rsion="1.0" standalone="yes"?> CAS.sk {literal}

Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

13.12.00  21:33

« Re: luf

Megan sice nepatří do této rubriky, ale mám 1,4 z 5/97 v nejlevnějším provedení. Zatím 53tis km, spotřebu za letošní rok zatím nemám dopočítanou, ale na konci 99(při 36 tis.km) byla 6,3lt. Ze závad byla po roce nesvítící žárovička pod počítadlem km, což jsem nedokázal sám vyměnit a tak jsem musel do servisu - stálo to 460.-Kč. Kamínkem zřejmě proražený reflektor jsem před půl rokem přelepil izolepou a zatím to drží. Výměna přijde asi na 4000.-Kč, tak počkám do TP.
    Nedostatkem je nevýrazná kontrolka světel a to, že tlumená zůstávají svítit i při vyndaném klíčku, bez zvukové signalizace. Občas je tak zapomenu zhasnout a 1x se mi akumulátor podařilo vybít úplně.
    Další slabinou je topení, resp. rozvod tepla k zadním dveřím, kde si spolucestující stěžují na chlad. Vpředu to jde.
    Teď jsem ještě před zimou vyměnil původní pneu Michelin raději za nové Barum OR-57, ale zdá se, že nesedí jako ty původní - uvidím až se trochu ojedou. R.K.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.00  18:54

« Re: Clio II 1.4 16V

Ono to chovani prodejcu bude asi vychovou importera dane znacky.U nas na to asi Renault dost pece a podle toho to taky vypada.
    S tou rezervou je to podle me trochu jinak.Rezerva se pocita az kdyz rucicka zashne do cerveneho pole a to je u me priblizne 10 l.Coz si myslim, ze i odpovida, kdyz vezmes obsah nadrze 50 l.
    Spotrebu mam za priblizne 17000 km 6 l, nebo neco malinko pod. Jezdim teda vetsinou na pohodu, i kdyz o dovolenych sme jezdili v obsazeni 4 lidmi, jenze zase po Rakousku a Madarsku, obcas v Nemecku a tam naprosto evidentne jde spotreba dolu. A nejen spotreba, ale i hlucnost auta, protoze silnice u nich, to je jiny zradlo. Kdyz sme byli v tom Rakousku (nevim, jestli se neopakuju), tak sme jeli za 5,3 a to sme jeli hlavne dalnici priblizne 120km/h v plnem obsazeni s bagazi (4 lidi). Ten Tvuj sportak by mel mit spotrebu hodne podobnou, protoze mu nemusis pro dosazeni stejnych jizdnich prumeru tolik slapat po krku. V zime mi sla spotreba zhruba o litr nahoru, s tim se hold clovek musi smirit. Mrzi me, ze s tema 16V motorama vylezli az ted, taky bych ho uvital, i kdyz je pravda, ze na normalni jezdeni to staci.
    A ty tlumice Ti doporucuju pred skoncenim zaruky taky nechat promerit. Kdyz sem se s nima dohadoval, jestli sou dobry nebo ne, tak me dokonce poslali i s novym Cliem, aby meli srovnani a to auto melo po ujetych 1400 km tlumice taky docela nic moc (mluvim o zadnich, predni byly v poradku).
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.00  17:52

Caf msem. Takze zaruka ti skoncila a nezostava ti ine, ako sa teraz modlit, aby uz tomu autu nic nebolo. Zaruka jeden rok je v terajsej dobe uplne nedostatocna. 3 roky a 100tis. km je podla mna optimum. Ale co uz, ked som chcel renaulta. Ma vobec nejake europske auto zaruku 3 roky?
    S tym motorom sa urcite nedam v servise odpisat- posledne mi povedali, ze ak sa to do 3000 nestrati, tak sa na to pozru, ze je auto este moc nove a motor si este musi sadnut atd. Najblizsie ale auto nezoberiem zo servisu, kym to nebude opravene (dufam, ze je tam len uvolneny nejky ten kryt v motore, je ich tam celkom dost aby ten motor vyzeral krajsie). Ku mne su renultaci vzdy velmi ochotni. Co som ale cital niektore fora na MC, tak u vas v cechach sa predajcovia moc nesnazia a o servisoch sa tu pise tiez malo dobreho. Asi je to tym, ze na Slovensku maju ludia menej penazi a preto, aby si kupili nove auto, musi redajca aj nieco urobit. A ta ochota a milost je najlacnejsia a najucinnejsia :-)
    S tou mojou spotrebou je to asi tak, ze ked som zacinal, na prvych 500km to vzalo 6.25l, pri poslednom tankovani vychadza sporeba 6.7l. Dlhodobo som najazdil 1882 km za 124l benzinu (udaje pri poslednom tankovani v sobotu, 6.59l calkovy priemer). Cakal som, ze budem jazdit asi za 6l. Pravdou ale je, ze som necakal, ze budem jazdit 120 po okreskach a 150 po dialnici, a v meste na semaforoch nechavat vsetkych daleko vzadu (ja s tym autom pomaly jazdit neviem :-) ) Teraz som ale v rakusku a tu su pokuty za rychlost vysoke, takze jazdim predpisovo, max 110. Uvidim, ako sa to odrazi na spotrebe.
    Este kedysi v zacaitku som sa pytal na ukazovatel stavu paliva. V rozmedzi plna nadrz az po poslednu bodku nad rezervou je to u mna 30 litrov. Z toho mi vychadza ze rezerva na vyse 15l, co je nerealne. Kolko je teda rezerva v nadrzi?
    To som sa ale rozpisal. Dnes ale nemam v robote co robit, takze sorry. Luf
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.00  16:26

To: LUF Tlumice mi vymenili za nove, doufam, ze to pomuze. Ten prijimaci technik se sice pri prevzeti dusoval, ze se vsadi klidne o "pakel" cigaret, ze to tlumicema neni, ale kdyz sem je nechal zmerit na SACHSu, tak byli evidentne lepsi a hlavne oba vykazovali stejny hodnoty.
    Ale muzu Ti rict, ze sem rad, ze sem s nima uz skoncil (mam po zaruce), protoze pristup je fakt hrozny. Ja si nemuzu pomoct, ale myslim, ze by se k Tobe v zaruce meli chovat stejne ochotne, jako kdyz si tam jedes nechat opravit starsi auto, a ne delat z cloveka vola, ze si vymyslis. Penize za zarucni opravy maji stejny jako za jakykoliv jiny. Ja osobne jim na jejich servisni prohlidky pecu, protoze okouknout auto ze vzdalenosti 1 m umim taky a kdyz bude problem, tak radeji navstivim nejakeho fachmana, co se tim zivi a nebude chtit za hodinu prace 500 az 700 Kc.
    A Tobe i komukoliv jinemu vrele doporucuji. pokud budou mit jakykoliv problem s autem v zaruce, tak byt dusledny pri pozadovani napravy a nenechat si namluvit, ze je vse v poradku (viz Tvoje problemy s motorem). A na vsechno papir s popisem provedenych operaci (sichr je sichr). Duvera je sice hezka vec, ale dneska uz se na to nehraje.
    Jo a servisni interval zavisi na motoru, ja mam u klas. 1,4 20000 km.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.00  10:00

Bol to Renault Kestler s.r.o. v Bratislave na Panonskej ceste (za mostom SNP smerom na pertzalku). Vzdy bol ku mne velmi mili a ochotni, az tak velmi, ze som u nich kupil auto :-) Dobry servis je vraj aj niekde v Podbrezovej, ale s tym nemam osobne skusenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.00  09:20

V jednom Tvojom prispevku som videl, ze si bol spokojny zo sluzbami v Renault servise. Mohol by si napisat, kde to bolo?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.00  18:31

Caf RaK. Vitam noveho cloveka v tejto rubrike
    Mozno to fakt neni garancka, ale ja to uz zo zvyku tak volam. Ved je to v podstate jedno. Zabeh fakt nie je potrebny, ale vyrobca doporucuje prvych 1000km tocit max 3500 az 4000 otacok, a potom tomu uz davat na frak. Plny vykon vsak motor dosiahne az priblizne pri 3000km (motor sa zabehol asi po 300km, odvtedy sa uz len trochu zlepsuje).
    Mas megane s klasickou 1.4 alebo 1.4 16v? Aku mas spotrebu, kolko mas najazdene a ake si mal zavady/poruchy. Diky.
    Caf.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.00  17:27

Re:LUF - garanční prohlídky Renault snad vůbec nedělá, jen servisní - dřív to bylo po 15 tis.km, nebo po roce, nyní po 30 tis. nebo po roce. (Jen u Daewa povídali něco podobného, tak jsem o něj ztratil zájem) Moderní auta nepotřebují ani žádné "zajíždění". Snad jen pár km na pneumatiky. U Megana 1,4 jsem jen při první cestě po dálnici moc nepřekračoval povolený limit a do kopců dřív řadil.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.00  12:37

Takze muzika je uz v aute. Hra to celkom slusne, ale mam teraz problem s odhadom rychlosti. Na dialnici som sa zhrozil, ked som sa pozrel na tachometer ze ukazuje 160. Inak celkom pohodova rychlost :-)
    Auto sa uz zabehava, motor je zivy a vykonny, radost jazdit. Od asi 200km som pozoroval nejaky pazvuk z motoru na volnobeh (take jemne klepanie), teraz je to pocut aj pri otackach okolo 2000. V 3000km je garancka, tak som zvedavy, co s tym urobia. Predtym mi povedali, ze mam pockat na garancku, ze motor je v poriadku a potom sa uvidi. A okrem toho mi stale stupa spotreba (aktualne mam okolo 6.6l). Mozno je to tym, ze tomu autu stale viacej slapem na krk (posledna cesta s priemernou rychlostou 125km/h). Koniec zabehu je v 3000, uvidime, co sa potom stane so spotrebou. BTW: Ako dopadli tvoje tlmice?
    Luf
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.00  22:42

diky
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.00  17:27

Musis na nej zatlacit kolmo na smer linek mrizek,tozn.jakoby pri otevrenych dverich smerem k pravemu dolnimu rohu dveri ze Tveho pohledu.Prsty si opri o vrsek krytu repro.Oni jsou uchycene ve vrchni casti dvema zobacky a dole v tom pulkruhu jsou jen jakoby nasunute,to povoli az udelas tu vrchni cast.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.00  13:51

S tymi tlmicmi si ma nepotesil a vlastne ani s inymi zavadami, co si popisoval. Aj ja som dufal (a este stale dufam) ze budem mat auto, do ktoreho obcas nalejem benzin, 1x rocne olej a obcas ho umyjem. Clia sa vyrabaju priamo vo francuzsku, myslel som, ze si daju na kvalite zalezat. Inak s testami tlmicov su vraj problemy vseobecne, v nejakej rubrike som cital, ze namerali na skoro novom aute ucinnost tlmicov 20% a potom v inom servise 370% na tych istych tlmicoch.
    Vcera som zakupil to radio a repro a hned som sa pustil do instalacie. Asi 15 min som sa snazil vybrat tu zasuvku, kam sa strka radio, nechcel som ju polamat a drzala sa veru poriadne silno :-). Potom som zistil, ze koncovka na antenu je ina, takze dnes si idem kupit druhu a preletujem to. Kable k repro su fakt biedneho prierezu, musim kupit poriadne a natiahnut to nanovo. Este som nerozobral kryt na repro v dverach, takze neviem, ako to tam vyzera, lebo neviem ako to rozobrat (nic nechcem polamat). Vyzeraju, ze ich treba iba silno stlacit a je to. Porad, ak stihnes este dnes. Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.00  23:21

Pokud na to existuje sprej,tak se tam dostanes jednoduse,kdyz vyndas kryt repro ve dverich.
    Jinak mi ted konci zaruka a byl sem na testu tlumicu v Barumu a jeden tlumic vzadu mel vyrazne horsi parametry nez jeho braska na naprave,tak sem to odvezl do Renaultu,at se na to podivaji.Sem velmi zvedav,jak se k tomu postavi.Pristup byl sice relativne lepsi,nez posledne,ale porad mi to nejak nesedi,nevim proc.Asi se mii nechce platit za servis noveho auta.Ja si ho kupoval s tim,ze budu mit nejaky cas pokoj a zatim to nejak nepozoruju.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.00  18:15

Diky za odpoved a za link na DEXONy. Na autohifi su ale na ne dost rozporuplne nazory. Vcera som bol vo Viedni a stravil som asi 3 hodiny pocuvanim reprakov a radii a zmenil som svoju volbu. Ak si to nahodou precital nejaky HiFi maniak, aby si nemyslel, ze som na hlavu padnuty. Teraz mam vo vyhlade Radio Clarion ARX4670R + cd menic a repro MB Quart, dvojpasmove komponentne. Tato zostava ma vyjde na asi 6 tis silingov, ale myslim, ze tych tisic silingov navyse sa na zvuku poriadne premietne. Buduci tyzden to idem kupit, ale repro zatial len dopredu (presdalen nemam tolko peniazkov hned poruke). Potom zavolam bratranca a urobime nejaku instalaciu. Nevystriekaval si vnutro dveri nejakym materialom (chlpaty sprej???), vraj to velmi pomoze, ale velmi nechcem rozoberat dvere. Uvidime...
    Dal so dotaz aj na autohifi, ci niekto nema skusenost s instalaciou na Clio, ale zatial ziadna odpoved.
    Caf.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.00  20:21

Kabelaz je tam normalne natazena, i kdyz prumer dratu je uplne o nicem. Na ty vyskace dopredu to staci, ale do dveri jsem si natahl svoje kabely. Kdyz vyndas ten kastlik (musis ho nahore i dole vprostredku zmacknout-jsou tam takovy zarazky), tak je tam primo smotek kabelaze, dokonce i s ISO zasuvkou, ale jsou tam vyvody jen na predni repro, na ty zadni jsem tam musel nasunout konektorky do te zasuvky. Oznaceni tech repro je Magnat ...162 (presne to nevim), stali asi 1800 Kc. Museli jsme taky trochu prizpusobit i ty otvory ve dverich, ale to Ti moc nedoporucuju, pokud nejsi vylozene zrucny, musel mi tam vysoustruzit takovy podlozky ze dreva a vubec je s tim dost prace.Radsi tam kup neco mensiho. Zadni repro umistovat do grilu? No asi nic moc. Ty vyskace jsem koupil z www.dexon.cz, sami o sobe jsou v takovem luzku, ktere je nasmeruje dopredu. Urcite si tam vyberes komlet ozvuceni do celeho auta, maji tam i sestavy.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.00  10:00

Ja som tak trochu tiez Hi-Fi maniak, ale momentalne velmi obmedzeny rozpoctom. To vies, kupa auta, zariadovanie a prerabanie noveho bytu a k tomu este jeden dost nakladny projekt, ktory prave rozbieham, to cloveka pribrzdi. Vcera vecer som bol pozriet nejake repro do auta a celkom sa mi pozdavaju PIONEER za cca.1500 silingov. Radio chcem s kazetakom a CD wechslerom, do 4000 silingov je najlepsie SONY, v tejto triede maju vsetky priblizne rovnaky zvuk. Ked si toto precita nejaky skutocny Hi-Fi maniak, tak si pomysli, ze tato zostava s Hi-Fi nema nic spolocne. Ja len potrebujem aby to hralo cisto a prirodzene, na skutocne Hi-Fi mam doma obyvacku (domace kino za cca. 150 tis)
    A teraz k nejakym otazkam:
    1. Tie Magnaty, co si tam dal, kolko priblizne stoja a ake maju presne oznacenie?
    2. Kabelaz - ako to vyzera, ked vyberiem tu zasuvku co je miesto radia? Su v aute natiahnute kable, alebo treba vsetko urobit? Da sa to aj bez rozoberania palubovky?
    3. Zadne plato vyrezavat nechcem, ale je tam take miesto hned vedla, kde je grill a inak nic. Tam by sa asi 13cm repraky zmestili. Ale Clio ma zadne sklo gulate, takze s odrazom od neho sa asi moc pocitat neda, ako si vyriesil umiestnenie vyskacov? A co ty (resp. tvoj poradca) na umiestnenie repro pod ten grill?
    4. Kadial si tahal kable k zadnym repro, da sa nejako dostat pod koberec?
    Sorry, ja sa ta stale len nieco vypytujem. Ja sa viacej vyznam v pocitacoch a v domacich kinach ako v tomto. Zatial som ozvucoval len R21, a moc som s vysledkom nebol spokojny, takze teraz sa obraciam na niekoho, kto uz ma nejake skusenosti. Mozno by som nemal zvuk v aute porovnavat s kvalitnou zostavou doma :-)
    Diky. Caf
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.00  20:18

Dopredu sem dal do dveri normalni reproduktory od firmy Magnat, byly u nich i vyskace. Ty sem do palubovky umistil tak, ze sem do mista, kde jsou "mrizky" pro jejich umisteni vykuchal nozikem odpovidajici otvory a prilepil je silikonem. Vypada to, jako by se tam narodily a hrajou jako vino. Rozhodne se to neda srovnavat s tim *, co prodavaji Renaulti. Autoradio sem si koupil v Rakousku. Je to Blaupunkt s CD a stal 2500 silinku. Na zadni plato sem dal basaky (predtim mi ho svagr vyztuzil) i vyskace a mam hudbu za cca 10000. A kdyz to poradne okotlim, tak mas videt ten srumec. Ale moc to nedelam, protoze se s tim neda jezdit, za chvili Ti tresti hlava. Jenze je to dobry i pri nizke hlasitosti, protoze ten zvuk je takovy plny. Ale toho si moc nevsimej, svagr je totiz HI-FI maniak, takze me trochu dotlacil do toho, abych tam dal neco nadupanyho.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.00  10:57

A este som sa zabudol opytat na jednu vec: Ja som kupil auto bez radia, lebo nemam rad Renaultacke original radia. Teraz chcem kupit radio. Nemontoval si nahodou repraky do Clia? Dopredu treba basak do dveri a vyskace do palubovky. Vyzera to ale tak, ze treba koli tomu rozoberat palubovku. Nerobil si to nahodou, nevies ako na to? Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.00  10:52

Keby sa ku mne spravali v sevise takto, tak si zistim, kde sa mozem na nich stazovat. Ale nie u nejakeho miestneho sefa, ale rovno u francuzov. To nie je male auto za male peniaze, to je proste auto. A kazdemu modelu by mali venovat rovnaku pozornost. Napriklad vo francii je Clio najpredavanejsie auto, ako by sa predavalo, keby boli takto "ochotni" v servisoch? So servisom na Renault sme nikdy nemali problemy, vzdy vsetko spravili dobre. Iba raz nevedeli dat dokopy elektroniku na Espace, ale to ani neni auto, ale pocitac, a ti mechanici maju strednu skolu...
    Oprava stala 6.960Sk, poistovna to zaplati. Keby to auto nemalo 6 dni, ked sa to stalo tak by som to tiez riesil nejako inak, ale ked to zaplati poistovna, tak nech je to urobene uplne.
    Luf
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.00  16:14

Asi se placnu pres kapsu a koupim tam nejaky rozumny olej. Ono je pravda, ze do nakladu se to zase az tak moc nepromitne, a da se asi opravdu jen usetrit, protoze je urcite pravdou, ze to muze trochu usetrit na spotrebe. S tou prodlevou na 20000 km pocitam, je to v servisni knizce tak napsane, takze to asi doopravdy staci. S tou ryhou mas pravdu, jestli byla opravdu tak hluboka, tak to asi nema vyznam. Ale od tech kaminku uplne staci nechat si namichat tu barvu, protoze litat s kazdou prkotinou do servisu je asi financne dost narocne. Kolik stala ta oprava laku?
    A s tim vycistenim auta, to se mi dost libi. To je to spravny lakadlo na zakazniky. Ono je to uplne neco jineho, kdyz Ti predavaji auto v poradku a ne jako se to stalo me. Ani na to nesahli, a jeste k tomu mi to ani nespravili a prohlasili, ze je to auto za maly penize.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…