Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Dobre spravy
1. Gratulujem, ale snad si nemyslis ze bude ochotny jazdit na tvojej hnilej 20 rocnej rachotine ???? (ak si nahodou nebudu nostalgicky spominat aky sme to boli blazni ze sme si spalovanim benzinu zasierali vzduch, ved teraz (potom) ked ich uz bude 10 miliard toho vzduchu aj tak neni nazbyt ...)
2. Tiez zom sa teraz snazil jazdit co najlacnejsie, nejazdil som pomaly (+19 km/h cez limit) a nemohol so ani jazdit bez "brzdenia", cize s co najvecsimi dojazdmi, lebo by ma nemci zozrali. Mam to do roboty z hotela asi iba 2-3km, ale obcas som vyrazil do obchodov na dlhsiu cestu. Snazit som sa stlacat plyn "len tolko aby to tahalo" - cize aby riadiaca jednotka nemala pocit ze tomu chcem dvihat mandle pri asi 3000ot/m. Vysledok bol 7,15 a to mam furt zimne gumy, ale je tu asi 15 stupnov viac menej bez vykyvov. ... Megan kombi 1.4 16V. -
« Dobre spravy
1, Dnes sa mi narodil pokracovatel rodu a dedic mojho Clia ;-)
2, Najazdil som 560km cisto po meste, za tychto krutych mrazov aj prijemnych letnych dni atd., priemerna spotreba bola 7,35l. Jazdy zahrnali cesty do roboty a spat 5+5km a par jazd za nakupmi, dobre nie? -
« Re: Clio II 1.5 dCI?
no staci si porovnat parametre volkswagenackeho 3-valcoveho 1.4 TDi s 4-valcovym renaultackym 1.5 dCI a budete vydiet, ze VW je uplne niekde inde - jedine spotreba je rovnaka. Skor by ma zaujimali dlhodobejsie skusenosti s tymto motorom, ci sa neprejavuju nejake poruchy, aka je hlucnost, aky ma zatah vo vyssich rychlostiach pri predbiehani a pod. Musim ale skonstatovat, ze ta tie peniaze sa mi to javi ako najlepsie auto na trhu, ked neudem brat ohlad na cenu, tak berem len VW. -
« Re: to luf
v bratislave budem asi v piatok. este sa samozrejme ozvem a upresnimm.
zial na ten zosik asi nebude cas. idem tam s otcom - on ma nieco vybavit a potom sa ponahla naspat.
ak by si ale mal cestu alebo siel by si okolo Kn zastav sa a poriesime to. ja som ale doma len do piatku. je to malo casu, ale keby nahodou tak sa ozvi. -
« Re: to speedy7
1. mne sa zda ze viacero.
2. olej bol nedavno meneny, v servise renault (auto ma teraz nieco cez 12000km). neviem co tam dali nebol som pri tom. ale asi elf.
3. motor myslim chodi ako ma.
ale asi to ozaj bude normalne. len je to take divne. ja som motor pri otvorenej kapote uz davno nepocul. raz prisiel otec s tym, ze sa mu zda ze ten motor akosi viac klepe. ono by bolo asi najlepsie to porovnat. skusim sa niekoho spytat.
kazdopadne dik za tipy. -
« to speedy7
1. Klepe či cvaká jeden zdroj nebou tam toho klepe povícero?
2. Nenalil se nekvalitní olej? V pár případech toto bylo dílem levnějších polosyntetických olejů.
3. Má motor normální výkon? Pokud ne, mohl přeskočit rozvoďák a některý z ventilů či více klepe či klepou do pístu. -
« Re: motor 1.4 16V
vtedy som mal nabehanych asi 5tis. km, motor bol este asi studeny, pretoze som vtedy robil par metrov odtial, atd. ale ani mne sa ten zvuk (charakter) po pridani motora moc nepaci... ono sa celkovo tomu motoru pridavanie plynu moc nepaci...:) ale pokial sa nemusi namahat, tak je to pohodicka, zvuk presne ako ma byt a je po zahriati dost tichy...Kazdopadne je ale 44kW co sa tyka zvuku uplne ina rozpravka ako TDI 74kw, to ti mozem zarucit ! :)
Najlepsie, co sa tyka zvuku, bolo moje byvale auto (Tipo 2.0) po tom, co som urval vyfuk a namontoval novy (nie original, ale nejaky lacny * s pekne pochromovanou sirokou koncovkou), tak potom to tak krasne spievalo a nemalo to jednej chyby. A ked som behal bez vyfuku, tak to tiez nebolo zle :)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!