Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.05.02  21:38

« Re: Clio x Fabia po stoprvé

Huf: Mozna je to ma zakladni neznalost Hufe, ale bylo by mozne u kazde te vytky taky rict, co to ktere reseni prinasi za problemy, komplikace, nefunkcnost, atd? Protoze .. a ted vytrhnu z celeho textu jednu vec .. ta neschnouci hmota na spodku u Clia .. mne je vice mene jedno, jestli to bude schnouci, neschnouci, mastne, tuhe, sladke nebo kysele, paklize to auto reznout nebude :)) Zaroven co mi tu nezaznelo .. mel si zvednute Clio II nebo Nove Clio II (faceliftovane)? Jestli to byla cista "dvojka", jak je stara, kolik najeto? Protoze pak pres veskere Tve vyhrady by se dalo poznamenat, ze i pres to dle Tveho soudu "nehezke" zpracovani dane auto funguje z provozniho hlediska bez problemu a to je prece pro majitele klicove. :-)
  • 00 Reagovat !

foto

03.05.02  20:58

« Clio x Fabia po stoprvé

To je na dlouho a opravdu není nad to to celé vidět.. Snad pro začátek zmíním způsob upevnění předního černého plastogumového spoilerku pod nárazníkem. Je připevněn koníky, které já používám na scvakávání dokumentů formátu A4 vytištěných v MS wordu ;o)

Dále antikorozní ochrana je provedena v duchu 70. let nástřikem lepkavé černé hmoty stále nezaschnuvší.

Na podvozku je spousta zbytečných držáků a dokonce na výfukovém potrubí je silentblok rovněž zcela zbytečný.

U Škody se tolik mluví o koncernové unifikaci, ale na podvozku Fabie není nic navíc a vypadá o dost solidněji.

U Clia jakoby potrubí a vedení všeho možného bylo univerzální od Twinga až po Lagunu ;o).

Regulace poměru distribuce brzdného tlaku je provedena jako u Favorita nebo u Lady VAZ 2105 = na zadní nápravě je mechanizmus s pružinkou, který podle zatížení posouvá s ventilem. Ale lepší než nic ;o)

Přístup k různým šroubům a spojům je u Fabie i přes větší počet zařízení o dost lepší.

Šroub spojky 2 dílů výfukového potrubí je u Clia delší asi o 5cm, což působí dost úsměvně. Vůbec celé toto potrubí včetně podcházejících svárů působí nedůvěryhodně. U Fabie jsou sváry precizní a spojka potrubí je taktéž optimálně provedená.

Pokračování příště.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.02  16:08

« Re: to luf

to taky, ale hlavně nebude korodovat, ty tupče!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.05.02  15:46

Lufe, jojo ... Clio je takovy moderni "bakelitousek" .. co slo, to je zvenku plastovy :-) .. Ale aspon to tolik nebude reznout, jako ta prehnane ocelova Fabka :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.02  15:20

ajvn - tak a teraz budes musiet citat o masivnych kovanych napravach a tak podobne :-)
    huf - neber tu predchadzajucu poznamku osobne a hod do placu, preco je Clio lacnejsie. Ja myslim ze preto, lebo nie je z "kvlaitnej nemeckej ocele", ale to je iba moj odhad :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.05.02  15:03

Hufiku, tak se s nama podel o to, proc je ta Fabka drazsi a nedelej drahoty :)
  • 00 Reagovat !

foto

03.05.02  14:54

« to luf

Včera jsem měl na rampě Fabii a pak to kámošovo Clio. Měl jsem možnost důkladně prozkoumat oba vozy a už chápu, proč je Fabia dražší. Pokud chceš, rozeberu to, ale spíš bych doporučoval to vidět. BTW, neber to špatně. Dnes jsem byl v servisu. Snímač otáček čehosi zapříčinil malfunkci jinak perfektního servořízení. Oprava rychlá, cena 0 (jinak cca 3.400Kč), ale zanechalo to ve mně trauma ohledně spolehlivosti škodovek, což jistě rád uslyšíš ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.05.02  11:38

« Autobild - dalsi "objektivni" hodnoceni

Ja jsem vazne stoural, ze me se musi kazda redakce osypat v predstave, ze jim budu komentovat jejich clanky, ale kdyz me to neda :-) .. Tak jsem si nasel novou zajimavou auto-sajtu .. znamy autobild.de a hledam, co je tam o Cliu. A hle, srovnani dieseloveho VW Polo 2002, Punto, Corsa a Clio. Zajimavy mechanismus .. kliknout na link, odeslat mejlem zadost o PDF daneho clanku a opravdu mi prislo,hezke a barevne :-) No ale k tomu zajimavemu ..

Ze jsou nektera kriteria v testu subjektivni a jina lehce overitelna, kdyz jde napr. o rozmery, tak pak je legracni sledovat hodnoceni prave v tech overitelnych kriteriich. Tak treba srovnani vnitrniho prostoru Clia vs. Punta vpredu, nejprve fakta: sirka interieru 1420 vs. 1350, vyska nad sedackama 990 vs. 990, pohodli (delka) 870/1070 vs. 890/1100. A hodnoceni Autobildu? Clio 10b vs. Punto 12b :-) Ze to zni neuveritelne? Tak co treba prostor vzadu? .. nejprve fakta: sirka interieru 1420 vs. 1380, vyska nad sedackama 890 vs. 910, pohodli (delka) 520/740 vs. 550/730. A hodnoceni Clio 4b a Punto 9b. Nezbyva se nez usmivat nad temihle objektivnimi srovnanimi :)) A pak ma clovek necemu verit.
  • 00 Reagovat !

foto

03.05.02  10:00

« Clio

Musím se pochlubit, že jsem se díky současným teplům zbavil různých pazvuků v interiéru. Včera mi sice něco drnčelo v zadní části vozu, ale byla to prázdná krabka od CD :-). Včera jsem tankoval. PP ukazoval 5.7 l/100, realná spotřeba byla 6.1. A to je na 1.2 16V celkem dost. Jezdím celkem pohodově. Jen doufám, že si spotřeba ještě sedne. Mám najeto zatím jen 4500 km a myslím, že Luf někdy psal o snižující se spotřebě až po 10000 km.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.02  09:02

« Re: VelSatis

469 900Kc :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.05.02  08:53

« abstak :o)

Hmm, tak Clio bude asi az ke konci mesice, .. venku krasne, slunicko, modra obloha, tak sem si aspon udelal 86km vylet do Pribrami na kole, abych se na jednoho extremniho Cliouse za vylohou podival .. uz to neslo bez nej vydrzet :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.05.02  19:03

nebo mozna trochu Batovstejsi cena .. 485.900 Kc :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.05.02  14:09

Hellebrand: To mas z nejakeho tajneho oficialniho zdroje? :-) Muj soukromy typ je 486.000 Kc za zakladni model Megane II :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.05.02  10:53

468 000,- Kč
  • « 00 Reagovat !

foto

30.04.02  23:22

« Re: pro zmenu ADAC statistika poruchovosti

>je vazne usmevne delat takove statistiky podle stari vozu a nikoliv podle najetych km< tuto v nemeckej telke som tiez videl take rebricky a hovorili tam ze Adac to robi z jeho "subscriberov" to znamena clenov klubu, pripadne tych co boli nuteni si ho zavolat a zaplatit to. Z toho ale mi potom vychadza ta nevyvazenost - japonacov si tu kupi iba panicka o ktoru sa pan manzel postara a teda ani pripadna porucha neskonci u Adacu. Rovnako ani clovek zavisly na aute ktory najazdi rocne 100 000 sa na Adac nespolieha, proste sa o auto postara este nez sa poserie, takze s chybami u Adacu nutne koncia auta "economy" classu; no a k tomu "casovemu" a nie KM porovnavaniu - keby to robili cez kilometre, to by potom mohli porovnavat A4 s nejakou simkou to by bola asi este vecsia blbost - podla mna takto sa take rebricky proste robit nedaju, bud mas standardnu vzorku povedzme 10 000 aut kazdej znacky a zapozita sa kazda mucha alebo je to o nicom.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.04.02  21:45

No jak jsem si po opetovnem precteni nakonec vsiml, dana statistika ma zahrnovat vozy stari 4 a 5 let. Takze to bude pravdepodobne Clio v.1 :-) Akorat je vazne usmevne delat takove statistiky podle stari vozu a nikoliv podle najetych km. To je pak statistika uplne o nicem.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.04.02  16:25

No ale to s tymi lagunami som pocul od predajcov (respektive servisakov) - prva varka z nich vraj vyzerala ako dorob si sam - nedotiahnute skrutky, nesediace vyupne dveri (nedorazene) - mozno zo zastrelovacej serie :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.04.02  16:05

Ved ta statistika nie je az taka hrozna. Co sa rozculujete nad vetami Fiat/Renault uzatvaraju pole, ved su najvacsi konkurenti predajov VW v nasich republikach :-) Napriklad to, ze BMW 5(akoze super drziak auto) je na tom iba o kusok lepsie ako Laguna je uplne zamlcane, mozno tie testy su objektivne, mozno nie. Mne to je jedno, 3% Clii mali v 2001 poruchu, to nie je az take strasne cislo.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.04.02  15:26

Ajvn> niekde som asi pred rokom videl statistiku nejakej anglickej poinstovne co predava poistenie proti poruche, bolo to tam celkom pekne "zostatistikovane" ale teraz to fakt neviem najst, tak ak to nikto mate skuste sem hodit link ... BTW pametam si z toho len ze napriklad fiat bol vemi vysoko hodneteny, zatial co francuzi boli niekde pokope v strede pola
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.04.02  12:37

to ALL: Nemate linky na podobne instituce ve Francii, v GB a jinde po svete, kde je aspon trochu velka odpovidajici testovaci skupina majitelu a vozu? Fakt uz me nebavi cist jen ty germanske chvalozpevy :-)
    Jen si rikam, jak to, ze by byli lidi takovi blbci a kupovali si v Evrope ty Renaulty, kdyz jsou udajne tak hrozne spatni .. a ze jen shodou okolnosti je Renault uz ctyri roky po sobe nejprodavanejsi znacka v segmentu osobnich a lehkych uzitkovych vozu v Evrope :o) .. chm chm .. to mi nejde na rozum :-) Germani sou asi zamindrakovani, ze smetanu slizli Frantici a tak si vylejvaji vztek podobnymi statistikami :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…