Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

29.05.01  21:26

« Re: Tuning zraz for Luf

To ci ma UV filter alebo nie to neviem. Original krabicu nemam, lebo sa mi ju podarilo rozbit, tak som to musel preliat do inej. takze presne popisat ti ju neviem. Ale ma na nalepke napis vyrobcu: NIGRIN. a potom : Hartwax a dalej uz neviem. Predavaju aj vosky v plechovkach, maju ich rozne druhy lakov, rozne druhy ochrany.
    S tou farbou som si to nevsimol. Ale spozoroval som jemne ale velmi jemne stamvnutie laku. Takze zrejme to bolo tym voskom.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.01  13:50

Ten vosk, co pouzivas, by zrejme vyhovoval aj mne. Tiez sa mi nechce moc sa s tym hrat, jednoduche prelestenie po zaschnuti by mi maximalne vyhovovalo. Chcem na auto ale tvrdy vosk s UV filtrom, lebo cez vikendy auto stava vonku na slnku. Ma ten tvoj vosk aj nejake take veci? A ako ho spoznam v obchode, casto chodim do rakuska, mozno tam ho zozeniem. BTW vsimol si si, ze tvoje auto ma trosku iny odtien farby ako moje? Asi to bude tym voskom...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.01  07:01

Uz bolo 2x navoskovane. Aj kvoli lesku ale hlavne z dovodu ochrany laku. Pouzivam farebny vosk od fi Nigrin. U nas to moc nedostat (aspon som to nevidel, ja som to kupil v nemecku). Predtym som pouzival Turtle wax, ale ten bolo nutne rozlestovat este ked to bolo take polosuche. Ked to zachslo strasne zle sa to davalo dole. Tento vosk je prave nutne nechat zaschnut a potom to veľmi lahko prelestit. mam s nim dobre skuksenosti. teraz cez leto pojdem do nemecka, tak si tam kupim aj nieco do zasoby.
    vosk na metalizu som od turtle wax som mal (nebol specialne na modru), bol celkom dobry, ale tento co mam je lepsi (aspon podla mojho nazoru).
    --Videl si sutaz v jazdach? Sranda bola, ako vsetkym natrhlo * Clio A 1.8 16.
    Videl som, rehotal, som sa ako im vsetkym dalo na *.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.01  11:50

« Re: motor 1.4 16V

Co s tym robia manici v servise netusim, ale pazvuky z palubky uz nie su. Obcas, ked nieco zacne rezonovat, staci vyhadzat blbosti zo skrinky a je zase ticho. Ale ten motor ma nastval, uzival som si nadherne tichy motor a ono sa to zase vratilo. Ale som dohodnuty v servise, ze ked budem mat cas, pozru sa na to zase. Ja nemam cas sa vrtat v aute.
    Jazdil som zase na spotrebu a vysiel mi vysledok 5.6l/100km. A to som sa nejako moc neobmedzoval, iba som nejazdil po dialniciach 160 a po okreskach 140, ale iba predpisanych 130 a po okreskach 110. Cool auticko, mam ho rad :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.01  11:45

Skoda, ze sme sa nestretli. Nevadi, snad najblizsie, ked bude zraz v Hubiciach (15.-17. jula) sa stretneme. Ja na HiFi zraze nemam moc co hladat, lebo autohifi nie je moja domena. A okrem toho, mam dost roboty s prerabanim bytu. V sobotu som sa musel za svoje auto hanbit, najma ked ty si postavil k nemu to tvoje cistucke. Nemam moc casu ho umyvat. BTW ty si to auto voskoval? Cim? Ja som rozmyslal o vosku na modru metalizu, vyraba to TurtleWax, ale neviem, ake su s tym skusenosti.
    Videl si sutaz v jazdach? Sranda bola, ako vsetkym natrhlo * Clio A 1.8 16V, Vasek sa z toho isiel posrat. Snazil sa na bavoraku, ale nemal sancu, nakoniec zobral Corvetu a vyhral. Sa mu to potom frajerilo, ked ma 3x vykonnejsi motor. Ale aspon bola zabava. A este nieco ma potesilo (ale nesmiem to napisat do Honda clubu) - to Clio porazilo aj Hondu Integru Type R, ta ma tiez 1.8 motor. BTW bol tam aj manik na Cliu 1.4 16V, ale bol to nafukany frajer a v jazdach ho nakoniec porazilo aj Ziguli so 4 ludmi na palube :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.01  00:00

skoda za sme sa nestretli. prisiel som tam okolo obeda a musel som ale odist o tretej. ten listok som si vsimol az za Dunajskou a uz som nemal cas sa vratit. snad to vijde niekedy nabuduce.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.05.01  15:11

« Re: Tuning zraz

cool. zmenil sa plan, takze v dunajskej budem.
    Dufam ze sa nam podari tam stretnut.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.01  22:30

« Re: Tuning zraz

pruser. zatial to vyzera tak, ze pojdeme do viedne. zaroven kupim zosik. ale skoda ze zraz nestihnem. mozno sa to este zmeni ale zatial plati tato moznost.
    Planujem ze zorganizujem jeden mensi zraz (vacsinou to bude o autohifi) v Komarne. Prisiel by si ?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.01  22:28

1, kontakt: speedy7@wanadoo.sk
    2, Ty mas v interieri nejake pazvuky?
    v poslednej dobe nieco zacalo v palubke. este som nezistil kde konkretne.
    Momentalne razim teoriu, ze sa nebudem zbytocne vzrusovat co tomu autu je, ake problemy ma. pustim hudbu a jazdim. Totiz uz som pri nom zacinal chytat nervy, ze to sklbe, v palubke to chrasti a pod. Zistil som ze takto to uz dalej nejde. Ak to bude moc chrastit tak s tym nieco spravim.
    Co ti spravili s motorom, ze odstranili tukanie?
    DO servisu to moc nechcem davast, pretoze chlapi su sice ochotni aj vsetko, ale nie su taki profici ako to o sebe tvrdia, takze ja sa s tym radsej pohram pol dna, alebo kludne aj cely ako by to oni spravii za 20 minut ale aj tak.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.01  11:34

1, Krivku mam urobenu v exceli, ak das kontakt, poslem ti to.
    2, Ty mas v interieri nejake pazvuky? Ja som bol v servise a postazoval som sa na to. A oni s tym nieco urobili a je to OK. Inak mi urobili aj to tukanie v motore a asi 30km bolo to auto neuveritelne tiche. Ale uz sa to zase vratilo, dufam, ze sa im to podari opravit nastalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.01  11:22

« Tuning zraz

Ked uvidis niekde nablizku Clio ako mas ty, ale s BA znackou, tak som tam. Este to zalezi od toho, co bratranec, ci sa mu podari dat dokopy jeho Rapidu tak, aby mohol sutazit. Potom ma hladaj v blizkosti zltej Rapidy s napismi MMV Tuning (jeden z tych dvoch vypalnikov pri nej som ja). Ak to nevyjde, daj na seba nejaky kontakt, pridem sa na chvilu pozriet vecer, ozvem sa ti ked tam budem.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.01  00:00

« motor 1.4 16V

Plne suhlasim s nazorom ze motoru viac vadi podtacanie ako vacsie vytocenie. Myslim ze optimalne (podla mna, nie som expert na motory) je vyuzivanie vykonu tak do 2/3maxima, takze zhruba do 4 5000 ot/min. Ozaj nemas nahodou vykonovu a momentovu krivku oskenovanu?
    Inac je to velmi zaujimavy motor. Ma to objem 1.4 ale funguje velmi dobre, je dostatocne tichy, vie jazdit pokojne, ale ked treba fachci skoro 200. Na to sklbanie som sa vysr..., skratka prestal som si to vsimat, pripadne pazvuky spolahlivo prehlusujem muzikou a je pokoj.
    V sobotu bude v Dunajskej strede tuning, autohifi zraz?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.01  00:00

posledna veta ni nejako nevysla:
    bude zraz, chystate sa niekto?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.01  11:33

« Re: Škubání

Ventil fajka, ta sa musi dat poznat podla chodu motora, ci nie? Nikdy som nic take nemal, ja som skrivil 3 ventily a motor bol tym padom odpisany. Ale stalo sa to preto, ze som nevymenil rozvodak a on praskol pri brzdeni motorom. Tento motor je 16 ventil, urcite nieco vydrzi. Zrejme mu viacej vadi podtacanie ako vytacanie. Ale tiez nejazdim bezne az na obmedzovac, standardne radim pri 3-4 tisic podla teploty motora.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.01  21:55

Je mozne ze na niektore veci som asi az moc haklivy, ale predtymto sme mali tiez Clio. Bolo to s 1.8 benzin, 8ventil a ked sme ho kupili bolo v prefektnom stave, interier, exterier tip top, original kluce, rezervny asi este ani nebol pouzity, dostali sme k nemu vsetky mozne povodne knizky. Takze malo dobreho majitela.
    Po nejakom case sme zistili, ze ma jeden ventil mierne skriveny. Co myslis ako sa to asi mohlo stat? Druha vec je ze mozno (asi viac nez mozno) nemalo obmedzovac. Ale pri podradeni na trojku v 140 ti obmedzovac asi tiez moc nepomoze.
    Ale to je jedno. Ako si vravel, cas ukaze.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.01  13:06

Speedy, ty si myslis, ze obmedzovac je posunuty tak daleko, ze tieto otacky autu skodia? To je nezmysel, motoru sa nic nemoze stat. A nemalo by sa mu stat ani v pripade, ak spatne podradis a vytocis ho povedzme do 8tis. V Renaultoch je obmedzovac velmi nizko, v podstate kusok za maximalnym vykonom, ten motor nieco musi vydrzat. Poznam staru Skodu, ktora ma menenu vacku a ine veci a v pohode toci az do 7tis. Takto jazdi uz 50tis km, predtym bez uprav najazdila divokych 100tis a motor je stale v poriadku. Si myslis, ze je ten motor o tolko lepsi a nas to nevydrzi? Nemusis nan byt zase taky chulostivy.
    Vcera mi v servise povedali, ze mam motor dobre zabehnuty a velmi dobre taha. Vytacanim tomu motoru urcite nic nespravis. Ti, co ho konstuovali, nepadli z hrusky a urcite veria, co urobili, ked si dovolili nahnat mu taky vysoky vykon. Ja im zatial verim, uvidime za 3 roky :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.01  00:00

To s tym obmedzovacom snad nemyslis vazne. Ved to je auto a nie japonska motorka. Som vsetkymi desiatimi za sportovu jazdu a vytacanie motora, ale preco to trapit az do uplneho maxima.
    Este jedna vec, to o tej adaptivnej ci uciacej sa schopnosti pocitaca, to si myslis ze tam mas namontovanu umelu inteligenciu ci co?
    Ja si myslim, ze tam je len obycajny jednoduchy jednocipak, ktory meria rozne veci na motore a podla toho upravuje bohatost a mnozstvo zmesi. Clovek ktori ti to u predajcu tvdil ma zrejme poriadnu fantaziu. Tot moj nazor, netvrdim ze to je na 10O percent tak, ale stojim si za tym.
    S tym volnobehom po vytoceni motora to vyskusam.
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.01  20:09

« Pozvánka

Chtěl bych vás touto cestou pozvat na sraz majitelů a příznivců vozů RENAULT který se koná 22-24.6 2001 v autokempu v Mělníku.Na programu je spanilá jízda,jízdy zručnosti, vědomostní testy atd 1.cenou je os. vůz RENAULT. www.renaultclub.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.01  10:16

S vytocenim suhlasim. Dokonca mi to pri predaji auta doporucili, po 1000km to obcas aj poriadne vytocit. Pocitac ma vraj samouciacu funkciu a uci sa na tvoj styl jazdy a keby si ho nevytacal, zlenivie nie motor ale pocitac. Ale vzdy vytacat az poriadne zohriaty motor. Ja to robim po prichode do BA, predtym idem 100km po dialnici a tam sa motor dobre prehreje, potom mu vytacanie nemoze skodit.
    Ten priebeh som mal na obrazku a podla neho som vytvoril grafy v exceli, poslem ti to.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.01  10:07

« Re: Nepravidelny chod

S tym volnobehom na tom nieco bude, lebo ak motor pretiahnem v trosku vyssich otackach, je volnobeh zamatovo hladky. Tiez na to nemam vysvetlenie, ale je to tak. BTW po 10tis sa volnobeh skludni.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…