Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

15.01.02  20:53

« radio

neviete nahodou niekto ako odblokovat originalne radio, ktore sa monutuje do renaultu kangoo 1.9D?
    kod mam, len mi ho tam akosi nejde potvrdit. dik
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.02  14:25

« Re: motor 1.4 16V

skl - nehnevaj sa, ale mal som z neho pocit, akoby mal dost surovy zvuk (najma ked si trosku pridal). Presne taky zvuk sa mi nepacil na Opel Astre, ked ju clovek vytocil. Kolko si mal vtedy nabehanych?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.02  13:43

Mají ty Renaulťácké motory vůbec olejová zdvihátka? Taliání a Francouzi u 8V motorů hydrauliku jaksi nepoužívali. Nevím jak je to teď u nových 16V.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.02  12:34

podstatne horsi ?? no, ja neviem....
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.02  10:28

BTW Fabia 1.4 44kW ma zvuk podstatne horsi ako nase motory, ako na volnobeh tak aj v zabere v otackach. Ako su na tom ostatne Fabie som nemohol priamo posudit.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.02  10:27

« to luf

To víš, francouzi... :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.02  10:24

To vyzera podobne ako moj problem, ale moj sa prejavil uz po par tisic km. V zaruke s tym nedokazali nic urobit a teraz uz na to kaslem. U mna to bolo pocut iba vnutri, pri otvorenej kapote nebolo pocut nic. Ale nikdy sa auto nespravalo ako diesel, to by som nezniesol. Kludne to auto vyvez do Rakuska alebo Nemecka, daj si to opravit a oni si to prefakturuju na tvoj servis. Tak to v zaruke chodi, ja som sa v mojom servise vyhrozil, ze si to dam spravit vo Francuzsku a nakoniec priznali, ze oni s tym nic nedokazu urobit a ze mi to budu akceptovat. Bohuzial som sa do fr. v zaruke nedostal. Kazdopadne sa spytaj, ako sa budu tvarit, ze si to das opravit v zahranici v ramci zaruky.
    Normalne to nieje (take oblbovanie servisu milujem), kamosov Megane s 1.4 16V ma asi 50tis, a motor je uplne v pohode, ako novy. V podstate moj tiez, ked nepocut to klepanie a v poslednej dobe sa ozyva nastastie iba zriedkavo a iba na volnobeh. Mam 40tis km.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.02  23:24

« motor 1.4 16V

páni pre vňas ktori máte tento motor mam jednu bojovu ulohu. alebo skor prosbu. V poslednej dobe sa mi zda ze motor akosi zacal viac klepat. pocut to ale len pri otvorenej kapote. vo vnutri nie (aj tak stale pocuvam hudbu, ale ide mi o to, ze ked sa tam nieco dosralo co najrychlejsie to spravit). robi to rovnako ked je studeny aj teply. klepanie neustava ani pri vyssich otackach, takze nedostastok oleja do hydraulickeho vymedzovaca pri volnobehu by som si dovolil vylucit.
    bol som s tym v servise, ale ti babraci (sorry ale inac ich nazvat neviem a to sa este ovladam) mi tvrdili ze to je v poriadku a tak to ma byt a ze po najazdeni viac kilometrov sa to este zhorsi.
    totiz zas je v servise komplet nova zostava mechanikov a tito vyzeraju este horsie ako ti pred nimi. neverim im. podla stylu akym v dielni narabali s autami a opravovali ich som mal dost a tuzil som odtial co najskor vypadnut.
    mam pocit ze ten motor chodi ako diesel. skratka ziadny uhladeny a tichy chod moderneho benzinoveho motora. prosi pozrite sa na to. je to taky ostry ako keby kovovy zvuk. skoro ako ked klepu ventily. ale to sa mi zda u auta ktore ma 11000 trochu priskoro.
  • 00 Reagovat !

foto

10.01.02  20:36

« to luf -- duel

este taka poznamka. ked to budes mat hotove ozvi sa. mohli by sme to checknut a porovnat.
    este co sa tyka toho helixa. teraz to necham tak. nebudem uz dlho doma, takze to uz teraz ma znovu cas.
  • 00 Reagovat !

foto

10.01.02  20:28

« zvucenie

takze.
    1. ja som odmontoval tu plastovu vec pod spolujazdovym sedadlo. ta je vzadu prichytena skrutkou. tu som dal prec, to miesto a okolie som vycistil a naskrutkoval som spat s ockom. je to tusim metricky zavit, takze pohoda.
    2. zatial tam mam zosik len tak polozeny. ono zmestil sa do tej priehlbiny, takze vypadnut nemoze (ibaze by som urobil s autom salto - ale vtedy to bude jedno). do podlahy by som v ziadnom pripade dobrovolne ziadne nerobil.
    s tym kablom a repro kablami je to ok. ide to pomerne lahko a jednoducho. mozno bude treba zvrchu otovrit palubku, kvoli signalom. ale nie je to nic hrozne.
    ked uz robis tak zozen nieco na vytlmenie a vyztuzenie dveri. bude to dost rozdiel.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  09:54

« Re: Bavme sa chvilku o audiu

Na to srobovanie by som sa asi na tvojom mieste vykaslal, proti pohybu pomoze aj suchy zips a proti kradezi nepomoze ani osmicka srob... S tou dlzkou kablov by ma to tiez zaujimalo. Moze byt pocutelny rozdiel vo zvuku pokial je kable k pravemu repraku o pol metra dlhsi ako k lavemu?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  08:43

speedy - tak mam zosik, nakoniec to nie je Crunch ale Hertz H420. Skusal som ho a presne sa mi zmesti pod sedadlo, akoby bol na to miesto presne merany :-) Tak a teraz otazky na teba: 1, Kde je pod sedadlom vhodne miesto na ukostrenie? 2, Ty si zosik prisroboval? Moc sa mi nechce vrtat diery do podlahy. 3, Signalovy kabel budem tahat od radia popri saltpake priamo pod sedadlo, to bude max 2m. Napajanie a kable k reprakom chcem tahat bokom pod prahom (vsetky pod jednym). Vidis tu nejake problemy? Je treba, aby boli vsetky kable rovnako dlhe, alebo na tom nezalezi?
    More questions to come later :-)
    Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  09:43

« Re: smůla

Mě tam spíš štve, že si za to můžu sám. Seknutá automatická brána (byla pootevřená) a výčnělek ze zdi na úrovni zrcátka. Každé auto má šrámy, to bychom to museli jenom leštit v garážích a nevyjíždět. Taky se podívám po nějaké tužce a zkusím to zamaskovat. Doufám, že budou mít alespoň přibližný odstín.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  08:55

« Re: smůla

Z toho odretia si nic nerob - mne niekto poskriabal cele dvere ked som mal auto 6 dni, novy lak stal 7tis. Potom, ked som mal 3000km, som dostal smyk a narazil do zvodidla, odrety naraznik, svetlo a blatnik, nastastie je to vsetko z plastu a v lete som to zafarbil modrou voskovkou.
  • 00 Reagovat !

foto

09.01.02  06:54

« smůla

Tak se mi dneska podařilo odřít lak na pravém zrcátku. A to mám najeto teprve 1500 km. Včera jsem zkoušel vytočit motor do omezovače, maximum je na cca 6300 ot/min. Vypadá to, že Renault hraje hodně na jistotu. Uvidím kolik půjde udělat za horkých letních dní.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  22:34

Problemy s rusenim moc neboli. treba kable tahat dost od seba a bude to bezproblemov. Trochu problem bude dostat napajaci kabel od baterky do kabiny, ale da sa.
    tahat obidva poly je podla mna zbytocne (o ziadnych kladoch neviem). radsej daj poriadne hruby minus maximalne tak okolo 20 az25cm dlhy. myslim ze to bude lepsie ako tahat 2.5m a menej hrubeho.
    bude dobre ak budes mat zeme co najlepsie prepojene.
    Crunch bol betar. mal vseliake ochrany a tim sa nepozdavalo prave moje ukostrenie. priemer zemnica bol zhruba rovnako velky ako napajaci (ale je mozne ze bol malinko mensi) a bol dlhy okolo 35cm. Na ich stranke som cital ze je nutne pouzit co najkratsi zemniaci kabel. tak som ten moj vymenil za hrubsi, kratsi s velkymi ockami a bolo po problemoch.
  • 00 Reagovat !

foto

08.01.02  16:17

« Bavme sa chvilku o audiu

speedy - chcem sa spytat ci si nemal nejaky problem s odrusenim tvojej zostavy? Nerad by som riesil taketo problemy. Je nieco konkretne v Cliu, na co si treba dat pozor?
    Planujem natiahnut od baterky obidva poly az k zosiku a v ISO konektore pripojit napajanie radia tiez na tieto vodice (alebo minimalne zem). Ale kdesi som cital/pocul, ze zem sa od baterky tahat nema. Ako to je?

A co tie tvoje problemy s Crunchom? Co s nim bolo, coho sa vystrihat?. Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  12:43

« Re: Kabel pod sedackou

speedy - asi nebudem vymyslat a kupim ten Crunch V3004, za tu cenu je to dobra kupa, si myslim. Najma ked niekto nasiel na Inete cenu 330EUR, ja ho mozem mat za 180 :-) Do MM idem zajtra, ak to vyjde, kupim si ten zosik, aby som mohol zacat s poriadnou instalaciou, ked bude teplejsie. BTW tu zostavu Hertz, v rubrike Muzika v aute, prehlasili za nie moc hviezdnu.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  11:55

Něco vede do bočních airbagů. Pak by mělo něco vést do pyrotechnických předpínačů pásů (nevím kama). Nové Clio by mělo mít adaptabilní přední airbag (podle rychlosti a vzdálenosti řidiče od volantu), takže by tam pod sedadlem měl teoreticky být i nějaký snímač polohy.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  11:18

pod vodicovym je v tom aj signal pre kontrolku na palubke ze namas zapnuty pas. ale inac neviem. ja bocne airbagy tusim nemam a kabel tam mam.
    este taka otazka: nechystas sa teraz v dohladnej dobe do mediamarktu?
    este k tomu hertzu. keby chcel len ten zosik a sub potom mozno (ale hovorim mozno) by som ti veel predat reproduktory. ak je to pre teba zaujimave pospekuluj na cene. mal by som dvoch potencialnych zaujemcov. ak by vysla dobra cena mozno by to niektory kupil.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…