Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

30.03.04  13:03

« Re:

kotlar: Cau, mam to same provedeni, akorat koupeno 2001. Jezdim v prumeru za cca 6 l, 5.3 jsem dosahl akorat pri dalkove jizde.
    Zavady: Vadna kabelaz motoroveho prostoru, vymena potenciometru plynu a ridici jednotky - reseno v zaruce. Vrzajici plasty, mlatici zadni sedadla, uvolnene sedadlo spolujezdce, uvolnena lista kolem predniho okna - s tim jsem nepochodil, servisnimu technikovi se zdalo byt vse OK. Ted mne trapi samovolne resety PP a kolisajici volnobeh pri studenem motoru - obcas chcipne motor. Nemel jsem na auto asi moc stesti...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.03.04  10:54

« Re:

To Kotlar:
    první garančka mě čeká na konci května. Taky jsem zvědav kolik to bude stát. Jinak servisuju teď u AUTO-Otava v Praze 4. Zatím jsem tam byl 1x, když mi nabořili zadek. Ale to co u Pilaře neopravili, tak u nich v pohodě. A hlavně úplně jinej přístup k zákazníkovi. Technik si zapsal všechny závady a pak jsme jeli auto projet - vše se projevilo. Při předání jsem to zkontrolovali znovu.
    To Matus:
    Když se to namontuje, tak jsou tam trhací matky - construct nepovolíš. Musel by jsi ho odvrtat. Navíc je to u Clia ještě montovaný ze zhora i ze spoda, takže by museli pod auto. Ale to ti ho radši odtáhnou. Je to jen další způsob zabezpečení. Měl jsem tam jen imobilizér.
    Předchozí auto - Felícii mi to zachránilo. Možná budu dávat ještě alarm, ale je to dalších 5 až 6 tisíc.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.03.04  08:30

« Bez nadpisu

Ahoj Chinine :-)
    mám motor 1,2 16V 55 kw/75 ps. Pro běžný provoz je myslím ideální a i svou spotřebou a dynamikou mi vyhovuje. Vzhledem k tomu, že ročně víc jak 15 000km nenajedu, tak se mi diesel nevyplatí.
    Vyzkoušel jsem celkem 3 značky žárovek H7 - Osram (Silverstar, Cool Blue), Philips, Narva a klasické Renaulťácké. Nejvíce vydržely ty od Renaulta. Jinak všechny ostatní praskali o sto šest! >:-[] Nejvíce však Osramky. Problém H7ček je v tom, že to jsou jednovláknovky a ty se zvýšenou svítivostí jsou za provozu až příliš horké a tak to vlákno prostě prdne prakticky hned. Znám lidi, co mají H4 a mají také ty všelijaké COOL... a svítí s nima pořád... Hold jsou to dvouvláknovky.
    Hezký den.
    Honza.
  • 00 Reagovat !

foto

30.03.04  08:17

« Bez nadpisu

Ahojky Dlabasi :-) ,
    u Auto Pilař si řeknou za montáž xenonů 500Kč. Pak záleží na Tobě, zda si xenony koupíš sám - stojí cca od 3500 - 6000Kč, ale riskuješ, že koupíš špatnou sadu, která nelze do Clia namontovat. A nebo si je necháš komplet namontovat za 6500Kč přímo od nich jako já - bez starostí. Pokud chceš v noci fakt skvěle vidět na cestu a máš trochu peněz, mohu jen doporučit.Jen bude problém na STKčku, ale náhodou to jde sundat a zase namontovat :-) , takže by to neměl být až tak velký problém.
    Jinak já koupil a servisuju auto u Dispa, je to pro mě nejblíž a servis nemaj zas tak špatnej. Mimo to po dobu 2 let máš u nich 20% slevu na práci.
    Mé závady: praskající okna při stahování. Jednou se okno stahovalo nakřivo a bez podržení druhé strany nešlo zavřít. Asi jeden den mi svítila kontrolka ABS a ABS fakt nefungovalo - vyzkoušel jsem brzdit. Pak najednou zhasla a vše bylo ok. Četl jsem, že u Fábie měli stejný problém a že se jen jednalo o zašpiněný sensor, tak snad to bylo něco podobného. Pak jsem jednou stál trošku nakřivo a bylo asi -10 stupňů, když jsem nastartoval, tak PC mi hlásilo, že nemám olej. Protože jsem ale byl mimo civilizaci, musel jsem risknout dojet alespoň do města. Kontrolka oleje však nesvítila. Dojel jsem k pumpě, natankoval a zkusil zapnout zapalování a už bylo vše OK. Možná díky náklonu a mrazu ve chvíli startu se olej přemístil mimo sensory a tak si PC myselo, že olej nět. 8-s
    V červnu mě čeká první garančka, tak jsem zvědav, kolik si řeknou.
    Kde servisuješ Ty?
    Zatím pá. Honza.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 29.03.04  23:03

« Re: Construct

dlabas, netes sa, obist construct dokaze priemerny zlodej, bohuzial :(
    ale kazda prekazka je k dobru, to je jasne.
  • 00 Reagovat !

foto

29.03.04  21:11

« Bez nadpisu

Hladaj v tejto rubrike dozadu. Navod tu kedysi pisal speedy a asi aj ja. Ak nenajdes, tak si skusim pospominat, kde vsade su sroby ukryte :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.03.04  20:04

« dvere

Vie mi niekto poradit, ako mam rozobrat predne dvere?
    Robil to niekto?
    (v priehradke vo dverach mam malu strbinu, a do dvery mi popadali slane tycinky, ktore mi tam teraz hrkocu) :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.03.04  20:02

« Re:

kotlar: aky mas motor?
    btw. mne tiez ziarovky (HB3) strasne odchadzali (skusil som phillips, narva, elta) ale stale to nevydzalo. Podarilo sa mi zohnat Osram (normalne - nie Silverstar, cool blue, a pod) a tie mam doteraz uz 15 mesiacov :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.03.04  16:04

« Re:

Tak tě tu vítám. A kolik pak tě stály ty universiální xeony u pana Pilaře? Jinak já jsem od AUTO-PILAŘ utekl. Auto jsem tam koupil, ale se servisem jsem nebyl vůbec spokojen. Jinak nám napiš, jest-li tě potkali nějaké horší závady než prasklá žárovka. Dlabas ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

29.03.04  14:55

« Bez nadpisu

Ahojky všem, tak si tak brouzdám po internetu a hledám nějaké stránky o Renaultech až tu náhle narazím na tento diskusní server a zjišťuji, že je nás, co mají Clio, spousta! :-) Napadlo mě tedy, že bych se chtěl stát jedním z Vás.... Na začátek by se slušelo napsat něco bližšího o mě. Jmenuji se Honza, je mi 30 let a od července roku 2002 jsem majitelem jednoho červeného třídveřového Clia 1,2 16V Dynamique, které můžete nejčastěji spatřit v Praze na Kamýku a na Budějovické ulici, či na cestě mezi Prahou a Domažlicemi. Clio jsem si vybral proto, že splňovalo mou představu o designu a o výbavě za slušnou cenu.
    I když jsem s Cliem spokojen, tož najdou se i stinné stránky. Již od prvních metrů jízdy mě cosi vrže v palubovce a drnči mi přístrojovka. Nejvíce je to markantní na kočičích hlavách, to si připadám jak ve 20 let stářím rozvrzaném Trabantíku. 8-s Jak tak pročítám vaše příspěvky, máe problémy se zárovkami... No ani já nejsem výjimka. také mi praskají - cca 1 za 3 měsíce! :'-( Je to cca 14 dnů, co jsem učinil radikální krok a nechal si namontovat v Auto-Pilař univerzální xenony. Ty by měli prý vydržet mnohem více a v noci je to prostě paráda. Soucítím však s protijedoucíma, kteří ze mě asi nemají radost. Tímto se jim chci omluvit.
    Ještě se musím pochlubit mou spotřebou ve městě, která činí 5,3l/100km, což si myslím je slušné.
    Pro začátek by to mohlo z mé strany stačit, přeji všem Cliákům mnoho šťastných kilometrů bez závad.
    Honza.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.03.04  07:10

« Construct

Tak jsem si nechal v sobotu namontovat construct. Aspoň budu teď o něco málo klidnější. Stálo mě i s prací 6.000,-. Jinak by fakt renault mohl na tom dílenském zpracování trošku víc přidat, ale když jsem viděl P-206, tak jsem v klidu.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.04  22:48

« Re: Re: diagnostika

kebu som aspon vzdy dopredu vedel kedy tam idem ... len to jevzdy take ze "sype sa to, rychlo utekaj", aleskusim nieco .... btw ci menej z dizla tahas, tym su mensie emisie, takze je to jasna sprava, to ze "nedymi" nic neznamena, ak dymi, je to uz daleko za normami
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.04  22:39

« Re: diagnostika

BTW nemohol by si si ten kabel objednat, nech ti pride na nejaku adresu do nemecka, aby si ho nemusel nahanat? Samozrejme, ze o naklady sa podelim.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.04  22:37

No kukal som na tu stranku predajcu tu v Prahe, ale cena je bez DPH ~1200KC + za osobny odber je priplatok 250KC. To nevyzera na nejkau serioznu firmu. Skoro to vyzera tak, ze sa boja, ze prides osobne a zistis, ze ten kabel je cosi za par KC a vykasles sa na to kupovat ho >:-[]
    BTW som na nejakej stranke videl aj linky na soft zdarma, len netusim, co to vie merat. Ale vykon sa da zmerat aj z priebehu, ako lezu hore otacky (resp. nie jeho maximum, ale priebeh). Ja na nejake meranie vykonu kaslem (dnes som jazdil Fabiou 1.4 44kW, horsie uz nic byt nemoze a celkom sa to dalo vydrzat :roll: ), ale take udaje ako rozne teploty a stav lambdy a podobna diagnostika, to by ma zaujimalo.
    Zaujimave na tej nemeckej stranke bolo to vysvetlenie, preco a ako sa vlastne chipuje. Vyplynulo z toho, ze kazdy tuner klame, ked tvrdi, ze sa nezhorsia emisie (opat dufam, ze som tu nemcinu pochopil spravne >:D )
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.04  09:39

« diagnostika

no za tych 30 sa to fakt neoplati vyrabat, ale ked letim do nemecka tak na take fory cas nemam ... neda sa to zohnat niekde v bratislave? Jediny link som nasiel do prahy ... a tam maju aj ten soft co vie merat vykon, ale je to za prachy :(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.03.04  09:30

ano, vybrat popolnik, a dvomi prstami stlacit take zapadky na kryte toho konektora, vytiahnut :D
  • « 00 Reagovat !

foto

23.03.04  20:30

« Re: Re:

Kup v nemecku steker alebo rovno cely kabel a mozeme sa hrat. Predavaju to aj oni za celkom normalne ceny, steker je za 6,50EUR a kabel za 30 ([odkaz]
    Podla tejto stranky to maju Clia od 98 schovane pod popolnikom (teda ak dobre rozumiem nemcine, nie je to moja silna stranka :*) ) Mrkni na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

23.03.04  18:49

« Re:

Ja som tam gdesi videl re megan od 2001 nie? a clio od 2000 alebo ako to bolo, tak ta talia by to mala mat ... tak teda kto vyrobi ten kabel nech sa pohrame???
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.03.04  18:02

« Bez nadpisu

yyyyy: Thalia, rv2001.
  • 00 Reagovat !

foto

23.03.04  16:59

« Bez nadpisu

Podla tej stranky, co sem dal link to maju vsetky Clia od 98 vyssie. Ja neviem, ci to tam mam, ked najdem auto, pohladam aj koncovku ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.03.04  16:12

a ktory rok vyroby mas?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.03.04  12:58

ano, ved taku zasuvku mam aj ja v aute.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.03.04  12:09

nevim, nepoznam, ale kuken tuto: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.03.04  12:00

Ako sa vola ta zasuvka co maju Clia 2000-2002?
    Ja som bol v tom ze to je ODB II :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.04  19:41

« Re: Re: Re: Re: Doplňky

Ajvn: Navíc od něho jsem auto koupil, ale nejezdím tam s ním do servisu. Maximální nespokojenost. A jeho synáček co jezdí s tím upraveným cliakem je pěknej blb. Potkal jsem ho na silnici a je to fakt magor. Osobně ho, ale neznám. Za to jeho otec je dobrej magor. Přešel jsem k Otava-servis v Praze 4 ;-) a jsem spokojen. To co v Říčanech neopravili ani na podruhé, tak oni hned.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.04  18:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: soucasne ceny Renaultu

yyyyy: Podle toho, jake pneumatiky tam visi povesene na stromech a lezi na zemi, tak bych to tipoval na Renault Truck :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.04  18:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: soucasne ceny Renaultu

No par chybiciek tam bolo ale inak pekne, BTW ti vasi medvedi maju clia alebo megany? >:D ... alebo nebodaj elektroskutre?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.04  18:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: soucasne ceny Renaultu

Mozno ze uz medved na bycikly nieje atrakcia, ze uz zdomestikoval medzi ludmi. :-) Ale take hnede chlupacisko je sympatak, u nas v Beroune v medvedariu mame hned traja, co hrali v serii detskych vecernych rozpravok. (nebo jak se slovensky rekne Vecernicek :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.04  17:08

« Re: Re: Re: Re: Re: soucasne ceny Renaultu

no, zviera niekedy som, ale ked tu samu cestu idem na bicigli tak s tym problem nemaju, a ani sa nepytaju ako sa ten bicigel nabija :mrgreen:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.04  16:37

« Re: Re: Re: Re: soucasne ceny Renaultu

yyyyy: Ale abys nebyl frustrovanej tou nejistotou, tak Ti nabizim reseni. Jeden nebo dva dni vyraz do prace bez skutru pekne po svych, pesky a sleduj pohledy svych milovanych spoluobcanu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.04  16:33

« Re: Re: Re: Re: soucasne ceny Renaultu

yyyyy: Ona se taky nabizi otazka, jestli na Tebe tupe jako na cirkusovou atrakci koukaji prave kvuli tomu skutru, anebo jestli tou pricinou nejsi proste jen Ty sam, atrakce sama o sobe? >:D ;-) .. nic ve zlem >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.04  13:35

« Re: Re: Re: soucasne ceny Renaultu

Ajvn> nemaj starosti, ja chodim do roboty asi 400m, to nie je ani na auto, ani na elektricenku, ani na bicikel ... tak som si zakupil elekro skuter za 5000 :-! s nim vleziem az do vytahu ;-) ... problem je len ked prsi ... a hlavne ludia na mna kukaju ako v cirkuse, to milujem, tie tupe pohlady >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.04  13:13

« Re: Re: soucasne ceny Renaultu

Kdyz to zpetne yyyyy zhodnotim, tak jsem v te dobe udelal superkauf, ktery bych uz dneska udelat nemohl, v tom Ti davam uprimne zapravdu :-) Mel jsem asi opravdu kliku. Kdybych mel ovsem dnes vybirat vuz nizsi a nizsi stredni tridy, tak me ale Renault nepresvedcuje, ze bych si mel vybrat jeho vozy. A byl bych hodne bezradny, ktere jine znacky vuz vybrat :0) Mozna bych se pak vratil k jezdeni na kole, je to zdravejsi a levnejsi :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.04  11:36

« Re: soucasne ceny Renaultu

a ked som pisal ze tie renltacke dizle su drahe tak si tvdil ze nie, ze sa to vrati ... mozno ale len u slabeho ale slaby benzin tiez nezerie ... :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.04  11:21

« soucasne ceny Renaultu

Tak jsem se podival na web Renaultu, kdyz ted maji slevy, na kolik by dneska Clio vyslo. Je sice fajn, ze maj i 100k 1.5 dCi, ale celkove ty potvory pekne podrazily! :-( Ten figl s pridanim dalsich kategorii vybavy vs. Authentic/Dynamique/Privilege, hezky to skrze tohle vykuchali a zdrazili. Renault uz davno nema punc toho levnejsiho vybaveneho :-( No ale to me trapit nemusi, ja mam auto jeste na hodne let :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.04  11:00

« Re: Re: Re: Doplňky

dlabas: Tak to Pilarovo auto, to je po dlouhe dobe opravdu vkusne zmakly tuningacky kousek, to zase klobouk dolu. :-) Akorat koukam, ze to nema predni mlhovky a neni je kam dat, hm hm:) Jen se obavam, ze nic pro me .. takhle bych vsude budil pozornost a preci jen by bylo trochu trapne, nechat se s takovymhle autem predjizdet na dalnici i nakladaky >:D :-! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.04  01:11

« diagnostika

som sa prave dozvedel, ze novsie megany aj Clia uz maju standardnu ODB II zasuvku, na to staci primitivny kabel a soft na PC z internetu aby to fachcilo (dokonca sa cez to vraj da cipovat a merat vykon/moment motora), nema niekto relevantne info? alebo to dokonca niekto vyskusal/ma?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.04  14:22

« Re: Re: Doplňky

Ajvn: taky ještě nejsem zcela rozhodnut. Prodávají zcela čirou nebo lehce kouřovou. A k tmavě modrý metalíze by se spíš hodily ty tmavší. Jinak k náhledu jsou na [odkaz]
    Rozhodně si nechci koupit světla, která nebudou pořádně svítit. IN-Pro jsou homologované což se u ostaních výrobců říct nedá.
    Na [odkaz] v sekci Novinky mají docela divnou zadní optiku na clio. Každopádně díky za názor.
    Dlabas 8)
    Nakonec jsem je našel - přesně ty co bych chtěl:
    [odkaz]
    :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.03.04  19:03

« Re: Doplňky

dlabas: Teda nechci vypadat jako prehnane konzervativni tip, ktery se neumi odvazat:), ale co je na tech cirych zadnich svetlech tak super? Vzhledove je to sice subjektivni, ale mne se ty seriova svetla moc libi, jsou osobite, ty davaji tomu autu jeho tvar. Ale co mi prijde podstatne, troufnu si pochybovat, ze tyhle cira zadni svetla maji lepsi svitivost, nez ta origos, a to je na svetlech to nejpodstatnejsi. Sam jsem z tech Cliackych svetel uchvaceny, obcas to s oblibou sleduju ve zpetnych zrcatkach, na az jakou dalku se odrazi svitiva zluta barva napr. bliken na dopravnich znackach a je to uzasne.
    Ale mozna jsem fakt staromodni, protoze kdyz obcas sleduju ty tuningova svetla, tak je jejich zamer jasny, cim tmavsi "filtr" pres ne a blbeji to sviti, tim jsou vic jejich majitele spokojeni. :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.03.04  13:59

« Doplňky

Čus ve spolek. Tak jsem si začátkem týdne objednal nový filtr od JR Filters do mé Lucinky. Akorát nevím jest-li si ho tam budu montovat sám, když je auto ještě v záruce.
    Ještě mám pořád v merku zadní čirou optiku od IN-PRO, ale aby pak to auto nepoutalo moc pozornosti a neukradli mi ho jako LUFovi.
    To LUF: usekal bych jim ruce - vážně. :x
    Jinak: [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.04  12:48

« Re: Re: Re: Re: rozvody

ajvn: to mi teda rekni tvoje triky, ja jezdim od 5.5 do 7 8-s teda s benzinem :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.04  18:50

« Re:

chinin: Tak to Ti reknu zase docela presne :-) Bylo to na pockani, jak tak koukam do sve "knihy jizd". :-) Tzn. vymena bajvoko do hodiny az dvou, dyl to trvat nemohlo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.04  18:45

« Re: Re: Re: rozvody

marlin: A kdybys vedel, ze rozhodne ne malej?! >:D Haaaaaaleeeeeluuuuuuuujaaaaaaa >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.04  10:43

« Bez nadpisu

AJVN: Ako dlho im to trvalo, nepamatas si? :?:
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.04  19:34

« Re: Re: rozvody

jses blazen se svou malou spotrebou >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.03.04  16:32

« Re: rozvody

Mne menili remen a napinaci kladku vramci plosnych vymen u vsech dieselovych dCi Clii .. bylo to v auth.servisu a ok, v tomhle jednom z mala pripadu jsem tam zadny kiks od servisaku neobjevil :-)) Remen se jim povedl :-)
    Jinak nejvetsi duvod, proc se tu posledni dobou moc nepise, je ten, ze ty Clia proste funguji a clovek se tu nemusi moc rozepisovat, co se mu kde zase s*re, proc mu to nejede, proc to zere olej, atd. :o) A priznejme si to, mne uz je taky blbe Vam tu porad psat, ze jsem treba ted nedavno brezen nebrezen uz zase jel jen za 3.2 spotreba na zimakach. :-)) Sice mi jako lyzari srdce krvaci, kdyz jsou takovehle teploty a snih jde do kytek, ale jako eco-driver mi zaplesa srdicko, kdyz se teplomer vyhoupne nad +3 'C, to jde spotreba znatelne dolu :o)
    Tak .. a uz Vam s timhle dam zase ctvrt roku pokoj :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.04  15:11

« Re: rozvody

ja bych se niceho nebal, ted nam menily rovodak u laguny, delal to clovicek co dela u autorizovaneho servisu a docela levne... auto chodi jedna basen a je dokonce tissi nez predtim... >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.03.04  13:35

« rozvody

Luf bol jeden z najhlavnejsich prispievatelov, snad sa aktivne vrati, ked mu pride megane >:D
    :arrow: btw. zaujmalo by ma, ci ma niekto za sebou vymenu rozdoveho remena. Cas vymeny (120.000km) sa mi blizi. Nakolko je to asi dost narocna oprava, a mechanik by skutocne nemal nic odflaknut, mam trocha strach aj z autorizovaneho servisu :idea:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.04  20:40

« Co se děje....

Co se to stalo Lufovi tak je tu mrtvo. To ukradli všem co sem chodí CLIA, nebo držíte smutek za LUFa.... :-( No chápu, .... nestal se snad zázrak a LUFe nenašlo se to tvoje autíčko.... ??? Když jdu ke svému autíčku, tak si na tebe občas vzpomenu a představuji si, kdyby se to stalo mě...... :-( :( no hrůůůůzaaa!!! Jednoduše bych chodil už do smrti pěšky... těžko bych ušetřil na jiný.... ozvi se a napiš, jak jsi na tom.... jsem při tobě, Kdyby bylo v mé moci, tak ho půjdu hledat
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 13.03.04  01:46

« Re: Moooc tě Luf lituji.... stát se to mě, chodím pěšky

ano, poistenie je obcas nahovno.
    idem kupovat motorku a tiez VELMI vaham ci poistit alebo nie.
    poistne na moje idealne moto je 48.000sk/rok.
    Uz v prvy den vlastnictva strati moto podla mna okolo 40% z ceny, cize by mi vyplatili len asi 225.000sk
    dalsi rok uz by som zaplatil takmer 100.000 za poistenie a dostal by som urcite pod 200.000sk. Tyn padom treti rok postenia bude tym vyrovnavacim - dostal by som rovnako ako som im zaplatil.
    Takze v pripade kradeze alebo totalky sa to naozaj moc neoplati.
    Ine je, ked mi motorka padne kazdy mesiac.
    Musim si to este premysliet.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.04  21:15

« Moooc tě Luf lituji.... stát se to mě, chodím pěšky

:( :-( :-( zrovna ten den jsem měl narozeniny. Kdyby se mi to stalo..., bohužel nejsem pojištěn, podle mne to nemá cenu. Když se ohlídneš na to, kolik jsi narval té pojišťovně peněz a kolik ti teď dají, určitě v tom moc rozdíl nebude... jsou to parchanti všech parchantů .... všechny pojišťony. Vím, že riskuji, ale nemám pojištěno vůbec nic. V případě, žes např. dal za auto 400000 Kč a za tři roky by ti pojišťovna vyplatila asi 130000 tak je to hrůza a to ty tři roky bych platil asi 20000 ročně (to hádám nevím).
    Je tu nějaký znalec, který zná tyto počty a dopočítal by to...... dík
    PS: já vím, že nové auto je nové auto, ale mám pocit, že auto dva až tři roky do 50000 km najeto se mi musí vyplatit. I proto riziko krádeže.....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.04  15:08

« Re: Zla smutna sprava

:cry: Tak to mi je Te Lufe uprimne moc lito, k tomu se tezko neco dodava :((
    Ja si parkrat tenhle pocit zazil, shodou okolnosti i na dnesek ... a vzdy jsem byl stastny, ze jsem se probudil, zvedl se z postele a kdyz jsem vykoukl ven, mel jsem Cliouse na zahrade. Jenze tohle jsou jen sny, Tebe potkala hnusna realita.
    Ty jsi tam mel Lufe jake vsechno zabezpeceni?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 10.03.04  22:17

« Re:

no, mne povedali ze take nieco neposkytuju
  • 00 Reagovat !

foto

10.03.04  18:07

« Bez nadpisu

Ale ano, urcite napr. Kooperativa.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 10.03.04  15:56

« Re:

bola to klasicka poistka.
    ten druhy druh (neviem ako sa to vola, pouzitie je najme na auta ktore maju aj inu ako technicku hodnotu (historicka hodnota, jedinecna hodnota)) ziadna poistovna na slovensku NEPOSKYTUJE.
  • 00 Reagovat !

foto

10.03.04  14:56

« Bez nadpisu

Ja netvrdim, ze klames. Ale to, ze ludia z poistovni casto ani netusia, co za blaboly hovoria. BTW poistiek su 2 druhy: na casovu cenu (tu som mal ja) a na nejaku uzneviemaku cenu, ktora by mala byt blizsie tej trhovej, ale nie je to trhova (samozrejme s podstatne vyssimi sadzbami). Trhova je totiz dost premenliva a podla nej by sa nedali robit kalkulacie a navyse je aj dost tazko preukazna, takze by sa tu podvadzalo este viacej, ako sa v poistovniach podvadza teraz. Nieco o poistnej matike viem, trosku som to studoval (asi 2 roky a aj napriek tomu ma ojekabatili :*) )
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 10.03.04  14:47

« Re:

pozri, ja som schvalne napisal ze som iba chcel poistit auto, nakoniec som ho nepoistil, a teda nemam to podlozene zmluvou. Hovorim len tolko, co mi povedali v poistovni a to bolo, co uz som napisal.
  • 00 Reagovat !

foto

10.03.04  13:39

« Bez nadpisu

Spytaj sa. Ale IMHO matuSova info nie je celkom pravdiva. Totiz, hned ako sa to dozvedel jeden moj znamy, tak mi volal, ze mam udat co najmensi pocet km, aby som aspon nieco dostal. Bohuzial to nestihol a ja som mal kradez uz 2 hodiny nahlasenu. Podotykam, ze robi v inej poistovni a podla ich tabuliek, by som dostal priblizne tolko isto.
    Este ale bude problem s tym, co ti povedia a z kadial tu info budu mat. Mam taky pocit, ze samotni ludia v poistvniach nevedia, aku cenu to auto bude kedy mat ani ti nevedia povedat, podla coho sa to da vypocitat. Alebo sa budu tvarit mudro a povedia ti uplnu blbost.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.04  12:28

« forum

neni toto nove forum nejake dosahane? V meganII su same skodovkarske stupidity, maily co som si nechal posielat pri novej sprave vo fore maju v sebe pointer na uplne inu sekciu, "predmet" sa stale rozsiruje o nove a nove "re: re: re:" ... to je ako s novou a novou verziou mrkvosoftu, zaplatis tazke prachy za "nove vylepsene vlastnosti a funkcie" a dostanes k nim pribalene "nove neodstranene chyby", spica
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.04  12:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zla smutna sprava

no tak som zvedavy az pride novy megan a budem ho pistovat tak sa na to specialne spytam :-) ... nakoniec zistime ze luf zvolil blbu poistovnu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 10.03.04  12:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zla smutna sprava

poistna cena je cena noveho auta, cena auta z bazaru je hodnota ktora bude v pripade kradeze alebo totalnej skody vyplatena.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.04  11:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zla smutna sprava

matus> takze ta cena z bazaru je poistna cena, nie zostatkova?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 10.03.04  11:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zla smutna sprava

ja som zistoval poistenie auta r.v. 1996
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.04  10:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Zla smutna sprava

luf> alarm proti kradnutiu je podla mna ftakovina, mas auto na kartu, nemas klucik, alarm je napojeny na kartu, tak ak sa ti dostanu cez kartu (neviem ako, nemam predstavu), co je nevyhnutne na nastartovanie, tak sa ti dostanu zaroven aj cez alarm, tak naco tam je. Podla mna potrebujes kombinovat existujucu elektroniku s niecim mechanickym, napriklad constructom (ale lepsie s garazou :idea: )
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.04  09:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zla smutna sprava

matus>no mne to povedali tak ako lufovi, problem bude v tom zo on ma auto nie troj ale asi stvorrocne ... podla nich ... skusim zistit gde to mam poistene ...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 10.03.04  08:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Zla smutna sprava

yyyy, ten vypocet ceny podla aktualnej ceny auta na trhu mi povedali v allianzi ked som sa na to pytal
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.04  07:15

« Re: Re: Re: Re: Zla smutna sprava

Ja som za alarm. Podla ich slov je uz auto na alarm pripravene, fyzicka montaz trva cca. 1hod. Za tu dobu pol auta rozobrat nestihnu ;-) Ale sam viem, ze alarm moc toho nezachrani, takze rozmyslam aj nad niecim dalsim, mozno zamykanie radicky. BTW moje auto bolo pravdepodobne odtiahnute, toto ani zamykanie radicky ani ine trapne ficury znehybnujuce auto neriesia. Jednie si nosit so sebou priklepovu vrtacku a vzdy na mieste, kde parkujem auto prisrobovat k ceste bezpecnostnymi srobami >:D Rozmyslal som aj nad Lo-Jack ci ako sa to vola, ale je to nechutne drahe a zlodeji to vedia odstavit. Kua, ked niekto chce tvoje auto, tak ti asi nic nepomoze :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.03.04  23:33

« Bez nadpisu

btw. na markize bola raz taka reportaz, kde niekomu tiez ukradli auto spred hotela a poistovna odmietla zaplatit, z dovodu, ze hotelove parkovisko malo byt strazene a odvolavala sa nato, ze ma skodu platit hotel >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.03.04  22:57

« Bez nadpisu

uprimnu sustrast :-( , ja som pokladal za dobry imobilizer 106000km na tachometri a zaparkovat vedla podobneho auta s predpokladom 1000km na tachometri a vidim, ze uplne tak to nieje. :x
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.04  22:51

« Re: Re: Re: Re: Zla smutna sprava

na tu zbytkovu hodnotu su tabulky na amortizaciu, to s tym bazarom asi neprejde, drahsie vecsie auta su na to typicky lepsie (dhsia doba amortzacie) ale este zalezi aj na znacke
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 09.03.04  22:34

« Re: Re: Re: Zla smutna sprava

luf, poistovna by ti mala zaplatit auto tolko, kolko stoji porovnatelne auto v bazari.
    Napr Allianz postupuje takto.
    Skus sa na to opytat. Rozhodne by som s hodnotou 30% nesuhlasil!
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.04  20:20

« Re: Re: Re: Zla smutna sprava

no prave riesim poistenie / zabezpecenie, tlacia ma do alarmu, ale sam viem ze je to stupidita, jednak mi v servise rozoberu pol auta a to je posledne co chchcem u noveho auta a jednak uz com videl valit po bratislave zopar aut 180 s hukajucim alarmom a ani pes nestekol, asi zostanem u constructu, v kombinacii s kartou by to malo byt len na odtiahnutie auta a s tym aj tak nic neurobim ... BTW ... kedy mas nove auto?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.04  20:10

« Re: Re: Zla smutna sprava

yyyy - v kooperative. Ale mam znameho poistovaka a podla jeho slov je to skoro jedno, kde to je poistene, lisi sa to iba o par percent. Mal som najazdene 106tis km, co je podla ich tabuliek auto na odpis. Este sem prihodim dalsiu radu - ked vam ukradnu auto, tak uvedte co najmensi mozny pocet najazdenych kilometrov. BTW co so zabezpecenim noveho auta? Nejake rady a skusenosti...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.04  19:49

Boha, to je smola. Uprimnu sustrast! :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.04  16:56

no to je teda blba smrt, gde si to mal poistene? ... tak ma v tejto suvislosti napadla otazka ako sa asi kradnu renolty s kartou??? ma niekto nejake relevantne info??? stavim sa ze to bude velmi zaujimat aj Lufa >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.04  15:50

« Zla smutna sprava

Cafte a hned aj zbohom.
    Minuly tyzden som svoje Clio zaparkoval vecer pred hotelom a viacej som ho uz nevidel. V noci ho ktosi ukradol a moje auticko je uz ktoviekde. A tak som tu iba preto, aby som sa s vami rozlucil a aby som vam dal jednu dobru radu: Neverte poistovniam. Su to okradaci! 3 roky stare auto ma podla nich hodnotu cca. 30% povodnej ceny, hlavne ze poistka sa plati v plnej vyske. Som sa citil, akoby ma okradli 2x - raz, ked som nenasiel svoje auto tam, kde som ho nechal a druhy krat, ked mi zavolali, kolko bude poistne plnenie :'-(
    Majte sa a davajte si na svoje auticka pozor
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.03.04  23:56

« Re: Re:

Ospravedlnujem sa, zle som sa asi vyjadril. Chcel som napisat, ze po vymene oleja mi klesla spotreba benzinu!! :D
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.04  13:09

« Re:

>To jedno "o" nastale zmizlo asi po 25 000 < tak to je podla mna OK, s tym by som si nelamal hlavu, malo by sa to druhych 30 000 zlepsit, neviem preco ma bubo problem s malou spotrebou
  • 00 Reagovat !

foto

08.03.04  10:51

« Bez nadpisu

Asi som sa zle vyjadril. To jedno "o" nastale zmizlo asi po 25 000 km od vymeny oleja a to druhe potom od 25000 do 30000 zmizlo iba niekedy.
    Chodil som s tym do Istrosu (ale tam su strasne lenivy a vsetko predrazuju) a tak som isiel vyskust Kestler ale ani ten ma nepresvedcil. Nastastie na prehliadky staci chodit cca raz za rok. Inak ked nieco potrebujem tak idem do neznackoveho servisu a tam som bol zatial spokojny
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.04  10:32

« Re:

martinez> kam s tym chodis do servisu? nie je to tak ze tam nenaliali plnu? asi by som si to nabuduce skontroloval ... ono by to fakt malo zacat ubudat az ked to ma uz volaco najazdene a nie hned od zaciatku ... ako hovorim, na dvoch autach mi ubudlo jedine "o" jediny raz na jednom aute pri zabehu tesne pred prvou vymenou (chodim do istrochemu v bratislave)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…