Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« to luf
Tak to je fakt. Ceny 195/50R15 jsou dost solidní. Velmi výhodné. Parádní. 195/45 může být i 2x tak drahá, jak 195/50. Je to jen marketing. Výroba je velmi podobná a rozhodně ne 2x nákladnější. Navíc, 195/50R15 je nejprodávanější rozměr z nížších profilů vůbec. -
"-- skrytý --" 20.05.02 11:53
« to Luf
Lufe, jak muzes jako Renaultak prispivat v diskuzi Citroen a psat tam o fotakach? :-))) Ale fakt je, ze jsem si pocetl. A pridal bych jeste tip na lepsi fotacek, .. od Nikonu Coolpix 5000, ma vsechno, co bych si od digitalu predstavoval, snad s vyjimkou ceny, tu bych videl nizsi, nez nejakych 45000 :-) Takze jsem svoje jiz druhe dilema, jestli koupit digital nebo jednookou zrcadlovku, vyresil rozhodnutim, ze si poridim Canon EOS300, v kitu s 28-90 a 75-300 za 18990, k tomu za nejake 2 roky digital, to uz snad budou kolem 25000 i takhle pekne 5Mpix:) a pak za tu cenu 45000 budu mit digital i zrcadlovku soucasne :) -
"-- skrytý --" 20.05.02 11:20
« Lufova F1 :-)
Lufe, niesi Ty pretekar? :-) O chvilu z toho budes mat zavodnu eF jednicku:-)) Ale fakt je, ze bych to na tech 195kach chtel videt, to by muselo zepredu a zezadu vypadat docela Pekne! :-) A na dvere si dej napis LuF1 :))) Taka obdoba Mika, David na McLarenoch :)) -
« Re: dodatek k CB
Tak teda minimalne ET, nechcem podlozky a chcem, aby tie kolesa neboli moc utopene. Dilemu som vyriesil tak, ze toto leto dorazim povodne letne gumy a narok kupim 195/50 R15. To su gumy akurat, na Cliu vyzeraju dobre - mic moc brutalne ale zato dynamicky. Neviete niekto o diskoch z Clia Sport na predaj? -
Auto jsem koupil v listopadu a bylo nutný hodit ho na zimáky. Vzhledem k tomu kolik chtěli za nové plecháče, nechal jsem přezut letní na zimní a pak jsem dokoupil hliníky. Vzal jsem 14", protože výška profilu 55 mm se mi zdá na naše silnice zcela nevhodná. -
"-- skrytý --" 20.05.02 10:41
to LUF: Diky :-) To ML vypada asi jako ten stredovy trn .. M bude middle :-)
Proc Te zajima u 15tek maximum ET? Spis minimum, no ne? Mas doufam na mysli zvetseni rozchodu?
Tak ja nevim, porad resim dilema, jestli si na zimu koupit plechace a sehnat aspon trochu rozumne vypadajici poklice (existuji vubec takove?:)) ), anebo koupit hliniky za nejakou rozumnou cenu, ale pak resit dalsi dilema, jestli v klasickem zimnim rozmeru 175/65 R14 nebo "letnejsi" 185/55 R15. :-( Resil nekdo podobne dilema? .. a s jakymi konci? :-) -
:-) ... megana kombi mozem zatial len chvalit. Gumy skoro nederie, mam skoro 70 000 originalne su ledva do polovice (k tej znacke minimalneho dezenu) a zimne su po zime skoro nedotknute. Teraz som kupil brillantisy, uvidime co vydrzia. Zatial som spozoroval 0,5l mensiu spotrebu :-) Nove gumy som musel kupovat lebo dve originalne som roztrhal na dialnici (nie sucasne), zaujimave je ze obi dve boli na prednej naprave. Prejavilo sa to tak, ze pri malej rychlosti (10) bolo vo volante citit kmitanie, a v priebehu asi 500 km bolo pocut viac a viac "dupanie" kolesa. Ked som dal koleso dole, bola na nom "bublina" na behuni. O par mesiacov sa mi to same stalo na druhom kolese, tak na jesen sli do kontainera ... bolo na nich napisane tusim Good Year, ale tiez Made in Turkey ... -
Presny rozmer je 5,50x14 L/LK 4x100 ET 36 ML 60 :-) Aky je ale maximalny mozny ET na kolach 7x15 by zaujimalo aj mna. Ak nieco vyhrabete, dajte vediet.
Predvcerom som si vsimol, ze moje letne gumy su dost zoslahane na zadnych kolach na vnutornej strane. Teraz neviem, ci ich v pneuservise naschval takto obuli (boli to povodne predne) alebo je zadna naprava urobena tak, ze zerie gumy. Tie gumy maju najazdene asi 40tis km. Ako su na tom vase zadne gumy? -
« VelSatis
Byl jsem na půlroční servisní prohlídce a trochu jsem se zakecal s prodejcem. Říkal, že měl celkem strach jak bude veřejnost přijímat VelSatis. Prej stačí aby s v něm lidi svezli. Taky říkal, že byli velice překvapeni výbornými jizdními vlastnostmi, auto si nechá hodně líbit. -
"-- skrytý --" 18.05.02 12:30
« dodatek k CB
Teda musim to upresnit .. CB je samozrejme rozmer diry v disku, resp. v jeho centrovacim krouzku.. ne prumer trnu. Takze vlastne kolik meri vlastni prumer clioveho trnu a kolik je idealni CB disku, aby nemusel byt pouzit stredovy centrovaci krouzek? Jeste jednou diky tem, kteri tusi, resp. jeste lepe znaji presne :)) -
"-- skrytý --" 18.05.02 12:24
« zpet na stromy k autum :) - ET, CB
hergot, ze tim letectvem tak utnu prispevky o autech, to jsem necekal .. tak zpatky k Renaultum a Cliu zvlast! :)
A propos .. vite nekdo presne, jake mezni hodnoty (nejvyssi i nejnizsi) ET (Einpresstiefe) mohou byt u Clia typ B model 2001 ? (zkratka Nove Clio II :-) Kdo nevi, co je ET (ja to do vcera taky nevedel:)), tak je to vzdalenost od stredu disku k zalisu dosedaci plochy disku. Da se tenhle udaj dohledat nekde ve velkem technicaku?? Zvazuju, jake disky poridit na zimu a tohle je jeden z udaju, ktery je rozhodujici, jestli ten dany disk na dane auto jde nebo ne. Je tam zaroven uveden i prumer stredoveho trnu (CB - Center Bore), resp. znate ho nekdo presne? Diky moc :) -
"-- skrytý --" 16.05.02 14:20
« Re: Rakouske letectvo :)
A asi by me to brzo nebavilo jeste z jednoho duvodu. Kdyz takove pekne viceulove letadlo nema plne podvesy raketama a bombama, tak tak hezky nevypada :)) A v ceskych podminkach je jiste, ze bude mit na palube sotva tak jednoho pilota, kdo vi jestli i toho! :-) No jo, budu se muset holt smirit s tim, ze nam nad hlavama litaji jen sportovni letadla z nedalekeho sportovniho letiste a o neco vys pristavaji na Prahu dopravaci. :)
Lufe, ale mam zkusenosti s nocovanim v kukuricnem poli par kilometru, co by kamenem dohodil od mnichovskeho letiste .. to teprve byl hukot :-)) -
« Re: Rakouske letectvo :)
Ajvn - asi by ta to dlho nebavilo. Byval som blizko vojenskeho letiska a ked ti chumaji spustili forsaz nizko nad zemou, triasol sa vsetok krystal v skriniach a okna sa tvarili, ze sa kazdy chvilu vysypu. A casto to robili vo formacii viaceri naraz! Najhorsie bolo, ze lietali aj v noci a to bol ten hurhaj este neznesitelnejsi. Ale zase som mal letecky den takmer stale :-)
Ad Coolpix 5000, na CeBite som si ho vyskusal a je to fajn, ale tiez mi vadi, ze niektore farby nie su uplne ciste. A ked niekto tvrdi, ze z takychto fotakov vytlaci A4, tak je na omyle. Alebo Nikonaci mali naschval vystavene zubate bodkovane obrazky. Tlac z Canonu EOS 1D/Nikonu D1x bola spickova, na A4 bolo treba hladat miesto, kde je vidiet, ze je z digitalu, ale cena je uplne inde :-( A to je to, co som pisal, aj ked tie masiny maju menej MPix, kvalita je stale vyssia.