Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

12.12.01  11:18

« Zahřívání motoru.

Jezdím do práce 10 km. Sjíždím kopec cca 5 km, kdy mám zařazenou rychlost a jenom občas přišlápnu, abych udžoval konstantní rychlost. Jde mi o to, že na začátku kopce mám skoro zahřátý motor a na konci je ručička na "0". Zdá se mi, že motor chladne poměrně rychle. Pochybuji, že by všechno teplo odešlo topením. Má tady někdo něco pro srovnání?
  • 00 Reagovat !

foto

12.12.01  10:06

« Kit sania pre 1.4 16V

Nasiel som na Inete tento obrazok [odkaz] /photosfevrier2001/filtre1416v.jpg. Je to filter od vyrobcu Green, vyzera celkom OK, ale nejako sa mi nezda, ze vsetky "creva" zostanu v aute a filter je na zaciatku sania. Co si o tom myslite, moze to fungovat?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.01  13:43

« Re: Pruzne zrychlenie - Luf & Huf

luf-zalezi tak jak ktery 16V motor. Mezi nejpruznejsi od nizkych otacek patri prave motory Renault a to jiz zminovane 1,4 a 1,6 16V!
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.01  13:38

Viezol som sa v Toyotackom VVTi (1.4 16V 71kW). Spraval sa dost podobne ako ten nas motor, len bol trochu tichsi. Tazko je to povedat, lebo som ho nesoferoval, iba sa viezol a tiez porovnat spravanie sa motora v Cliu a Corolle je dost tazke. Predsalen Corolla ja zrejme tazsia atd. BTW na to, ze 16V motory nie su ziadna vyhra v nizkych otackach, sa da jazdit celkom pohodovo, od 2000ot uz motor ide celkom spolahlivo dopredu aj na 5ku a 3ka si poradi aj pri 1000ot. Ale moc ho takto netrapim :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.01  13:33

KN by to mozna vic ozivilo...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.01  13:27

Ta 5ka bude asi sprevodovana rovnako. Pri 140 je rucicka otackomera takmer neviditelne za hranicou 4000 a tych 5km/h moze byt aj odchylka tachometra. BTW s tym obmedzovacom tam nieco bude, 4ka taha az do obmedzovaca, 5ka ma dost sily do tych 195 a potom akoby utal. Vtedy ma okolo 5600ot a cakal by som, ze sa dostane aspon na 6000, k maximalnemu vykonu, ale to ani nahodou :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.01  13:25

Mozna ATX, ale ten se o Renaulty, repektive o francouze moc nezajima...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.01  13:21

Este k tomu zrychleniu, este som sa povozil po dialnici a skusil som aj zrychlenie z 90 na 140; 100 na 150 a 110 na 160. Okrem posledneho vsetky sa skoro vobec nelisili casom (dokonca by som povedal ze z 90 na 140 je rychlejsie ako z 80 na 130 ) az na to posledne kde uz bola nejaka sekundicka navch. Tiez som zistil inu vec, pokial bolo auto este studene (ale motor uz mal normalnu teplotu) tak mi tie casy kludne vyliezli na 21s. Tak neviem ci to s tym "ucenim" sa nebude o niecomcelkom inom. Tiez som cital ze 16V motory bez variabilneho casovania maju nenormalne (v zmysle neoptimalne) nizku prietokovu rychlost v otackach do 3000. To je dovod preco sa po dlhej jazde na nizke otacky zasvinievaju ventily, sviecky a preco ma motor nizsiu ucinnost ako 8V motory (pod 3000) - zmes sa na ventiloch nedostatocne rozviri. Ak si precitate nieco o Hondackom VVTI, je to presne o tom - pod 3000 neotvara jeden ventil ... nebude to to samoucenie? Kua, neni tu niekto co o tychto veciach fakt nieco vie?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.01  13:12

Luf, vyzera to ze ja to mam sprevodovane lahsie, na 5 mam pri 4000 este len asi 135 km/h. Aj fakt ze pri takej 130 by o chcelo sestku, ale ked prebehnem cez 145, tak tem pocit ma rychlo prejde, ono to nejako stichne, a "usadi sa to tam", do 180 to civo zrychluje a nad 180 ako by utal, a cez 195 len s kopca... chcelo by to tych 6700. asi je to aby to ludia netrapili s tazkym autom na vysoke otacky. Zaujimave je, za na 4 sa take "odpadnutie" nekona, kludne ide bez mihnutia oka az do obmedzovaca. Zistil som ze rychlost sa nemeria z prevodovky, ale priamo na VSETKYCH kolesach, mozno je tam ozaj nejaky limiter max. rychlosti, je tu niekto co do toho vidi?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.01  10:32

yyyy - si mi nasadil chrobaka do hlavy, tak som to cez vikend vyskusal. Na otackomeri bolo cca. 6600 a obmedzovac este nezasiahol, ja som ale uz preradil vyssie, takze tych 6700 je skutocnost. BTW ako vidite, naucil som sa uz konecne radit tesne pred obmedzovacom, konecne!!! Ad sprevodovanie - 3000ot na 3ku = 60km/h, 3000ot na 4ku = 80km/h; cca. 4000ot na 5ku = 140km/h.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.01  17:13

Jinak ta 1,6 vypina asi driv nez 1,4!
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.01  17:12

Tak se mi vcero stalo, ze jsme nemel uplne zahraty motor, byl asi tak na polovine a slapnul jsem na to, na 5tis. otackach mne zarazil omezovac! Jinak tu max na stupne zmerim taky! Vim, ze 1 jde do 60km/h a 2 dosahuje 100km/h, 3,4,5 jsem nemeril, to je uz moc vysoko a tak moc to zase netocim. Nejvic dle tacho jsem jel 215km/h. Ale ta 5 nevim, kam by teoreticky mohla jit, ale videl bych to tak na 220-225, vypocitam to nekdy! Kdyz jezdim normalne, tak radim tak pri 2600ot, kdyz dynamicteji, tak vyuzivam motor k 3750ot.!
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.01  09:36

Luf> noe este raz som to skusil, urcite mi vypina teply pri 6300. Je mozne ze v Meganoch je to inak. Mali sme sucasne Nexiu a Espero s tym istym motorom a tiez chodili uplne inak, dokonca cele creva s pocitacom boli ine. Tiez by mi lepsie sadlo keby vypinal az pri 6700, pri rozbihani mam vzdy prilepene oci na otackomeri aby som vcas preradil a nerozbil si nos, chcelo by to tam kusok vecsiu rezervu. Tiez ti ide motor na IV pri 80km 3000?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.01  11:15

« Re: k tomu vasmu zrychleniu

speedy - zatial som to nerobil, mam kopu inej roboty a nechcem to zase prerabat, ked budem mat zosik. A v mojej garazi nie je elektrina (teda je, ale nie zasuvky), takze som odkazany na garaz rodicov alebo to robit na chalupe na dvore a tam uz je teraz trochu zima :-) Ale na najblizsom zraze to uz bude v aute a predvediem ti to. BTW element to uz ma, ma vpredu tie iste repro ako ja a hovori, ze je to dost dobre. Este som to ale nepocul.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.01  11:09

yyyy - obmedzovac je v 6700 otacok urcite, to som sa nesekol urcite. Ako je to pri studensom motore som sa nikdy nedozvedel, lebo mam ten motor rad a podla mojho, nevadi mu vytacanie ked je dobre zohriaty, ale studeny sa snazim netocit nad 3000. Ked si zoberies velkostny a hmotnostny rozdiel Clia a Meganu Combi, tak je dost mozne, ze Clio ma pruzne zrychenie o 2.5 sekundy lepsie. Ja tiez netvrdim, ze sa pod 13s dostanem bezne. Standartne zrychlujem za cca. 14s, ale tiez len vynimocne mam pri 80 zaradenu 5ku, vacsinou radim hore az pri 90-100.
  • 00 Reagovat !

foto

07.12.01  10:00

« k tomu vasmu zrychleniu

no ja neviem, ale podla mna nie je Clio ziadny pretekarsky stroj, tie merania rychlosti v okamihu aktivovania obmedzovaca sa mi zdaju pre to chuda auto trochu pritvrde.
    iste aj ja sa rad pobavim na krizovatke ked dam nejakemu frajerovi na *, ale obmedzovac ma este nenapadlo vyskusat.
    ozaj a co zvucenie. luf - uz su tie 16cm v dverach? ako to hra?
    este taka poznamka. teraz som v nemecku, mam tu 1989 vw polo fox 33kw. to by vas hned presla chut na merania. je to desne auto (lenive, hlucne, skarede, a ma spotrebu 7.9l - a to jazdim pomerne ekonomicky, sice vzdy len kratke trate so studenym motorom, ale aj tak sa mi to zda 1.0motor vela). uz sa tesim ked pridem domov. v cliu sa budem citit ako v rolls royce.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.01  09:35

No ludia tak som to vcera skusil tiez. Som v nemecku a jazdim tu klidanko uz dlhsi cas, plyn len do 1/4 ale pod 2500 len vynimocne. Auto Megan kombi 1.4 16V, sucho, zimne gumy. Prvy pokus 80-130 na V dal 16,5s, par dalsich bolo secko okolo 16s. Par ludi som na dialnici nasral, ale mna samotneho ovela viac. Rozbiehat sa s takym autom na V pri 80 je FTAKOVINA, to nikdy nerobim, motor siel len malo cez 2000, na to tie motory nie su stavane. 16v motor potrebuje ist 3000 a vyssie. Tak som to skusil na IV, tam sa ten motor jasne usadil a spravil to za 10,5s. Z toho co som videl, NEVERIM ze sa na V da zrychlit za 10s. Chvilu som sa stym hral aby som ho prebral zo zimneho spanku, ale najlepsi vysledok co som dosiahol bolo vynimocnych 14,8s, ale urcite to nebolo "citit". Vsetky ostatne merania boli okolo 15s.
    BTW Luf, mne vypina motor pri asi 6300, ako je to mozne ze tebe ide do 6700, nesekol si sa v ciarkach na otackomeri? Tiez som zistil ze je to zavisle od teploty, studeny motor vypina skorej, 5700 alebo tak.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.01  15:30

Hlucnost je OK, zacina to byt horsie od 120 vyssie, ale nie koli motoru ale bohuzial koli aerodynamike. Od 160 vyssie uz hluk nestupa. BTW cisto dialnicne cesty (2500km) s jazdami 130-170 sa daju zajazdit s priemerom 7l, to nie je spatne.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.01  14:08

...s kratsim...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.01  13:57

To Luf: Rozdil ve spotrebe 0.2l je bezvyznamny. Jak to ale vypada s hlucnosti v souvislosti s ktatsim zprevodovanim?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…