Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: 1.4 alebo 1.6 ??
luf, ked pri kompresii zohrejes plyn vo valci, tak pri expanzii ho zase ochladis :-) len minimum energie sa dostane do stien valca - samotna kompresia nebrzdi - vid stare dizlove motory s dekompresnymi ventilmi, aby to lepsie brzdilo dole kopcom, treba otvorit ventil aby sa zvacsili straty - tie vznikny tym, ze plyn vo valci stlacis a stlaceny (vysoky tlak + teplota = energia) ho nechas uniknut ... BTW, vcera som cestoval z nemecka nazat do Bratislavy a na par klesakoch som si to vyskusal, a fakt ze bola taka kosa, ze mi pri dlhom zjazde motor dost rychlo chladol - a bolo to definitivne tym ze bolo zapnute kurenie, ked som ho vypol bolo secko fasa; tiez som si fsimol ze vznilaly zakmyty pri regulacii - termostat zistil e je teplota dos vysoka a otvoril sa (aspon si to myslim- moja predstava)lenze cely objem chladica a hadic bol vychladeny, zatial co objem v motore dost teply, tak nechal kludne odist vsetko do chladica, motor sa naplnil studenou vodou a teplota motora poklesla o cely dielik a potom zase pomaly stupala ... proste som sa par hodin zabal ako za mladych cias s roznymi technickymi hadankami ... aspon som nezaspal cestoval som od 20:00 do 6:00 ... a to po celodennej programatorskej sichte ... serem taku robotu -
« 1.4 chip tuning
Pisal som mail do firmy IDT tuning, ze co by vedeli dostat z tej 1.4ky 16V a chlapik mi odpisal ze z 98 PS na 110, co si myslim, ze je fakt slusne, obzvlast za tu cenu - 6.000 Sk. To je potom v podstate vykon silnejsej 1.6ky za menej penazi ako keby som ju kupoval. Keby sa k tomu pridal este nejaky ten vzduchovy kit to by mohlo hodit takych dalsich 5 PS. -
« to luf
1. Parametry jsou skutečně impozantní :-) +9PS a 10Nm. Každopádně s dobře voleným vzduchovým kitem si myslím, že by se dalo dostat na cca +15-17PS a 15-20Nm. Křivku nemám, ale víceméně bude kopírovat tu starou, jen ve vršku půjde malinko dál.
2. 100% by to šlo, kliku z 1,6, možná vačky a řídící jednotku. All others je stejné! -
« Re: to luf
ATX - o tom chipe chcem viacej info!!! Ale zrejme to bude viacmenej zbytocne na tak maly objem atmosfericky plneny davat chip. Ake su teda parametre po chipe, pripadne ak mas aj krivku priebehu tocaku... lufik@hotmail.com
Takze myslis, ze by som z mojho motoru mohol urobit 1.6ku? Iba tym, ze by som vymenil klukovku a chip? -
« to luf
1. Na 1.4 16V existuje chip taky! Už jsem našel dodavatele.
2. Jinak 1.4 16V a 1.6 16V je ten stejný motor, s tím že 1.6 má o 10,5mm delší zdvih, čili jinou kliku. Jinak řečeno, to co půjde na 1.6 16V půjde logicky na 1.4 16V, včetně turba!
3. Prakticky řečeno, 1.6 bude mít více Nm a trochu více PS, s tím, že celá charakteristika vlivem delšího zdvihu bude posazená trochu do nižších otáček.
4. Já bych radši ten 1.6 16V, víc vydrží, půjde líp od spodu a spotřeba bude ve stejném autě skoro stejná.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!