Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: dodatek k CB
:-) ... megana kombi mozem zatial len chvalit. Gumy skoro nederie, mam skoro 70 000 originalne su ledva do polovice (k tej znacke minimalneho dezenu) a zimne su po zime skoro nedotknute. Teraz som kupil brillantisy, uvidime co vydrzia. Zatial som spozoroval 0,5l mensiu spotrebu :-) Nove gumy som musel kupovat lebo dve originalne som roztrhal na dialnici (nie sucasne), zaujimave je ze obi dve boli na prednej naprave. Prejavilo sa to tak, ze pri malej rychlosti (10) bolo vo volante citit kmitanie, a v priebehu asi 500 km bolo pocut viac a viac "dupanie" kolesa. Ked som dal koleso dole, bola na nom "bublina" na behuni. O par mesiacov sa mi to same stalo na druhom kolese, tak na jesen sli do kontainera ... bolo na nich napisane tusim Good Year, ale tiez Made in Turkey ... -
« Re: dodatek k CB
Presny rozmer je 5,50x14 L/LK 4x100 ET 36 ML 60 :-) Aky je ale maximalny mozny ET na kolach 7x15 by zaujimalo aj mna. Ak nieco vyhrabete, dajte vediet.
Predvcerom som si vsimol, ze moje letne gumy su dost zoslahane na zadnych kolach na vnutornej strane. Teraz neviem, ci ich v pneuservise naschval takto obuli (boli to povodne predne) alebo je zadna naprava urobena tak, ze zerie gumy. Tie gumy maju najazdene asi 40tis km. Ako su na tom vase zadne gumy? -
« VelSatis
Byl jsem na půlroční servisní prohlídce a trochu jsem se zakecal s prodejcem. Říkal, že měl celkem strach jak bude veřejnost přijímat VelSatis. Prej stačí aby s v něm lidi svezli. Taky říkal, že byli velice překvapeni výbornými jizdními vlastnostmi, auto si nechá hodně líbit. -
"-- skrytý --" 18.05.02 12:30
« dodatek k CB
Teda musim to upresnit .. CB je samozrejme rozmer diry v disku, resp. v jeho centrovacim krouzku.. ne prumer trnu. Takze vlastne kolik meri vlastni prumer clioveho trnu a kolik je idealni CB disku, aby nemusel byt pouzit stredovy centrovaci krouzek? Jeste jednou diky tem, kteri tusi, resp. jeste lepe znaji presne :)) -
"-- skrytý --" 18.05.02 12:24
« zpet na stromy k autum :) - ET, CB
hergot, ze tim letectvem tak utnu prispevky o autech, to jsem necekal .. tak zpatky k Renaultum a Cliu zvlast! :)
A propos .. vite nekdo presne, jake mezni hodnoty (nejvyssi i nejnizsi) ET (Einpresstiefe) mohou byt u Clia typ B model 2001 ? (zkratka Nove Clio II :-) Kdo nevi, co je ET (ja to do vcera taky nevedel:)), tak je to vzdalenost od stredu disku k zalisu dosedaci plochy disku. Da se tenhle udaj dohledat nekde ve velkem technicaku?? Zvazuju, jake disky poridit na zimu a tohle je jeden z udaju, ktery je rozhodujici, jestli ten dany disk na dane auto jde nebo ne. Je tam zaroven uveden i prumer stredoveho trnu (CB - Center Bore), resp. znate ho nekdo presne? Diky moc :) -
"-- skrytý --" 16.05.02 14:20
« Re: Rakouske letectvo :)
A asi by me to brzo nebavilo jeste z jednoho duvodu. Kdyz takove pekne viceulove letadlo nema plne podvesy raketama a bombama, tak tak hezky nevypada :)) A v ceskych podminkach je jiste, ze bude mit na palube sotva tak jednoho pilota, kdo vi jestli i toho! :-) No jo, budu se muset holt smirit s tim, ze nam nad hlavama litaji jen sportovni letadla z nedalekeho sportovniho letiste a o neco vys pristavaji na Prahu dopravaci. :)
Lufe, ale mam zkusenosti s nocovanim v kukuricnem poli par kilometru, co by kamenem dohodil od mnichovskeho letiste .. to teprve byl hukot :-)) -
« Re: Rakouske letectvo :)
Ajvn - asi by ta to dlho nebavilo. Byval som blizko vojenskeho letiska a ked ti chumaji spustili forsaz nizko nad zemou, triasol sa vsetok krystal v skriniach a okna sa tvarili, ze sa kazdy chvilu vysypu. A casto to robili vo formacii viaceri naraz! Najhorsie bolo, ze lietali aj v noci a to bol ten hurhaj este neznesitelnejsi. Ale zase som mal letecky den takmer stale :-) -
"-- skrytý --" 16.05.02 13:17
« Rakouske letectvo :)
Teda to je opravdu off-topic, ikdyz o motorech je to taky:) ... Hufe, co maj vlastne aktualne Rakusaci?? Meli Saab J-35Draken, ale nevim uz, jestli ho tenkrat nahradili necim novejsim. Copak to chapu, ze by je chteli nahradit necim podobnym:-))
Pro tyhle nase rozlohou male zeme jsou prave tyhle typy idealni. Snesou hrubsi zachazeni a rozkutali se jim to rychleji, nez dorazi k hranicim, kde uz to zase musi zklamane tocit zpatky, aby se nechte nepodivali k sousedum do ciziho vzdusneho prostoru :-)) Jen skoda, ze nebydlim blizko nejakeho voj.letiste, takove ptacky bych si prohlizel na obloze rad :-) Ikdyz pro me bude asi navzdy jednickou mezi letadly Focke-Wulf FW-190D-9 :o) -
"-- skrytý --" 14.05.02 14:31
« Re: to luf
No jo, mne se snazi prodejce vykrucovat s tvrzenim, ze pry v te naftacke akci Ceska republika prekrocila nejake kvoty, co mela a ze se na ty 80tky dCi musi dyl cekat. Ale asi se dockam, zacina masivni reklamni kampan prave na ne v TV:-) .. Akorat fakt nechapu, jak velke cilove skupine je urcena reklama v TV na VelSatis :-) To se musi x-nasobne vic vyplatit inzerovat Lagunu, kterou jsem v reklame snad jakteziv nevidel :(... Frantici jsou holt divni. Ale vino cepujou dobry (udajne) :-) -
"-- skrytý --" 14.05.02 14:24
« Re: to luf
No vsak ja taky koukam, den za dnem, ze tu nikdo nic nepise. :-) No na me nekoukejte, ja jeste Clio nemam, porad na nej cekam. :-)) Hmm.. teda mne to nakonec financne vyhovuje, ale kdyz uvazim, ze jsem ho objednaval 11.3. .. a jeste se prodejce neozval, ze by bylo v centralnim skladu v Lipsku .. tak to skoro vypada, ze budu cekat cele 3 mesice. No co,ctvrt roku :))
Ale ty Tve srouby me Lufe potesili :-) Ted je otazkou, proc to tak je? Mozna ze k Vam na Slovensko setri a radeji poslou kratsi lacinejsi srouby, kdezto k nam to udelaji "poctive" s dvakrat tak dlouhyma .. zkratka sichr je sichr :-)))
P.S. abych nezapomnel .. velka a uprimna gratulace k Vasemu hokejovemu titulu .. zaslouzili jste si to! :)

Proc Te zajima u 15tek maximum ET? Spis minimum, no ne? Mas doufam na mysli zvetseni rozchodu?
Tak ja nevim, porad resim dilema, jestli si na zimu koupit plechace a sehnat aspon trochu rozumne vypadajici poklice (existuji vubec takove?:)) ), anebo koupit hliniky za nejakou rozumnou cenu, ale pak resit dalsi dilema, jestli v klasickem zimnim rozmeru 175/65 R14 nebo "letnejsi" 185/55 R15. :-( Resil nekdo podobne dilema? .. a s jakymi konci? :-)