Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: to luf
to ATX - Myslel som z akej hrubej MDF je vyrobena (8,10,12mm?) a su tam nejake diery na repro, alebo treba vsetko rezat?
to speedy - vtedy sa budem slnit niekde v Becici, som vtedy na dovolenke. Idem prevetrat Clio. BTW novy olej je fajn, volnobeh o dost stichol, spotrebu este nemozem posudit. -
« Re: to luf
to e1ement - Ano, to su tie. Ja ich idem namontovat dnes alebo zajtra. V podstate iba vyhodim z dveri 13ky a dam tam tieto. Do montaze repro dozadu sa pustim az po dovolenke.
to ATX: Diky, porozmyslam a skusim sa zamysliet nad pracnostou vyrabania vlastnej dosky. Ako je hruba ta co ponukas? -
« Re: CLIO MTV - audio
Rozmyslal som podobne ako Speedy. Originalne plato si odlozit niekam do skrine a dozadu spravit plato z MDF. Taketo plato bude mat vyhodu aj v tom, ze ak sa rozhodnem, mozem do neho osadit aj open-air basak, cca 25cm by sa mal zmestit. Druha moznost je vyrezat povodne plato a do kufra dat tubu (najlepsie aktivnu). Ta sa bude dat kedykolvek vybrat a zostane mi v kufri miesto. Nateraz ale mam hlavne problem s umiestnenim vysok vzadu. Zadne opierky su dost mohutne a bojim sa, ze budu branit prechodu zvuku do kabiny (taktiez cely zadok je chlpaty).
to speedy - tak som vcera kupil tie 16cm MB Quarty a na skatuli maju nalepeny vysledok nejakeho testu, kde v nemeckom autohifi vyhrali triedu 16cm do 600DM. Vyslovene tam je napisane, ze ich budu pouzivat pre dalsie testy ako referencne a dostali hodnotenie 95%. Tak uz sa tesim, ako budu hrat. -
« Re: CLIO MTV - SUPER !
Ve 3dveřové verzi jsou vedle držáků na nápoje, tam, co bývají 4. a 5. dveře. Ale zvuk vzadu spíš dotváří celkový dojem, samotný hrajou o poznání hůř, než přední (měkké plasty, malý rezonanční objem...). Přemýšlel jsem o náhradě za nějaké lepší, ale zatím jsem se neodhodlal:-) -
Hmm, Tannoy sice používá koaxiál, ale to nemá nic společnýho s autoreproduktory, kde je normální širokopásmový zářič, který v místě minimálního vyzařování (veprostřed) má na membránou další, výškový, repráček. Tannoy to řeší jinak, výškáč je v magnetu basového zářiče, takže prochází jakoby skrz reproduktor. Výhoda > pevnější umístění mechanismů obou reproduktorů (přesnější lokalizace) a nic ničemu nestíní. Je ovšem pravda, že podobné řešení by v autě bylo zbytečné a drahé. -
Jak jsem už sdělil zadní repra jsou koaxiální to znamená, že jsou opravdu v zadních dveřích umístěné v jedné skříni jak basové repra, tak i výškové. Výškový reproduktor je na speciálním držáku před membránou basového. Tento způsob je celkem obvyklý i u domácích reproduktorových skříní. Některé firmy toto řešení dokonce upřednostňují - zvuk vychází z jednoho místa - lepší lokalizace zdroje. Například anglická firma Tannoy svoje špičkové bedny řeší právě tímto způsobem. Samozřejmě firma Renault nepoužívá reproduktory z úplné špičky.(otázka ceny). Pokud tedy chceš zadek posílit skutečně doporučuji buď výmněnu ve stávajícím prostoru za kvalitnější typy (např. ze serie firem Alpine nebo Pioneer atd.) a nebo je umístit jak uvažuješ do nového tužšího plata MDF za sedadla. Vítám diskuzi na toto téma, já zatím o přestavbě neuvažuju, i když samozřejmě chápu, že zvuk se dá zlepšovat celkem bez omezení až do úplného zvukového ráje.
(záleží jen na investovaných prašulích) -
neviem to iste, ale mam taky pocit, ze zadne reproduktory su v zadnych dverach.
Ja planujem v buducnosti dat tiez nieco dozadu. Chcem spravit plato z MDF. To co tam je je skoda rezat. Nie je to dost tuhe a vyztuzovat to nie je celkom ono, takze radsej vyrobit nove, a potiahnut to sivym kobercom.
-
A kde su teda repraky? Ak su vzadu v plate, kvalita podania vysok vzadu je asi mizerna - strop je chlpaty (tlmi odrazy) a zadne okno je gulate, takze tiez nie moc vhodne na odraz zvuku. Takze z toho vyplyva, ze optimalnu polohu budem musiet najst sam. Este ma napadlo, je zadne plato na MTV nejako vystuzene? Diky za promptnu odpoved. BTRW vitam ta v klube :-)
Smisak (alias msem), ak sem este obcas chodis, ako to mas vyriesene ty? -
« CLIO MTV - audio
Reaguji na dotaz kde jsou v MTV umístěny zadní výškové reproduktory - tak tedy :
zadní repra jsou koaxiální to znamená, že v jedné skříni je basový reproduktor a před ním je osově umístěn i výškový. Reprobedna tedy vyzařuje celé spektrum kmitočtů od basů až po výšky. -
« CLIO MTV - SUPER !
Ahoj, zdravím všechny příznivce malých vozů. Asi 11 měsíců vlastním CLIO 1.4 16V MTV, chytil jsem jeden z posledních kůsů v prodeji, edice končila v červenci 2000, já ho dostal ještě v srpnu díky centrále Renaultu. Musím říct, že to auto za ty peníze cca 340 tis. je vybavené jako žádné jiné v téhle třídě. Před nákupem jsem zvažoval zcela jasně Peugeot 206, Fabii, Polo, ale za tyto peníze
by nebyl ani srovnatelný motor ani výbava.
A teď k vlastnímu hodnocení. Motor je prostě pohádka, za necelých 6 l vás zaveze do motorářské špičky v této kategorii. Neměl jsem možnost zatím vyzkoušet co dá naplno, ale těch 186 co je v papírech naprosto spolehlivě a bez enormního hluku. Podvozek sedí jak přikovaný, zdá se v rozumném kompromisu tvrdosti a klonění vozidla při ostrém točení. V kabině relativně dost místa, v dané kategorii po Puntu nejlepší. Kufr taky tak.
A v té pohodě zní zabudované CD s 8 reproduktory a s výborným dálkovým ovládáním pod volantem moji oblíbenou bluesovku. Prostě paráda. Myslím že CLIO jako volba pro dynamického jedince je prostě to pravé.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Pokud chceš s repro, dělají se i takové...