Renault Clio (II)
"-- skrytý --" 16.01.06 12:46
« Re: Re: Re: mám problém
Meky: Ne ze bych nechtel poradit ohledne toho silent-bloku, ale jsem pouhy uzivatel, az takhle nasim vozitkum nerozumim. :)
Heled, mne vrta hlavou ten kadrovak :roll: .. co muzes byt? Nejake oddeleni kvality a nebo audit? >:-[] Teda jeste by me neco napadlo, ale v dnesni dobe doufam uz politicti pracovnici alias politruci nejsou .. to byl de facto taky takovy kadrovak >:D -
"-- skrytý --" 15.01.06 23:44
Meky: serv+ kontrolka airbagu preblikla aj mne par krat, prvy krat som stym bol v servise, vynadali mi ze pod sedadlo si davam mokru metlu s ktorou som odmetal sneh z auta. Odvtedy ked sa to rozsvieti, staci pohrkat kablikmi pod sedadlom (aj ked umna vzdy pomohlo sedadlo vodica).
Klepanie na nerovnostiach som tiez riesil, bol uvolneny vyfuk, alebo nejaky termoplech nad vyfukom. -
"-- skrytý --" 15.01.06 23:16
« Re: mám problém
Meky, s kontrolkou airbagu jsem mel nejen ja problemy a na vine byla kabelaz pod sedadlem spolujezdce, kde je mimojine i svorkovnice kabelu. V servise mi to vymenili a od te doby to dalo pokoj. Zkus si nekdy, kdyz se Ti to rozsviti, zajet rukou pod spolujezdcovu sedacku, nahmatej tam tu svorkovnici .. vetsinou takova "rucni manipulace" zpusobi, ze ta kontrolka zhasne. Je to otravne, nedelo se mi to sice nejak casto, ale pokud mas auto v zaruce, tak az budes v servisu, at se Ti na to podivaji. Ale jak rikam, vypozoruj si to sam, jestli to ta kabelaz pod sedackou dela nebo ne.
Ta druha vec .. pripomina mi to taky problemy, co jsem mel a nejen ja :), .. zvuky z prostoru predni prave napravy, takove udery, tlukot, kdyz se jelo po nerovne vozovce, pres nerovnosti, bez ohledu jestli rychle nebo pomalu .. byl potreba vymenit pravy silent-blok na motoru. Mozna to same bude zapotrebi i u Tebe. -
« mám problém
Tak som tu znovu. Cez víkend som toho môjho nového čerta trochu preverával po diaľnici a konečne som dotankoval...
Spotreda mi pri pokojnej jazde vyšla 4,5l - čo je v norme, mám veľmi socialkárske gumy z Poľska, tak som zvedavý, čo to bude robiť pri mojej bežne ostrej jazde...
Nemeral som pružné zrýchlenie zo 60 na 100kmh na 4.rýchlosť cca 9,5sek. a max rýclosť 170kmh - podotýkam, mám 48kw verziu, údaje dľa tachometra.
Ale: v nepravidelných intervaloch mi začala svietiť kontrolka SERV + kontrola airbagu - nevie niekto, čo to znamená? a druhá vec pri prejazde nerovností (auto "hupne") sa ozýva z pravej strany taký čudný drnivý zvuk (nieviem to presnejšie popísať - nikdy predtým som nič také nepočul) - tento zvuk úplne zmizne ak auto ide po rovnej (nehrboľatej) ceste. Zvuk závisý na nerovnostiach cesty, nie na rýchlosti..., ozýva sa aj keď idem na jednotke po nerovnej ceste, t.j cesty, ktorá má dlhšie bubny - nerobí to pri krátkych priečych nerovnostiach - kanály a pod.. Ak máte niekto šjm, čo to môže byť, sem s názormi!
Dúfam, že ot nie je nič vážne, lebo sa na ten renoltík riadne naseriem. -
« clio II 1.6 16V
Ahoj kliovci, som tu nový. Pred 3 mesiacmi som kúpil Clio 1,6 16V/ mňam >:D /. Jazdí to dobre, výbava dynamique. Chcem sa opýtať na skúsenosti niekoho kto ho vlastní, na čo si dať pozor a tiež ma zaujíma tuning/ nasávací kit, filtre chiptuning >:-[] atď/ Poraďte čo by sa s tým dalo urobiť. Ďakujem -
« štartovanie Dci 2
Ahoj, vďaka za info. Momentálne fungujem na Orave a kosa je tu riadna. Dnes o 8:00 bolo -16° :shock:
a Clio točilo znovu cca 3sekundy. Dúfam, že sa to nezhorší, lebo do práce to mám len asi 4km a teda denne naštartuje 2x riadne zmrznutý motor, ktorý sa ani nezohreje :'-( Som zvedavý, koľko mi ešte vydrží baterka.
A uvidím, čo na to spotreba, zatiaľ mám asi 700km na plnú nádrž a ešte mi zostávajú dve čiarky.. -
"-- skrytý --" 11.01.06 21:23
« Re: štartovanie DCi v zime
Meky: Normalne pres bezne nezimni teploty mi Clious naskoci do dvou otoceni klikovky. Parkuju venku. Dneska bylo rano -13 a tri vteriny to nebyly, ale dobre dve ano. Takze jestli jsi mel -20, tak ty tri vteriny mi prijdou odpovidajici tomu, jak se to chova i mne.
Kdyz jsem poprve startoval shodou okolnosti na horach pri -15 rano po takhle studene noci, tak jsem se bal ten starter podrzet dyl jak 1.5sec. Takze pak to clovek trapil vickrat a trvalo to dyl, nez to asi melo tu potrebnou kompresi. Tak jsem si zvyknul se nebat to v takovych pripadech podrzet, ono to stejne dyl jak tri vteriny netrva a naskoci to na jedno otoceni klickem. Teda ono se mi to "postesti" tak akorat dvakrat trikrat do roka, ale zatim to tak vzdy zafungovalo. :-) Ale -20, to uz je pekny krut .. Ty jsi z Horske Kvildy? :) -
« štartovanie DCi v zime
Ahojte, už dlhšie som sledoval diskusie na auto.cz a nedávno mi doma pribudlo Clio dci 1,5. Malo by to byt z roku 03 a mám na vás, odborníci, jednu otázku: ako to má správne štartovať? Mne totiž v -20stupňoch točí asi tri seundy po nažhavení, kým odpáli a keď je teplý motor, tak asi 1sekundu. Je to ok, alebo nie? V mojej starej Lancii TDs motor chytal na jednu otáčku kedykoľvek... -
Zatahovanim rucky to nie je. Ja som rucku skoro nepouzival ale stalo sa mi to, ked som prisiel s poriadne mokrym autom do garaze, na dalsi den som sa nemohol najskorej pohnut, potom som urval oblozenie a jazdil som veselo dalej. Asi ta brzda zostala visiet a preto sa prilepila? Neviem, uz je to za mnou... Ale trochu ma prekvapuje, ze sa to stalo skoro kazdemu. Nieco s tymi zadnymi brzdami nebude v poriadku. BTW aj na Meganovi sa mi zacinaju prilepovat brzdy, ked pridem s mokrym autom do garaze a potom dhsie stojim. Som zvedavy, kedy si to nejaka platnicka odnesie :x -
"-- skrytý --" 11.01.06 15:59
Ty mas Lufiku vzdy nejakou specialitu :-)
Premyslel jsem, jak se tomu da predejit a napadl me jediny verdikt. V praci parkuju vzdy na rovine, doma za plotem to je milimetrovy spad, ale zpatecka a dreveny spalik (klin) pred kolo mi da ten spravny pocit jistoty :-) a holt rucku si necham na chvilkova stani pred supermarkety. Ja sice nemel ve zvyku s vyjimkou krpalu zatahovat rucku az nahoru, spis jen takove "lochtani", ale ikdyz to jen polochtam, tak ty celisti uz sviraji, jen ne takovym tlakem, tak to muze taky prireznout, resp. primrznout. Podle me to mensi zatahnuti rucky nic neresi. :? -
"-- skrytý --" 11.01.06 13:40
Mam thaliu 1.4 16v, takze benzin.
Cena bola asi:
Sviečka 4ks 396,-
Chladiaca 2,6 l 500,-
Brzd.kvap. 0,8 l 220,-
Praca: 1500.-
Spolu 14456.- v SKK vratane DPH.
Zadne brzdy sa mi zadreli pri 60.000km, tyzden po servise v autorizovanom servise renault. Dopadol som asi ako luf, ostal som stat na ceste zo zablokovanymi zadmymi brzdami, musel som volat odtahovku. Odniesol som to vtedy do toho isteho servisu, nauctovali si za "brzove oblozenie" a pracu skoro 8000Sk myslim. -
"-- skrytý --" 11.01.06 11:10
« po prohlidce 120.000km :-[
dlabas: Uz mam auto z Kladna zpatky. Muzu Ti rict, keeeez bych tam nechal "jen" 22tis! Kez by! Vcera me vomejvali. Kdyz jsem jim volal, jestli auto muzu prijet prevzit a jaka je tedy finalni cena, tak se vysplhala na konecnych 28.094 Kc! Museli vymenit i zadni brzdy. Byl jsem z toho cestou k nim dost rozladeny. Kdyz jsem dorazil na misto a chtel vysvetleni, tak mi ukazali duvod vymeny .. a musim priznat, ze je dobre, ze je vymenili. V podstate to same, co postihlo lufa se zadnimi brzdami. Ja mel nastesti tu kliku, ze to oblozeni tam drzelo uz jen na malem kousku, jinak uz bylo utrzene a kdyz to pry rozebirali na kontrolu, tak jim to div nevypadlo, resp. ve finale i jo. Dusledek tech obcasnych "lupnuti" rano pri rozjezdu po stani v zime, za vlhka, kdyz byla zatazena rucni brzda. Je to pech a k nas****, na druhou stranu muzu byt hodne rad, ze se to neutrhlo za jizdy a ze mi v to v lepsim pripade pri zablokovani kola neznicilo pneumatiku pri dojezdu. Takhle me ta sranda vysla "jen" na cca 4.5 tis bez DPH kit zadnich brzd, vcetne prasatek a neco kolem litru za praci. Takze v te celkove sume je krome vymeny oleje, svinsky draheho naftoveho filtru, olejoveho a vzduchoveho, vymena rozvodu a kladky, rozvodovy remen, vodni pumpa (kterou je udajne nutne delat soubezne, jinak by se s jinymi tahy rozvodu kratce na to podelala a musela by se menit pumpa vcetne rozvodu znova), na prani predni brzdove desticky (uz byly opravdu knop, ale ja je posledni tisice km s tim vedomim hlidal :), ty zadni brzdy vcetne valcu, oprava vykopnuteho pruduchu ventilace u ridice, umyti a navoskovani auta, litr brzdove kapaliny, drobne polozky za doliti destilky a chladici kapaliny, lepidlo (myslim ze kvuli tem brzdam), tesnici krouzek kvuli tem rozvodum no a prace k jednotlivym polozkam. Ta jde bohuzel taky do tisicu vzhledem k tem vsem polozkam :(
Ted me zajima, kdy prijde na radu nucena vymena cepu, ramen, vstrikovacu, casem mozna i tlumicu a kdo vi co jeste, co me muze jeste prekvapit. Jo jeste baterka :-)
Jinak perlicka na zaver .. kdyz jsem ze servisu odjizdel, tak asi po 3km mi zniceho nic zacalo skokovite samovolne sjizdet okynko u ridice a nechtelo se nechat ovladat, porad melo tendenci cvakat a stahovat uz stahle okynko. Tak jsem to otocil zpatky do servisu a v -10 jsem si luftoval auto cestou k nim. Pricina .. kdyz wapkou myli auto, voda jim natekla po sloupkach mezi dvere ke kabelazi, pak dali auto ven na mraz a tam to zmrzlo. Takze mi okamzikte procistili ten konektor, co je ve dverich a pak uz ok. No zkratka vcera to byla nenucena zabava cele odpoledne :-) -
"-- skrytý --" 10.01.06 07:24
« Re: prohlidka 120.000km
To Ajvn: tak to je docela síla. Dát za garnačku 22tisíc. A to jsi jel určitě na Kladno. V Praze nebo u Pilaře by to bylo asi dražší. No to se mám na co tešit. :'-(
Pak nám to rozepiš co kolik stálo.
Jinak to aditivum zabralo. Nevím co mi tam dal za značku, ale doporučil mi ho od Castrolu. Mělo to 1/4 litru. Motor už má zase pravidelný chod. A včera bylo krásně slyšet pískání turba. Ne jako u TDI, ale bylo. Super pocit. Teď jsem ráno startoval v -12 a pohoda. Řemen už se neozval.
Minulý týden mi poslali takovou krásnou brožuru na nové clio - šmejdi. Asi vědí, že mi bude za 5 měsíců končit leasing, ale na nové nemám. :?
Poslední spotřeba v zimě a to jsem byl na Šumavě byla 4,6l/100km.
Jo a abych nezapomněl - výměna žárovek byl porod, ale mám to za sebou. Teď to svítí ještě líp - Osram + 50% - cena za 2ks (530,-)
treba prijdou na podobne zdokonaleni jako u meho pasu :-!
servisni zasah renault servisu na odstraneni zavady klepani pasu spolujezdce
110% ÚČINNOST