Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Technicke problemy
Hmm, musim to skusit nejako zistit, mozno ma byt podobna prehliadka aj na tu thaliu, je mozne ze sa ma snazi predajca oblbovat, ked som to kupoval, vyhovaral sa ze servisne knizky este niesu, ked som tam bol minule, tak zasa tvrdil, ze sa uz minuli... No neviem, nejako sa mi to moc nepaci, tusim tam pojdem spravit trochu prievan... K tomu oleju, ked ho budem menit, tak urcite za nejaku plnu syntetiku.... -
Teraz ale mam pocit, ze servisna prehliadka je len pri kazdej druhej vymene oleja? Takto z hlavy ti to bohuzial nepoviem, ale viem, ze podla servisnej knizky budem znovu musiet menit olej po 24tis km, ale mam pocit, ze to je iba vymena oleja bez prehliadky. Nie som si tym ale isty, kazdopadne sa olej meni kazdych 20tis. -
Clio ma intervaly kazdych 20tis :-(, ale po 3tis bola zdarma prehliadka a doporucovala sa vymena oleja. BTW aky olej lejete do tohto motoru? Po uplynuti zaruky by som chcel prejst na plnu syntetiku, ale predajca ma dost odhovaral. Staci mu aj ta polosyntetika, co do neho leju oni (Elf 0W-30)? -
Snaz sa co najrychlejsie najazdit aspon 10tis a potom budu pazvuky z motoru fakt problemom. Dovtedy si s tym nelam prilis hlavu. Vcera som prekrocil 17tis km a motor sa este stale zlepsuje a ked si to spatne porovnam s novym, je to velky rozdiel. BTW bol si na vymene po 3tis? Doporucujem to, aj ked sa olej zdal uplne cisty a v pohode, na novy to auto islo o dost lepsie a najma tichsie (mal som vtedy najazdene 4tis).
A este jedna vec ma napadla. Ako to, ze mas svetla s dvojitou optikou? Ja som ich velmi chcel, ale neboli ani za priplatok. BTW nemusis pisat odpoved sem, zajtra mam dovolenku (teda som bez netu) a v sobotu sa dufam stretneme na zraze, tam to prediskutujeme. -
Na tom nieco je. Predajca v Komarne je mala firma, kde syn majitela robi sefa servisu a majitel to riadi celkovo. Paci sa mi na nich to, ze ked tam zoberiem auto, tak bez problemov mozem ist do dielne, porozpravat sa s mechanikom. Taketo nieco je u predajcu VW nemyslitelne a to aj v tom pripade ze to ozaj pomoze pri diagnostike poruchy. Ale to je asi tak vsetko.
Ozaj ked sa uz bavime o problemoch mal by som jeden prospevok. V poslednej dobe som objavil slabe pazvuky pri akceleracii. akonahle povolim plyn prestane to. Ja viem teraz si vsetci mysleite ze som de... (jasne ze ked je motor zattazeny tak je hlucnejsi, ale toto je nieco ine). Fakt neviem co by to mohlo byt. Nema niekto z Vas podobne zistenie. auto ma nieco cez 4000km je to tym? -
Ty si niekedy videl profika, co robi v znackovom servise? Vacsina profikov maka na autach vo svojej garazi a dokazu tam spravit takmer nemozne. Alebo si otvorili vlastny servis a teraz tam robia sefov, takze pracu robia nejaky ucni alebo slabi mechanici. Na Slovensku je to tak :-( -
Aj ja som uz bol par krat v servise na zarucnu opravu (vadny imobilzer v kluci, vyrovnanie volantu). S tym sklbanim sa stale tvaria ze o nic nejde a somar som ja. Problem je ze kde nevedia co tomu je potom to cele len rozbabru a vysledok nie je zaruceny. Ked menili imobilizer (co mimochodom vobec nebolo nutne, pretoze zavada bol a v kluci) tak nechali niektore skrutky nedotiahnute a potom mi to tam hrkotalo. Ja viem je to malickost ale ked je niekto profik tak by sa mu to nemalo stavat.
-
Clio som kupil a teraz moja manzelka navstivila servis Kestler. Bola z tej navstevy cela vystresovana. Zrejme zarucne opravy nie su az taky vynosny job. Info o problemoch s elektrikou mam od sofera odtahovky ktoru zavolal Renault Assistance. Vraj to uz je niekolke Clio (Thalia) ktoru vezie. Avsak zarucene info to asi nie je. -
Sprava zo servisu - ziadnu chybu nenasli, obvinili manzelku ze nechala zapnute svetla (zvukova signalizacia zapnutych svetiel robi taky ramus, ze len hluchy to nepocuje a navyse parkujeme pred oknami). Po vysvetleni ze nie sme padnuti na hlavu zareagovali ze teda si tam bude nejaka porucha ale diagnostika nic nezistila (ako zvycajne). Kedze tam bola zena sama, tak jej ani nedali potvrdenie o vykonani zarucnej opravy, zjavne rataju s tym ze tam este pride a nechcu mat dokaz o opakujucej sa poruche... Humus... Neviete niekto o serioznom servise v Bratislave? Som z toho Renaultu (a servisu) vazne sklamany. -
« Technicke problemy
Takze Vazeni priatelia, je tu to coho som sa obaval. Vcera manzelka chcela odist autom spred domu, avsak nepodarilo sa jej auto ani otvorit dialkovym ovladacom. Baterka bola uplne vybita. Nesli ani vystrazne smerovky. Volala Renault Assistance, kde jej najprv dali zopar rad pre panicky ale ked povedala ze vedla nej stoji manzel, tak s tym prestali a povedali nech zavola na druhy den rano lebo u Kestleru maju zavrete. Po odtahu do servisu dali nabijat baterku a zacali hladat chybu (vybitie baterky muselo byt sposobene nejakou poruchou na elektrike, vsetky spotrebice som kontroloval, nic nebolo zapnute). Uvidime... Z viacerych zdrojov som sa dozvedel, ze sa to stava dost castou u modelov Clio a Thalia. Teda pekne dakujem. Cest praci. -
« Re: Vosk
S tym mam velke problemy aj ja. V podstate vzdy ked chcem aby bolo auto maximalne ciste ho musim tesne po umyti voskovat. Zatial som nenasiel lepsi sposob ako ho setrne bez poskrabvania vysusit.
SKusal som vselico (dokonca aj vysusenieobtekajucim vzduchom pri 180km/h - vysledky ale neboli presvedcive)
Taketo susenie sa dalo celkom dobre robit so sedanom.
-
« Vosk
Nakoniec som kupil vosk od TurtleWax s teflonom. Hladal som aj nieco ine, ale tento sa mi podarilo kupit za velmi vyhodnu cenu, tak som ho skusil. Navoskovat auto nebol zase az taky problem, ako si pisal a ako som si myslel. Takto nejako som si predstavoval jednoduche prelestenie, ale fakt treba najst presny okamih, kedy to ide najlepsie a ked to viacej uschne, ide to trochu horsie. Vysledok bol uchvatny - najma ked clovek porovnal navoskovane a nenavoskovane casti. Problematicke boli iba plastove casti, z ktorych ten vosk isiel tazko dolu. Sklamanim bolo spinenie auta. Originalny vosk od predajcu, ktorym bolo auto osetrene pri predaji spinu doslova odpudzoval a auto bolo dlho ciste. Tento je sice lepsi ako holy lak, ale nie je to ono. Dalsim sklamanim bolo nasledujuce cistenie auta. Vystriekal som ho vodou, pretrel handrou a znova vysriekal. Voda z karoserie odtiekla, ale po zaschnuti auto nazostalo ciste - zostali na nom smuhy od stekajucej vody. Na streche sa dokonca vytvorili mapy kadial voda stekala, takze ju bolo treba prelestit a navoskovat znovu. Mozno robim niekde chybu, alebo voda, ktorou som auto umyval nie je dobra, ale cakal som od toho vosku trochu viacej. Ako umyvas navoskovane auto? Nechce sa mi po kazdom umyti znovy voskovat auto.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!