Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Thalia
Originalne radia Renault su sice celkom dobre, ale nedostatocne pre HiFi maniaka ako ja. Tak som sa rozhodol pre kupu auta bez radia. Predajca ma odhovoral, ale nakoniec nemal nic proti tomu, ze som si radio montoval sam. Kupil som Clarion s CD menicom a zatial len predne repraky do dveri a vyskace na palubovku. Par prispevkov nizsie najdes opis vsetkych trablov, ktore ta mozu cakat. Jeden jediny problem bol, ze miesto pre radio v Cliu je urobene dost nachlp presne, preto som mal problemy s natahovanim tlstych kablov, ale kable 1.5mm sa zmestia. Daj si pozor na montaznu hlbku radia, keby bolo kusok hlbsie od mojho, uz by sa nezmestilo, ale to by malo byt standardizovane. Do doby, kym ti pride Thalia budem mat mozno aj zadne repro a sub, tak potom ti mozem poradit. -
to luf: tiez ma zakocila taka dlha dodacia lehota, ale co uz s tym narobim. ja som si vybral thaliu s vybavou RT, zakladnou modrou farbou a ziadnu doplnkovu vybavu. na sklade mali len take typy, ktore som ja nechcel, takze musim cakat.
som rad, ze si s cliom spokojny, dufam, ze aj mne bude thalia dobre sluzit.
btw, do clia si si nechal namontovat originalne radio renault, alebo si si tam dal ine? zaujima ma to, lebo na originalne radio som nemal peniaze, a chcel by som si tam neskor dat nejake ine, takze by som rad vedel, ci si s tym mal nejake problemy.
zatial dik -
Ako je to mozne, ze to bude trvat az tak dlho? Co neboli uz na Slovensku, alebo si si vybral model na objednavku. Ja by som v tvojom pripade nevahal a jednoznacne kupil 16v, ten rozdiel je neporovnatelny a Thalia je dokonca lacnejsia a s lepsou vybavou ako Clio. Renaultaci tie ceny stavaju opacne - vacsie auto s lepsou vybavou je lacnejsie. To je na porazku, najma ked som kupil nedavno Clio :-)
S Cliom zatial len same pozitivne skusenosti a mam ho cim dalej tym radsej. -
Mám 1.6 osmiventil v Megane. 1.4 je stejná avšak jen menší obsah. Co říci, no: není to žáden divoch, avšak za slušnou spotřebu, pro běžné použití ideální, jede (teda 1.6), na 5ku kolem 2200 otáček, do kopce drží avšak pro akceleraci nutno podředit a to i o dva stupně (ale to je tak asi u všech takovýchto obsahů), nejlépe se cítí mezi 3500-4500 (pak jakoby chytá druhý dech), jinak je to osvědčený a bezproblémový motor. -
« Thalia
Zdravim vsetkych,
uvazujem o kupe renaultu thalia, je to absolutna novinka, snad minuly tyzden prisli prve kusy na slovensko.
je to vlastne clio s obrovskym kufrom(510 l)
vybral som si klasicku 1.4(75PS), takze by som rad vedel, ake mate skusenosti s tymto motorom
zaujala ma hlavne cena (339000,-Sk) a bohata vybava(2xairbag,central,el.okna,posilova… riadenia)
takze uvitam kazde info o tomto auticku(resp. clio 1.4)
dik -
« Re: Clio II 1.4 16V
to RaK: Presne takeho mame aj my, ale spotrebu nikto nikdy nemeral, lebo asi 80% najazdeneho ma na trase 7km tam, poobede 7km spat (celkom ulet kupovat take auto na takuto trasu, ale to sa predtym nevedelo)
to mfilip: Diky za dobru radu. Kedysi, ked som menil predne sklo, dohodol som sa s ujom, ze od neho mi vyletel kamienok atd. Zaplatilo sa to z jeho zakonnej a bol pokoj
to msem: Tiez ma vie nastvat, ked sa predajca sprava arogantne ked si kupujem niejku drahsiu vec (u nas bezne pri kupe elektroniky, ale tiez zalezi od obchodu). Nepredava rohliky, ktore do vecera zjem, ale nieco, co ma sluzit par rokov, tak by mohol byt aspon informovany, poradit a byt prijemny. BTW: Vcera som sa vracal z rakuska, viezol som sefa na rokovanie, takze som sa musel ponahlat a moj pokus so spotrebou je tatam... Najprv sa chvalil, ake on ma super auto (Focus), ale nakoniec bol dost prekvapeny a najviac ho zaujimalo, aky ma motor vykon ;-) (predbiehanie na trojku v otackach okolo 6tis je celkom silna kava aj s tromi ludmi na palube). S tou rezervou v nadrzi to moze byt tak, ked zoberiem, ze benzin peni a neda sa natankovat az po stupel, tak to vychadza. Diky
Luf -
« Re: luf
Nepodari se zajit s nejakou poznavaci znackou nakladaku na pojistovnu a zkusit uhradit ten praskly reflektor ? Musis si ale zapamatovat presny cas a misto, kde si za tim nakladakem jel, kvuli "alibi". Ke svetlum, za pomerne velky nedostatek povazuju u Bravy, ze kontrolka svetel nerozlisuje, jestli sviti obrysova,nebo tlumena. BTW u Bravy po vytazeni klicku nesviti nic. Obrysova jdou pouze po zamacknuti cudliku na spinaci skrince pri vytazeni klicku ze zapalovani.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!