Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

14.11.01  11:33

« Re: Clio 1.2 16V

Gratulujem. Hlavne nech spolahlivo sluzi :-).
  • 00 Reagovat !

foto

14.11.01  11:03

« Clio 1.2 16V

Tak jsem se vcera stal stastnym majitelem tohoto vozu v provedeni Dinamque 3d. Motor tahne jiz od nejakych 1800 ot./min.. Jizdni vlastnosti OK, brzdy jedovate. Co mne zklamalo je multifunkcni display palubniho počítače, který slouží pro zobrazení celkovych kilometru, denniho pocitadla a udaju o spotrebe. Tzn. pokud se divate na spotrebu nevidite km. Dalsí trosku neprijemnou veci je, ze pokud motor bezi na volnobehm PC neukazuje spotrebu l/hod., ono to neukazuje nic. Jinak spokojenost. Mam ho zatim jeden den, tak uvidime.
  • 00 Reagovat !

foto

12.11.01  10:04

« Kolisanie otacok motora 1.2 16V

Pred casom som sa zmienil, ze som kupil manzelke Clio 1,2 16V. Teraz ma najazdene cca 5000 km a stazovala sa mi ze jej kolisu otacky motora na volnobeh, niekedy dokonca klesnu tak ze motor zhasne. Pri jazde je vsetko OK a motor taha uplne super. Mate s tym niekto nejake skusenosti?
  • 00 Reagovat !

foto

11.11.01  19:37

« Bez nadpisu

len taky oznam. Email na wanadoo mi znova funguje.
    Nakolko som teraz mimo, prosim piste len na: speedy7@wanadoo.sk
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.01  19:51

« Re: Ako na skrabance na narazniku?

Nejak vam to tu stoji...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  16:25

Pozeral som si ponuku zimnych pneu a ak nechces nieco extra (drahe), odporucam Matadory MP58. Je v nich silika a vyzeraju celkom pouzitelne. Inac aj do OR60 od barumu uz davaju od tejto sezony siliku. Ak chces nieco drahe tak sa pozri po Conti - tusim 780-tky.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.01  13:42

Diky za radu. Auto som umyl a navoskoval a zistil som, ze predny naraznik bol iba spinavy, taskze ten je OK. A zadny po umyti tej omietky je tiez v pohode, ked niekoho obieham, ani si to nevsimne :-) BTW idem kupovat zimne gumy, neviete nieco poradit?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.01  22:03

Asi ti moc nepomozem. Totiz myslim, ze taku strukturu aku ma ta cierna cast uz asi nespravis, ale mozes skusit jedno. Rozstrapkane casti opatrne so ziletkou(alebo takym ziletkovym rezacom) odrezat a trochu zahladit. Na plastove diely dostat rozne pripravky (napr. Black chrome, firmu ti takto nepoviem, ale su to pripravky na osetrovanie plastvych casti. tento ma aj cierne pigmenty). Takymto pripravkom mozes skusit natriet celu cast naraznika. Jednak trocha stmavne (co mozno zakryje tie skrabance) a malo by to aj vycistit to poskriabane miesto od zbytkov farby alebo omietky :)
  • 00 Reagovat !

foto

30.10.01  09:57

« Ako na skrabance na narazniku?

Dnes rano som mal spatny den - este pri garazi som sa vyhybal susedovi, ktory vchadzal do garaze tak nestastne, ze som si oskrel naraznik o stenu. Kedze to bola drsna omietka, zostal na tom mieste trochu rozstrapkany, nastastie to bolo na nenalakovanej casti narazniku. Potom som stal na krizovatke na cervenu hore kopcom a ujo predo mnou sa nedokazal rozbehnut inak, ako ze sa odrazil od mojho predneho narazniku. Takze dnes rano som poskriabal obidva narazniky (nastastie iba nenalakovane casti).
    Neviete niekto, ako sa daju taketo skrabance opravit?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.01  09:24

« Re: to element, este k tomu zosiku.

S tym umiestnenim a uchytenim mas asi pravdu, tie svine odmontuju a ukradnu cokolvek. Asi ho nakoniec iba polozim pod to sedadlo, pripadne ho dam na suche zipsy, aby mi to tam nelietalo. Teda aspon dufam ze sa to tam vmesti, podla toho ako som to vymeriaval by malo, ale dost tesne. Ten Zosik beriem nakoniec z jednej firmy zo Zlatych Moraviec a stoji 18590 Sk. Snad ho uz konecne budem dnes mat. V rakusku chcu za neho 8000ATS, v cechach ho predavali za necelych 18000 Kc tusim na autohifi.cz ho tappaja vie zohnat s 10% zlavou, cize ak by sa na to podarilo vybavit DPH naspat a prepasovat to tak by to snad vyslo lacnejsie, ale na to som nemal nervy, bolo by to moc zlozite. Inak to dvojite dno na kufri moze byt super, ale ma to nevyhodu, ze musis tahat raz tak dlhe napajacie kable a to som ratal ze by som musel tahat na tu dlzku nieco okolo 20 mm2 co neviem kade by som tam dostal taku hadicu :)
  • 00 Reagovat !

foto

28.10.01  09:34

« to element, este k tomu zosiku.

Ja to vidim tak, ze je v podstate jedno ci tam ten zosik mas prisrofovany ale nie, pretoze ti * maju iste so sebou naradie, ktorym to odmontuju. Ked uz tak by som sa skor zaneral na to instalovat ho niekam, kde nie je az tak viditelny. Pod sedadlom to tiez nie je zle. Ked vezmes do uvahy ze vacsina to dava do kufra na bok tak aby to bolo vidiet, aby sa s tym dalo frajerit. Takze malo ludi to bude hladat pod sedadlom. Ja to budem instalovat asi tiez len tam, ale v pripade, ze sa tam nevojde tak mam pripraveny druhy variant. Bude to v kufri, ale v dvojitej podlahe. Ta podlaha sa da spravit tak, ze miesto kde sa to bude vyklopat sa vobec neda volnym okom, ani hmatom najst. Treba este vyriesit par problemov (uchytenie do karoserie, chaldenie a tak) ale inac je to idealne riesenie pre prakticky lubovolne velke zosiky.
  • 00 Reagovat !

foto

28.10.01  09:23

« to element

ten audison vyzera dobre. Kde si ho kupil (kolko stal)
    Ja stale rozmyslam nad Helixom 500Q (vykonovo su zhruba narovnako).
    Wanadoo mi asi uz fungovat ani nebude. Kazdopadne mam novu adresu: speedy7@nextra.sk
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.01  10:14

« Re: Top speed and handling

Na predvadzacom aute, ktore som raz skusal (Megane 1.4 16V) mi predajca ponukol, ze mozeme ist na dialnicu, aby som si vyskusal maximalku. Vtedy hovoril, ze on na nom isiel 197, co je presne tolko, kolko mohol ukazat tachometer mne, rucicka bola kdesi kusok pod 200. Myslel som, ze z Clia dostanem o trochu viacej (ocakaval som, ze rucicka sa zastavi kdesi pri 210, ale podla tahu od 180 som mal pocit, ze by to mohlo s kludom byt aj viacej).
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.01  09:33

« Re: Top speed and handling

Megan kombi PRESNE to iste. A je to o poznanie vecsie auto, BTW rychlomer je robeny tiez pocitacom, tak tam limiter celkom dobre moze byt. Na stvorku a nizsie vybieha motor cez 6000 tak ze je problem to ustrazit aby nevypol zapalovanie. Ja mam papierovu maximalku tusim 185. Ked zoberiem +5% chybu rychlomera, tak to je zhruba tych 195 tak by to mohlo byt. Aj tak tam ale 200 obcas mam :-) ... dole vetrom :-)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 24.10.01  09:32

« Re: Ako vybrat sedadla z Clia/Thalie?

element> na zlodejov ti odporucujem jednu vec, daj si to audio pripoistit. ja ked som kupil subwoofer do auta, tiez som s tym skocil do poistovne (kooperativa) a poistne sa zvysilo tusim o 50 korun na rok (sub stal do 5000). takze fakt za male peniaze, a hned sa lepsie spi.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  09:42

To Speedy7: Zatial ta instalacia nieje nic moc, ale dufam ze cez vikend by som s tym mohol nieco urobit. Mam objednany zosik Audison LRx 5.600 + idem namontovat uz konecne dopredu MB Quart 16 cm 2 pasmove komponent repraky, model si presne nepamatam 218.03 CX alebo take nieco, mozno som sa v tych pismenkach niekde pomylil. Asi tam v prvom kole ten zosik naozaj iba polozim, akurat mi to asi nebude zlepsovat kvalitu spanku. Chcel som to tam neajko poriadne prisrobovat, nech to lopkari nemaju take jednoduche. BTW: Skusal som ti poslat mail a vratilo sa mi to ze mas preplneny mailbox
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.01  20:54

To ako ich vybrat ti bohuzial neporadim, ale mozno ze to ani nebudes musiet robit. koberec je v z viacerych dielov, takze kable tam vsunies bez problemov. Ked posunies sedadlo uplne dozadu a vyberies tu umelohmotnu schranku ci co to ma byt *to je pripad Clia, tak tam ten zosik ak sa zmesti jednoducho poloz a hotovo.
    Aky zosik mas? Alebo trosku popis svoju instalaciu.
  • 00 Reagovat !

foto

22.10.01  17:51

« Top speed and handling

V nedelu som sa nechal vyprovokovat jednym chalanom na preteky, a tak som si skusil maximalku mojho Clia. Magicku hranicu 200km/h som nedosiahol iba velmi tene. Vzhladom na to, ze to bolo do mierneho kopca tak je to asi OK. Ale prekvapili ma dve veci - od 180 do 195? zrychluje auto dost svizne, potom akoby utal. V tej chvili ma cca 5500 ot. a viacej nechcelo ist ani nahodou. Nie je tam nejaky obmedzovac alebo co? A po druhe - v tej rychlosti je auto dobre ovladatelne, stabilne zataca aj brzdi, subjektivne nie je moc velky rozdiel medzi 160 a 195. Ani hluk uz od 160 velmi nenarasta. Takze za aerodynamiku ma u mna Clio 1* :-)
  • 00 Reagovat !

foto

22.10.01  17:31

« Ako vybrat sedadla z Clia/Thalie?

Neviete niekto ako sa daju vymontovat predne sedadla? Idem pod spolujazdcove sedadlo instalovat zosik a aj kovoli tahaniu kablov by sa mi celkom hodilo tie sedadla vybrat. Neviete niekto ako na to? Bohuzial ta tie sroby ktorymi je to uchytene si su nejake divne, z vrchu nemaju ziadnu hlavicku. Je to nasrobovane nejako zospodu, alebo je ta vrchna hlavicka zaliata voskom? Netusite niekto ako to je? Diki za kazde info... mozete aj na mail e1ement@pobox.sk
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.01  16:28

« Re: Motory

V 1.5dCi jsem chvilku jel a vkonove se mi zdal pro Clio zcela dostacujici. Pokud se prislapl plyn do kopce, tak to krasne tahlo. Spotreba udajne velmu mirna. 1.2 16V mam objednane. Jakmile bude, tak se urcite o sve dojmy podelim.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…