Renault Clio (II)
"-- skrytý --" 05.12.01 13:05
« Re: to luf
Mam podobnou zkusenost s Focusem 1.8 16V. Po letni dovolene v Rakousku, kde jsem dodrzoval rychlostni limity, a navic navrat domu se vice podobal popojizdeni v kolone, jsem pri prvnich jizdach v domacich podminkach mel vyrazny pocit, ze je motor linejsi (uz jsem skoro chtel jet do servisu). Pak se to zase samo upravilo. Naopak, posledni dobou se vice odvazuju a jezdim dynamicteji a motor se mi zda zivejsi (pozoruji to zvlaste na petce, ktera je hodne tezka). Takze to taky vypada na to, ze ridici jednotka reaguje na nejaky tekouci prumer z poslednich x desitek kilometru. -
matuS 05.12.01 09:58
luf> atxovi verim, ze to je tak ako to popisal, ale nemozem si pomoct, ze vyrobcovia su potom *.
ja rad jazdim kludne, a potom akoze ked budem potrebovat niekoho v rizikovej situacii obehnut, tak to nepojde naplno!?!? ved to ma moze stat zivot, kto to bude predpokladat?!? kolko ludi vie, ze ta jednotka sa takto upravuje!?!? je to pekne nahovno!!! -
« to luf
Datové mapy se sice nemění, ale datová mapa není všechno, co je v řídící jednotce. To co pozoruješ u řídící jednotky je adaptace hodnot lambda sondy. Je to proto, aby řídící jednotka nemusela pořád dokola vypočítávat lambda poměr, tak se načítájí určitá data zpětně a znich se tvoří průměr, který se uloží jako dočasná hodnota. Pokud ji překročíš o určité % na určitou dobu, adaptace se anuluje, řídící jednotka počítá znovu a snaží se najít nový průměr. Výsledkem je, že když budeš jezdit nejakou delší dobu pomalu a najednou z ničeho nic budeš vyžadovat 100% akceleraci, motoru se nebude chtít, protože kalkuluje s chudou směsí a naopak. Na druhou stranu toto ulehčuje práci řídící jednotce, snižuje to spotřebu a emise. -
Saab 04.12.01 14:33
« Re: Pruzne zrychlenie - pridavok ku Zlenivelo?
to luf: jestli jezdíš do Brna do Hypernovy, tak se zkus přesunout do Olympie a tam vyjeď po jezdících schodech nahoru (ke kinu) a vyzkoušej pizzu v pizzerii Galaxie. To je moje nejoblíbenější, doporučuji pizzu číslo 35 - Quattro Formaggi. Výborný tam mají i ravioli (myslím že pod číslem 62). Já jsem tam s kamošem a bráchou už vyhlášený, stačí když přijdeme a z dálky ukážeme na prstech 3, tak nám automaticky připravý 3x Quattro Formaggi :-) -
« Re: Pruzne zrychlenie - pridavok ku Zlenivelo?
Tam som bol minuly vikend a pizza bola sice vynikajuca, ale stale ma u mna prim LaMamma. BTW s Hufom sa da diskutovat, aj ked si obcas skocime do vlasov, zase sa potom udobrime a je to v pohode. Podla mna je problem iba v tom, ze pisane slovo ma ovela vacsiu vahu ako hovorene, v reali pri pive by sme si asi dobre rozumeli :-)Hufe, ked budes nahodou v BA, pozyvam zase ja teba, aby si potom nemal problem, co s tou nasou ubohou menou dalej. -
« Re: Pruzne zrychlenie - pridavok ku Zlenivelo?
luf> Ale vždyť jo. To byl jen humor. S CEC souhlasím. Je to hodně nesportovní pneu v hodně nesportovním rozměru. 195/50 Tě výjdou levněji a zas takový rozdíl na průměru to není. Dobré 195/45 stojí cca 5.000Kč a 195/50 3.000Kč. Ale asi by to chtělo ty 45ky. Jak uznáš za vhodné. -
« Re: Pruzne zrychlenie - pridavok ku Zlenivelo?
No budem kupovat 15" asi urcite, uz sa tesim ked tam dam 195/45 (ak ich zozeniem za prijatelnu cenu), urcite to vylepsi spravanie sa auta. A ak aj nie, uz by som asi CECky nechcel. BTW CZK nie su pre mna problem, nemusim ich menit, mame nejakych par doma :-) -
« Re: Pruzne zrychlenie - pridavok ku Zlenivelo?
luf> Tak mě napadlo, čistě teoreticky, Ty budeš po ojetí CEC kupovat 15"? Pokud ne, tak kámoš Péťa s Cliem prodává ty jeho původní, nejeté, z nového auta sundané CEC za 5.000Kč všechny 4. Jen, abys věděl. Nechci, aby to vypadalo, že Ti je podsouvám nebo snad, nedej bože, vnucuju ;o) -
« Re: Pruzne zrychlenie - pridavok ku Zlenivelo?
luf> Don´t worry, be happy. Já jsem úplně normální chalan a nemám ten nejmenší důvod Ti cokoliv pomlouvat. Však až se potkáme, pochopíš. Můj problém je v tom, že bojuju s větrnými mlýny v podobě lidské blbosti a už mě to nebaví. Už jsem vlastně i rezignoval. Asi stárnu ;o) -
« Re: Pruzne zrychlenie - pridavok ku Zlenivelo?
A ak prides nahodou do Blavy, skus pizzeriu LaMamma. Najdes ju za Istropolisom, ta je tiez famozna. BTW pizzu milujem, nejako sa na tom stretnuti dohodneme (aj ked riskujem, ze mi moje milovane Clio ohovoris a urobis z neho najvacsiu plecku na svete; proti tvojej nadupanej Fabii aj je) :-) -
« Re: Pruzne zrychlenie - pridavok ku Zlenivelo?
Bohuzial zrychlenie ako ty nemam :-( ale tieto cisla su fakt realne namerane. V nejakom teste tomuto Cliu namerali 14.1s (80-130), takze 16(80-120) je podla mna privela. Nebude to tym, ze ma siroke gumy - ich valivym odporom a vacsou pakou na ktoru musi sila posobit? Alebo ho spatne zabehaval? BTW mne servisak tvrdil, ked sa zviezol, ze ho mam vyborne zabehnute a dobre taha. Volakedy sa dufam stretneme a potom to mozeme zmerat spolu, aby si veril :-)