Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Technicke problemy
Hmm, musim to skusit nejako zistit, mozno ma byt podobna prehliadka aj na tu thaliu, je mozne ze sa ma snazi predajca oblbovat, ked som to kupoval, vyhovaral sa ze servisne knizky este niesu, ked som tam bol minule, tak zasa tvrdil, ze sa uz minuli... No neviem, nejako sa mi to moc nepaci, tusim tam pojdem spravit trochu prievan... K tomu oleju, ked ho budem menit, tak urcite za nejaku plnu syntetiku.... -
Teraz ale mam pocit, ze servisna prehliadka je len pri kazdej druhej vymene oleja? Takto z hlavy ti to bohuzial nepoviem, ale viem, ze podla servisnej knizky budem znovu musiet menit olej po 24tis km, ale mam pocit, ze to je iba vymena oleja bez prehliadky. Nie som si tym ale isty, kazdopadne sa olej meni kazdych 20tis. -
Clio ma intervaly kazdych 20tis :-(, ale po 3tis bola zdarma prehliadka a doporucovala sa vymena oleja. BTW aky olej lejete do tohto motoru? Po uplynuti zaruky by som chcel prejst na plnu syntetiku, ale predajca ma dost odhovaral. Staci mu aj ta polosyntetika, co do neho leju oni (Elf 0W-30)? -
Snaz sa co najrychlejsie najazdit aspon 10tis a potom budu pazvuky z motoru fakt problemom. Dovtedy si s tym nelam prilis hlavu. Vcera som prekrocil 17tis km a motor sa este stale zlepsuje a ked si to spatne porovnam s novym, je to velky rozdiel. BTW bol si na vymene po 3tis? Doporucujem to, aj ked sa olej zdal uplne cisty a v pohode, na novy to auto islo o dost lepsie a najma tichsie (mal som vtedy najazdene 4tis).
A este jedna vec ma napadla. Ako to, ze mas svetla s dvojitou optikou? Ja som ich velmi chcel, ale neboli ani za priplatok. BTW nemusis pisat odpoved sem, zajtra mam dovolenku (teda som bez netu) a v sobotu sa dufam stretneme na zraze, tam to prediskutujeme. -
Na tom nieco je. Predajca v Komarne je mala firma, kde syn majitela robi sefa servisu a majitel to riadi celkovo. Paci sa mi na nich to, ze ked tam zoberiem auto, tak bez problemov mozem ist do dielne, porozpravat sa s mechanikom. Taketo nieco je u predajcu VW nemyslitelne a to aj v tom pripade ze to ozaj pomoze pri diagnostike poruchy. Ale to je asi tak vsetko.
Ozaj ked sa uz bavime o problemoch mal by som jeden prospevok. V poslednej dobe som objavil slabe pazvuky pri akceleracii. akonahle povolim plyn prestane to. Ja viem teraz si vsetci mysleite ze som de... (jasne ze ked je motor zattazeny tak je hlucnejsi, ale toto je nieco ine). Fakt neviem co by to mohlo byt. Nema niekto z Vas podobne zistenie. auto ma nieco cez 4000km je to tym? -
Ty si niekedy videl profika, co robi v znackovom servise? Vacsina profikov maka na autach vo svojej garazi a dokazu tam spravit takmer nemozne. Alebo si otvorili vlastny servis a teraz tam robia sefov, takze pracu robia nejaky ucni alebo slabi mechanici. Na Slovensku je to tak :-( -
Aj ja som uz bol par krat v servise na zarucnu opravu (vadny imobilzer v kluci, vyrovnanie volantu). S tym sklbanim sa stale tvaria ze o nic nejde a somar som ja. Problem je ze kde nevedia co tomu je potom to cele len rozbabru a vysledok nie je zaruceny. Ked menili imobilizer (co mimochodom vobec nebolo nutne, pretoze zavada bol a v kluci) tak nechali niektore skrutky nedotiahnute a potom mi to tam hrkotalo. Ja viem je to malickost ale ked je niekto profik tak by sa mu to nemalo stavat.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
ja to potom hodim na net.