisu
Dano07: vitaj v klube ;-) Veľmi ti neporadím, ale čo sa týka kvality paliva, tak staršie DTi sú rozhodne menej citlivé ako nové DCi. A pokiaľ sa ti podarí aj vstrekovač odpáliť, tak vzhľadom na to, že to ešte nie je common rail, tak oprava nie je drahá...
Podľa toho, čo hovoríš, by som si rozhodne prešiel palivový systém, tá výmena filtrov je podľa mňa asi ideálny nápad. Na filtroch rozhodne nešetri. A netankuj sajgon. Good luck! -
« spotreba
Chalosi je tu rec o spotrebe tu 5litrov, tam 4.
Ja mam priemer 7,4l v 3/4 mesto, 1/4 dialnica.
Ale to svezeni >:-[] 1,6 110ps
Inak urobil som Nitra Bratislava rychlost 100 - 110km/ h za 5,2l.
Takze da sa ked sa chce. Takze tie vase dci by mali jazdit na 3l/100km :P -
« Palivová Nádrž
Zdravim majiteľov Renaultov,
Chcel by som sa len opýtať, skôr poradiť s mojim menším problemom.
Nedávno som kúpil Clio 1,9 dTi. Predchádzajúci majitej asi omylom natankoval trošku nekvalitnejšiu naftu čo sa prejavilo nedávno, tým že auto začalo v nepravidelných intervaloch trhat. Napr. pri 90 km-h slabo trhalo. Pomalšie sa rozbiehalo a dostávalo do otáčok. Momentálne plánujem v blízkej budúcnosti kúpu nových filtrov, palivového a vzduchového a takisto zobrať auto diagnostiku. Po vyčistení palivového filtra mimochodov v tej nádržky kde je pal. filter boli v spodnej časti dost velké nečistoty ide auto uz podstatne lepsie. Ale chcel by som sa spýtať či vie niekto kde sa prestne nachádza spetný ventil v palivovom systéme.
Mám pocit že predtým bol dosť zanesený a nezatváral sa, v hadičkach bolo vidieť bublinky. Teraz je to Ok ale aj tak ked budem čistiť nádrž chcel by som sa pozrieť aj na ten ventil.
Ešte ak by ste mohli poradit kde mám hľadat EGR ventil.
Je možné, že sa nečistoty mohli dostať aj dalej ako len po palivový filter ?
Dakujem
Dano -
"-- skrytý --" 02.05.06 17:44
« Re:
To Ajvn & Meky:
Ty Vaše spotřeby jsou stejně zajímavé. Já se svým clioušem jezdím stále kolem 5l/100km. (+/- 0,3l/100km)
Po dálnici se snažím jezdit 130km/hod = 3000-3200ot/min. Jezdím hlavně trasy cca 30km tam a 30 zpět. Kdybych jezdil 150km/hod, tak jsem někde kolem 3500ot/min a to už je znát na spotřebě. Jendou jedinkrát jsem jel za 4,2l/100km a to byla cesta do Chorvatska.
Asi jsem si ho jinak zajel a je to znát na spotřebě. Dávat motor na brzdu nebudu, ale podlě mě má víc než 48kw/160Nm.
Jinak moje spotřeba bude dána i kolonami v Praze 8-s a ty kolony jsou každým dnem horší a horší. PS: klimu nemám.
Třeba dnes odpoledne kolem 15hodiny - kolona na D1 směr Praha před sjezdem na Opatov/Háje, další kolona před Hostivaří a na to další před Štěrboholy. Pokud bych jel přes Říčany-Uhříněves-Štěrboholy, tak tam potkám tunu TIRáků a starých Avií. Možná bych si měl na léto koupit moped :-! Pálubní počítač nemám a vždy beru splnou nádrž. S naftou od Shellu jsem měl spotřebu stejnou, takže jsem nepoznal žádny efekt výkonu ani spotřeby.
Kámoš má Megane Grantour 1.5dCi/100k a palubní počítač mu ukazoval spotřebu 5,3l/100km, ale když jsme dotankovali a spočítali, tak to bylo 6l/100km :shock: -
"-- skrytý --" 28.04.06 11:09
« Re:
Meky: Kopce by v tom zasadni roli hrat nemely, pokud se vratis do nadmorske vysky, ze ktere jsi vyjel. Teda nepocitam v to prudke "alpske" serpentyny, kde sice sjizdis vse za nulu, ale nahoru je to o neustalem prerazovani a trapeni dvojky a trojky :-) Bezne kopce jsou ok, vyjedes je za 5-5.5 a dolu je sjedes za 0-0.7 a prumer obojiho jsou zase tri litry. ;-) Ja mam po ceste do a z prace tri pomerne vetsi a delsi kopce.
Ted se mi ale nedari, Praha je zasekana uz v pul osme rano, to nechapu, porad se motam v kolonach a zuby nehty se drzim pod 3.5. :'-( (tech 3.5 v "podpisu" je prumer za celych 130tis. km .. pres leto jsem jezdival pod tri, ale po vymene na nove gumy jsem si pohorsil. >:-[] ) -
« Bez nadpisu
to AJVN:
dik za podporu - ja si tiez myslim, ze vyrobca ten interval urcite musel testovat - a pouzivaju ho uz dost dlho, takze by to malo byt OK. :-!
Ja pravdepodobne pouzijem olej Shell Diesel Ultra 5W-30 plna syntetika - dokazem si zohnat liter za nejake 400 Sk - co je o dost menej ako v obchode : ;-)
A s tou naftou mas tiez pravde - lejem tam len Shell diesel - obvykle z rovnakej pumpy (ak sa da)
BTW: neviem, ako robis 3,5l - naposledy som mal 4,13l/100km. Mozno tym, ze mam slabsi motor a beham po kopcoch a nie po rovinach... -
"-- skrytý --" 24.04.06 20:03
« Re: Re: Re: OLEJ pre DCi
Ja bych to s tim intervalem 30tis. km nevidel tak hrozne. Mam za sebou 4 vymeny oleje vzdy po tomhle intervalu, vzdy slo o Elf Excellium 5W40T a nikdy jsem mezi vymenami nemusel dolevat ani kapku oleje. Tenhle tyden dovrsim 130tis. km a na chodu motoru neni zatim zadna znamka sebemensich problemu. Olej jsem doposud menil vzdy maximalne po 12mesicich (rocne najedu min. 30tis.), spis o neco drive, takze extremne dlouho ho v aute nemam.
Spis bych mnohem vic lpel na tankovani kvalitni nafty(resp. benzinu) a nesnazil se pofiderne usetrit desetihalere na ukor zivotnosti napr. vstrikovacich trysek, coz jsou desetitisicove castky. -
« CLIO
Ahojte. Tak sa opytam este aj tu, idem respektive chcem kupit renault clio, rocnik 2003, 1.5 DCi, najazdene 89000 Km, ako nove, chcem sa opytat na skusenosti s tymito autami, pocul som zevraj su nejake poruchove, a maju problemi s elektrikou, co mi na to viete povedat? mam si kupit to auto? nebolo by vhodne investovat do ineho? dakujem za vase postrehy a nazory. -
« Re: Re: OLEJ pre DCi
to Dlabas: dik, ale ide prave o to, ze neviem pochopit, preco potm dava vyrobca interval 30tkm??? tie dva roky su ok, ale ten interval nechapem...
Mne olej nastastie nezerie a ak mam pravdu povedat, je mi luto kupovat castejsie taky drahy olej - najlacnejsie sa mi podarilo zohnat za 11 Eur/l..., naviac - nemam este tolko km, aby mal byt motor opotrebovany... Asi sa na to vybodnem a necham bezat ten 30tkm interval - ved auto je na to, aby sluzilo, nie? :-!
Navyse som bol po zime na prhliadke a za geometriu som zaplatil 1000Sk, com ma dost nasralo. Okrem toho, to podivne hrkanie mi ten mantak technik nevedel identifikovat. Vraj to moze byt nejaky silentblok na motore, ale neviem to presne... -
"-- skrytý --" 17.04.06 23:38
« Re: OLEJ pre DCi
To Meky: když jsem viděl ten olej po 30tis, tak jsem přešel na 20tis interval. Motoru to rozhodně neuškodí. A hlavně jsem po 25tis. musel vždy nechat trochu dolít. Pokud chceš stejný olej co tam máš doposud, tak niže jsem psal odkaz. Kamarádka mi sehnala úplně stejný palivový filtr (po 60tis.km) za 920,- s PDH i s dokladem. Renaulti chtěli po telefonu 2500,- >:-[] -
« OLEJ pre DCi
Ahojte panstvo, blizi sa mi termin servisnej prehliadky a rad by som si nejake veci zohnal sam - malo by to byt o dost lacnejsie ako v servise :idea:
Vedeli by ste mi poradit, aky olej a kolko ho potrebuje motor 1,5Dci, 48kw? (Myslim hlavne specifikaciu SAE a API)
+ myslite, ze interval vymeny oleja po 30000km je dostatocny? Alebo treba menit skor? :*) -
« Cafte stare paky
Objavil sa mi problem s riadenim. Je akoby zadrete - zarezle.
Po nastartovani a manevrovani z parkoviska ide riadenie "skokovito"
Do najblizsich zakrut tiez. Ked sa to "zohreje" je riadenie spojitejsie, nie vsak idealne.
Auto nikdy nebolo burane, ani narazene na obrubnik. Podozrenie mam na hreben riadenia, alebo cidlo posilovaca.
Pls, ak ste sa s niecim podobnym stretli, uvitam radu. Orin. -
« 115 000
Nazdar, no tych 115 000km je najazdenych komplet. Ja som to kupoval 4 rocne a malo najazdenych 87 700 a boli tam nahodene conti. Na zimu som trochu pozabudol takze urcite tam mal majitel nejake zimaky,pretoze na tychto v zime, tak to by bolo vo drzku.
Ale myslim ze su tam od zaciatku, lebo su to seriovky a davaju sa na nove auto. Podla mna ich nemenil a su tam od zaciatku.
Ak odratame zimy tak maju mozno 60 000km. Netrufam si povedat presne, ale vzhladom na to ze su dost opotrebene, tak si myslim ze ich fakt nemenil. Jedine ze kupil znova tie iste. :roll: -
"-- skrytý --" 06.04.06 13:56
« Re: jezdi tak
jojojo, svata pravda. A nechodme daleko za traktorem napric, ona jen takova babka chodkyne s karkou udela peknou caru pres rozpocet, kdyz na Vas najednou vybafne za zatackou. Nez si stacite rict: "To sem se te babo lekl!" .. tak jste v ni! >:D