Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

02.04.01  11:53

« Re: Barvy

Speedy7, takze mame rovnaku farbu :-)
    Na tie skusenosti s Tech'Road som velmi zvedavy. Pacia sa mi jeho elektrony, ktore mu davaju. Urcite sa potom ozvi.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.04.01  22:07

« Re: Barvy

Moje clio ma tmavu modru metalizu (kod 432). Mozem len potvrdit luf-ove skusenosti.
    Ta farba je pekna ale strasne narocna.
    Auto vyzera dobre max par hodin po umyti. Ak sa co i len nepatrne zaprasi je to vidiet.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.03.01  14:22

« Re: 1,2 16V Tech´n Road

Objednal som 1,2 16V Tech'n Road minuly tyzden, malo by dorazit k predajcovi 10.4. Priplatil som akurat za ABS. Farbu som zvolil bielu. Po prvych skusenostiach za ozvem.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.03.01  13:07

« Re: 1,2 16V Tech´n Road

Nastastie som sa s nim ani so ziadnym inym autom nezrazil :-). Bohuzial este nemam s tymto motorom ziadnu osobnu skusenost, lebo u predajcu nemali predvadzaci voz, ked som tam bol. Inak papierovo vyzera ten motor vyborne. Ja mam 1.4 16v a ten je super oproti klasike, ak bude taky rozdiel medzi klasikou a 16v aj u 1.2, tak to bude spickovy motor. Skus si ho sam a uvidis... Inak vybava tohto modelu je fakt spickova, asi uz nie je co priplatit (iba metalizu, ale tu pokladam za samozrejmost).
    Ad farba - ja mam metylovu modru a ver, ze ked je auto umyte, je krasne. Ale kazdu spinku je na nom vidiet. Tesim sa na leto, budem umyvat auto kazdy vikend :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.03.01  12:29

« Barvy

Jakou si mam dat na nove Clio barvu? Jakou mate vy?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.03.01  12:29

« 1,2 16V Tech´n Road

Srazil se uz nekdo s timhle modelem a hlavne s timhle motorem. Papirove to vypada lip nez ctrnactistovka. A za 330 tisic ma docela dobrou vybavu. Stejna nova Corsa by stala o 30 tisic vic.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.01  23:19

« Re: Zadne svetlo....

K tym kablom. Chvilu som spekuloval nad tym, ze v tom konektore je dost neobsadenych miest. Zo strany kontaktov su tam sice male diery, ale za nimi je pomerne dost pristoru pre jednu zilu. 1.5 sa tam v pohode zmesti. Ide len o to, ze treba trochu upravit konektor (zvacsit tie diery tak aby sa tade dalo prevliect kabel). To som zatial nechcel robit. Pockam s tym este nejaky cas.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.01  23:14

Este k tomu sklbaniu. Robilo to aj predchadzajuce auto (Clio ´92 1.8i) ale myslel som si ze ked to auto ma za sebou nieco cez 100 000km tak ma narok aj na taketo spravanie, ze je tam uz nieco vybehane a tak. Toto je ale nove auto a myslim si ze by malo perfektne reagovat. Dnes som zistil ze to robi len pri studenom motore, takze to asi bude normalne. Uvidime.
    To s tymi cca 500km/2tyzdne: Teraz mam take mrtve obdobie. Makam na diplomovke takze som musel na minimum obmedzit vsetky ostatne veci :(( Aj s instalaciou audiosystemu postupujem len velmi pomaly. Zajtra budem mat hotovu dosku do kufra namiesto toho smejdu co tam je (vobec to nedrzi tvar, ziadna rovina).
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.01  10:49

Ad cuknutie - toto som si nikdy nevsimol, ani nic podobne. Iba ked je vonku -20 a stoji celu noc vonku, nechce sa mu moc zrychlovat a obcas si sklbne. To ja ale asi normalne, moj stary Renault by musel najprv 2 minuty bezat na volnobeh, aby sa dalo aspon pohnut. Pockaj na prvu prehliadku na 3tis a potom ak to neprestane chod do servisu a nech ti to spravia. Normalne to urcite nieje.
    Ad kable k reprakom - do dveri som nechal povodne kable, podla mna straty zo spoja budu vacsie ako straty z povodneho tenkeho kabla. Navyse vo dverach su stredobasy a tam to skreslenie nemas sancu pocut. Keby si ale nasiel sposob, ako pretiahnut hruby kabel (2x1.5mm2) cez gumu vo dverach, urcite si dam tu robotu a natiahnem poriadny kabel aj tam. Dvere som este nerozoberal, v tomto ti bohuzial nemozem poradit. BTW ty tomu Cliu moc na frak nedavas, 500km za dva tyzdne nie je vela. Ja som nalietal za prvy mesiac 1882km a teraz jazdim este viac, lebo ma to na tomto aute bavi :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.01  00:00

S dverami som to vyriesil tak, ze ten konektor co tam je dost nemozny (teda on je dobry, ale neda sa donho setrnym sposobom zasahovat). Takze pred nim v kabine som nasiel repro vodice. Cvakol som ich pri konektore a nacinoval som k vyhybke poriadne kable. Za konektorom v dverach sa chystam urobit to iste ak budem mat rozobrate dvere. Cize konektor je povodny, len budu vymenene komplet kable. To spojovacie miesto tam asi zostane tak.
    Dnes mam prvych 500km. Takze cca polovica zabehu. :)))
    Spozoroval som ze na trojku (mozno, resp urcite aj na inych stupnoch) pri akceleracii (ale musim povedat ze nie tehla na plyne ale skor len tak velmi jemne stlaceny plyn) to trochu ale ozaj len velmi malo sklbe. Tvoje auto to robi tiez?Aby si ma spravne pochopil nesklbe to moc, ale ked len pozvolna zrychlujem ( 0-100km za 30min) je to na rovnej ceste citit.
    Este k audiosystemu. Momentalne som namontoval reproduktory do dveri, vyhybky su v spodnej casti palubky a vysky som dal pod tie originalne mriezky na vrchnej casti palubnej dosky. Citim, ze bude treba vyztuzit dvere (plech ale hlavne tapacir), takze to budem musiet otvorit. Rozberal si to uz? ak ano prosim porad co kde a ako. Este som sa na to nepozrel ale rad by som dobre vedel kde su skrutky, zapadky a tak.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.01  12:28

Co nie je pocut v kabine, to ma nezaujima :-) S tou dierou ti neviem poradit, nikdy som neinstaloval az taku super techniku do auta, aby som to potreboval. Na HiFi mam doma obyvacku, od auta pozadujem iba cisty zvuk a to mam aj bez takychto extremnych rieseni. Ked to budes mat ale hotove, celkom rad by som si vypocul, co si z toho auta dostal. BTW: tahal si aj kable do dveri? Ako si prepchal kabel cez tu gumu?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.03.01  23:43

To s tym pockanim je velmi rozumne, ale ja som to nevydrzal. Bol som schopny pockat maximum tyzden. Potom mi to uz nedalo. Momentalne riesim problem ako dostat napajaci kabel pre audiosystem (prierez 10mm2) z akumulatora do kabiny. Kto viete pomozte prosim. Dnes som to pozeral, ale nenasiel som ziaden pouzitelny prechod. Uz kvoli zaruke by som tam velmi nerad vrtal novy.
    Inak ta vec s tym svetlom, v kabine to nebolo pocut, ale len zvonka ked som po nom jemne pobuchal.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.03.01  13:09

Ooops, neprijemne :-(. Ja som kdesi cital, ze si Renault zacal davat vyssi pozor na kvalitu. Toto ale tak nevyzera. Ja som auto zatial nerozoberal a v zaruke ani nebudem. Zatial nic neklepe, nerzga ani nerezonuje. Mam taky malicky problem s "tikanim" pri volnobehu a ked budem moct byt chvilu bez auta, dam ho do servisu, nech to najdu sami. Je v zaruke, tak nech sa staraju.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.03.01  09:03

Sice nemam Renault, ale Fiat a dopaluje mne tam jedna vec. Napr. zrcatko je prichcyceno k ramu 3 sroubku, a kazdy z nich ma jinou hlavu na jiny sroubovak a dokonce je 1 vrut a 2 metricke zavity. Stejne je to i na druhe strane. Treba ochranne plato na spodku motoru je prichyceno na nepristupnych mistech a nez se mi jej podari demontovat, jsou 2 hodiny pryc. Na primontovani plata byly sice pozity pokadmiovane sroubky, ale protikusem byl ocelovy valecek s vnitrnim zavitem, ktery se samozrejme protacel, nebot byl pouze zajisten proti pohybu pri zasroubovani. atd.
  • 00 Reagovat !

foto

22.03.01  22:35

« Zadne svetlo....

Nedavno pri umyvani som zistil zaujimavu vec. Zadne prave svetlo akosi hrkotalo. Myslel som si ze nie je dotiahnuta skrutka, ktora to svetlo drzi z druhej strany. Skrutka bola dotiahnuta. Rozobral som to a zistil som to svetlo zapada do dvoch usi. Trosku som ich vyhol von a uz je to v poriadku. Dnes som rozoberal palubku, pretoze som instaloval reproduktory. Ked som odmontoval vrchny kryt prekvapil ma nedotiahnuta skrutka na uchytenie trubky na ofukovanie bocneho okna (na pravej strane) v okoli spatneho zrkadla. Dalsia vec: airbag uchyteny dvoma skrutkami k pristrojovke. U mna tam bola jedna a miesto druhej prazdna diera so zavitom. Ja viem su to malickosti a nic nie je dokonale, ale zacinam mat zly pocit. Mate aj vy podobne skusenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.01  15:49

« Re: Pruziny

Na brzdy je tu rubrika, tam sa pozri. Ja sam sa uz bohuzial nepamatam, co to boli za sportove dosticky na tej Skode, ale brzdili fakt fantasticky.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.01  22:34

z Komarna.
    To s tymi brzdami je zaujimave. Doteraz som si myslel, ze vsetky oblozenia su zhruba rovnake. Kto vyraba nieco taketo a kolko stoja?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.01  14:50

Brzdu Clia su fajn, a na tak lahke auticko v pohode stacia, ale ked sa divoko prevezies stylom plyn-brzda, trochu zvadnu. A kedze takto jazdim casto, nechcem sa raz niekde okaslat a nedobrzdit. Tiez si myslim, ze ked budu sirsie gumy, bude hranica smyku dalej a neviem, ci tie brzdy potom budu stacit. Casom platnicky budem musiet menit aj tak a viem, co spravili kvalitne platnicky so Skodou100, zrazu to brzdilo ako pretekarske auto :-). Odkial si?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.01  22:27

K tym sportovym pruzinam este jedna poznamka. Kdesi som cital, ze auto na tychto pruzinach je pri normalnej prevadzke dokonca o nieco maksie (pri jazde cez velmi velmi male nerovnosti). Pri vacsom nakloneni sa potom prejavi ich tvrdost. To su ale pruziny s progresivnym pruzenim. Neviem ako tvoje, ale mne sa toto auto zda akosi moc vysoko. Ale chvilu s tym este pockam.
    Preco chces vymenit brzdove dosticky?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.01  13:05

« Re: Ozvucenie Clia

Mne sa ta mriezka javila dost hruba, aby nerusila zvuk. Do toho sa zase az tak nevyznam a moje riesenie mi pripadalo idealne, aj ked teraz by som volil 16cm basaky do dveri (boli dost drahe a nechcel som riskovat, ze sa nezmestia). Sub to spravi :-). Koli cene asi kupim Gelhard 300W + Gelhard zosik 380W. Ten dam dozadu na plato, resp. jeho repliku tak, aby som ho mohol vymenit za originalne bez reprakov, ked budem potrebovat miesto v kufri.
    Moja zostava je zatial nasledujuca - Clarion ARX4670 + Clarion CDC665 (CD wechsler) + MB Quart 215.03CX za tial iba vpredu. Parametre tych reprakov ti z hlavy nepoviem a na webe som ich nikde nenasiel, ale pamatam si ich nizku citlivost 87dB/m/W.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…