Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  10:08

« Re: Pruzne zrychlenie - pridavok ku Zlenivelo?

luf> Ne, to bylo vážně. Z 80-120 má Péťa (kámoš s Cliem) 10,2s(IV) a 16s(V). Já mám 7,5s(IV) a 9,3(V). 80-130 bude samosřejmě ještě horší čas. Je na Tobě, zda mě chceš přesvědčit o tom, že máš stejně pružné auto, jako já ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  10:06

« Re: pedál

Prave som pozrel na stranku Matadoru a ty mas uz gumy so silikou? To tie nase este nemaju. Podla mna sa nemusis bat, budu OK, minimalne zrovnatelne s konkurenciou.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  10:02

MP56 to je predchodca Winterry? Tie mame na Meganovi a su celkom dobre, ale nikdy nezazili poriadne arkticke podmienky. Na lade pokrytom mokrym snehom ale nedrzali vobec, ktore by ale drzali? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  09:57

Díky že ses podíval. Je to holt známka toho, že mám auto nové a že je moc pozoruju. Za pár měsícu mne už snad nic nerozhodí :-). Jo, včera jsem podpořil slovenskou ekonomiku - nechal jsem si přezout všechny 4 pneu na zimní Matador MP56. Zatím se jeví dobře, jsou tiché a vypadají, že budou mít i dobré záběrové vlastnosti na sněhu. Oproti německejm Barumkám, které jsem chtěl napřed kupovat, jsem ušetřil 1500,-.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  09:56

Rob si srandu z niekoho ineho, bolo to na 5ku.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  09:49

Hm... a na jaký převodový stupeň to bylo naměřeno? Předpokládám, že na IV. Zajímavé zjištění. 2 sekundy k dobru...
  • 00 Reagovat !

foto

04.12.01  09:41

« Pruzne zrychlenie - pridavok ku Zlenivelo?

Cestou do prace som dnes zmeral pruzne zrychlenie auta z 80 na 130 km/h podla tachometra. Take iste meranie som vykonal aj pred dvoma tyzdnami, ked som jazdil dost pokojnym stylom, najma po meste (BTW priemerna spotreba 6.8l, to nie je zle). Od zosliapnutia pedalu az po dosiahnutie rychlosti 130 ulynulo vtedy 15.5 sekundy. Odvtedy som ale musel pritvrdit a jazdil som ostrejsie. A dnes bol vysledok merania pruzneho zrychlenia 12.3 sekundy.
    Auto bolo obsadene tou istou posadkou - 2 ludia, v nadrzi bolo dnes o cca. 10l menej, teplota bola priblizne rovnaka ale dnes bola vysoka vlhkost vzduchu. Tak co si myslite o samouceni sa motormanagementu teraz?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  09:33

Pedale mam takisto aj ja - spojkovy je trochu vyssie ako brzdovy a zacina zaberat az ked je stlaceny priblizne na uroven brzdoveho. Asi to tak ma byt, mne je to jedno, hlavne aby to fungovalo. Mam pocit, ze spojka je k mojmu motoru dost poddimenzovana, ked auto trochu pretiahnem nejakymi zakrutami, kde treba vela radit pod plynom, citim, ze spojka dostava poriadne zabrat. Snad aspon 100tis vydrzi.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  16:29

« Re: zlenivelo?

ace2, to nebylo vcera... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  13:42

OK, mrknem sa na to a dam ti vediet.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  12:30

Pedál má v klidové poloze vůli cca 7 mm a o tuto vůly se zcela volně pohybuje (např. lehce rukou)a netáhá lanko a teprve po sešlápnutí o těchto 7 mm začíná jít z tuha.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  12:06

Neviem, co myslis volou spojkoveho pedalu. Kazej spojke chvilu trva, kym sa zacne vypinat, tak to musi byt. Co mozem pre teba urobit je, ze sa mrkne, ci su spojka a brzda v rovnakej vyske. Skus nejako blizsie popisat co si tym vlastne myslel a ja sa mrknem na svoje auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  12:04

yyyy - nikto netvrdi, ze sa datove polia menia. Najjednoduchsi system moze fungovat povedzme takto: Z datovych map sa vyberie predstih a vstrek a ine veliciny, ktore ovladaju motor. V dalsom stupni sa tieto najdene idealne hodnoty zmenia v zavislosti na naucenych hodnotach a mierne sa upravia. Ako velmi a ci sa spravne upravili sa zase sleduje podla nameranych presnych hodnot a tak dalej. V podstate je to o iterovani okolo idelaneho stavu v ten dany okamih.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  10:07

:) ach tak. Nadopovanej sebevedomím, že mě porazil ve Squashi si to musel dokazat jeste na dalnici :))))))) Jo to se schvaluje.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  07:58

ace2-jinak prave kdyz jsem jel posledne(
    ne vcera:-)) od tebe, tak jeste u tebe byl motor lenivejsi, pak jsem ho parkrat vytocil k 6 tis a pekne ozil... Dokonce jsem si to hezky rozdal s nejakou Vectrou a byl jsem doma za 10 minut... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  07:56

yyyy- cip je neco jineho, ten motor ve standardu vyuziva urcite nastaveni ktere ma nahrano, pokud das cip, tak jsou tyto parametry vetsi a motor si muze vice dovolit.
  • 00 Reagovat !

foto

03.12.01  06:56

« pedál

luf: Asi to auto pořád ještě moc sleduju. Chtěl bych se tě zeptat jak velkou máš vůli ve spojkovém pedálu a jestli ho máš o tuto vůli výš než pedál brzdový.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.01  10:05

No chlapci neviem ci s tym samoucenim sa tabuliek nekecate. Mame jednu precipovanu Leganzu a som si isty ze to precipovanie je stale aktualne, ak by sa motor ucil, mal by na to casom zabudnut nie? Moc o tom neviem, ale pokial so dobre pochopil manika co to robi, tak je to neviem kolko rozmerna tabukla roznych nastaveni motora z ktorych jedna vstupna velicina je zatazenie motora (co od neho chcem = plyn x otacky), ale kto povedal ze by sa jej hodnoty mali pri uceni menit? Je predsa jednoduchsie v tej tabulke podla stylu jazdy alebo zasrati karbonom vyhladavat prislusne hodnoty nie?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.01  12:20

Jestlize nekdo tvrdi, ze si MM datove pole neupravuje tak se dle meho nazoru mili. Mam od technika z fy Bosch "prirucku" ke vstrikovani Bosch Monomotronic, ktere se montovalo mj. do Favoritu a Felicií. Zde se jasne pise, ze MM meni zaznamy v zavislosti na provoznich parametrech motoru, aby se kompenzovaly vlivy zpusobene starnutim motoru (netesnosti atp.). Navic tam doporucuji restart MM (odpojeni baterie na 20 minut) v pripade, ze si vytvorila zcestne zaznamy (napr. caste starty bez zahrati motoru). Doplnen je i postup jak je po restartu zpetne vytvorit. Odpojeni baterie jsem poznal i na mem byvalem aute P205 r.v. 1992 s MM od Magneti Marely.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.01  12:10

Riesil by som to tak, ze pri plnom zmacnuti plynu sa na vsetky naucene veci vykaslem a pustim do motora tolko, kolko sa zmesti :-) Nejko to vychytane byt musi.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…