Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Ostřikovače nestříkají...
Ahoj, do rodiny nám přibylo nové starší Clio II (r.v.2000) a bohužel až teď jsme zjistili, že nestříkají ostřikovače (přední ani zadní). Motorky vrčí, takže 1. nápad byl zamrzlá voda v nádržce nebo ostřikovacích tryskách, ale všechno jsem v teplé garáži vyčistili, profoukli, nalili novou směs do -30 st. a pořád stejný stav. Jestli s tím máte někdo podobnou zkušenost nebo třeba nápad, budu rád za každou radu. -
"-- skrytý --" 16.12.05 12:08
« hezke Vanoce
Lidicky, protoze dnes odjizdim za svou milou a k netu se vratim az po vanocnich svatcich, tak Vam aspon touto formou popreju dopredu hodne darecku pod stromeckem, mozna tam nekteri z Vas najdete noveho ctyrkoleho milacka, pokud mate bohatou pritelkyni, manzelku nebo tchana >:D , takovym z Vas to pochopitelne uprimne preju >:-[] , uzijte si je v klidu .. myslim ty vanoce, ikdyz uzijte si i ty pritelkyne a manzelky :-) .. a klidne i tchana s tchyni >:D .. hodne zdravi, stesti, a lasky ... jo a sice ja uz tu budu, ale pokud Vy ne, tak i stastny Novy rok, at se dari, kdyz se dari. ;-) Aaaaahoooooooooojjjjjjjjj :P -
"-- skrytý --" 15.12.05 13:15
« RE: Startér
Startér je asi v pohodě. Od té doby co jsem to sem psal to přestalo. Doufám, že navždy.
Potřeboval bych radu. Vržou mi přední sedačky a je to asi těmi plasty na bocích. Vůbec nevím co s tím. Nějaká rada by se nenašla. Přece to nenamažu vyjetým olejem ne :? -
"-- skrytý --" 09.12.05 16:38
« Startér
Tak mám toho cliouše 2 roky + 7 měsíců a za poslední 2dny nechtěl 4x naskočit. Otočil jsem klíčkem a jen to cuklo. Pak 3x na podruhé a 1x na potřetí to normálně naskočilo. Baterka je OK, takže se loučí asi startér.
Chtěl jsem nové aby jsem mohl v pohodě jezdit a ne se s ním řešit problémy. Mám najeto 63200km
Kamoš má stejně starého getze a je úplně v pohodě. Když mě vezl po Praze po kostkách, tak žádné drnčení. Závady neměl žádné.
A moje clio:
alternátor, pás u řidiče, žhavící svíčka ve 40tis, teď stratér, různé pazvuky po autě a palubní deska drnčí podle nálady. Když si k tomu vezmu Renault servis a jejich rozdílné ceny + kvalitu práce, tak to byl asi můj poslední Renault. :? -
"-- skrytý --" 06.12.05 19:20
« Bez nadpisu
Ajvn: děkujeme, ale: ta vlajka by měla být růžovo červená, ať je to stylové....si budeme muset zvykat,**va,už zase...nebo mít dostatečně rychlá auta,baterky v pořádku a vypadnout odsud. Takže auto v provozuschopném stavu bude nutností,tak to jdi raději dobít,nejenom skrz tu zimu... ;-) -
"-- skrytý --" 06.12.05 17:46
« Re:
IT: jinak jak za tuhle, tak i za ty predchozi odpovedi a rady pochopitelne uprimne dekuju .. to zase ne, ze bych si nejen Tve, ale i rad ostatnich nevazil a neocenil to. >:D Ted tak tedy cinim pred nastoupenou jednotkou a rozvinutou zastavou naseho lidove-demokratickeho motoristickeho fora. :D -
« Re: Re: tak co treba startovani a baterie
tak presne toto absolvovaj aj nas scenic ... furt bez problemu a potom ani tuk, ale totalne nic ... ani nabijacka nepomohla ... napetie bolo, ale prud ni, on ten motor chyta na prve pretocenie a ze je baterka v haji sa neprejavi nijako az ked v nej nie je vobec nic a potom uz nepomoze ani svetena voda -
« Re: tak co treba startovani a baterie
V Megane ju bolo treba vymenit po ~5 rokoch, pretoze zrazu prestal sam startovat. Stalo sa to fakt zo dna na den a bol to velky sok. Po jej prvom vypadku bolo treba doliat trosku vody do jedneho clanku a isla znovu na nabijacku, ale o mesiac uz bola kaput znovu. Takze fakt bezudrzbova - ziadna udrzba jej nepomohla :-) -
"-- skrytý --" 05.12.05 17:37
« Re: tak co treba startovani a baterie
Me na twingu II vydrzela od roku 2000 duben az do dnesni doby a to tam je stabilne zapojeny aktivni basak, sice parkrat zaprotestovala napr. kdyz jsem hral radio s vypnutym motorem ale jinak bez problemu az me to prekvapilo. 2x uz jsem ji dobijel na nabijecce a i nejake doliti destilky
probehlo takze bych se do toho byt tebou poustel az pri nejakem naznaku potizi ...... -
"-- skrytý --" 05.12.05 17:27
« tak co treba startovani a baterie
Uz tu dlouho nepiseme .. tak vykopavam zachranarske tema ... :-) ... kdyz mam v Cliu tzv. bezudrzbovou autobaterii, beru v potaz, ze je to silne individualni, ale jak dlouho ta baterie muze za idealnich podminek fungovat bez nutnosti vymeny? Mam se vykaslat na tvrzeni prodejce davno pred lety, ze do tehle baterii clovek uz lizt ani nema? Mam ji cast od casu otevrit a juknout, jestli neni potreba dolejt? Mam ji uz tri a pul roku a zatim bez naznaku problemu, startuje to o sto pero. >:-[] -
"-- skrytý --" 26.11.05 10:42
« Bez nadpisu
Přilepeno-pro kotoučové brzdy. U bubnové též,ale tam se dá i nýtovat-má to výhodu i nevýhodu.Plusem je "jistá"pružnost spoje a tlumení rázů (proto třeba lamely spojek dost nýtují), nevýhodou je kratší životnost - opotřebení po hlavu nýtu. Jsou to kompromisy,jako všude v technice. Ale lepení je podle mne celkově lepší.
Já vím, že to byla nadsázka s nejakými Dětmi země.Azbest je prostě svinstvo, stejně jako Pb. -
"-- skrytý --" 25.11.05 22:28
« Re: třecí obložení
IT: diky za dalsi nove a zajimave informace .. tusis, jak je to oblozeni spojene s tou ocelovou casti desticek? Je tedy doufam ta vnejsi cast z oceli a ne neceho jineho. >:D
Jinak tu mou reakci na Matky Zeme a spol. neber vazne, byla to smesice nadsazky a ironie. Bohuzel velmi dobre tusim, jaky je azbest svinstvo .. kilak od baraku mame fabriku, kde s nim desetileti pracujou a nemusim rikat, kolik lidi tam "odchazi" na poruchy krvetvorby a jine, protoze tam vdechuji azbestovy prach. :-(
jenom jsem se chtel zeptat, od kterych otacek se zacina tocit turbodmychadlo. Je to od tech nejnizsich a pomalu se toci, nebo tam je nejaka klapka ktera to otevira az pri nejakem tlaku?
A je lepsi to turbo obcas protocit? Nebo to je jedno?
Diky
drCvach
P.S.: Stastne, vesele a bile VANOCE