Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  14:52

« Re: erudovanost servisaku od Renaulta

Jo, jo,servis a Renault CR, nejslabsi clenek automobilky Renault u nas... Zkus auto Freiberg, podle meho nazoru nejlepsi a nejzkusenejsi prodejce!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.02  14:19

« Re: erudovanost servisaku od Renaulta

Tak u AutoAvant v Praze mi samozrejme takovou "perlicku" (diplomaticky receno) vyvratili .. zakaznik si muze s klidnym svedomim menit kola doma, v teple, bez asistence autorizovaneho servisu :-) Ale udaj s meznimi hodnotami ET netusili, nedarilo se prepojit na jejich servis .. udavali (prodejce nahr. dilu) pouze standardnich 36mm.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.02  14:00

« erudovanost servisaku od Renaulta

Tak sem mel nedavno mejlovou korespondenci s Renaultem CR ohledne toho, jestli mi dokazou rict, jake jsou mezni hodnoty (min, max) ET u 14 a 15" Alu disku, aby to slo do Clia B model 2001. Na to mi nedokazali odpovedet, ale odkazali me na svou sit partneru a servisu, ze tam mi zajiste odpovi. Tak jsem ted volal k mym "oblibenym" Kladenakum, aby mi to sdelili. Tak jsem se dozvedel, ze takove veci neznaji, ze na to nejsou tabulky (!! .. coz je evidentni kravina, aby takova vec nebyla znama) a ze pry kdyz si koupim a obuju Alu rafky, ktere nejsou od Renaulta, tak mi nemohou drzet garanci! Tak me napadlo se zeptat, .. a co vymena letnich a zimnich sad.. to jako MUSIM do renaultiho servisu? .. JO, MUSITE! .. No tak to je fakt NO COMMENT. To je podle me blabol nejvyssiho stupne, jdu ted volat k prazskym prodejcum Renault, co mi reknou. :-) Uz vidim, jak majitel Renault Twingo prijede do servisu, koupi ctyri kola, hned si je necha vymenit a narve si sve puvodni do auta a na strechu a na boky a vsude, jen aby se mu to tam veslo, aby si je mohl odvest spokojene domu, protoze si je chce skladovat sam hezky doma. :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  13:49

« Re: to Luf

Mne se na Cliu libi, ze se to chova jako motokara... Rychle jsem si na to zvyknul a da se s tim dobre blbnout... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  13:37

Hmmm, mne ked priviezli Clio, zavolal som predajcovi, ze ho chcem okamzite, ale uzemnil ma, ze az na druhy den. Tak som letel do banky, vybavoval vsetky papiere atd., aby tam dlho nestalo a na druhy den uz malo vecer na konte prvych 300km :-) Nostalgicke spomienky...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.02  13:08

Lufe, samochvala leda tak smrdi tem druhym, ale vlastnika krasne hreje :-))

Tak mam dobrou zpravu, Clio mi uz pry privezli a ted ho uz jen kontroluji a prelestuji:) ale ja si ho hezky odeberu az 7. v patek, po vyplate :-)

• « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  12:06

Ajvn - to je tazko povedat. Obaja sme fotili iba s fotakom a zoomom 28-80 (Nikon ma 28-70?). Ja som pouzival Agfu XRG, lebo ma saturovane (cukrikove) farby a ludia take fotky maju radi, on fotil na Kodak Gold (ruzovo-hnedy film). 1, Na mojich fotkach bolo pri porovnani vsetko viacej zelene, ale to bola asi chyba labu, ktory nastavil korekcie tak, aby mala nevesta biele saty, v skutocnosti boli kremovej farby. Na jeho fotkach boli ruzove tvare a saty boli bledohnede. 2, Ostrost sa na zvacseninach 10x15 neda velmi porovnavat 3, Expozicne boli tie filmy rozdielne asi o 1/3-1/2EV (Nikon exponoval menej) ale na negativoch sa to v pohode strati, tie maju velku pruznost. 4, Kompozicne som bol na tom lepsie, uz mam nafoteneho viacej ako on. 5, Fotil som iba so zabudovanym bleskom, takze cervene oci boli nutnost, ale zdalo sa mi, ze pomer bleskoveho/okoliteho svetla bol na Canone lepsi a fotky vyzerali prirodzenejsie. Teraz uz mam Speedlite 420EX a fotky s bleskom su uplne super (E-TTL je fakt perfektne a fotky su velmi prirozdene) 6, Ked si davali urobit fotky z mojho filmu, pytali sa ich, kto im to fotil. Bali sa konkurencie... (samochvala smrdi, ale nedalo mi to nepochvalit sa :-) )
  • 00 Reagovat !

foto

26.05.02  17:58

« hifi zraz

mate niekto zaujem stretnut sa, pokecat o autach, hudbe, pripadne fotakoch :)
    detaily v diskusii na autohifi.cz v rubrike akcie/zrazy
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.05.02  13:08

Lufe, Ty jsi se nejak taktne vyhnul tomu, ze ktereho fotaku ty fotky vypadaly hur :-) Nebo z obou vypadaly nic extra? :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.02  10:24

« Re: Re:

Muj nazor na motor je ten, ze patri k tomu nejlepsimu, co lze v tomto objemu sehnat. Libi se mi, ze ten motor ma relativni silu ve vsech rezimech otacek. Byl jsem fakt prekvapen...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.02  10:19

« Re:

mracek: Vzhledem k tomu, že mám Clio se stejným motorem tak by mne něho zajímal tvůj názor.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.02  14:18

« Re:

Bude sa ti potom zdat straaaaasne lenivy :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.02  14:08

« Bez nadpisu

Tak kdyz uz jsem u toho psani, tak ted prohanim nahradni auto, Clio 1.2 16V Tech road. Ma to pekny sportovni sedacky... Alespon si ho testnu, doufam, ale ze uz mi brzo vrati Scenicka...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.02  13:49

BTW photo.netg je americky web a tam je EOS300 najnizsi model SLR, takze porovnavanie z F80 a podbnymi je pre neho skorej plus :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.02  13:48

Vyber je na tebe :-) Ja som EOS kupil preto, lebo mi ho predal kamos za polovicnu cenu a az potom som zacal zhanat dalsie info. Nedavno sme na svatbe fotili ja s Canonom a znamy s Nikonom F65 a fotky vyzerali dost rozdielne, ale nebolo v nasich silach posudit, co bol rozdiel filmu a co rozdiel fotaku.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.05.02  13:19

Lufe, tak jsem si precetl tu recenzi na tom jednom linku, co jsi mi psal a dost mne jak ten clanek, tak i ty nazory tam tu EOS300 znechutily :(( Hlavne kvuli tem komplikacim pri prapodivne logice vyberu cile temi sedmi AF-body + kritizovane objektivy. Tak jsem ted spis nakloneny Nikonu F65-ce .. a v kitu s 28-80 / 70-300 vyjde na 16.500, coz je o dva a pul levnejsi, nez podobny kit s EOS300. Krom toho i blesky na Nikony vychazi levnejc nez na Canony. Jeste se na to cele poptam, podivam se na to na zivo, ikdyz dokavad to asi nemas delsi cas v ruce a neznas slabiny a silne stranky z vlastni praxe, tezko si o tom delat sam jen tak z vody nejake objektivni nazory.:( No, ale ten Nikon v cerne barve ma taky neco do sebe :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.02  11:46

Ajvn - beriem spat, co com napisal o USM, isiel by som do neho aj za cenu zhorsenia optickych vlastnosti objektivu. Vcera som si to vyskusal, je to fakt rychle a najma velmi tiche. Nemal sice moznost ostrit kedykolvek manualne, ale aj tak to bolo super. Tiez som vyskusal dynamicke AF a v pohode stihal ostrit na cloveka iduceho proti mne (v obchode nic rychlejsie sa pohybujuce nebolo). Ale najsamlepsia feature bola vyber ostriaceho bodu okom (EOS 33).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.05.02  15:41

Lufe. s tim dynamickym AF u Canonu jsi me potesil :-) No, takze jsem se rozhodl spravne, diky,ze jsi me v tom utvrdil .. a dik za ty linky, juknu na to.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.02  14:37

Dynamicky AF ma aj Canon. Proste ak zachytis a zaostris nejaky objekt a zisti, ze sa pohybuje, pomocou nejakej vnutornej logiky pocita, kde bude v najblizsom okamihu a zaostuje dynamicky az do vtedy, kym ti neutecie z niektoreho z ostriacich bodov (Pentax to bude mat podobne, takze vacsia sanca bude asi u Canonu). DC a USM je rozdiel iba v pohone zaostrovania a napriklad zoom-objektiv 28-90 je opticky najlepsi vo verzii DC II, dalsie verzie a aj USM verzie uz maju horsiu kresbu. Aby si ale mohol vzdy vyuzivat dyanmicky AF, potrebujes USM, DC niekedy nestiha preostrovat. Dalsia vyhoda je 35 segmentove meranie expozicie, zo zasady nic nepreexponuje a v drvivej vacsine nastavi expoziciu spravne. Tiez E-TTL je fajn vec, ktoru im asi ostatni vyrobcovia zavida a funguje spickovo. Porovnat tie dva fotaky je pre mna tazke, lebo o Pentaxe viem iba z webu a parkrat som ho videl/drzal. Ale pre casy digitalne je asi lepsi Canon, lebo je zarucena kompatibilita s novymi digitalmi, Pentax digitaly (asi) nerobi.
    Nejake info najdes na www.photozone.de, www.photodo.com, www.photo.net alebo www.paladix.cz (tam v rubrike technika-recenzie je strucny popis EOS300), dalsi test je na [odkaz] ?state=2&article= 4bddcf52f7b3b2c6bcb892957cb74d90 &login=0. Ja osobne by som volil fotak od Canonu, Nikonu alebo Minolty, ostatni mi pripadaju nejako menej skuseni...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.05.02  13:17

Lufe, mas nejakou zkusenost s novym Pentaxem MZ-6 s 28-90? Porad to nejak srovnavam s tou EOS300. Nemam s nima prakticke zkusenosti. Canon ma mit udajne navrch diky 7bodum AF, Pentax ma zase navic dynamicky AF,muze sledovat pohybujici se jiz zamerene objekty, ale tech AF bodu ma jen 3. :-( Nevim, jestli ten zakladni 28-90 objektiv Pentaxu je vic srovnatelny s canonackymi DC nebo lepsimi USM. Nevis k tomu nake info a Tve srovnani?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…