Renault Clio (II)
« Re: Clio II 1.4 16V
Ty brzdy maj pozdější nástup normálně,ale to není tak hrozná vada,naopak si myslím,že třeba v zimě je to lepší(nehrozí tolik,že si dáš na kokos).Horší je,že vadnou,když déle brzdíš,pozoroval jsem to třeba v Alpách.Jak se zahřejou,tak ztrácí na účinku.Máš kotouče jen vepředu,nebo i vzadu i s ABS.U sporťáků to bývá s brzdama lepší.Kolik to tam u Vás stojí,resp.,kolik by stálo to moje RT 1,4.Občas pozoruju dost výrazný rozdíly v cenách aut u Vás. -
« Re: Clio II 1.4 16V
Diky za odpoved. V podstate si mal cas, lebo na auto si poockam este 4 tyzdne :-)
Neskorsi nastup brzd si pozoroval pocas poruchy, alebo mas pocit, ze to tak je stale - ja som to auto soferoval iba 3km (a som rad, ze mi predajca vobec dovolil soferovat), takze take veci som si nevsimol. Vtedy som sa zameriaval na motor, lebo som sa rozhodoval medzi 1.2, 1.4 a 1.4 16V a tiez som bol rad, ze s mojimi 190cm som sa do toho auta celkom pohodlne zmestil a za mnou este sedela manzelka.
Ked to auto pride a ja s nim budem brazdit cesty, budem sem prispievat a opisovat moje skusenosti s tymto autom. Zatial hladam vsetky mozne a nemozne zdroje informacii o tomto aute... -
« Re: Clio II 1.4 16V
Omlouvám se, že sem tak dlouho neodpovídal, nějak sem se k tomu nedostal. Oni ty brzdy brzdí dobře, ale po zimě se to prostě zaneslo nějakým bordelem a pořád přibržďovalo, takže se hřálo a tím pádem to asi i začalo pískat atd..Jinak sice brzdí dobře, ale řekl bych, že mají nástup až po větším prošlápnutí pedálu, než bych očekával, je tam prostě prodleva, než zaberou. Ale jinak sem fakt spokojen.Kdyžtak, jestli chceš, dám Ti mail, ten si vybírám pravidelně (msem@seznam.cz). -
« Re: Clio II 1.4 16V
No ako som uz pisal, auto je objednane. Termin dodavky je ale az 30.11., to sa este nacakam.
S tymi brzdami to je pre mna sok. Ked som bol na predvadzacej jazde, skoro som si rozbil hlavu o vlant, ked som sliapol na brzdu. Mal som pocit, ze to auto ma velmi dobre brzdy. Ako sa pozna to nepirliehanie dosticiek? -
« Re: Clio II 1.4 16V
Mel sem problemy s prilehanim prednich brzdovych desticek,coz odstranili na pockani,ale musel sem k nim nadvakrat,protoze poprve mi rekli,ze to je normalni.Pak mam popraskany lak mezi zadnim blatnikem a strechou v tom prechodu(takova ta ryha,ale to se Ti udela taky,protoze to pry to delaji vsechna 5-ti dverova Clia).Jinak zatim v pohode.Jo a ted se mi yacala sjizdet vnejsi strana vzorku yadnich pneu,dela se na tech kostickach takova pilka(nastupni hrana vzorku je niysi,nez sestupna,ono se to tezko popisuje slovne),ale je mozne,ye to je tim,ze sem to nechal nafoukat plynem,nevim.Ale to je mozna tim,ze to moc pozoruju.Zatim -
« Re: Clio II 1.4 16V
To je celkom dobre na to, ze ma papierovych 6.8l/100 km. Pokial viem, v Megane tento motor zerie tiez okolo 6l.
Uz som si to auto objednal a neviem sa ho dockat. Chcel by som ale vediet, ake mozne problemy sa pocas prevadzky mozu vyskytnut, resp. ake muchy to auto ma.
Diky -
« S Cliem 220
Ja mam s Cliem II velmi dobre zkusenosti, a to s tim nejsilnejsim (a taky nejdrazsim) tedy 1,6 16v 79 kW. Jezdi to naprosto skvele, i to dobre sedi obe sestnacky maj trosku tvrdsi perovani to bude tim. Vybava maximalni 4 airbagy ABS klima... 16v ma jine svetlomety dvojity lupaky, ktere to auto zvednou o 200%. Akorat me trosku vadilo ze nema podelne nastavitelnej volant. Vykonovy parametry jsou skvely dve kila to jede naprosto bez problemu, max se mi povedlo neco malo pres 220 dal to nema tachometr :-)) kdyz jsem honil A8. Zere to kolem 7 litru, kdyz se na to slape tak pres 8 coz je super. Jen ta cena asi 490 000 ... -
« Re: Vítám fšechny fandy motorismu
Nějak se to tam nezobrazilo všechno. K tomu citroenu, prostě úroveň zpracování mně v žádném případě nenadchla a to sem nekoukal příliš kritickým okem. A rozhodně si nemyslím, že facelift něco radikálně změní. Třeba taková rezerva pod kufrem zvenčí, nebo lacině vypadající lišty na oknech (něco jako daewoo) mne určitě nezaujali. To bych raději zůstal u renaulta, nebo si skoč do mazdy na čumendu. Němec to sice není, ale dostaneš záruku na tři roky nebo 100 000 km.Ono je to ale problém si dnes vybrat, je toho moc. Musíš si stanovit základní požadavky a z toho vycházet. -
« Re: Vítám fšechny fandy motorismu
To fakt trvá tak dlouho než ti přivezou auto. Pochopil bych tak 3 týdny (když jde do výroby), ale tohle mě dostalo. No zase na druhou stranu to nejsou housky.
Co se týče Scénicu, půjdu se asi podívat v sobotu na Výstavišti je nějaká výstava a bude tam Scénic RX4. Bude to asi jenom čistá prohlídka bez reálné možnosti koupě, i když mít ty peníze tak čtyřkolka byl vždycky můj sen. Jak jsi psal, že je teď nejlepší doba na koupi souhlasím, ale ještě počkám na prosinec. Má se začít prodávat Xsara Picasso (první fotky mě dostali), takže porovnám a uvidím. Jo frantici mají dobrý auta se šarmem. Zatím jezdím Pegeoutem 106 r.v.1993 a do města je to super. Málo žere a není to takový malý jako např. Matiz (do šířky).
Moc se mi líbila u Clia limitovaná verze, kterou dělal Renault spolu s Applem. Samá jabka (přední světla). Škoda že v něm nebyl i počítač. -
« Re: Vítám fšechny fandy motorismu
Bohužel zatím nejsem šťastným majitelem, přivezou mi ho až začátkem prosince. Jinak, co sem s ním jel zkušební jízdy, tak si myslím, že na tak malý auto má slušnou stabilitu. Taky , když se podíváš na rozvor, tak není v téhle kategorii zrovna z těch nejmenších a "řiditelná" zadní náprava má taky něco do sebe.Jel sem třeba s Corsou nebo s Felicií a to se nedá srovnávat ani náhodou. Co se týká Tvé volby scénicu, s tím bych já osobně neváhal, taky sem si na něj browsil drábky, bohužel jen v teoretické rovině. Je to fakt dost promakaný auto za slušnej peníz. Zaujalo mne od hlavy až k patě. A o tom novým scénicu ani nemluvě. Jinak sem z Jihlavy, takže budu mít opravdu možnost to vyzkoušet až až. Leasing mám od CAC s pojištěním od Kooperativy. Byla to akce těchto tří firem dohromady (i s Renaultem). Pojistku mám na 2,9 % z celkový částky, na 10 % spoluúčast, což taky nemáš všude. Oni ale vyjeli teď skoro všichni se super nabídkama, takže si myslím, že teď koupit auto je docela ideální čas. -
« Re: Vítám fšechny fandy motorismu
Nemyslím si, že Fabia nějak výrazně promluví do celkového prodeje aut, možná jedině na úkor Felicie. Pokud si vezmeš cenu rozumné Fabie (ne 1,0)a co nabízí tak si myslím, že se konkurence bát nemusí (apropo ceny Fabie jsou zaváděcí v budoucnu stoupnou). Jediný co by s trhem hnulo by bylo výrazné snížení ceny Felicie tak za 180-190k, tuším že teď je za 215.000. To škodovka neudělá a proto je cena Fabie tam kde je a nemyslím si že je to na škodu. Rozhodně bude lepší pohled na silnice když každý druhý auto nebude Škoda a konkurence rozhodně nespí a připraví pro nás určitě ještě další akce jako např. nulový leasing apod.
Ten leasing máš od Kooperativy nebo od někoho jinýho? Když jsem se ptal u Amose tak my řekli, že s nima mají nejlepší podmínky pro klienty.
Napiš jak ti to jezdí, pochopil jsem že jsi odněkud z Vysočiny tak by mě zajímalo jaký jsou zkušenosti z provozem auta v "extrémních" podmínkách? -
« Re: Vítám fšechny fandy motorismu
Chodil jsem po všech možných autosalonech od mazdy,seatu,škodovky,volkswagenu,fordu,t… a já nevím, co ještě. Nakonec mně přesvědčili leasingem s nulovou akontací. Chtěl sem větší auto, ale bohužel na to nejsem tak finančně zajištěnej, ale to by bylo na dlouhý povídání a spíš přes maila, a ne veřejně. Ale co Ti můžu doporučit je nový megane. Jel sem s ním a je to špica auto pro běžného spotřebitele s bohatou nabídkou v základu, slušným dílenským zpracováním a subjektivně velkou užitnou hodnotou pro průměrnou rodinku. Má to ohromnej kufr a špica se to řídí. Na první posaz sem se s ním sžil. A každýho prodejce ještě můžeš stáhnout z trenek o něco navíc, teď je na nákup ideální čas, než vylezou s Fabií. -
« Re: Vítám fšechny fandy motorismu
to Smisak:Skvěle jsi mi nahrál s tou Mazdou. Váhám mezi Scénicem a Premacy (asi zvolím Renaulta protože ve stejný ceně nabízí klima ). Co se týče prodejců, myslím si že je to hodně závislé na majiteli autosalonu. Když ty zaměstnanci jsou v pohodě a práce je baví tak to klidně může dělat i ženská. Technický věci si stejně zjistíš sám a při předváděčce je aspoň hezké si trochu zaflirtovat. Chci se zeptat jestli jsi chtěl rovnou Clio nebo jsi se rozhodoval mezi více modely Renaultu např. Megane nebo i jinými značkami? -
Re:Hudec
Je to 1,4 RT v základní výbavě,jen sem tomu přidal mlhovky.Rádio si udělám sám a jestli tam hodím nějakej tuning navíc, to uvidím podle toho, jak to vypadá na trhu, od nich je vše navíc dost finančně nadhodnocené.Jinak sem to kupoval v Jihlavě a přístup byl velice dobrý.Narozdíl od Opelu, kde mi to předváděla ženská.Ale doposud nejlepší předváděčku sem zažil v Mazdě.Tam věděli odpověď úplně na všechno, to bys musel slyšet. -
« Vítám fšechny fandy motorismu
Právě před nedávnem jsem učinil jedno ze svých nej životních rozhodnutí, a to, že jsem se rozhodl zakoupit si nové auto. Ne, že bych byl úplný chudák, ale je to investice. Rád bych se podělil o dojmy, či případné zkušenosti s tímto automobilem. Já zatím čekám, než mi ho přivezou.Děkuji za připomínky a náměty do diskuse. Ahoj Martin
Takze od piatku som stastnym majitelom tohto auta. Prislo o 3 tyzdne skorej, ako slubil predajca a veru som ho nenechal dlho stat v autosalone. Skusenosti po prvych 550km: cakal som trosku nizsi aerodynamicky hluk na dialnici, motor je sice pocut viacej ako 1.2, ale aj tak je to super tiche (fakt mi viacej vadi ten aerodynamicky hluk), taha to celkom dobre od 1500 ot. ale je citit, ze motor sa dostava do svojej koze az pri 2500 a viacej (v praxi zrychluje na 5 zo 110 na 130 bleskovo (aj do kopca, kde som na R21 musel radit 3), z 80 na 110 to uz nie je take markantne, ale podradovat netreba), prekvapila ma tvrdost podvozku a sedaciek a chvilu mi trvalo, nez som si nasiel optimalnu polohu za volantom, oneskorenie brzd vobec nepocitujem, brzdi dobre a nabeh brzd je na mna az moc prudky, ale uz si zvykam (vzadu su asi bubny, ale neviem, este som sa nedival), nema !!!ziadne!!! oneskorenie plynu. A este jedna vec - na prvych 440km mal primernu spotrebu 6.25l, cakal som, ze to bude okolo 8 a viacej. Ako je to s ukazovatelom stavu paliva v nadrzi? Ked vycvakla pistol, bolo v nadrzi cca po bodku hned pod plnou (a viacej sa nedalo natankovat), predtym bola rucicka na R. Zmestilo sa tam 44 litrov. Kolko je teda rezerva?
Co stoja Renaulty u nas sa dozvies na www.renault.sk. Mam navyse oproti serii este bocne airbagy, spolu za 403.700 Sk. Sranda je, ze tento vikend prisiel znamy z francie a velmi sa rozculoval, ze to auto u nas vyjde o cca. 15 tis frankov lacnejsie ako u nich. Ale bol rad, ze sme sa opat rozhodli pre francuzske auto (uz mame v rodine 5-te).
Zatial sa maj a jazdi bezpecne.
PS: A pis, som rad, ze si mam s kym pokecat o tomto aute.
PS2: Mam v jednom casopise porovnavaci test Fabia vs. Clio a Clio zvitazilo prekvapujuco ma lepsi podvozok!!! a brzdy!!! Vybrali sme si spravne :-)
Caf