Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 17.04.02 14:15
« MPZ a kam s ni?
Tak me napada .. jezdite nekteri Cliaci do ciziny? Kam ste si vrazili MPZetku? Mne se uprimne receno nechce to vozitko "oblepit" a porad premyslim, cim bych to obesel/vyresil :-) Asi si ji zevnitr prilipnu dvema trema samolepkama na zadni okno, jen vzdy docasne. Jen doufam, ze se proti tomu nikdo na celnici a v cizine (SRN) nebude bourit a nenapari mi za tohle pokutu.:-) Mate nekdo nejake podobne zkusenosti? -
"-- skrytý --" 17.04.02 11:28
« Re: poruchovost Clii??
No jo, metodika takoveho pruzkumu .. ta muze byt hodne "ohebna":) Kazdopadne podle predpokladu se na prvnich mistech objevuje krome prvniho Focusu s 1% dal v rade nekolik Japoncu a snad az nekde kolem 14.mista je prvni Nemec, myslim ze MB Acko. Tak vetsinou se tyhle clanky z MF Dnes objevuji do tydne na serveru autorevue.cz nebo auto.idnes.cz, tak snad tam daji i tenhle clanek.
Ale k tem zavadam..je teda fakt, ze na nasem rodinnem Megane 1.6, ktereho mame od lonskeho zari, uz byly 2 zavady: Nejprve asi po dvou mesicich odeslo cidlo vnejsi teploty, ktere je v tom spodnim vystupku v pravem zrcatku. No a ted nekdy v unoru byly zase patalie s jednou lambdasondou, kterou museli menit (svitila ta zluta kontrolka "Kontrolni svitilna vyfukovych plynu". Takze bohuzel nemuzem tvrdit, ze by Renault delal bezchybne vyrobky :-/ Jen doufam, ze sme si uz smulu timhle vybrali a ze to moje objednane Clio bude taky uz OK. -
"-- skrytý --" 17.04.02 09:50
« poruchovost Clii??
Tak dneska pry vysel v Mlade Fronte clanek, kde je srovnavaci tabulka podle nejake mezinarodni organizace, ktera sleduje poruchovost jednotlivych typu vozu, mereno v pri servisnich zasazich a prohlidkach. A Renault Clio tam byl v kategorii stari vozu 1-3 roku nekde nad 90.mistem s nelichotivou bilanci 18%. :-(( Sice to bude asi Clio II a ne New Clio II, ale i tak, motory to jsou stejne .. chm chm, jake mate Vy zkusenosti, co ho uz nejakou dobu mate? Sice tady tu diskuzi mam prectenou od jejiho pocatku:), ale je fakt, ze posledni rok se tu spis probiraji hi-fi upravy, nez "hlaseni" zavad a poruch :-) Ze by jste byli preci jen tak spokojeni, ze ani neni co hlasit? Ja bych jen rad. Tak snad budu mit kliku na kus, ktery bude OK, ale to cislo (18%) neni moc lichotive. :( -
« Re: audio
Asi bude problem s vyrezom, ktory som urobil do dveri a s montaznou hlbkou repro. Tie lave dvere som robil prve a diery som vyrezal poriadne :-), v pravych som robil diery "na mieru" a asi ti kdesi este sponuje. Kruzky samotne teraz sedia perfektne, este som ich trosicku poupravil a su uplne super. Aj reprak v kruzku sedi perfektne, budem asi musiet poriadnevyreza tu umelinu za reprakom, ale bojim sa nejakej tej gumy, co tam za tym je. Nechcem ju poskodit. -
hmm. to s tym kruzkom je zaujimave. bol to prvy pokus, takze je mozne ze nie je celkom dokonaly, ale mozno je zle nasadeny. aby som bol konkretnejsi. hore v tom vyreze v dverach je taky zliabok. v kruzku je na tom mieste take vybranie. mozno si to nahodou nepostrehol a ten kruzok tam nie je celkom v polohe akej ma byt (teda hore asi trci viac von nez by mal.). mal by si pouzit este dlhsie skrutky aby dociahli az k plechu dveri. idealne by bolo do toho plechu dat plechove matice. ale to je dost narocne. ja som tam spravil dierku (mensiu ako skrutka)aby to drzxalo vsetko dokopy. -
"-- skrytý --" 12.04.02 16:38
« Extreme
SKL: Extreme je spis jeste vic vylepseny Dynamique, tzn. akcent na sportovni duch a svezest mladi:-), naproti tomu Privilege ma byt nejluxusneji vybavenou verzi. Ikdyz ta srovnani mezi sebou jsou zajimava, co jeden ma a druhy ne. Extreme (oproti P) ma navic: sportovni sedacky s jeste o malo lepsim bocnim vedenim, nez u uz tak skvelych v P. Dale kozeny volant, v standardu lepsi radio s CD 4x22W (oproti kazetaku s 4x15W u P)a zadni horni spojler rovnez uz standardne. No a to, co je patrne na prvni pohled a co z toho dela kouzelne vozitko .. nove odstiny barev a podobne v modrych barvach ladeny interier, sedaky, ozdobna lista a vrsek hlavice radici paky.:-) Naopak Privilege ma navic: takove ty "preklopene" komfortni predni operky hlavy, manualni klimacku, reflexivni predni sklo a jeho sedaky jsou z latky a veluru. Co je ovsem na obou dulezite, v tehle dvou verzich nabizi 80k silnejsi diesel 1.5ku (navic by mela mit mezichladic stlaceneho vzduchu) a melo by to mit o desetinu mensi spotrebu na 4.2 kombinovane. No chci to videt:-)
Ja vahal,jestli si dokoupit reflexivni sklo a destosvetlosenzor, ale porad si rikam, ze cim vic je tam elektroniky, tim vic veci se v tom muze zbytecne pokazit,tak jsem tohle pro ted jeste ozelel. Az si priste poridim neco jineho za x let,uz to bude asi standard:-)
Hell.: sem zvedavej, za kolik Ti to bude chodit. Ja bych mel v roce najet tak 16-19.000 km, takze si snad jeste letos ten motor trochu sedne:-) Jinak ja ho mam objednavaneho na Kladne. V rodine mame odtamtud jeste Megane 1.6ku, tak snad budu s tim dieselousem spokojeny. A Ty samozrejme taky:-) -
speedy - mam tam uz nahodene tie 16ky, lavy reprak je dobre usadeny, kruzok presne zapasoval a vsetko je v uplnom poriadku. Lavy mi ale nejako moc dobre nesedi, budem to musiet rozobrat a poriadne urobit, ma teraz take dunivejsie a pomale basy. Dufam, ze je to iba instalaciou a nie je vadny reprak (srobiky sa mi volne pretacaju, takze sa do nicoho nezahryzli a aj kruzok nesedi uplne 100% a navyse reprak pri vacsej vychylke sa dotyka mriezky, takze od urcitych hlasitosti chrci). Dnes si idem zobrat instalacny material a nieco na vytlmenie. A ked budem mat cas, dam do auta konecne aj zosik a casom urobim aj zadne plato. Niekedy v lete to uz bude hotove a potom mozeme porovnat. BTW videl som HXA400 MKII za 4500ATS, mal prasknute to vrchne plexi, preto bol zlacneny. -
« Re: 80k dCi
Extreme,protože cena 430 000,- za tak vybavené auto je velmi dobrá.Mimo xenonů ( ty jsem nechtěl už z toho důvodu, že mě auta s nimi oslňují a řídím se heslem,co nechceš, aby jiní činili tobě, nečin jim to ty)tam budu mít úplně všechno. Objednával jsem v Automotoland, v.o.s. Hlučín
( mimochodem kupoval jsem tam již před 2,5 roky Twingo v maximální výbavě pro sebe, před půl rokem Clio 1,2 16 V pro dceru ( je s ním maximálně spokojená)a jsem s tímto prodejcem a jejich servisem navýsos spokojený). Podle poslední zprávy by Clio pro mě mělo být hotové počátkem května. Mě to nijak časově netlačí
( spíš se nemůžou dočkat moje další dvě dcery -dvojčata,až jim přenechám Twingo)mám čím jezdit. Jel jsem pár km s Cliem se slabším dislem a byl jsem mile překvapený.Nějakých 13 kW navíc by z něho mělo udělat velmi příjemné autíčko.Navíc s diesly jezdím rád,takže se velmi těším.Jsem hlavně zvědavý na spotřebu při mém mírně řečeno velmi svižném způsobu ježdění. Po prvních 5 000 km je svěřím.Já je najedu velmi rychle. -
kupil som ten helix (hxa 500). dnes som to instaloval a tak trosku aj doladoval. myslim ze to bude definitivne riesenie.
este by som si chcel vybastlit teplomer a voltmeter. planujem to potom zabudovat do otvoru pre popolnik.
a ked vymenim este jednu uchytku na tapacir co som minule polamal budem uz uplne spokojny.
ako stojite vy? -
"-- skrytý --" 11.04.02 13:16
« 80k dCi
Hellebrande, sel si do Extreme nebo do Privilege s tou 80kou? Jestli neni tajemstvi, kde jsi ho objednaval a za jak dlouho bys ho mel mit? Ja neodolal Extremu, kdyz do ni nabidli tu silnejsi 80k 1.5ku, objednal jsem ji taky:-) Sice mi to kvuli financim vyhovuje, ale toho meho Cliouse pry budu mit dovezeneho jak tipuji az v zaveru mesice kvetna a to jsem to objednaval 11.3. rano.:-) Asi mi to Marocani nebo Alzirci montuji opravdu peclive a kazdy sroub jeste dotahujou rucne:-)) Uz se na nej nemuzu dockat. Hlavne na ty krasny sportovni sedaky, vubec nepusti do stran a potesilo me,ze do tehle limit.serie dali v cene i ten horni spojlirek. Bude to muj milacek:-) Hned sem si priobjednal krome DefendLocka i alarm. Tak snad to odstrasi kazdeho "zleho cloveka". :-)