Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Clio II 1.4 16V
Ono s tou metalizou to bude asi trochu problem,ale stejne bych to radsi sveril lakyrnikovi z povolani a ne z donuceni,jaky jsou zpravidla ve znackovych servisech. Ty tuzky se u nas uz normalne prodavaji a jsoou bud smyvatelne,nebo je to primo barva,kterou si je mozno vybrat podle vzorkovniku.Videl sem to na pumpe OMV.Takze pokud to bylo jen skrably,tak bych to asi vyresil takhle.Ja si nechal namichat pro tyhle pripady 1 dcl barvy podle jejiho cisla u lakyrnika,stalo to 190 Kc a na tyhle drobny skrabance to mam na dostatecne dlouho(snad).Ted se priravuju na vymenu oleje,tak premyslim,co tam nalit.Jestli mam utracet za znacku,nebo tam dat neco obycejneho.Rozdily v cenach jsou dost vysoke,tak zatim vaham. -
Dal som to robit u Renaultu, pretoze som si myslel, ze maju originalne laky a nebude potom problem, ze by bol iny odtien. Ale moje prekvapenie bolo velke, ked mi povedali, ze to asi bude hotove v piatok, ak sa podari namiesat spravny odtien, inak to budu musiet lakovat znova. To som si fakt mohol dat urobit hocikde, miesane laky robia snad v kazdej lakovni...
Mam priatela vo Francuzsku a tam maju nieco, ako lak na nechty, ale je to specialny lak na opravu prave takychto drobnosti. Dufam, ze ked najblizsie pride, tak mi ho donesie. BTW: Vo francii to ludia robia tiez.
Mna ten test tiez velmi tesi, lebo medzi Fabiou a Cliom som sa rozhodoval, ale zvitazila vernost k znacke. Skoda, ze manzelka nechcela Megane, Classic je podla mna bezkonkurencny. -
Z toho si nic nedelej, to je bohuzel v nasim zemepisnych sirkach naprosto normalni jev. Moje auto uz tuhle anabazi zazilo trikrat, takze uz sem otupel. Jednou sem takhle sel po ulici a napadlo mne, ze se podivam, kolik aut je z tech novych takovymto zpusobem "oznaceno" a muzu rict, ze je to drtiva vetsina. Bohuzel pozde mne napadlo, ze sem mel na svym aute provest imitaci kvalitniho poskrabani, vono by to pak ty * * (moc se omlouvam) tak nelakalo. Ale s tim reznutim si nedelej takovou hlavu a hlavne si to nenechavej delat u renaultu. Za prvni sou to bridilove, co se jen vytahujou, jak je oprava pouze u nich profesionalni a za druhy je to nehorazne drahy. Ja jim kaslu i na garancni prohlidku. Uz sis cetl, co obsahuje? To si muzu vsechno udelat sam a budu mit aspon jistotu, ze se to skutecne udelalo. Stejne po roce zaruka zanikne, at uz si tam na garancce byl nebo ne. U nas za ni chteji 3500 Kc, za to mi v Barumu prezujou na zimu, vymeni naplne, filtry, zmeri tlumice, geometrii a jeste mi minimalne 1000 Kc zbude. Nerikam, ze si to vsechno necham udelat, ale jen tak pro srovnani.
Jinak to srovnani s Fabii me jen tesi, i kdyz nemuzes vedet, nakolik je to objektivni hodnoceni, zase ale na kazdym sprochu pravdy trochu. -
Ty lidi jsou fakt *, nachytat ho u toho, zlámal bych mu ruce. Měl jsem něco podobného s Felicií v roce 96. Tři neděle staré auto, vymlácené okno, páčili to o rám. Sice jenom Felicie, ale 330 tisíc taky není málo a člověka to sere. Nejhorší na tom je, že když takovýho * nachytáš a rozbiješ mu hubu, tak budeš mít průser Ty. -
Vcera som sa prvy krat netesil, ze mam nove auto. Kym som bol v robote, niejaky dobrak, ktoremu sa zrejme velmi pacilo moje modre metalizovane Clio, mi poskriabal dvere klucom. Vobec nie vela, ale dost hlboko a oprava (bojim sa, ze ked to neopravim, tak to tam skor-neskor zacne chytat hrdzu) zahrna lakovanie celych prednych dveri, t.j. cca. 8 tis Sk! -
Dnes som nezabudol a mam ten casopis so sebou. Vysledky su taketo:
Ukazovatel -Clio/Fabia
Drzanie stopy - 7/6
Brzdy - 4/4
Pruznost(zrychlovanie) - 4/3
Riadenie - 6/5
Motor,prevodovka - 6/5
Max. rychlost - 5/6
Tlmenie nerovnosti - 7/5
Prenos hluku z nerovnosti - 7/6
Komfort - 6/7
Max pocet bodov za ukazovatel bol 10. Fabia jasne vyhrala vo vnutornom priestore, vacsi kufor, detaily v interieri a samozrejme v cene. Naopak jasne prehrala v spotrebe.
Ja som bol Fabiou po zvezeni velmi prekvapeny. Fakt dobre auto na dobrom podvozku. Ale nie az tak perfektnom, ako vsetci tvrdia, mozno si treba najskor zvyknut. Na Cliu som este neskusal to, co na Fabii, takze zatial nedokazem subjektivne provnat. Ale Fabia bola mojim horucim kandidatom. Ked som zistil, ze Clio je ale za tu istu cenu, tak som uz nevahal. A zatial mam pocit, ze som vybral spravne. Vsetko ale ukaze cas, zatial som do toho auta zalubeny a neposudzujem ho triezvo :-) -
Jenze jizdni vlastnosti zakonite nemuzou vychazet jen z brzdne drahy,ja sem se s Fabii svezl,sice jen kousek,ale myslim,ze bude urcite lip drzet na silnici,nez Clio,je to jinak odladeny podvozek(rekl bych lip).Mozna to vypada,ze plivu na Clio,ale tak to neber.Ja bych si skodovku nekoupil,to jeste chvili potrva,nez to bude evropsky auto. -
K tym brzdam: Testovali brzdnu drahu z 50km/h, 90km/h a 130 km/h. V 50 a 130 malo Clio mensiu brzdnu drahu, v 90 rovnaku ako Fabia. Mozno po tych kritikach, co sa na tie brzdy zniesli s tym nieco francuzi urobili, neviem...
Moje cesty budu asi 40/30/30 dialnica/okresky/mesto, ked budem mat dalsie vysledky spotreby, dam vediet. Znamy ma Megane s tymto motorom a vobec ho nesetri a primernu ma cca. 6 litrov. Uvidime, ale mam pocit, ze s tym motorom sa neda jazdit pohodovo, zvadza k tomu, aby clovek isiel svizne. S klasickou 1.4 sa pohodovo jazdi nadherne, je to super motor, ak sa nechces pretekat.
Pozri do rubriky Co rikate na Renaulty, pisal som o mojej skusenosti s Opel Astrou. Hroza auto, sklamalo ma! -
Ono porovnavat 16V a klasickou 1,4-ku asi neni uplne korektni z hlediska vlastnosti motoru,ale muz Ti treba rict,ze mam od zacatku,tj. po roce uzivani spotrebu mirne pod 6 litru.Jezdim teda na pohodu,zpravidla tak okolo 100,po dalnici minimalne(jsem na takovym miste,ze ji moc nepotrebuju-Jihlava).Ale zase jezdim nejvic ve ctyrech a nalozenej,protoze sme s manzelkou takovi cestovatele,takze si myslim,ze je ta spotreba adekvatni.Ty brzdy mam fakt "pomalejsi",cimz rozhodne netvrdim,ze sou malo ucinne.Jizdni vlastnosti mi vyhovuji,ale to,ze sou lepsi,nez u Fabie,to posoudit nemuzu,Jen bych se tomu dost divil,kdyz takova spousta odborniku tvrdi opak.Cau -
Caf.
Takze od piatku som stastnym majitelom tohto auta. Prislo o 3 tyzdne skorej, ako slubil predajca a veru som ho nenechal dlho stat v autosalone. Skusenosti po prvych 550km: cakal som trosku nizsi aerodynamicky hluk na dialnici, motor je sice pocut viacej ako 1.2, ale aj tak je to super tiche (fakt mi viacej vadi ten aerodynamicky hluk), taha to celkom dobre od 1500 ot. ale je citit, ze motor sa dostava do svojej koze az pri 2500 a viacej (v praxi zrychluje na 5 zo 110 na 130 bleskovo (aj do kopca, kde som na R21 musel radit 3), z 80 na 110 to uz nie je take markantne, ale podradovat netreba), prekvapila ma tvrdost podvozku a sedaciek a chvilu mi trvalo, nez som si nasiel optimalnu polohu za volantom, oneskorenie brzd vobec nepocitujem, brzdi dobre a nabeh brzd je na mna az moc prudky, ale uz si zvykam (vzadu su asi bubny, ale neviem, este som sa nedival), nema !!!ziadne!!! oneskorenie plynu. A este jedna vec - na prvych 440km mal primernu spotrebu 6.25l, cakal som, ze to bude okolo 8 a viacej. Ako je to s ukazovatelom stavu paliva v nadrzi? Ked vycvakla pistol, bolo v nadrzi cca po bodku hned pod plnou (a viacej sa nedalo natankovat), predtym bola rucicka na R. Zmestilo sa tam 44 litrov. Kolko je teda rezerva?
Co stoja Renaulty u nas sa dozvies na www.renault.sk. Mam navyse oproti serii este bocne airbagy, spolu za 403.700 Sk. Sranda je, ze tento vikend prisiel znamy z francie a velmi sa rozculoval, ze to auto u nas vyjde o cca. 15 tis frankov lacnejsie ako u nich. Ale bol rad, ze sme sa opat rozhodli pre francuzske auto (uz mame v rodine 5-te).
Zatial sa maj a jazdi bezpecne.
PS: A pis, som rad, ze si mam s kym pokecat o tomto aute.
PS2: Mam v jednom casopise porovnavaci test Fabia vs. Clio a Clio zvitazilo prekvapujuco ma lepsi podvozok!!! a brzdy!!! Vybrali sme si spravne :-)
Caf -
Ty brzdy maj pozdější nástup normálně,ale to není tak hrozná vada,naopak si myslím,že třeba v zimě je to lepší(nehrozí tolik,že si dáš na kokos).Horší je,že vadnou,když déle brzdíš,pozoroval jsem to třeba v Alpách.Jak se zahřejou,tak ztrácí na účinku.Máš kotouče jen vepředu,nebo i vzadu i s ABS.U sporťáků to bývá s brzdama lepší.Kolik to tam u Vás stojí,resp.,kolik by stálo to moje RT 1,4.Občas pozoruju dost výrazný rozdíly v cenách aut u Vás. -
Diky za odpoved. V podstate si mal cas, lebo na auto si poockam este 4 tyzdne :-)
Neskorsi nastup brzd si pozoroval pocas poruchy, alebo mas pocit, ze to tak je stale - ja som to auto soferoval iba 3km (a som rad, ze mi predajca vobec dovolil soferovat), takze take veci som si nevsimol. Vtedy som sa zameriaval na motor, lebo som sa rozhodoval medzi 1.2, 1.4 a 1.4 16V a tiez som bol rad, ze s mojimi 190cm som sa do toho auta celkom pohodlne zmestil a za mnou este sedela manzelka.
Ked to auto pride a ja s nim budem brazdit cesty, budem sem prispievat a opisovat moje skusenosti s tymto autom. Zatial hladam vsetky mozne a nemozne zdroje informacii o tomto aute... -
Omlouvám se, že sem tak dlouho neodpovídal, nějak sem se k tomu nedostal. Oni ty brzdy brzdí dobře, ale po zimě se to prostě zaneslo nějakým bordelem a pořád přibržďovalo, takže se hřálo a tím pádem to asi i začalo pískat atd..Jinak sice brzdí dobře, ale řekl bych, že mají nástup až po větším prošlápnutí pedálu, než bych očekával, je tam prostě prodleva, než zaberou. Ale jinak sem fakt spokojen.Kdyžtak, jestli chceš, dám Ti mail, ten si vybírám pravidelně (msem@seznam.cz). -
No ako som uz pisal, auto je objednane. Termin dodavky je ale az 30.11., to sa este nacakam.
S tymi brzdami to je pre mna sok. Ked som bol na predvadzacej jazde, skoro som si rozbil hlavu o vlant, ked som sliapol na brzdu. Mal som pocit, ze to auto ma velmi dobre brzdy. Ako sa pozna to nepirliehanie dosticiek? -
Mel sem problemy s prilehanim prednich brzdovych desticek,coz odstranili na pockani,ale musel sem k nim nadvakrat,protoze poprve mi rekli,ze to je normalni.Pak mam popraskany lak mezi zadnim blatnikem a strechou v tom prechodu(takova ta ryha,ale to se Ti udela taky,protoze to pry to delaji vsechna 5-ti dverova Clia).Jinak zatim v pohode.Jo a ted se mi yacala sjizdet vnejsi strana vzorku yadnich pneu,dela se na tech kostickach takova pilka(nastupni hrana vzorku je niysi,nez sestupna,ono se to tezko popisuje slovne),ale je mozne,ye to je tim,ze sem to nechal nafoukat plynem,nevim.Ale to je mozna tim,ze to moc pozoruju.Zatim -
To je celkom dobre na to, ze ma papierovych 6.8l/100 km. Pokial viem, v Megane tento motor zerie tiez okolo 6l.
Uz som si to auto objednal a neviem sa ho dockat. Chcel by som ale vediet, ake mozne problemy sa pocas prevadzky mozu vyskytnut, resp. ake muchy to auto ma.
Diky -
« S Cliem 220
Ja mam s Cliem II velmi dobre zkusenosti, a to s tim nejsilnejsim (a taky nejdrazsim) tedy 1,6 16v 79 kW. Jezdi to naprosto skvele, i to dobre sedi obe sestnacky maj trosku tvrdsi perovani to bude tim. Vybava maximalni 4 airbagy ABS klima... 16v ma jine svetlomety dvojity lupaky, ktere to auto zvednou o 200%. Akorat me trosku vadilo ze nema podelne nastavitelnej volant. Vykonovy parametry jsou skvely dve kila to jede naprosto bez problemu, max se mi povedlo neco malo pres 220 dal to nema tachometr :-)) kdyz jsem honil A8. Zere to kolem 7 litru, kdyz se na to slape tak pres 8 coz je super. Jen ta cena asi 490 000 ...
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Vcera som auto zobral zo servisu a som spokojny, lak presne sedi, je dobre spraveny a navyse, vycistili cele auto! Manzelka sa pozrela aj pod koberceky a oni to vysali, vsetko vyutierali, nalestili atd... Zatial maximalna spokojnost. U predajcu so mnou prediskutovali vsetky moje poznatky za mojich prvych 1000 km, opravili vrzgajucu sedacku a vsetci boli mili a ochotni.
Na OMV benzinke som sa este nepozeral, ale pochopil som to od teba tak, ze je to vosk, ktorym sa ta ruha prekryje. Nieco take uz mam, ale farbu som si presne vybrat nemohol, odtiem ale priblizne sedi. S voskom ale nepojdu opravit odlupnutia po kamienkoch na predku. Uz si nieco opravoval tym namiesanym lakom, ja som sa na to pytal (ked otec poskriabal na R21 v garazi dvere) a povedali mi, ze ten lak je mozne iba striekat? Ta ryha, co som mal bola dost hlboka a siroka cca 1 mm, nezostala by tam potom ryha, ibaze zafarbena?
Sorry za dlhy prispevok a vela otazok, ale rubriku v ktorej som sa chcel spytat prave na toto mi neotvorili. Diky
Luf