Renault Clio (II)
"-- skrytý --" 27.07.05 10:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: policejni kontrola
lufiku, aktualne maji ty moje CPC-letnaky za sebou 71.350km (zimni probeh na zimakach v tomhle udaji uz pochopitelne neni). To vis, lakaji me ta dve magicka cisla .. aspon 75 .. nebo jeste lepe 80tis? >:D -
« Re: Sjíždění - opotřebení pneumatik
dlabas: tak o probleme s pneumatikami Ti mozem dost popisat, ale urcite nemam problem na pravom prednom kolese. Ja mam problem na zadnych a uz je jasne co to robilo. Nahovno cely podvozok. Geometria OK moze znamenat v tolerancii a tak sa moze toto prihodit. Nechaj si este zmerat razvory naprav, ci to koleso nienahodou mimo svojho miesta. U mna je tento problem. Inak ak mate s kamosom ten isty problem a jazdite tu istu trasu, moho by to byt vecou jazdneho stylu, mate poceste par peknych lavotocivych zakrut, ktore si radi reznete. -
"-- skrytý --" 26.07.05 20:16
« Sjíždění - opotřebení pneumatik
Jako Ajvn mám od výrobce CONTINENTAL Premium Contact.
Byl jsem dokonce před cca půl rokem na geometrii, protože jsem spozoroval, že se mi pneu více sjíždí. Geometrie byla OK.
Problém je, že nejvíce mám opotřebené pravé přední pneu (u spolujezdce) a to dost nerovnoměrně. Vnější strana mám cca 1,5mm, ale střed a vnitřní starana 3-3,5mm. Ostatní kola jsou celkem v pohodě.
U kámoše na Megane Grantour se také víc sjíždí to samé kolo.
Jaké máte zkušenosti nebo rady a tipy?
Chci je letos dojezdit a pak půjdu asi do CPC2. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: policejni kontrola
Vyrobcovia asi menia zmes aj pred touto hranicou. Na mojich Continental SportContact2 nejako nemozem dojazdit posledny milimeter :-) Ta guma je tam uz dost tvrda a odolava opotrebeniu vyrazne lepsie, ako ked mala hlboky dezen (gumy maju cca. 16 mesiacov od vyroby, vekom to asi nebude). A uz vobec nedrzi tak, ako kedysi. Tam, kde som kedysi presiel 110 dnes uz pri 90km/h piskaju. Umerne tomu som prisposobil styl jazdy, ale ak mi niekde niekto skoci do cesty a ja to neubrzdim, budem moct vinit iba seba, aj ked je guma este v zakonom stanovenom limite.
BTW aj tak mi to ale bzdi lepsie, ako nova Fabia na Barumkach >:-[]
to Ajvn - kolko si na tych gumach natocil? -
"-- skrytý --" 22.07.05 15:54
« Re: Re: Re: Re: Re: policejni kontrola
Miro >:D Ja bych rad ... az po konci tehle letni sezony .. kdyz by to jeste slo :-) Zatim je mam pod kontrolou a na vode s nima pres 80-85 nejezdim >:-[] Akorat je fakt, ze staci mazlavo, nebo prach ve spojeni s pogumovanym povrchem naseho parkingu a ta guma uz zacina klouzat :-) Ale jinak na suchy asfalt do zatacek je spickova >:D
Nikde jsem nenasel nejakou analyzu, jak roste riziko defektu s mensi vyskou dezenu. Ale z tohohle trochu obavu mam, chytit nejakej spicatej kamen .. hmm. :( -
"-- skrytý --" 22.07.05 12:15
« Re: Re: Re: policejni kontrola
No ten nalitek samozrejme registruju, akorat jsem nikdy nemeril, jestli je ten nalitek prave v one zakonem stanovene vysi, anebo tesne pod ni? Protoze pokud je presne v uvedene vysi, tak mohu argumentovat .. vidite? je tam ten nalitek, sice je v rovine s behounem, ale to znamena, ze je to sice limitni, ale stale platne! ... Na tom nalitku uz neni moc patrne, kdy i on se zacina sjizdet :-)
Ja teda predpokladam, ze se meri ty podelne drazky, ktere byvaji +- ve stredni sekci gumy a ze nemeri ty odtokove krajni pricne, ktere se ve finale sjizdi o neco rychleji. -
"-- skrytý --" 22.07.05 10:03
« policejni kontrola
Tak si me pani policiste dneska opet vybrali v Radotine ... stoji tam celkem casto, uz si me tam vybrali po treti :-) Byli prijemni, korektni .. pouze me upozornili, ze moje zadni pneu uz jsou na hrane :roll: >:-[] No jsou, no jsou, a ani ty predni uz nevoni novotou :P Pamatujete si to nekdo z autoskoly, kolik musi mit? 1.4mm? A bere se nejnizsi drazka, prumer, nebo se meri nejlepsi drazka na pneu? Kdyby se merily vnejsi, budu mit stazenou *, kdyby vnitrni, budu naprosto v klidu. -
« To Ajvn
Mas pravdu. Ceny zak. poistenia su stanovene od objemu motora, ma sa to zmenit - budu stanovene od vykonu motora. Mal som na mysli 95 % dizlov s objemom 1.9, u ktorych je ZP o 100% vyssia ako u 1.8. Cena nafty ide neskutocne nad N95. Ale musim sa pochvalit. V utorok som siel trasu Zilina - Levice (cca 170 km) so spotrebou 5,2. Na 110k 1.6 megan combi sa mi to zda super :oDDD
V poslednom case mam ale problem nastartovat teply motor. Starter toci, toci ale motor nechyta. Prosim vazenych pritomnych s podobnou skusenostou, aby mi pomohli diagnostikovat uvedeny problem. Studeny motor startuje perfektne. Dik. -
"-- skrytý --" 15.07.05 23:06
« Re: jednotne ceny
Odpověď č.2
Dobrý den,
ano prostudovala bohužel na našich stránkách není pravidelná prohlídka
přesně definovaná, upřesňuji tedy jedná se o 30 000km prohlídku. Jednotné
ceny by měly dle našich podmínek dodržovat všechny autorizované servisy.
Nemáme informaci, že by některý z dealerů toto nedodržoval. Pokud máte
zkušenost, že Vám byla jednotná cena zamítnuta prosím abyste nás informoval,
který z našich dealerů prohlídku dělal.
S pozdravem,
Xxxxx XXXXXXXXX
služby zákazníkům
RENAULT Česká republika, a.s.
Otázka č.2
Vážená paní XXXXXXXXX,
ale to jste mi bohužel vůbec neodpověděla na moji otázku. Ikdyby jste tam
měli napsáno, že "uváděné ceny jsou pouze pro první garanční prohlídku", tak
jste mi neodpověděla, jest-li tuto cenu musí autorizované servisy dodržovat.
Navíc rozdíl v zásahu techniků při první nebo druhé či třetí garanační
prohlídce není velký. Naopak cenový rozdíl autorizovaných servisů je značný.
Na Vašem webu víc o tom není. Nezáleží jest-li má někdo interval garančních
prohlídek 30tis km nebo míň. Je to rozdělené podle druhu paliva a typu
vozidla.
Prostudovala jste vůbec jaké informace uvádíte na webu ???
Pravidelná prohlídka udržba - dle mého názoru je pravidelná garanční
prohlídka. Je tato doměnka či názor spravný???
Info k této prohlídce máte:
Nabídka se vztahuje na modely prodané před květnem 2002.
Přesahuje-li objem oleje pro daný model uvedenou hodnotu, platí cena o 1
úroveň vyšší, není-li uvedeno jinak.
Předem děkuji za vyčerpávající odpoveď
Dlabas
Odpověď č.1
> Dobrý den,
> děkujeme za návštěvu naší internetové stránky a za Váš dotaz.
> Momentálně ještě nejsou stanoveny jednotlné ceny na 60 000km prohlídku.
Prozatím se jednotná cena týká pouze prohlídky po 30 000km.
S pozdravem,
Xxxxx XXXXXXXXX
služby zákazníkům
RENAULT Česká republika, a.s.
Otázka č.1
Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat jestli \"jednotné ceny Renault\"
zavazuje autorizované servisy k jejich dodržení. Už v názvu \"jednotná
cena\" naznačuje, že pravděpodobně ano. Když jsem se ptal v jednom
nejmenovaném autorizovaném servisu na Clio II - 1.5dCi, kde by garanční
prohlídka měla vyjít na 3.190,-, tak mi bylo řečeno, že nejsou schopni cenu
dodržet. Výměna předních brzdových destiček za 1.995,-. Celková cena mi
vychází na 5.185,- + cena palivového filtru (výměna po 60tisících). Můžete
mi prosím k této záležitosti poslat vyjádření. Předem děkuji -
"-- skrytý --" 15.07.05 10:21
« jednotne ceny
Tusite, co je ten olej Motrio 10W40 ? Mezi motorovymi oleji to nemaj, takze kam se tenhle olej leje? Nebo je to alternativa za klasicke Elfy do motoru? Teda ne ze bych ho tam chtel, ja jsem s tim Excellium vzhledem i k periodam vymeny velmi spokojeny a autu se tenhle olej zamlouva, ikdyz nevim, jestli by se mu zamlouval i jinej, "horsi" :), ale to uz neni takovy cenovy rozdil, abych ze sebe delal testovaciho kralicka usacka.
Jen me tam vazne rozesmiva ta cena za vymenu prednich steracu, 850, to se vazne smeju >:D Jsou totalne mimo realitu, za kolik se necha srovnatelne Valeo sehnat ani ne za polovicni cenu.
Každopádně nechám vše překontrolovat než budu dávat nové pneu. V okolí praha-východ ty silnice stojí čím dál víc za prd. Občas bych si radši přál 14" kola. Jenže ty 15" tomu cliu zkrátka sedí. Mám najeto 53.500,- ale měl jsem tam i zimáky, takže kolik ne těch CPC nevím. Každopádně nikde nejsou slike.