Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

09.01.06  16:23

« Re: prohlidka 120.000km

To bude zrejme pumpa, vytvarajuca podtlak pre posilovac brzd. Nemas tam skrtiacu klapku, tak podtlak musi vyrabat nejaka pumpa.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.06  11:28

« prohlidka 120.000km

Mam Cliouse v servisu, provadeji mu prohlidku pri 120.000, v mem pripade spis 122.377km :-) Jen ta cena me desi. Pocitali jsme to predbezne predem a za vzduchovy, palivovy a olejovy filtr, olej a dalsi naplne, vymena brzdovych desticek (prvni), vymena rozvodu vcetne kladky, pravdepodobna vymena vzduchove pumpy (? .. pry ji byva take zahodno vymenit? .. hernek, co to je, to je vaha vzduchu? nebo neco jineho?) .. plus za 120Kc na voskovani (to je detail) .. suma sumarum predpokladana cena za material a praci do 22.500 Kc :shock: :'-( S tou castkou jsem uz delsi dobu smireny, ale stejne mi to prijemne pocity nevyvolava. :?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.01.06  00:21

« Re: Re: Re: Re: Clio na snehove brecce

Tak řemen mi napnuli a snad bude klid. A ještě jsem si všimnul lehce nepravidelného chodu motoru, tak dostal cliouš do nádrže aditiva a pak jsem jel dočerpat plnou nádrž.
    Jinak jsem koupil clioušovi nové H7 Osram Silvetstar + 50% - to bude zase masakr je vyměnit :?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.06  21:15

« Re: Re: Re: Re: Clio na sneh

no jasne, uz to mam :!: Gentleman ma krome cylindru na sobe i motylka do smokingu. Tak hlava s motylkem, to uz by se na vysku nechalo vmestnat do standardni velikosti zdejsich smajliku. A mame to vyresene .. a budu mit sveho smajlika. Ted jeste .. kdo ho pro me udela a nainstaluje ho sem? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.06  21:12

« Re: Re: Re: Clio na sneh

yyyyy, ten smajlik neni zly napad a snad bych i vedel ... stara skola, to se mi hned vybavi anglicti gentlemani. A co patri ke gentlemanum jako synonimum? No prece cylindr :idea: Tak co hlavicku s cylindrem? >:D Akorat se bojim, ze by byl ten smajlik moc vysokej :roll: Budu premyslet dal, vymyslim neco optimalizovanejsiho >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.06  21:10

« Re: Re: Re: Clio na sneh

yyyyy: :-) libi se mi, jak ses chytil na tu klimu. :-) Ja to co o ni a jejich prinosech pises nezpochybnuju a v tomhle ac ji nemam Ti verim. Jen mi nedalo Te trochu popichnout, protoze vidim, ze mas dneska povidavou naladu stejne jako ja ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.06  18:41

« Re: Re: Clio na sneh

vyrobime si na teba smajlika "stara skola" >:-[] ... vyhlasujem sutaz na najlepsi napad
    btw ta klima ... nechcem si ani predstavit odmakat kdesi u zakaznika 8 hodinovu sichtu a potom valit domov 1100km a nezaspat pri tom ... to vsetko v slnkom rozpeckovanom aute ... ked som mal auto bez klimy vzdy som v polke sapal ... to nie je len o termoregulacii, to je aj o spravnej vlhkosti vzduchu, stalej teplote atp
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.06  16:45

« Re: Clio na sneh

yyyyy: No vidis a mne to lidi neveri, kdyz rikam, ze jsem ze stare skoly ... Ty's mi to ted potvrdil, tak pokud se nebudes zlobit, budu ty lidi posilat za Tebou, at jim to potvrdis, ze nekecam. >:D
    A Ty ostatni veci, to jako bys vedel, s kym rozpoutat tu pravou mirovou flame-war na foru. :-) Boze, automat, boze, na co aut.klima? >:D ;-) Ale ne, ja jsem nejem romantik, ale taky demokrat, pokud to nekomu vyhovuje, tak mu to preju. ;-) Pritelkyne ted o vikendu nemohla pochopit, jak to, ze jsem venku v -15'C behal kolem auta pul hodiny jen v mikine a bundove veste, ze mi nebylo zima a pak, ze jsem prisel domu, do +25'C a v tom samem obleceni jsem tam byl dobrou pulhodinu a nebylo mi pro zmenu ani vedro. Tak si rikam, proc klimu, kdyz staci dobra a kvalitni lidska termoregulace, s kterou nepohne ani rozdil 40'C >:D No jo, ale chapu, ze pro Vas, hur prizpusobive .... ;-) >:-[]
    A propos .. moje oblibena zabava cestou v aute je si pustit radio a zpivat si k tomu .. je to takova moje "koupelna", kde se muzu vyradit a aspon pak neslysim, kde mi co vrze za plasty >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.06  16:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Clio na snehove brecce

No vidíš a nikdy jsme se tam nepotkali :-!
    To víš - měli plán na stavbu a museli ho dodržet >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.06  16:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Clio na snehove

tak ked si romatik, tak by si mal zajazdit s nejakym farom zo zaciatku minuleho storocia kde bolo treba za jazdy rucne upravovat predzapal (zamozrejme v zavislosti od zatazenia, otacok, teploty ... ), bohatost zmesi (pokracuje to same) a kde sa majitelovi ani nesnivalo ze by pri tom vsetkom mohol pomyslat ze by sa sustredil na taku malichernost ci ma na hnanej naprave ten spravny sklz ... ked sa to raz klzalo tak uz bola priekopa ista ... o par rokov sa budu ludia na to budu pozerat ako teraz amici na auto s rucnym radenim (a v zivote nechopia na co je to dobre) alebo ako sa teraz my pozerame na radio v aute ked by sme si predsa mohli spievat, ved je to take zabavne >:-[] ... alebo taka automaticka klima ... kto ju nema bude ti prisahat ako to nefunguje a ako to nerobi to co chces ... ten kto ju ma zisti na kurenie sa uz nesaha co je rok dlhy
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.06  16:24

« Re: Re: Re: Re: Clio na snehove brecce

dlabas: jojo, ten kruhac za exitem Jesenice byl rozhodne krok spravnym smerem. Jen kdyby se cesti ridici naucili blikat pri odbocovani z kruhaku, to by to bylo jeste veselejsi. Ale to neni jen problem Cech, co jsem jezdil venku, tak v Nemecku a Francii taky nejsou kdovijak v tomhle ukazneni a obcas mi prislo, ze blikam jen ja.
    Jinak kruhak v Ricanech .. resp. vystavba kruhaku v Ricanech, to se developer teda predvedl .. stavet ho tam trictvrte roku, to je opravdu kuriozita. Asi ho platili ne za dilo, ale za "odpracovanou" dobu. Neco jsem se tam vyvztekal na tech docasnych semaforech, co to tam pousteli zeshora a zezdola na stridacku. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.06  16:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Clio na snehove brec

yyyyy: .. ked mas dve zariadenia ktore ovladas .. no prave, ze to druhe zarizeni ac se snazis ovladat nejakymi svymi povely a ukony, tak jsou upravovany fly by wire ridici jednotkou na jine odlisne povely .. jinak receno, bud byly Tve puvodni povely spatne, neefektivni, nebo ta ridici jednotka, jak jsem napsal, kafra i do toho, co za zmenu povelu nestoji.
    Teda ne, aby to vypadalo, ze chci dosahnout u sebe dokonalosti >:D , takovej blaznivej posuk nejsem ;-) , ale je to o snaze, o touze, umet neco alespon tak dobre, aby to bylo spolehlive pouzitelne. A me bavi zjistovat, treninkem, postupem casu a praxi, ze svemu auto rozumim stale vic v tom, co potrebuje k idealu sveho provozu, ikdyz je to nikdy nekoncici princip dalsiho a dalsiho poznavani a objevovani.
    Hm, asi budu romantik >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.06  16:11

« Re: Re: Re: Clio na snehove brecce

To Ajvn: je to těžký z TIR od té doby co u exitu z D1 na Říčany a Jesenici udělali průmyslovou zónu, tak se tam točí TIR za TIRákem. Je to tam fakt hustý. Nebo Černokostelecká v Říčanech. Je tam dost přechodů a potkáš tam kamion který jeden 70-80km/hod - to nemůže v životě ubrzdit.
    Já naštětstí sjíždím až další exit Strančice - Velké Popovice, ale tam zase stojí za prd silnice. Všude je to zvlněné a už pár let čekám kdy tam udělají nové, ale nevím nevím. Ještě k tomu exitu na Říčany z D1 - jediné co je super, že už je tam kruháč jinak tam byl problém najet na hlavní směr Říčany aneb Jesenice.
    Taky bych si pořádně zablbnul kdybych se o auto nebál. Potřebuji ho každý den. Minulý týden mi na jedné břečce pomohlo v zatáčce ABS. Tam kde jsem dřív jezdíval blbnout s autem už to nejde :-( Nejvíc jsem se asi nablbnul s favoritem na jednom zavřeném statku v jedné vesnici - wauu to byly časy 8)
    To moje tmavě modrý clio mám polepený bílými nápisy (zadek, boky a přední sklo), tak mě kdyžtak protrub ;-)
    Jinak mi při studených startech popískává řemen, tak ho budu muset nechat dotáhnout...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.06  16:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Clio na snehove brecce

no vidis, ja to vidim uplne opacne, cim viac za mna nieco jeka ficuria urobim tym viac mam moznost sa vyblbnut v niecom inom, kam som sa vdaka sustredovaniu na to co ty pises vobec nedostal, neboj je v tom dost veci ktore este clovek nezvlada a ani o tom nevie :-)
    samozrejme pokial sa bavime o bezpecnosti tak to je o niecom uplne inom
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.06  16:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Clio na snehove brecce

sem se nejak rozpovidal, ale chce se mi jeste dal :-)
    Jak yyyyy popisujes tu vyhodu pri vyjizdeni ze zatacky s plynem, kdyz si pochopitelne vcas zkorigujes najezdovou rychlost, kdyz uz si davas bacha na ten svuj chrup :-), vzdyt to je s tim spravnym najezdem do zatacky, ktery se musi taky umet, druha velmi dulezita cast, co je na rizeni hodnee pilovani a co muze prinaset dobry pocit za volantem v takovych obtiznych podminkach ... umet prenest pres kola na vozovku maximum mozneho tociveho momentu a hlavne ho dokazat efektivne vyuzit k akceleraci. To je koncert stejne dulezitou merou jak pro ruce, tak i pro nohy. Najit tu idealni harmonii pohybu, to je prece ten pravy zazitek, ne? A ne nechat za sebe pulku prace delat ridici jednotkou. To je to same, jestli me vic bavi sledovat, jak spolu hraji sachovou partii dva pocitace nebo spis, jak se snazi s pocitadlem nebo s clovekem pomerit sam clovek. Pochopitelne, ze to druhe mi je blizsi. :-)
    Ale at ze sebe nedelam jen zastance jednoho pristupu, samozrejme chapu, ze pokud jede treba clovek se svou rodinou, s detmi, manzelkou, tak je rad za kazdou jistotu na vic, ze vsechny "sve" krky doveze do cile v poradku a podle planu a nepodstupuje zbytecne vic zkousek ridicskych dovednosti po ceste, nez je nutne.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.06  15:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Clio na snehove brecce

preco mas pocit ze ked mas dve zariadenia ktore ovladas tak to zariadenie ktore poslucha menej ti da vecsi pocit blazenosti, preco ta neuspokojuje skorej to ktore posluch lepsie ... snim predsa mozes ist na limity svojich schopnosti rovnako a s tym co "funguje horsie"
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.06  15:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Clio na snehove brecce

yyyyy: ;-) Tak to pak jo. A kdyby slo jen o chrup. :)
    Ale vidim v tom u Tebe i u me dva odlisne pristupy k rizeni. Jeden, Tvuj, preferuje minimum starosti za volantem ... ten druhy, muj, ac je mozna sebemrskacsky :D, je stastny, kdyz si to muze za tim volantem a pedaly "odpracovat", samozrejme pri zachovani zdraveho respektu k reseni takove situace a nejit za hranu schopnosti svych i auta. (ikdyz to je casto osemetne se timhle chlacholit .. nikdo nevime, co se v nejblbejsi moment na aute kritickeho podela, vjedeme na zakrytou neviditelnou ledovou plotnu, atd atd.)
    Napada me jeste jedno prirovnani. Co by kluk jsem na PC rad jezdival ruzne automobilove simulatory. Nikdy me nebavily ty, kde clovek projede celou trat s plynem na podlaze a zatacku za zatackou presto bezpecne prolitne v powerslidu, viz. napr. serie Need for Speed. :-) .. zkratka .. Arcada. Zatimco tituly, ktere se snazily maximalne naplnit pojem verna simulace, kde clovek vypne vsechny dostupne pomocniky, nastavi plnou obtiznost a realisticnost a musi se spolehnout jen na svuj cit a sve schopnosti, to me vzdy bavilo. Tak asi proto me bavi byt tim "pracantem" za volantem. :-) Btw., soucasni jezdci F1, urcite to jsou maximalisticti profesionalove a mistri sveho volantu, ale vzdy budu mit vetsi respekt k pilotum F1 z pocatku existence tehle zavodu, kdy dokazaly prohanet ty uzke kostitrasy po starych dobrych okruzich v pro me nepochopitelnych rychlostnich prumerech a to i pres to, nakolik to byla v porovnani s dneskem silne nestabilni auta. Maji muj hluboky obdiv.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.06  15:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Clio na snehove brecce

no esp za teba pred krizovatkou nezabrzdi a tiez esp pri brzdeni nefunguje, takze samozrejme myslim plyn po brzdeni ked sa zase potrebujes rozbehnut (ja v zakrute pridavam, brzdim espe pred nou ... chrup mam len jeden) 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.06  15:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Clio na snehove brecce

yyyyy: povez, co si vemes na snih, s ESP nebo bez nej? Scenica nebo Megana? :-) Ale jinak ten vjezd do pravouhle zatacky na krizovatce s plnym plynem na podlaze, to bych rad videl v praxi. >:D To myslis ze stani na cervenou? >:D A nebo ze tam vlitnes v plne rychlosti? (bez ohledu, jaka barva je na semaforu >:-[] ) ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.06  14:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Clio na snehove brecce

asi o tom mas blbu predstavu, to nie je to zavratnych rychlostiach na sklenenom povrchu, skorej naopak, to je o tom ze ked vrazis do pravouhlej zakruty (napr na krizovatke) s plynom na pdlahe tak to auto tou zakrutou prejde bez mihnutia okom bez toho aby si sa o to staral spravnou rychlostou, spravnou stopu, to je co ma fascinuje, ak budes mat moznost vyskusaj, budes prekvapeny ... mam scenika bez esp a megana s esp hadaj ktoreho zoberiem ked je vonku brajgel :mrgreen: ... esp to nie je to co ti dovoli zavodit, prave naopak, ak chces zavodit, esp neber
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…