Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

03.09.01  20:23

« to luf

K tym 16cm. Samozrejme musel som vyrobit take medzikruzky. Hrubka zavisi od hlbky reproduktora. Tie moje su tak zhruba 1cm. Zhruba preto, lebo je tam este nalepeny kruzok z koberca, ktroy to akusticky utesnuje.
    Najlepsie je to vyrobit z MDF. Nie je problem to vyrobit, ale treba dat pozor na uchytenie do tapaciru a dalej do dveri.
    Neviem aku muziku chces urobit, ale to s tym woofrom v plate nevidim ako moc stastne riesenie. Radsej plato nechaj tak ako je a kup sub v uzavretej krabici.
    Ak by si mal nejake otazky rad odpoviem. Ak by si chcel mam aj nejake fotky.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.01  12:10

« Re: Clio

Caf vsetci. Pekne sta sa o rubriku starali :-))) Uz som spat a musim povedat, ze som si uzil soferovania az moc. Clio slapalo bez problemov, iba mu chorvatsky benzin moc nechutil - pod 2000 ot. sa nic nedialo, nad 4500 sa mu tiez moc nechcelo. Asi maju dost nekvalitny benzin. Ked som natankoval u nas, auto vyrazne ozilo a stichlo.
    Ad facelift - tesne pred dovolenkou som bol na vymene oleja a pri tej prilezitosti som si omrkol nove Clio. Interier vyzera dospelejsie, materialy su tiez fajn a na zlicovanie som si dal pozor zvlast, a vsetko bolo fakt presne urobene. Bol to 1.2 16V v trochu lepsej vybave a ja by som mozno aj menil. Aj ked s mojim som absolutne spokojny. Nove Clio ma jednu podstatnu zmenu - ma zadnu napravu z Clia Sport pre vsetky motory. Neviem ako sa to prejavi na jazdnych vlastnostiach, ale snad to bude pozitivum. BTW mal pod kapotou protihlukovu vypln. Dizajn vyzera na fotkach divne, ale v skutocnosti je celkom pekne a na ceste vyzera dobre. Ale znizene stare s difuzorom pod naraznikom je krajsie. Pozeral som si u predajcu tiez katalog doplnkov a velmi sa mi pacil difuzor pod predny a zadny naraznik a bocne prahy. Bohuzial teraz potrebujem peniaze na ine veci...

speedy - ty mas vpredu 16cm repro? Ja som ich tam skusil dostat, ale nezmestia sa - potrebujem pod ne podlozku, lebo su strasne hlboke. Mas tam aj ty nejaku podlozku? Ak ano, z coho si ju robil a kto ti ju spravil. Potrebujem poradit, nepoznam nikoho, kto by mi mohol predat MDF a urobit zadne plato a podlozky pod repro. A ked uz budem robit zadne plato, asi do neho dam aj poriadny free-air woofer :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.01  10:12

Pokud vim, tak nic zasadniho se uvnitr neudalo, podvozek je porad stejny, mozna nekde zmenili nejakou drobnost, ale to se dela i bez faceliftu.

btw: zmeny motoru jsou pouze v pouziti novych 1,5dCi misto obstarozniho 1,9D.

A jake opticke zmeny jsou krome ostrejsi predni masky, ktera moc neladi (dle meho) s kulatym zbytkem vozu, novych bocnich list a jinych zadnich svetlometu? Proste facelift:-))
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.01  14:45

Ja neviem, ja si myslim, ze _facelift_ je to, cim prebehla Octavia pred rokom ci kedy, tj. drobne opticke zmeny + zmena oznacovania vybav. Ked sa pozeram na "nove" Clio, tak tych zmien (minimalne na pohlad) je celkom dost. A sam priznavas, ze sa zmenili aj vybavy a ponuky motorov. Cize ostava otazka konstrukcie podvozku/skeletu karoserie a pod. Zmenilo sa v tomto nieco ??
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.01  12:16

Myslim, ze jde o rozdil NOVY model a pouhy FACELIFT, ktery v tomto pripade nesaha do kontrukcnich zmen, jen se zmenila zakladni vybava, palubka, vyber barev a motorova nabidka a trochu pozmenila predni cast... Takze neni fair srovnavat predchozi a soucasnou generaci Punta nebo predchozi Mazdy s faceliftem Clia.

Az za dva roky prijde novy model, bude to samozrejme jina.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.01  13:53

Ono to porovnanie stareho a noveho modelu je jednak subjektivna zalezitost, ale myslim existuju dost silne priklady, kedy novsi model svojim image bol na tom omnoho horsie. Napriklad Mazda 626, ktora sa vyrabala niekedy v rokoch 1992 az 1996 mala u nas super image ako "auto uspesneho podnikatela", kdezto novsi model urcite taky uspesny nebol. Mozno nieco ine je nove Punto, ale tam jeho nizsia predajnost je zrejme sposobena omnoho vyssou cenou nez u starsieho modelu, kvalitou a vybavou je novy model urcite lepsi. Atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.01  13:27

Ne, nemenil. Puvodni model se mi zda byt lepe "udelany", zpracovani plastu v interiru i vnejsi design je o poznani harmonictejsi (mam dvojitou optiku, 14"kola, zlatou metalizu, interier v barve MTV..)
    btw: v CR se verze 1,6 16V bohuzel neprodava, max. u civilnich verzi je 1,4 16V, pak az 2,0 16V a 3,0 24V.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.01  09:40

skl> sorry, citam prispevky odzadu, nevsimol som si Tvoj vyssi prispevok. Inak co sa ceny tyka aj ja hovorim, ze kto chce male auto s lepsou vybavou, najma co sa tyka bezpecnosti, Clio ma jasne navrch. Som zvedavy, co to urobi s nasim trhom. Ked vysla von Thalia, dost ludi sa na to chytilo, nove Clio je filozofiou niekde inde, uvidime.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.01  09:36

skl> vid AMS 9/01, v strede je ta reklamna snad 12strana na nove Clio, niekde ku jej koncu je dvojstrana s technickymi udajmi a na nej je dole cennik. Co si z hlavy spominam, tak ceny su (3dv.) - 1.2 Autent. 340 tSk, 1.2 16v Autent. 365 tSk, 1.4 16v Autent. 380 tSk,... 1.6 16v Dynamiq. 450 tSk atd. Inak v tom cisle v klasickom cenniku su uz ceny noveho Clia
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  21:52

« Re: new Clio

to je mozne. Skoda ze tam nemali lepsie vybaveny model. Ja by som fakt nemenil. Alebo...
    jedine co ma na tomto aute (mojom) vyslovene serie je to sklbanie motora a taky specialne cvaknutie pri prvom rozjazde. potom je uz vsetko ako ma byt ale toto doteraz neviem stravit.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  14:34

jm: OK, uz som si tie ceny nasiel na renault.sk...
    auto s 72kw (pri 980kg), 4 airbagmi,ABS, el.oknami a zrkadlami za 399 tis.SK, to je naozaj celkom zaujimave... Ak porovnam 1.4 16v v 5D (419t.) s porovnatelnou Fabiou (1.4 16v 74kW,Comfort + ABS, el.zrkadla, bocne airbagy) - tak ta mi vychadza na vyse 480 tis. ....
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  14:20

« Re: new Clio

speedy: napr. fabia classic tiez nema antihlukovu vypln na kapote (comfort ale uz hej). Mozno to bude aj u clia otazka vybavy.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  14:18

jm: tiez ma nove Clio celkom chytilo, mam aj spominany AMS - ale odkial beries tie info o cene ?? (tie cenniky ku koncu AMS sa tykaju samozrejme stareho Clia, ci nie ?). Ak to mas z ineho zdroja - aka by bola cena 1.4 16v ?

Inak ja som tiez o Fabii uvazoval, ale s tym, ze uz som douvazoval a mam ju doma - ale fakt sa mi to Clio natolko paci, ze uz trosku lutujem, ze som este necakal...
  • 00 Reagovat !

foto

28.08.01  07:41

« Clio

Vcera som si zakupil nove cislo AMS, je tam reklamna priloha na nove Clio. Celkom dobre citanie je to najma pri studiu cennikov. Myslim, ze pre toho, komu staci auto tejto triedy a chce ho mat lepsie vybavene, niet na slovenskom trhu nic lepsie. Napr. 1,6 16V/79 kW Dyn./3dv. za 450 tisSk je podla mna super, byt mlady, nezavisly chalan tak to okamzite beriem. Uvidime, ale mat trosku penazi navrch a doteraz uvazovat o Fabii - no, presiel by som okamzite na Clio (a co este ten diesel 1.5 ! Vyborna cena a super spotreba !).
    Pre mojich predrecnikov, vlastniacich starsie Clio - myslite to vazne, ze by ste nemenili ??? V AMS okrem ineho pisu, ze nove Clio ma nejakych 9 druhov vnutornej vybavy atd.
  • 00 Reagovat !

foto

27.08.01  23:03

« new Clio

Ked uz sa bavime o novom modeli mam par postrehov. Dnes som bol v servise a pri tej prilezitosti som si popozeral novy model. Neviem ako vy ale ja so z neho nejako extra nadseny nebol. Mozno to bolo tym ze to bola 1.2 verziu neviem ale iste to bol zaklad (co ho ciastocne ospravedlnuje). Zaskocilo ma ze vobec nema ziadne antihlukove tapaciry v motore. Absolutne nic.
    Palubka sa mi tiez moc nevidela. Tvar by usiel, ale tie materialy. Dvere su take iste okrem ovladacov na okna (tie sa mi pacia viac). Aby som nebol az taky kriticky paci sa mi riesenie otvarania piatych dveri. Ale to je asi tak vsetko. Takze ked som odchadzal bol som celkom rad ze mam predchadzajuci typ.
  • 00 Reagovat !

foto

21.08.01  13:35

« clio facelift

V CR se sice uz facelitovane Clio par tydnu prodava, ale teprve vcera jsem mel cestu kolem autosalonu (po te, co Renault v Hradci skoncil) a tak jsem nezavahal jit si jej prohlednout. No, byl tam zrejme zakladni model, 1.2 motor, ale o ten mi neslo, hlavne jsem byl zvedam na interier a dalsi designove zmeny. No..... a byl jsem zklamanej. Na fotkach to jeste celkem slo, ale zblizka se mi predni svetlomety moc nelibi, sice vypadaji komplokovane, ale zaroven je videt, ze se vyrobce snazil setrit na detailech. Zvlastni je taky zamek patych dveri, jak clovek macka prolis v kosoctverci... no nemuzu si pomoct, ale ma to urcity sexualni podtext:-)
    Pak jsem si sedl dovnitr - palubka neni oskliva, dobre je, ze je tam mnohem vic odkladacich prostor nez ve puvodnim Cliu2, ale zpracovani me dost vydesilo, zvlast takova ta linka pred prednim oknem, ktera je rozpulena, ale jednotlive dily na sebe nepasuji tak o 5mm:-(((. Taky svetla barva palubky me moc nenadchla. No, jsem rad, ze mam svoje MTV 1.4 16V v puvodni verzi. Nebudu delat upgrade.
  • 00 Reagovat !

foto

19.08.01  22:24

« new Clio

dnes som prvykrat videl novy model na SLovensku (u predajcu). Celkom zblizka som ho este nevidel, ale pojdem ho omrknut v najblizsom case.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.08.01  13:19

« Re: Dovolenka

V Chorvatsku sa snad najde sem tam nejake to Icafe, takze snad sa prispevkov od lufa dockame i z dovolenky. Ja teda plnim odkaz a len tak blumajuc letom cakam, kedy konecne aj na Slovensku zacnu predavat Clio II.
  • 00 Reagovat !

foto

17.08.01  17:30

« Dovolenka

Pocinajuc zajtrajskom, idem na dovolenku. A ako inak, ked nie Cliom :-) Takze sa zatial o rubriku starajte vy, a nie ze ked pridem naspat, budeme cerveni, nebodaj v archive! :-)

Cafte
  • « 00 Reagovat !

foto

14.08.01  16:35

« Re: to luf

to ATX - repro mam. Ale ked tak rozmyslam, urobit diery do hotovej dosky je asi 25% prace robenia celeho plata. Ak sa mi podari zohnat koberec alebo potah podobny tomu, co je na plate teraz, urobim si ho sam, ak nie, kupim to tvoje hotove. Ale chcel by som dozadu zaclonku, nemas nieco take? Original totiz stoji celkom dost.
    to e1ement - nalial som tam elf, co mi ponukli v servise. Rozdiel bol iba 50Sk/l. Je to plna syntetika 5W-40. Ked bude auto mimo zaruky, uz si budem liat co ja budem chciet (ale nadalej plnu syntetiku).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…