Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Digitalny ukazatel paliva
no priblizne to mam samozrejme zmaknute. pre mna je fakt nejdolezitejsie, ze rezerva je rezerva a ma cca 10l. :)
inak to nie je nejaka velka zavada, takze pokial v servise sa budu tvarit ze je kaoze vsetko OK, tak aj ja sa tak mozem tvarit >:D
nastastie, za celu dobu, co mam clijko (13 mesiacov, 270000km), ma trapia len taketo "blbosti".
takze vam dakujem za reakcie :D -
"-- skrytý --" 08.06.05 14:59
« Re: Re: Digitalny ukazatel paliva
byl jsem pomalej, aha, tak PP niet .. hmm :-( No pokud by ty carky ukazovaly aspon pri kazde nadrzi stejne, tak si holt zapamatovat, ktera carka kolik litru. Mozna to neni nejidealnejsi, ale pro Tvuj prehled by to bylo taky dostacujici a presne. Jestli tam nemas PP, tak si to nekdy ocejchuj pri delsi plynule jizde, po kolika km Ti to ubyva a pak si to zpetne podle dotankovaneho paliva zkus prepocist. -
"-- skrytý --" 08.06.05 14:54
« Re: Digitalny ukazatel paliva
ups, to je pro me novinka, novejsi Cliousi ukazuji tohle digitalne? :shock: .. ja si toho na zadnem obrazku nevsiml. Jdu jukat, to me zajima :-) Ale za rucicky a budicky jsem rad ;-) No jak pise yyyyy, co se spis ridit podle PP, podle spalenych litru? (teda pokud to resis jako ja, ze to nulujes vzdy s nove natankovanou plnou nadrzi) + nezapomenout brat v uvahu tu u me cca 6-7% optimistickou odchylku PP oproti realite :) -
« Re: Re: Re: Re: Digitalny ukazatel paliva
YYYYY: moj PP usukava o asi 4,5l. Teda ukaze 10l ja viem, ze je tam 14,5l :-) Ale to riby as niekedy po prekroceni polovice, ak sa nepletiem. To len k presnosti PP. Ja som si to otestoval nie zrovna sravnym sposobom, pri prvej nadrzi, hned po kupe som si pozical bandasku, natankoval 5l benzinu a siel do prveho zadrhnutia. Obchod, servis netusia, kolko je v nadrzi benzinu po pipnuti, -
« Re: Re: Re: Re: Digitalny ukazatel paliva
to 5y: bohuzial PP nemam, to by som sa na nejake ciarky vykaslal :-)
to miro: ale ved to auto ma rok. to musi byt v zaruke. >:-[]
keby nie tak na to kaslem, nejake tazke prachy im platit nebudem. zda sa ze rezerva ukazuje ako jedina OK. aj ked zatial som na doraz nesiel, takze neviem. ale ked zacne svietit rezerva tak natankujem 40l doplna na jedno vypnutie pistole. -
« Re: Re: Re: Digitalny ukazatel paliva
tak v tomto pripade Ti v servise povedia, ze to treba opravit, kedze to nieje v zaruke. Ja s tym skusenost nemam, len ma to napadlo. Neviem inac, ci ta oprava bude stat za to. Prever si, ako ti ukazuje rezerva a na ten priebeh sa vykasli. Oprava nebude len za par stovak. Omne to neukazuje tiez presne, ale lepsie ako tebe a aj tam ma hned na zaciato zaujimalo, kolko paliva hlasi rezerva. U mna cca 10,5l. -
« Re: Re: Digitalny ukazatel paliva
to miro> jje to mozne, nevyznam sa velmi v technike. preto sa pytam ci s tym maju aj in podobne skusenosti. Kazdopadne idem v pondelok na garancku tak sa tam spytam. Ale rad by som predtym vedel, ci je to "klasika" u clii, alebo len moj kus. Pretoze ked sa ich tam na nieco spytam, urcite to budu chciet opravit, alebo minimalne nauctovat :) -
« Digitalny ukazatel paliva
Tu to nejako vymrelo. To ste uz vseci cliicka predali? >:D
Zaujima ma, ci tu ma niekto Clio2 po facelifte, ktore uz ma digitalne ukazovatele teploty a paliva v nadrzi.
Tieto dve digitalne pi.....y ma strasne se...
U teploty to je este OK, ale palivo >:-[]
Zaujimalo by ma, ci to aj vam funguje tak strasne nepresne ako mne. Je tam 10 dielikov (9 mensich +1 akoze rezerva), kedze clio ma 50l nadrz tipoval by som, ze kazdy dielik by mal znamenat cca 5l paliva. Lenze u mna to funguje tak, ze na prvy dielik som schopny odjazdit aj 100km (jasne, je mozne ze mam benzin po hrdlo). druhy tak 70km, atd. ale 6 a 7 dielik zhasnu uz po odjazdeni 20-30 km. Takze nie som schopny ani priblizne urcit kolko paliva mam v nadrzi.
Upozornujem, ze so spotrebou to priamo nesuvisi, jazdim kazdy den rovnake trasy do prace a z pracce po prahe. Navyse to funguje uplne rovnako aj pri jazde po dialnici. :'-(
Je to chyba clii obecne, alebo je to len zavada mojho kusu a vam to odmeriava priblizne rovnako?
to ajvn: bud rad, ze mas budiky, co ja by som za ne dal. -
"-- skrytý --" 06.06.05 11:13
« Re: Re: Re: Re: uz jsem v "100.000km-Clubu"
:lol: No jo, jenze ja se ho hned tak rychle zbavit nechci, ja ho chci mit dobre jeste takovych 5 let :roll: , aby mi aspon najezdilo takovych 250.000 :-! Takze to ho pak ale za 200.000 neprodam, ikdyz bych se takove nabidce pochopitelne nebranil >:-[] -
"-- skrytý --" 06.06.05 10:56
« Re: Re: uz jsem v "100.000km-Clubu"
Miro, nene, na 626.916,70 Kc >:-[] Ale je v tom opravdu vsechno, porizovaci cena, veskere poplatky, i dve pokuty :), palivo, servis, doplnky (napr. autokosmetika, plachta apod.) a vybava (takze i takove veci jako zimaky, stresni nosice atd.) Je to zkratka zrout penez. :? -
"-- skrytý --" 05.06.05 10:06
« uz jsem v "100.000km-Clubu"
Tak v patek to prislo :-) Muj Cliousek uz ma stovku za sebou a jsem bez zaruky :-( :roll: Tak snad bude hodnej jako doted a zlobit me nebude. Ale je to stejne divny pocit, jak je ted na palubaku ta ujeta celkova vzdalenost dlouha, zleva doprava .. sest cisel .. hmm .. moc se mi to nelibi 8-s >:D Po 100.308km, s celkove stravenymi 1818 hodinami za volantem, s celkovou prumernou palubakovou spotrebou 3.480 a realne podle tankovani 3.709, vztric za dalsi stovkou >:-[] Docela zajimavy statisticky udaj je i celkova cena ze vsech nakladu na 1km a jen z nakladu na palivo ... 6.25Kc/km, resp. 0.75Kc/km. Doufam, ze se mi ty celkove podari nekdy srazit pod 4kacky. Je to celkem boj, ony ty rocni naklady nejsou dvakrat male. 8)
jasne ze som sa sekol. a to nie trosku >:D
mas pravdu 27000.