Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  15:23

« Re: Lambdasondy a OMV

A kua, uz to vidim :-) Tak som usetril zatial iba 5tis.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  15:13

Tento vypocet sa ti moc nepodaril :D
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  15:10

To je jednoduche - 50tis km, spotreba 6.5l a na litri usetrim 1,50SKK :-) Je to Jurki pri Carrefoure v petrzke.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  14:53

To musis niekde dost lacno tankovat aby si usetril 10 000. Nemas nahodou niekde spravenu tajnu odbocku zo slovnaftu? :D
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  12:58

Tankujem na jednej malej pumpe v BA, kde maju lacny benzin. Na jeho kvalitu moc nehladim, mam stale pocit, ze je o dost vyssia ako napriklad v chorvatsku alebo v juhoslavii a tam Clia jazdia tiez a urcite bez akychkolvek uprav. BTW uz som na tom benzine ustril min. 10tis SKK, ta lambda bude asi lacnejsia :-)

Ad kvalita nafty - tak na tu by som uz nekukal vobec, ak su v aute dobre filtre, vsetko bude fungovat aj na fritovaci olej so zbytkami struhanky. Ak su filtre nahovno, zapcha sa vstrekovanie sajrajtom z akokolvek kvalitnej benzinky. Nas P309D najazdil 500tis km na naftu zo vselijakych zdrojov a problem bol iba raz s letnou naftou pri -25 stupnoch.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  12:55

Ajvn-covece :-), mne prijde, ze kdyz natankuju benzin u OMV, tak to auto jede lineji a kdyz pak vezmu benzin u jiny benzinky, tak to auto ozije!!! Ono na tom asi neco bude, prestanu tankovat u OMV...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.05.02  12:49

« Lambdasondy a OMV

Mozna tu nekteri zaregistrovali, ze jsem zminoval problem meho otce s lambdasondou na novem Meganu 1.6. Vyhradne doposud jezdil k OMV (v Beroune). Kamarad byl vcera na garancce u Peugeota v Pribrami a byl svedkem prijezdu 3mesicni XTeckovy 307 taky z Berouna, ktera mela v haji taky LS a taky tankovala vyhradne OMV v Beroune a ten prodejce zminoval, ze to uz je 4.auto z Berouna, ktere ma v servisu s LS. Tak bude nejspis dost pravdy na tom, ze OMV nevymyva cisterny a ta kvalita paliva stoji za dve veci. O prvni slusne pomlcim .. v 2.pripade stoji za vymenu LS:-).
    Uvazuju, ze bych bral do dCicka u nas kousek sidlici JET (Conoco) .. mate s nim nekdo zkusenost? Na co jezdite Vy?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  15:07

« Re: erudovanost servisaku od Renaulta

V AutoDispu mam auto v servisu. Jsou tam docela ochotny, ale vetsi zkusenosti dle meho maji u Freiberga...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.02  15:03

Mracku: .. tak jsem alespon u AutoDispo uspel do te miry, ze se mi ten prodejce pokusi tu informaci ohledne meznich hodnot ET zjistit, posle mi to mejlem a s tim i nabidku neoriginalnich alu-rafku, ktere se hodi na Clio (vsichni ostatni mnou osloveni prodejci se tvari, jako ze existuji pouze rafky od Renaultu a ostatni jsou "fuj").. tusim to bude pres Alcar .. no to neni zrovna levna firma :), ale aspon si z tech jejich nabizenych typu dokazu krizove pres jine zahranicni sajty zjistit, jake hodnoty rafku to jsou a co na to Clio tedy jde :)

Freibergy zkusim ted, mam je v poradniku :)) .. ikdyz ti se tuplem tvari jako core-renault-shop, tak si moc iluze nedelam, jak dopadnu.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  14:55

Taky zkusim zavolat, jak jsou daleko s mym Scenickem....
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  14:52

Jo, jo,servis a Renault CR, nejslabsi clenek automobilky Renault u nas... Zkus auto Freiberg, podle meho nazoru nejlepsi a nejzkusenejsi prodejce!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.02  14:19

Tak u AutoAvant v Praze mi samozrejme takovou "perlicku" (diplomaticky receno) vyvratili .. zakaznik si muze s klidnym svedomim menit kola doma, v teple, bez asistence autorizovaneho servisu :-) Ale udaj s meznimi hodnotami ET netusili, nedarilo se prepojit na jejich servis .. udavali (prodejce nahr. dilu) pouze standardnich 36mm.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.02  14:00

« erudovanost servisaku od Renaulta

Tak sem mel nedavno mejlovou korespondenci s Renaultem CR ohledne toho, jestli mi dokazou rict, jake jsou mezni hodnoty (min, max) ET u 14 a 15" Alu disku, aby to slo do Clia B model 2001. Na to mi nedokazali odpovedet, ale odkazali me na svou sit partneru a servisu, ze tam mi zajiste odpovi. Tak jsem ted volal k mym "oblibenym" Kladenakum, aby mi to sdelili. Tak jsem se dozvedel, ze takove veci neznaji, ze na to nejsou tabulky (!! .. coz je evidentni kravina, aby takova vec nebyla znama) a ze pry kdyz si koupim a obuju Alu rafky, ktere nejsou od Renaulta, tak mi nemohou drzet garanci! Tak me napadlo se zeptat, .. a co vymena letnich a zimnich sad.. to jako MUSIM do renaultiho servisu? .. JO, MUSITE! .. No tak to je fakt NO COMMENT. To je podle me blabol nejvyssiho stupne, jdu ted volat k prazskym prodejcum Renault, co mi reknou. :-) Uz vidim, jak majitel Renault Twingo prijede do servisu, koupi ctyri kola, hned si je necha vymenit a narve si sve puvodni do auta a na strechu a na boky a vsude, jen aby se mu to tam veslo, aby si je mohl odvest spokojene domu, protoze si je chce skladovat sam hezky doma. :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  13:49

« Re: to Luf

Mne se na Cliu libi, ze se to chova jako motokara... Rychle jsem si na to zvyknul a da se s tim dobre blbnout... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  13:37

Hmmm, mne ked priviezli Clio, zavolal som predajcovi, ze ho chcem okamzite, ale uzemnil ma, ze az na druhy den. Tak som letel do banky, vybavoval vsetky papiere atd., aby tam dlho nestalo a na druhy den uz malo vecer na konte prvych 300km :-) Nostalgicke spomienky...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.02  13:08

Lufe, samochvala leda tak smrdi tem druhym, ale vlastnika krasne hreje :-))

Tak mam dobrou zpravu, Clio mi uz pry privezli a ted ho uz jen kontroluji a prelestuji:) ale ja si ho hezky odeberu az 7. v patek, po vyplate :-)

• « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  12:06

Ajvn - to je tazko povedat. Obaja sme fotili iba s fotakom a zoomom 28-80 (Nikon ma 28-70?). Ja som pouzival Agfu XRG, lebo ma saturovane (cukrikove) farby a ludia take fotky maju radi, on fotil na Kodak Gold (ruzovo-hnedy film). 1, Na mojich fotkach bolo pri porovnani vsetko viacej zelene, ale to bola asi chyba labu, ktory nastavil korekcie tak, aby mala nevesta biele saty, v skutocnosti boli kremovej farby. Na jeho fotkach boli ruzove tvare a saty boli bledohnede. 2, Ostrost sa na zvacseninach 10x15 neda velmi porovnavat 3, Expozicne boli tie filmy rozdielne asi o 1/3-1/2EV (Nikon exponoval menej) ale na negativoch sa to v pohode strati, tie maju velku pruznost. 4, Kompozicne som bol na tom lepsie, uz mam nafoteneho viacej ako on. 5, Fotil som iba so zabudovanym bleskom, takze cervene oci boli nutnost, ale zdalo sa mi, ze pomer bleskoveho/okoliteho svetla bol na Canone lepsi a fotky vyzerali prirodzenejsie. Teraz uz mam Speedlite 420EX a fotky s bleskom su uplne super (E-TTL je fakt perfektne a fotky su velmi prirozdene) 6, Ked si davali urobit fotky z mojho filmu, pytali sa ich, kto im to fotil. Bali sa konkurencie... (samochvala smrdi, ale nedalo mi to nepochvalit sa :-) )
  • 00 Reagovat !

foto

26.05.02  17:58

« hifi zraz

mate niekto zaujem stretnut sa, pokecat o autach, hudbe, pripadne fotakoch :)
    detaily v diskusii na autohifi.cz v rubrike akcie/zrazy
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.05.02  13:08

Lufe, Ty jsi se nejak taktne vyhnul tomu, ze ktereho fotaku ty fotky vypadaly hur :-) Nebo z obou vypadaly nic extra? :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.02  10:24

« Re: Re:

Muj nazor na motor je ten, ze patri k tomu nejlepsimu, co lze v tomto objemu sehnat. Libi se mi, ze ten motor ma relativni silu ve vsech rezimech otacek. Byl jsem fakt prekvapen...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…